Mια ντουζίνα πισί για να ακούσω... κάτι καλό, επιτέλους.

Κώστα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με λίγη προσπάθεια παραμετροποίησης και software θα καταφέρεις το pc σου να παίζει ακόμα καλύτερα.

Και εγώ είμαι πάντως της άποψης ότι το παραδοσιακό cd player πέθανε. Οι νέες πηγές υποστηρίζουν συνδέσεις usb / network etc. ενώ όλο και περισσότερες τρέχουν κανονικό λειτουργικό από πίσω…

Να μη πω και για τα features που υποστηρίζονται σιγά-σιγά όπως DRC από μικρές συσκευές όπως το sqeezbox (και γενικά σε όλα τα linux based).

Re: Απάντηση: Mια ντουζίνα πισί για να ακούσω... κάτι καλό, επιτέλους.

Με τόσες δοκιμές που κάνετε θα ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ένα mac mini από την αρχή και θα ξεμπερδεύατε.

Νατξ η συζήτηση εδώ είναι και για εκμετάλλευση παλαιότερων υπολογιστών…
Τα mac mini δεν υπήρχαν καν σαν ιδέα την εποχή κάποιων μηχανών που αναφέρονται πιο πάνω :D

δε θέλουμε βρε μακμίνι.....

μπαααααα

Γιατι βρε δε θές? :D
Και αυτό υπολογιστής είναι. Σε λίγο θα τον βρίσκεις ακόμα πιο οικονομικό στα μεταχειρισμένα.

Με τόσες δοκιμές που κάνετε θα ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ένα mac mini από την αρχή και θα ξεμπερδεύατε.

Πιθανον να εχεις δικιο.Αλλα δεν πιστευω οτι οσοι δεν εχουν mac mini oτι δεν ακουν εξ ισου καλα[πιθανον και καλλιτερα].

Mηπως Κωστα,αντι για transport δοκιμαζες ενα αλλο dac?Αν βρεις καποιο dac ,κανε τη δοκιμη αν θελεις

Δεν ξαναμπαίνω σε αυτή τη διαδικασία καλέ μου φίλε.

Έχω πάνω απο ενάμιση χρόνο που εχω χαλαρώσει και απολαμβάνω την μουσική μου.

Αν παράλληλα βρω και ένα σιντάκι να με καλύπτει έχει καλώς (η αλήθεια είναι πως τώρα πια μια τέτοια αγορά έχει περισσότερο συναισθηματική παρά χρηστική αξία) διαφορετικά θα πάει και το sony στην αποθήκη να μην πιάνει χώρο.

Έτσι τελικά κατέρρευσε και ο μύθος "πάρε ενα καλό ντάκ να ακούς απο όλα τα transport το ίδιο".

Χα χα.

Ας γελάσω σατανικά!!!!!!

δεν ξέρω ποιός σού είπε κάτι τέτοιο...διότι απλώς δεν ίσχυε ποτέ...-bye-

Απάντηση: Re: Mια ντουζίνα πισί για να ακούσω... κάτι καλό, επιτέλους.

δεν ξέρω ποιός σού είπε κάτι τέτοιο...διότι απλώς δεν ίσχυε ποτέ...-bye-

Όσοι παρακολουθούν λίγο την αγορά και τον "ειδικό" τύπο θα θυμούνται την αναμπουμπούλα με την καραμέλα περιοδικών και αντιπροσώπων "απαλλαγείτε απο τα ακριβά player" ήταν το πιο συνηθισμένο σενάριο πώλησης.

Πάρε το dac και θα ακούς με το blusky το ίδιο με τα "κορόιδα" που έδωσαν 5000 για player.

Θυμάμαι άρθρο μάλιστα που έλεγε "ακούστε ακόμα και με ενα απλό cdrom"

Aς ξαναγελάσω σατανικά!!!!!-bye-

μην γελάς τόσο σατανικά....

εάν ευκολόπιστα, όπως ίσως και άλλοι, αρκέστηκες σε τέτοιου είδους αφορισμούς, ίσως κάποιοι άλλοι να γέλασαν σατανικά εις βάρος σου και να αποκόμισαν και ωφέλη...

Κωστα ,αν θελεις την προσωπικη μου εμπειρια,τοσο τα transport ,οσο και τα dac εχουν διαφορες και αυτες ακουγονται.Τωρα αυτοι οι αφορισμοι που ακουγονται περι dac και B.S ειτε ειναι εκ του πονηρου,ειτε ειναι απο αφέλεια.
Το οτι μπορει να δωσεις πολλα λεφτα για ενα transport και να μην ειναι καλο,επισης ειναι αληθεια.
Οσο για τα <παρωχημενης> τεχνολογιας και εγω απο ενα τετοιο ακουω ,κατασκευης 1995
Και κατι αλλο γιατι τα σκουπιδια στη Θεσ/νικη?εμαθες οτι εχουμε καλο δημαρχο?

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι το ρητό "το καλύτερο red book transport/dac παίζει χειρότερα από το χειρότερο DVD" βγήκε όταν πρωτοεμφανίστηκε το DVD (και έκανε 300.000 δρχ), δηλαδή στα μέσα των 90s και όχι 10 χρόνια μετά όταν το bluesky έκανε 30 Ευρώ.

Ο λόγος προφανής.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, ο ίδιος "έγκυρος ειδικός τύπος" γύρω στο 2000 έκανε στροφή 180 μοιρών και έγραψε ότι τα red book δισκάκια έτσι και παίζουν σε DVD player το καταστρέφουν.

Ποιος είναι ο λόγος αυτός;

Πέτα το CDplayer, αγόρασε το (πανάκριβο) DVDplayer

πέτα το DVDplayer, ξαναγόρασε το CDPlayer

Να κυκλοφορεί το χρήμα...

Κωστα ,αν θελεις την προσωπικη μου εμπειρια,τοσο τα transport ,οσο και τα dac εχουν διαφορες και αυτες ακουγονται.Τωρα αυτοι οι αφορισμοι που ακουγονται περι dac και B.S ειτε ειναι εκ του πονηρου,ειτε ειναι απο αφέλεια.
Το οτι μπορει να δωσεις πολλα λεφτα για ενα transport και να μην ειναι καλο,επισης ειναι αληθεια.
Οσο για τα <παρωχημενης> τεχνολογιας και εγω απο ενα τετοιο ακουω ,κατασκευης 1995
Και κατι αλλο γιατι τα σκουπιδια στη Θεσ/νικη?εμαθες οτι εχουμε καλο δημαρχο?

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καλέ μου φίλε.

Έγραψα για τον "ειδικό τύπο" για να τονίσω την ειρωνεία και σαφώς αυτές οι απόψεις πορεύονται εκ του πονηρού.

Απλά όπως έχω γράψει και αλλού πολύς κόσμος ακολουθώντας αυτούς τους ειδικούς έδωσε απο λίγα εως πάρα πολλά χρήματα (ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας) και δυστυχώς δεν πήραν τα αποτελέσματα που περίμεναν.

Εψές το απόγιομα δοκίμασα τις διαθέσιμες (αρχαίες) καρτούλες στο αρχαίο πλην καλόηχο πισί και είδα ότι όλες παίζαν αρκετά καλά.
Η 512 πάλι επικράτησε κυρίως σε σώμα, ατάκα, ροή και ουσιαστική ανάλυση.
Ουσιαστική θεωρώ την ανάλυση που αποκαλύπτει "χαμένες" νότες και όχι τα ανούσια τσίκι τσίκι ή κάποιους άλλους ήχους που σε μη έμπειρους αρχικά εντυπωσιάζουν... (π.χ "χαζοανάσες" και θόρυβοι ηχογραφησης)
Είναι η ανάλυση που αποκαλύπτει και ξεχωρίζει όργανα, ακόρντα ή την πεντακάθαρη μπασογραμμή.
Άρα η πλατφόρμα που κουμπώνουν οι κάρτες είναι ΟΚ, πράγμα που μου λέει ότι αν κουμπωθεί κάτι -θεωρητικά τουλάχιστον- καλύτερο δεν θα χαθεί άδοξα...

Λοιπών χτές βράδυ δοκίμασα τα 1-2 cd ήχου με τον υπολογιστή και εκεί υπάρχει μια μικρή διαφορά προς το καλλίτερο με το αρχικό δισκάκι.

Οπότε συνεχίζουμε να έχουμε θέμα με το cd player.

Με βλέπω για κατασκευή player με σωθικά pc.

Είχε πάρει το μάτι μου παλαιότερα μητρικές που έπαιζαν cd ήχου χωρίς να "φορτώσουν" λειτουργικό.

Έχετε τίποτα υπ όψιν?

Κώστα,
Ένα από τα βασικότερα συστατικά του PC Audio , είναι το σωστό ripping.
Μη περιμένεις να πάρεις τα μέγιστα αναπαράγοντας το cd απευθείας από το cd drive.
Κάνε μια προσπάθεια να κάνεις rip με το EAC τα CD σου (έχουμε σχετικά θέματα για το EAC)
Μια φορά θα βάλεις το CD και θα το κάνεις rip – θα πάρει παραπάνω ώρα μεν αλλά θα κάνεις σωστή δουλειά που θα σου μείνει για το μέλλον.