Μια πραγματικά πρωτότυπη ερώτηση: ποιο φακό να πάρω με την D300;

Τι κλαμπ d300,nikon,canon και λοιπά ξενέρωτα.
κλαμπ "Ηλίες" πρέπει να φτιάξουμε :flipout::flipout:

Πάντως είναι λίγο περίεργη σύμπτωση γιατί δεν είναι και ιδιαίτερα διαδεδομένο όνομα.

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι εάν είναι χρήσιμη η αγορά ενός ντεκλανσέρ (τρίποδο έχω).

Χρήσιμο το ντεκλανσέρ, αλλά μπορεί να υποκατασταθεί και από το σύστημα χρονοδιακόπτη - αυτοφωτογράφησης, μιας και η μηχανή έχει έτσι αρκετά δευτερόλεπτα να ηρεμήσει ακόμα και πάνω σε φτηνό τρίποδο.

Eυχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Από σήμερα ανήκω στο κλαμπ "Ηλίες με D300" -bye-

Η μηχανή είναι απίστευτη!! Περισσότερες φωτό αργότερα.

Καλές γιορτές

(Μια πολύ πρόχειρη φωτό με τον Tamron 28-75mm/f2.8 @ 31mm/f2.8 ISO 640

Attachments

• christmas.jpg
    christmas.jpg
    41.4 KB · Views: 75
Καλοριζικη και καλές λήψεις.. :grinning-smiley-043

Πες μας εντυπώσεις τοσο απο τη μηχανή οσο και απο τον φακο (και εγώ ψήνομαι για τον συγκεκριμένο, αλλά κανω υπομονή μπας και βγεί επιτέλους ο 24-70 2.8 της Sigma με HSM)

Σας ευχαριστώ!

Αγαπητέ Γιώργο, τι να πω για την μηχανή. Στα δικά μου άπειρα μάτια, η πρώτη μου dSLR γαρ, είναι εξαιρετική, με ρυθμίσεις σχεδόν για όλα, και επειδή η καμπύλη εκμάθησης (ελληνιστί, learning curve) των δυνατοτήτων της είναι μεγάλη, παρήγγειλα και το "Mastering D300" από το Play.com.

Σε ότι αφορά τον φακό, εσείς θα μου πείτε, μόλις βγάλω κάποιες φωτό (και τώρα βγάζω αλλά ακόμα είναι δοκιμαστικές) και τις ανεβάσω για να τις κρίνουμε μαζί.
Πάντως στο 2.8 θολώνει ωραία το υπόβαθρο, στα πολύ φωτεινά βλέπω κάποια flare όπως και αυτό το chromatic aberration, πώς στο λένε. Είδομεν.
Είμαι ικανοποιημένος για τα λεφτά του.