Μια ωραια λυση.....

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
.... για δισκους εκτος κουτιου !!

DS351

Specifications Enclosure material All aluminum enclosure Color Black Cooling system Passive aluminum fin
Optional 80mm fan x 2 Drive size support 3.5" x 5 Drive interface support SATA Enclosure interface E-SATA with Sil3132 Chip set Power Supply 300W SFX PSU included Chipset Silicon Image Sil4726 RAID Leve Modes Raid 0, Raid 1, Raid 10, Raid 5 (Raid Only Support in Windows) OS Support Windows XP, 2000, 2003, and Mac OS 10.3/10.4, and Linux RedHat, Fedora, SuSE 9.0 or later Net Weight 5.0kg Dimension 429mm (W) x 98mm (H) x 376mm (D)

Introduction
spacer.gif
Specifications
spacer.gif
Feature Photos
spacer.gif
Product Reviews
spacer.gif
Q&A
spacer.gif
Downloads

3-4view.jpg

front.jpg

back.jpg

inside.jpg

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=ds351&area=usa

:ernaehrung004:

Πολύ ελκυστικό.. Ειδικά αν δεν υπάρχει networked file server στο σπίτι.

Το έχει δει κανείς να κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Στο America βλέπω στοιχίζει περίπου $440.

Ορίστε και ένα σχετικό βιντεάκι, αρκετά περιγραφικό.

Η φιλοσοφία του κουτιού είναι DAS, όχι NAS. Γιαυτό η έλλειψη Ethernet.

Εξάλλου, το Ethernet έχει νόημα (συνήθως) όταν σκοπεύεις να βάλεις το storage σε κάποια ντουλάπα ή να το κρύψεις γενικότερα. Το συγκεκριμένο θέλεις να φαίνεται! :smile:

Δεν λέω.. Δεν θα με χάλαγε να είναι και NAS. Αλλά δεν πειράζει.. one step at a time που λέμε.

Απάντηση: Re: Μια ωραια λυση.....

Πολύ ελκυστικό.. Ειδικά αν δεν υπάρχει networked file server στο σπίτι.

Το έχει δει κανείς να κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Στο America βλέπω στοιχίζει περίπου $440.

Ορίστε και ένα σχετικό βιντεάκι, αρκετά περιγραφικό.

Αποτι ειδα στο site του Hac , υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο....

Το μονο που με χαλαει ειναι οτι αποτι καταλαβα δουλευει μονο raid.......

Όντως υπάρχει.. Τσουχτερό όμως..

Απ' ότι κατάλαβα εγώ από το review στο link που έδωσες, δεν έχει πρόβλημα. Δουλεύει και κανονικά, δείχνοντας 5 ξεχωριστούς δίσκους τους οποίους μπορούμε να κάνουμε configure όπως θέλουμε.

install-pic16.jpg

Αυτο Δημητρη ειναι το αρχικο σταδιο. Το συστημα δεν τους βλεπει ετσι και στο Mycomputer. Αν διαβασεις παρακατω θα δεις οτι λεει ΜΗΝ τους κανετε mount απο το computer managment και παει μετα και τους κανει raid.
3 ριβιου διαβασα και τα 3 το ιδιο λενε....

Δες κι εσυ μπας και κανω λαθος......

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος στο πρώτο review είπε αν θέλουμε να κάνουμε RAID να μην το κάνουμε από τα Windows. Δεν ξέρω αν και τα υπόλοιπα reviews που διάβασες εννοούν το ίδιο. Μου φαίνεται αρκετά παράξενο να μην μπορείς να τους δεις απλά ως δίσκους. Μπορεί όμως και να συμβαίνει..

Όταν βρω ευκαιρία θα διαβάσω και άλλα reviews.

""""Also, note that when going into Disk Management, you'll be prompted with a window to initialize one of the disks that does not display capacity. Depending on how you have your drives connected, this can be Disk 1 or Disk 6. Do not attempt to initialize this disk. This is the disk that represents the Silicon Image processor and you should ignore or cancel out of these windows. The important thing to note here is that all the disks you have installed are properly identified, including their capacity. """""

Δεν ειναι παραξενο Δημητρη αν λαβεις υποψιν σου το γεγονος οτι θα πρεπει να βλεπεις 5 δισκους απο ενα καλωδιο σατα. Εχε κατα νου οτι ζηταει controler με συγκεκριμενο chipset για να μπορει να κανει αυτη τη δουλεια.....

Αν το σκεφτεις και διαφορετικα, ολα τα raid που προτεινει , εχουν σαν αποτελεσμα να βλεπεις ΕΝΑΝ δισκο ουσιαστικα στο συστημα σου, ασχετα απο το τι raid και ποσους φυσικους δισκους προερχεται......

Ναι, το είδα αυτό. Ο φίλος μιλάει για ένα "virtual" δίσκο ο οποίος εμφανίζεται και είναι ουσιαστικά μέρος του controller. Λογικό είναι να μην το κάνουμε initialize. Για τους υπόλοιπους δεν κατάλαβα αν τους κάνεις initialize ή όχι..

Απάντηση: Re: Μια ωραια λυση.....

Ώπ! Από τα specs: "Raid 0, Raid 1, Raid 10, Raid 5 (Raid Only Support in Windows)" και παρακάτω: "Windows XP, 2000, 2003, and Mac OS 10.3/10.4, and Linux RedHat, Fedora, SuSE 9.0 or later"

Άρα κάπως δουλεύει και χωρίς RAID.. Το πολύ να βάλεις στο HTPC Linux :p

Χαιρετισματα....:guitarist:

Τελικά παίζει! Δες εδώ.

"10. If an Initialize and Convert Disk Wizard appears, click Cancel.
11. Verify an unpartitioned SiI 4726 disk is visible. Another unallocated
disk, with no capacity, represents the SiI 4726 processor. Do not
initialize or partition this SiI 4726 processor disk.
12. If you plan to use the currently defined configuration mode, format
the un-partitioned disk so it is recognized as a volume. Otherwise,
follow these steps to install the SiI 4726 Manager software: "

1. Στο manual λέει ότι υποστηρίζει και JBOD (http://www.silverstonetek.com/downloads/ds351/DS351-Manual.pdf). Δλδ θα μπορώ πχ να βάλω 5 HDD στα 500 GB και να χρησιμοποιώ τον καθένα ξεχωριστά σαν κανονικό δίσκο και όχι σε RAID???
2. Δίνει και κάρτα για esata???
3. Που μπορώ να το βρω και πόσο??? Γιατί το Πλαίσιο βλέπω ότι δεν το πουλάει πια.
4. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που να έχει και κουμπί on/off στο μπροστινό μέρος όπως το Silverstone???

Ευχαριστώ

1. Στο manual λέει ότι υποστηρίζει και JBOD (http://www.silverstonetek.com/downloads/ds351/DS351-Manual.pdf). Δλδ θα μπορώ πχ να βάλω 5 HDD στα 500 GB και να χρησιμοποιώ τον καθένα ξεχωριστά σαν κανονικό δίσκο και όχι σε RAID???
2. Δίνει και κάρτα για esata???
3. Που μπορώ να το βρω και πόσο??? Γιατί το Πλαίσιο βλέπω ότι δεν το πουλάει πια.
4. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που να έχει και κουμπί on/off στο μπροστινό μέρος όπως το Silverstone???

Ευχαριστώ

1. Οχι. Το JBOD απλως θα κανει τους 5 500αρηδες να φαινονται σαν ενας 2.5TB χωρις κανενα οφελος στις επιδοσεις και παλι χανεις τα περιεχομενα τους σε περιπτωση 'στραβης'.

2,3,4: Αγνωστο απο μενα.

Το συγκεκριμενο δεν δουλευει χωρις να κανεις ενα οποιοδηποτε απο τα υποστηριζομενα RAID τους δισκους του. Δεν θα δει ποτε το μηχανημα τους δισκους χωριστα.

Last edited:
Εγώ πήρα ένα Silverstone Grandia και έστησα ένα PC με Vista Ultimate 64bit και Windows Home Server (σε άλλο δίσκο) και το έκανα file server με απλό file sharing.

Παίρνει από μόνο του 6 δίσκους αλλά με δύο Hot Swap Trays έχω 8 σύνολο 7ΤΒ μέσα. Με ένα φθηνό motherboard ΑΛΛΑ με energy saving feautres το Asus P5Q και έναν Ε6850 (το είχα και καθόταν) που έχει speedstep δεν καιέι τίποτα. Κάνει wake on LAN και με το IMON τον έχω και σβήνει αυτόματα κάθε βράδυ στις 2-3 ανάλογα. Επίσης με το Acronis True enterprise Image παίρνει backup από άλλα 3 PC αυτόματα.

Τα έχω συνδεσει με Gigabit Lan (που μου έβγαλε την πίστη με τα Vista και το Router αλλά δούλεψε) και μέχρι στιγμής πάει άψογα.

Το κουτί κοστίζει 169 Ευρώ και είναι σχεδόν ίδιο με αυτό απλά δεν το έχω στο σαλόνι.

Τότε δεν λέει. Πάντως μου αρέσει το κουτί του. Έχω το silverstone GD01 και το w/c της silverstone πάλι. Θα ήθελα να έβαζα και αυτό στην συλλογή μου.
Μήπως ξέρεις κάνα εξωτερικό κουτί που να συνδέεται με 1 esata και να ανοίγει με κουμπί μπροστά??? Εγώ ως τώρα έχω βρει αυτό της Raidsonic, αλλά δεν έχει on/off μπροστά (http://www.raidsonic.de/en/pages/products/details.php?we_objectID=4519).

Αλήθεια, γιατί στο manual λέει "JBOD (bypass) Creates a logical volume for each physical hard disk drive."??? Αυτό έτσι όπως το καταλαβαίνω σημαίνει ότι 1 HDD = 1 volume, 2 HH = 2 volume και πάει λέγοντας και όχι x HHD = 1 volume. Έχω μπερδευτεί.