Μια μικρομεγαλη βοηθεια για mkv..

Από όσα διαβάζουμε εδώ θα σου πρότεινα το εξής:

1. Κατέβασε αυτόν τον player που δεν χρειάζεται εγκατάσταση και χωρίς να τον "πειράξεις" δοκίμασε αναπαραγωγή των ταινιών. Αν θέλεις ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα.

2. Υποθέτω από όσα λες (π.χ. 75 Hz στην οθόνη) ότι έχει μπει χεράκι σε διάφορα σημεία των windows. Για να μη σου προτείνω ακραίες λύσεις όπως επανεγκατάσταση, θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις από τον υπολογιστή σου όλα τα τυχόν "εξτρά" προγραμματάκια τύπου Tools, Mechanics κ.λ.π που είχαμε μάθει να χρησιμοποιούμε στα XP και Vista, κάνε μια Επαναφορά Συστήματος σε όσο πιο "αρχική" κατάσταση είναι δυνατόν, χρησιμοποίησε στη συνέχεια το CCleaner για να αφαιρέσεις ΟΛΑ όσα σχετίζονται με την αναπαραγωγή ταινιών, players, codecs, filters κ.λ.π και μετά την απεγκατάσταση κάνε ένα καθαρισμό της registry. Με το CCleaner μπορείς να σταματήσεις και διάφορα προγράμματα να εκκινούν με το "έτσι θέλω" όταν ξεκινάς τα windows για να μην δεσμεύουν πόρους και μνήμη.

Έπειτα σιγουρέψου ότι είναι ενημερωμένο το σύστημά σου με όλους τους τελευταίους drivers. Όταν το σύστημά σου θα είναι ΚΑΘΑΡΟ από τα παραπάνω, ακολούθησε τον οδηγό του Δημητρακούδη για ρυθμίσεις κ.λ.π αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα το coreAvc με την υπάρχουσα κάρτα σου για προβολή σε 19'' οθόνη, ή το AC3 filter για να ακούς αναλογικό ήχο από τα ηχειάκια του υπολογιστή. Ίσως θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα και χωρίς αυτά, έχουν νόημα όταν οδηγείς ενισχυτή AV, προβολέα ή κάποια high end TV.

3. Να αγοράσεις ακόμη 1 GB Ram. Σε αυτό αν είδες συμφωνούμε όλοι. Το να αναβαθμίσεις κάποιο άλλο κομμάτι δεν φαίνεται απαραίτητο (αν και το μόνο που θα έβλαπτε θα ήταν η τσέπη σου). Υποθέτω πως έχεις DDR2 800 Mhz, αν είναι έτσι θα ξοδέψεις περίπου 20 . Παράδειγμα δες εδώ, αλλά καλό θα ήταν να βρεις ακριβώς ποια μνήμη φοράς και να πάρεις μια ίδια.

@Δημητρη δεν τρεχει τιποτα αλλο πριν ανοιξω τα αρχεια ειναι 0-1% μετα χτυπαμε 100% :confused:

@andre74 1. τον εχω δοκιμασει και τον vlc αυτος κολλαει απο τα 720p για 1080 δεν το συζηταω καν hehe

2. Οχι τιποτα δεν εχω πειραξει και ουτε εχω βαλει πριν μια βδομαδα εκανα format τα windows 7 και τα μονα προγραμματα που εχω βαλει ειναι o firefox, windows live messenger και powerdvd αα και το dscaler για να βλεπω απο την καρτα τηλεορασης... Θα κανω unistall τα codecs και θα τα ξαναβαλω και θα σου πω :smile:

3. Θα αγορασω μαλλον τα χριστουγεννα αλλα με προβληματιζει οτι οταν παιζω τα αρχεια η μνημη φτανει 55% ενω η cpu 100% :confused: :confused:

Οταν παίζει το MPC, για κάνε ένα δεξί κλικ μέσα του και δες τι φίλτρα φορτώνονται?

Να πω πως και εμένα (μέχρι πριν λίγες μέρες), η καρδιά του htpc μου ήταν ένας c2d 6420 / 2.13GHz... Ο οποίος μετακόμισε στην κρεβατοκάμαρα τώρα στο htpc β'. Επίσης με w7 (64bit), αλλά 2GB ram. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα (αν και 1080p έβαζα μόνο για δοκιμές αφού τα μέσα απεικόνισής μου είναι μέχρι 1360χ768 / 1280χ720

Last edited:
Παραθετω και εικονα απο το task
attachment.php

Attachments

• des.jpg
    des.jpg
    92.5 KB · Views: 89
Κάνε κάτι "χαζό". Βάλε το απλό MPC (6.4.9.1), και ενεργοποίησε του coreavc και ac3filter. Σήμερα τα τσέκαρα με ένα 1080p στο παρόμοιο σετάπ μου, και ήταν 40% ~ 55% συνήθως...

Να ρωτησω κατι και εγω
Για ενα πολυ δυνατο συστημα (4πυρηνο,6αρα μνημη) και windows 7 64bit οπου η ισχυς δεν ειναι προβλημα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να αναπαραγεις mkv?
Αυτη την στιγμη χρησιμοποιω MP classic home cinema με hardware acceleration η kmp player χωρις ιδιαιτερες ρυθμισεις

Re: Απάντηση: Μια μικρομεγαλη βοηθεια για mkv..

Κάνε κάτι "χαζό". Βάλε το απλό MPC (6.4.9.1), και ενεργοποίησε του coreavc και ac3filter. Σήμερα τα τσέκαρα με ένα 1080p στο παρόμοιο σετάπ μου, και ήταν 40% ~ 55% συνήθως...

Για να το κανω ;) :smile:

Εχω και δυο γενικες ερωτησεις αν αλλαξω σε xp λετε να κανει τιποτα ?
και παιζει ρολο μηπως επειδη ο σκληρος εχει ελευθερο χωρο 20GB ?
:smile:

Καλησπερα παιδια μετα απο ψαξιμο με codecs κτλ... δεν βρηκα λυση και λεω δεν κανεις το mkv blue ray με το tsmuxer και επαιξε ειχε μερικες φορες καποια τρεναρισματα στα frames αλλα δεν κολλουσε :smile: [δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να κανω] οποτε αυτη ειναι προσωρινη λυση εως να βγει το καινουργιο coreavc μηπως βοηθησει αν οχι παω για μικρη αναβαθμιση πρωτα μνημη και μετα graphic card :smile:
Eυχαριστωω πολυυ ολουςς για την βοηθεια :smile:

μην παιδευεσε .... δωσε 80 ευρα στο ΕΒΑΥ και παρε εναν μεταχειρισμενο Intel Dual Core E8500 η ακομα φτηνοτερα εναν E8400 και τελειωνεις !!

εγω εχω τον Ε 8500 και παιζει ΝΕΡΑΚΙ τα παντα και ταυτοχρονα... Κατεβαζω / σερφαρω με αντιβιρους ανοιχτα κτλ.......

Απάντηση: Re: Μια μικρομεγαλη βοηθεια για mkv..

Καλησπερα παιδια μετα απο ψαξιμο με codecs κτλ... δεν βρηκα λυση και λεω δεν κανεις το mkv blue ray με το tsmuxer και επαιξε ειχε μερικες φορες καποια τρεναρισματα στα frames αλλα δεν κολλουσε :smile: [δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να κανω] οποτε αυτη ειναι προσωρινη λυση εως να βγει το καινουργιο coreavc μηπως βοηθησει αν οχι παω για μικρη αναβαθμιση πρωτα μνημη και μετα graphic card :smile:
Eυχαριστωω πολυυ ολουςς για την βοηθεια :smile:

Επανέρχομαι... βρήκες λύση?
Ρωτάω γιατί τώρα που πήγα να περάσω το coreAVC2.0 στο λάπτοπ, ψιλόμπλεξε κάτι και δεν τράβαγε και εμένα καλά... και θυμήθηκα αυτό το θέμα. Κάπως δεν καθόταν καλά το haali media splitter (που περνιέται μαζί με το coreAVC) και τελικά δεν το φόρτωνε όπως όλες τις άλλες φορές (κάτω δεξιά το γνωστό εικονίδιο του), αλλά το έβγαζε σαν φίλτρο. Τελικά τα απεγκατέστησα όλα, και τα ξαναπέρασα όλα με απενεργοποιημένο το antivirus (μιας και δεν είμουνα σίγουρος αν το άφηνε να εγκατασταθεί σωστά). Και επανήλθαν στα φυσιολογικά τους... :BDGBGDB55: