Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Αυτό δεν το ήξερα....... Τελικά, Firewire και ξερό ψωμί??
Και ξερό ψωμί.
Και τώρα ετοιμάζεται η μετακίνηση σε Thunderbolt.
Μπορεί να βολευτούν και οι Γιου-ες-μπήδες (=USB Guys) έτσι...

Εγώ πάντως θα έλεγα ότι to FireWire μας τελείωσε
Μπορεί να κυκλοφορούν κάποιες λίγες υλοποιήσεις στις μέρες μας, αλλά πάει τέρμα
Όλοι οι μεγάλοι σε usb έχουν μεταπηδήσει

Ούτε στο thunderbolt δίνω βάση … όλες οι φήμες είναι φήμες

Παιδιά και το δικό μου belkin έφαγε για πρωινό το wireworld που είχα ενώ ντρόπιασε φτάνοντάς το, το Nordost USB που δοκίμαζα σε σημείο που να απορούσα αν θα έβρισκα το belkin μέσα αν το χάλαγα.. Πολύ ωραίο σύστημα και φωτογραφίες! Συγχαρητήρια και ευχαριστώ!..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ πάντως θα έλεγα ότι to FireWire μας τελείωσε
Μπορεί να κυκλοφορούν κάποιες λίγες υλοποιήσεις στις μέρες μας, αλλά πάει τέρμα
Όλοι οι μεγάλοι σε usb έχουν μεταπηδήσει

Ούτε στο thunderbolt δίνω βάση … όλες οι φήμες είναι φήμες

Αν και τον τελευταίο καιρό έχω ασχοληθεί εντατικά και με την usb2 θύρα του ντάκ μου ακόμα δεν έχω καταφέρει να ακούσω usb dac στα λεφτά του Mytek να το φτάνει απο την firewire... Aυτό φυσικά δεν σημεινει οτι αποκλείεται να συμβαίνει ήδη και να μη το έχω ακούσει ή να μην συμβεί στο μέλλον πάντως είναι δείγμα του πόσο καλύτερη είναι η fw σαν interface ακόμα και τώρα στα γεροντάματα της..

Παιδιά και το δικό μου belkin έφαγε για πρωινό το wireworld που είχα ενώ ντρόπιασε φτάνοντάς το, το Nordost USB που δοκίμαζα σε σημείο που να απορούσα αν θα έβρισκα το belkin μέσα αν το χάλαγα.. Πολύ ωραίο σύστημα και φωτογραφίες! Συγχαρητήρια και ευχαριστώ!..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και τον τελευταίο καιρό έχω ασχοληθεί εντατικά και με την usb2 θύρα του ντάκ μου ακόμα δεν έχω καταφέρει να ακούσω usb dac στα λεφτά του Mytek να το φτάνει απο την firewire... Aυτό φυσικά δεν σημεινει οτι αποκλείεται να συμβαίνει ήδη και να μη το έχω ακούσει ή να μην συμβεί στο μέλλον πάντως είναι δείγμα του πόσο καλύτερη είναι η fw σαν interface ακόμα και τώρα στα γεροντάματα της..

Η Mytec είναι μια από τις λιγες λυσεις που ανέφερα πιο πάνω ότι υπάρχουν.
Δεν είναι πανάκεια κανένα Interface, Πάντως, και όπου υπάρχουν προβλήματα το μονο σίγουρο είναι ότι θα έρθουν και λύσεις.

Πάντως βλέποντας τα προβλήματα σου με καλώδια,
Θα μου επιτρέψεις να πώ άλλη μια φορά
Ότι και το dac έχει τα θεματα του

Σταδιακά θα έχουμε και καλύτερες πλακέτες εισόδου usb, Που αντίστοιχα προβλήματα θα έχουν μικρότερη έκταση. Γενικά παλιότερα ήταν χειρότερα, σήμερα καλύτερα , αύριο ακόμα καλύτερα.
Και το γράφω γιατί και εγώ έφαγα λεφτά με τα spdif … τώρα πια μακριά και αγαπημένοι.
Ένα σωστό καλώδιο usb αρκεί
Από εκεί και πέρα, α\ πηγή (laptop/mac/pc/whatever) καθώς και β\ είσοδος του dac, αξίζει να αντιμετωπίζονται ως πιο σημαντικά από ότι το καλώδιο.
Και ειδικά όταν συζητάμε για καλώδιο που μπορεί να κάνει 700 ευρώ, με 700 υπάρχουν πολλές εναλλακτικές αναβαθμίσεις τόσο για την είσοδο του dac όσο και για όποια πηγή.

Σίγουρα ένα καλώδιο τω 700 ευρώ ειδικά usb ή fw η αλλιώς με την προοπτική να έχει μηδενική μεταπωλητική αξία λιγα χρόνια αργότερα θέλει θάρρος και τόλμη με μια δόση κουταμάρας απο τον υποψήφιο αγοραστή του..

Τέλος δεν ανέφερα πουθενά κανένα πρόβλημα με τα καλώδια. Το ντάκ μου παίζει εξαιρετικά απο την usb απλά παίζει καλύτερα απο την fw. Eγώ κάποιες δοκιμές έκανα προσπαθώνττας να μειώσω την διαφορά κάτι που πέτυχα σε μεγάλο βαθμό και απλά μετέφερα εδώ τις εμπειρίες μου.

Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε απολύτως.

Σίγουρα ένα καλώδιο τω 700 ευρώ ειδικά usb ή fw η αλλιώς με την προοπτική να έχει μηδενική μεταπωλητική αξία λιγα χρόνια αργότερα θέλει θάρρος και τόλμη με μια δόση κουταμάρας απο τον υποψήφιο αγοραστή του..

Τέλος δεν ανέφερα πουθενά κανένα πρόβλημα με τα καλώδια. Το ντάκ μου παίζει εξαιρετικά απο την usb απλά παίζει καλύτερα απο την fw. Eγώ κάποιες δοκιμές έκανα προσπαθώνττας να μειώσω την διαφορά κάτι που πέτυχα σε μεγάλο βαθμό και απλά μετέφερα εδώ τις εμπειρίες μου.

Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε απολύτως.

Η ίδια η Mytec προτείνει FireWire, δεν είναι τυχαίο, είναι θέμα σχεδιασμού, και ισχύει για το συγκεκριμένο προϊόν μόνο.
Να δεις η επομένη της λύση-σχεδίαση τους θα αποχαιρετίσει το FW
Τίτλοι Τέλους
Τέρμα
Και φυσικά δεν ανησυχώ, ότι δεν θα παίζει η επόμενη Mytec καλύτερα από την υπάρχουσα,
Κανένα interface δεν είναι πανάκεια
Δε θα χάσουμε ποιότητα όταν δεν θα υπάρχει καμία λύση με FW στην αγορά.
Απλά η αγορά θα έχει μάθει να σχεδιάζει καλύτερες USB λύσεις.

Κανένα interface δεν είναι πανάκεια
Δε θα χάσουμε ποιότητα όταν δεν θα υπάρχει καμία λύση με FW στην αγορά.
Απλά η αγορά θα έχει μάθει να σχεδιάζει καλύτερες USB λύσεις.

Σίγουρα κανένα interface δέν είναι πανάκεια. Είσαι λάθος όμως στο οτι η αγορά θα εγκαταελίψει την firewire ή μαλλον την thunderbolt που θα την αντικαταστήσει (με προς τα πίσω συμβατότητα)
Αν εννοείς τον κόσμο του Hi Fi σίγουρα θα εγκαταλειφθει (όχι οτι υιοθετήθηκε ποτε στην ουσία) για λόγους κόστους και πρακτικότητας οπου για τους ίδιους λόγους προωθείται η usb. Αλλα οι κορυφαίες επαγγελματικές κάρτες όπως πχ της prism ήδη διαφημίζουν τνη συμβατότητα με το νεο interface διαδοχο της firewire. Σίγουρα η εποχή των prosumer κατασκευαστών που "χαλάγαν την αγορά" μυωντας παράληλα το κοινό και σε κάτι το διαφορετικό όπως το firewire πλησιάζει ίσως αργά αργά στο τέλος της, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι το firewire πέθανε, ίσα ίσα εξελίσσεται..

Αυτά τα γράφω για ακαδημαικούς λόγους και όχι γιατι πιστεύω οτι κάτι πέραν του καλού usb ιντερφαψε είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση. Δεν σημαίνει αυτό πάντως οτι είναι ή θα απομείνει η μόνη "σοβαρή" λύση..

Δεν αποκλείω κάποιος να βασιστεί στο thunderbolt, για κάποιους μπορεί να είναι και βολικό. Λ.χ. μέσω Thunderbolt, Μπορούμε να εξάγουμε ολόκληρη PCIe θύρα επέκτασης και να βάλουμε σε ένα cage μακριά μια κάρτα ήχου. Επίσης μέσω Thunderbolt μπορούμε να περάσουμε σήμα οθόνης. Γενικά έχει μεγάλο εύρος, οπότε θεωρητικά μπορούμε να περάσουμε πολλά data.

Από την Prism, δε ξέρω τι θα περιμένουμε, η μόνη ανακοίνωση που θυμάμαι από την Prism είναι ότι τα προϊόντα τους είναι συμβατά με τον thunderbolt to firewire adaptor. Γιατί είχαν ανησυχήσει όσοι έχουν νεα mac, εάν ο adaptor θα δουλεύει κανονικά ή θα δημιουργεί προβλήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν σοβαρότατες λύσεις με Usb σήμερα. Εάν δούμε τιμές, νομίζω ότι εκεί πολύ ψιλά στην ‛uber hi end’ :D δεν υπάρχει πουθενά firewire, αλλά usb παντού πια.

Είτε πεθαίνει είτε όχι η firewire πάντως,συσκευή που έχει μόνο firewire χωρίς εναλλακτική,μάλλον δεν πρόκειται να περπατήσει.
(Εκτός και αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.).

Δεν είναι μόνο πως δεσμεύει,αποτρέπει από δοκιμές σε φίλους πχ.
Και αν αποφασίσει κάποιος να την αποχωριστεί,μάλλον θα έχει χαμηλή αξία μεταπώλησης λόγω του περιορισμού.

Κανείς δεν αντιλέγει πως παίζει καλά,το θέμα είναι όμως πως όπως και σε οτιδήποτε άλλο,κανείς δεν λαμβάνει υπ´όψιν την δική μας μικρή κοινότητα.
Ειδικά οι κατασκευαστές λαπ και ταμπλετών (που σε λίγο θα παίζουν ως πηγές) η μόνη επιλογή που δίνουν είναι usb.
Οπότε όλη η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή.

Re: Απάντηση: Μια Μικρή Δυτική Ακρόαση

Είτε πεθαίνει είτε όχι η firewire πάντως,συσκευή που έχει μόνο firewire χωρίς εναλλακτική,μάλλον δεν πρόκειται να περπατήσει.
(Εκτός και αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.).

Σωκράτη η Firewire είναι επαγγελματικό interface και αν διαβάσεις προσεκτικά τα προηγούμενα posts μου το έγραψα σαφώς οτι απο σπόντα έχει καταλήξει σε κάποια σαλόνια.

Κανείς δεν αναφέρθηκε σε συσκευή που να έχει μόνο firewire, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε κιάλλη αφορμή για να παρεκτραπεί η συζήτηση ακόμα πιό off topic. Kανείς απο εμάς ουσιαστικά δε λέει κάτι το διαφορετικό δηλαδή οτι με μια καλή usb υλοποίηση καλύπτονται και με το παραπάνω οι ανάγκες και απαιτήσεων.

Ας το κλείσουμε εδώ γιατί φαντάζομαι την φάτσα κάποιου που πρωτοκλικάρει να διαβάσει για μια μικρή δυτική ακρόαση και πέφτει στα τελευταία posts..

Στα δυτικά (λίγο πιο δυτικά είναι η αλήθεια),λένε πως στην Αρχή ήταν το Ένα.
Και το Ένα έφερε το Άλλο.
(Κάποιοι ξέρω καλά πως θα αναγνωρίσουν από που το έκλεψα. )
Έτσι κι εδώ λοιπόν.

Χρήσιμα είναι όλα,άλλωστε το θέμα είναι η ακρόαση κι αυτή περιείχε και το επίμαχο καλώδιο που έφερε την κουβέντα.
Of topic μεν,αλλά δεν λέμε κι άσχετα,δεν πειράζει.

Άσε που φαντάζομαι τον cliche τίτλο 'Usb Vs Firewire' αν τα χωρίσω και δεν μου αρέσει καθόλου!:flipout:

Last edited: