Μιά περίπλοκη καμπίνα.

Ο χώρος εργασίας δείχνει λίγο σαν του Μπαρμπα-Μήτσου το γκαράζ. Επίσης κλασικό DIY χωρίς ακριβά μηχανήματα και αυτός είναι και ο λόγος που δεν βλέπεις κυρτές καμπίνες η δύσκολη επεξεργασία υλικού. Π.χ. όπως στα B&W 800D, τα KEF REF, SONUS FABER κτλ.

Αυτό που μου τι δίνει με αυτές τις κατασκευές είναι ότι πληρώνεις πολλά για τις ατέλειωτες ώρες εργασίας του Μπαρμπα-Μήτσου του οποίου τα υλικά κοστίζουν λίγο αλλά ο κόπος πολύ. Αν την πλακώσουν αυτη την καμπίνα 1-2 μεγάλα εργοστάσια θα κοστίζει τρίχες.

Πολλές flat επιφάνειες που κόβονται με φθηνά εργαλεία μαραγκού.

Ειλικρινά δεν βλέπω τη κατασκευαστική δυσκολία πουθενά. Επίπεδα κομάτια MDF το ένα πάνω στο άλλο. Και ναι αυτή είναι η άποψη μου συγνώμη. http://www.soundstagelive.com/factorytours/avalon/

Last edited:
Μέχρι τώρα ήξερα,ότι το χειροποίητο είναι συνώνυμο υψηλότερης ποιότητας κι αισθητικής.

Φτιάχνουν και το Ισις...

Παντως καποτε βρεθηκε ενα διαμαντι τοσο καθαρο(τελειο) και τοσο μεγαλο που για να κοπει δοθηκε σε ενος "μπαρπα-μητσου" το γκαραζ. (σοβαρα)
Κανενα ακριβο μηχανημα υψηλης τεχνολογιας δεν μπορουσε να το κοψει.
Αποτελεσμα- Αμοιβη μπαρμπα-μητσου,(απορρητη),εργασια μηνες,υλικα κοπεις για να γελανε τα ρομποτικα!Ο "μπαρμπας" παρεδωσε ενα διαμαντι αμυθητης αξιας.(αψογο)
Αν το πλακωναν τα ρομποτικα απλα θα το κατεστρεφαν!!!

Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα λοιπον. -bye-

Την πολυπλοκότητα πάντως δε τη βλέπω πουθενά.
Άντε λίγο το φινίρισμα (καπλαμάς και βάψιμο).
Σίγουρα υπάρχουν χειρότερα :D.
Αυτό το έχετε δει;

Το ό,τι δεν υπάρχει αντιστοιχία εξειδικευμένου εργαλείου και κάθε πιθανής
εξειδικευμένης εργασίας δε σημαίνει τίποτα.
Να το θέσω αλλιώς - τι θα κόστιζε περισσότερο:
α. Να φτιαχτεί ένα πολύπλοκο μηχάνημα που δεν υπάρχει για να κόψει ένα
διαμάντι.
β. Να χρησιμοποιηθεί ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία που στην περίπτωση αυτή
τυγχάνει να την κατέχει ο μπάρμπα-Μήτσος.

Το ανέκδοτο με τον γιατρό που ζητούσε 500 ευρό για 5 λεπτά εξέταση το ξέρεις;

Μιας και τυχαίνει να έχω δικό μου άνθρωπο που η δουλειά του είναι τα διαμάντια ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω σε ποιο διαμάντι αναφέρστε και το όνομα του Μπαρμπα-Μήτσου που το έκοψε. Από ιστορίες ξέρω κι εγώ πολλές.

Και έτσι εγκυκλοπαιδικά δεν υπάρχει ιδανικό κόψιμο διαμαντιού μιας και είναι θέμα αναλογίας λαμπρότητας/φωτεινότητας και αναλογιών. Τα πιο "ομορφα" αναλογικά κομένα διαμάντια είναι συνήθως μικρότερα και κοστίζουν όμως ακριβά γιατί έχει σπαταληθεί υλικό πολύ μεγαλύτερο. Το θέμα είναι λοιπόν υποκειμενικό.

Το συγκεκριμένο ηχείο δεν έχει καμία πολυπλοκότητα δυσκολία κατασκευής παρά αρκετή εργασία από μια μικρή μικρή εταιρεία. Τι να πω δηλαδή ότι εντυπωσιάστηκα? Αυτά βλέπω και αυτή την άποψη σχηματίζω. Δεν μιλάμε ούτε για ζωγραφους, ούτε για γλύπτες, ούτε για προικισμένους συνθέτες μουσικής όπου κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να φθάσει. Για "μαραγκούς" μιλάμε που τους έδωσαν σχέδια και τα ακολουθούν.

Συγνώμη για την ισοπέδωση αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω τον κάθε αρπακόλη να την ακούει "20,000" το ζευγάρι σου λέω και φύγαμε.

http://www.avalonacoustics.com/

Τούτα εδώ τα φτιάχνει ο κάθε μαραγκός;Αν ήταν έπιπλα με τόση δουλιά κι αυτό το φινίρισμα ξέρεις πόσο θα κόστιζαν;Εχεις αγοράσει χειροποίητο καλό έπιπλο;Οι μονάδες των μεγαφώνων τους ξέρεις πόσο κοστίζουν;

Συγνώμη για την ισοπέδωση αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω τον κάθε αρπακόλη να την ακούει "20,000" το ζευγάρι σου λέω και φύγαμε.

Μωρέ καλά τους κάνουν... Αφού το ζητάει ο οργανισμός τους.

Last edited:
Το ανέκδοτο με τον γιατρό που ζητούσε 500 ευρό για
5 λεπτά εξέταση το ξέρεις;

Βασικά όχι, αλλά φαντάζομαι τι μπορεί να λέει.
Τώρα αν μπορεί να θεωρηθεί πολύπλοκη, μία κατασκευή που προκύπτει
κολλώντας επίπεδες επιφάνειες με τρύπες...

Σε καμια περιπτωση δε μιλάμε για πολυπλοκότητα στις συγκεκριμενες καμπινες
Για εργασια μιλαμε,
δεν ειναι δυσκολη η κατασκευη του Avalon γιατι ολα τα ξυλα μπορει να τα κοπουν από απλό μηχανημα, δουλεια θελει.
Μη νομιζεται οτι ειναι ευκολο να κολλησετε δυο επιφανειες γιατι δεν ειναι μονο οι επιφανειες.
Εχω ενώσει για ενα μονο ηχειο 51 επιφανειες που η καθε μια ηθελε δική της διαμόρφωση στο χερι....
Οι μοναδες της Avalon κοστιζουν, ενταξει σε καμια περιπτωση το τελικό κοστος που τα πουλανε αλλά ενα τριαρακι θα σου παει αυτο με το Ετον11"

-Δεν αναφέρθηκα στις μονάδες αλλά μόνο στην καμπίνα

-Δεν ξέρω πως παίζουν αλλά σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα ιδιοφυούς σχεδίασης. (Σιγά μην μας την πέσουν οοι εξωγήϊνοι να μας φάνε την πατέντα)

- Μη γελάσω με τα έπιπλα τα χειροποίητα και τους καναπέδες π.χ. 15,000 Ευρώ στην βιτρίνα με τιμολόγιο αγοράς 3,000 Ευρώ (επώνυμος ναι ναι). Και τα ινδικά έπιπλα χειροποίητα και πολύ δουλειά είναι αλλά τους τα παίρνουν για ένα κομάτι ψωμί.

Το αν ένα έπιπλο αξίζει να πληρωθεί ή όχι φαίνεται από πολλά σημεία αλλά κυρίως τη δουλειά του και τη δυσκολία διαμόρφωσης των υλικών που το αποτελούν καθώς και τη σπανιότητα τους.

Λόγω δουλειάς (Αρχιτεκτονικό γραφείο και κατασκευές) έχω πρόσβαση σε πολλούς επώνυμους προμηθευτές και συνεργάζομαι και με κάποιους πολύ γνωστούς. Λες να με συμφέρει να δουλεύω με τις τιμές που βλέπεις στις βιτρίνες??? Αστες λοιπόν γιατί δεν φαντάζεισαι τι πληρώνεις. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες κατηγορίες προϊόντων (πολύ ειδικά και ξεχωριστά π.χ. Κουζίνες 350,000+ ευρώ) που πληρώνεις ένα τελείως διαφορετικό πακέτο το οποίο διαμορφώνται ειδικά για εσένα και είναι μοναδικό. Ε αυτό θα το πληρώσεις αν το θες (λέω ΑΝ).

Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπω στα Avalon λυπάμαι αλλά δεν είναι κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχει λόγος να λυπάσαι.-bye-

Την γνώμη σου λές,δεν θίγεις κανένα...

sorry παιδια γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει το eidolon diamond και ποσο το eidolon vision
εχω το λογο μου τον οποιο ευχαριστως θα αναπτυξω στη συνέχεια