Μια συμβουλή απο κάποιον που ξέρει.

gelagos

New member
16 November 2007
6
Αθήνα
Χαίρεται,
Όπως σχεδόν όλοι έτσι και εγώ αποφασίζω να ζητησω γνώμες :worshippy:από το forum καθώς ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ μια LCD.

Καθώς έχω διαβάσει αρκετά τον τελευταιο καιρό εδώ, έχω καταληξει σε 3 LCD (και όχι plasma λόγω ΧΟΒ360 και Wii). Τα χρήματα που διαθέτω είναι 1200€ max και θέλω οπωσδήποτε την ελληνική εγγυηση (λόγω κληρονομικης γκαντεμοσαυριασης).

Αυτές είναι:
1) LG 42LF65
2) Samsung LE40R86B
3) Sony KDL-40S3000

Εκτός από παιχνίδια βλέπω και πολύ τηλεοραση και εδώ αρχίζει το πρόβλημα.
Έχω ήδη δει τις οθόνες από κοντά και σίγουρα η LG χάνει σε τηλεοπτικό σήμα (σε σχέση με τις άλλες 2).
Το θέμα επομένως είναι κατά πόσο αξιοπιστη είναι η LG στις υψηλές αναλύσεις και αν αυτές (full HD) είναι κάτι που χρειάζεται το μέσο ελληνικό σπίτι σήμερα.
Δηλαδή με λίγα λόγια:
1) θα δω διαφορά στα παιχνίδια αν αντί για 720 της SONY έχω 1080 της LG?
2) Το full HD της LG (και πάντα λόγω της τιμής την επιλέγω) είναι κάτι το οποίο θα με κάνει να την επιλέξω και ας μην έχει το τέλειο τηλεοπτικό σήμα?

Παρακαλώ βοηθήστε όσοι μπορείτε και pls μη μου λέτε για πιο ακριβές λύσεις γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα (εκτός και αν υπάρχει κάποια καλή λύση σε αυτή των 1200€ που δεν έχω υποψη μου).:2thumb22sup:
Επίσης η τιμή για την LG είναι από φίλο γι'αυτό και είναι χαμηλή σχετικά.

Ευχαριστώ πολύ.

φιλε

μεταξυ της sony k της samsung εχω καταληξει κ εγω!!για Lg μαλλον δεν το συζηταω.....

Περιμενω κ εγω καμοια γνωμη απο ατομα που εχουν ηδη αγορασει τις συγκεκριμενες LCD.....

Eπισης θα ηθελα να ρωτησς για την 40 R86 αν φοραει πανελ Samsung...

Οποιος ξερει κ θελει ας βοηθησει

Στο μεγεθος αυτο (40-42") το full HD ειναι μαλλον περιττο εκτος και αν καθεσαι στο 1 μετρο απο την οθονη , οποτε παρε μια HD Ready σαν αυτες που αναφερεις και καθαρισες.

Η καλη LG Full HD ειναι η LF95 με πολυ καλυτερη εικονα απο την 65 αλλα ειναι και αρκετα πιο ακριβη.

φιλε

μεταξυ της sony k της samsung εχω καταληξει κ εγω!!για Lg μαλλον δεν το συζηταω.....

Περιμενω κ εγω καμοια γνωμη απο ατομα που εχουν ηδη αγορασει τις συγκεκριμενες LCD.....

Eπισης θα ηθελα να ρωτησς για την 40 R86 αν φοραει πανελ Samsung...

Οποιος ξερει κ θελει ας βοηθησει

Η 40R86 έχει panel Samsung. Για την συγκεκριμένη υπάρχουν πολλά σχόλια στο forum. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

ρε φιλε

ευγαλες συμπερασμα????

εγω στις 2 ειμουνα,στις 2 ειμαι.....

δυσκολο πραγμα η επιλογη TV:afro:

Τις έχει live, εάν όχι τότε πήγαινε να τις δείς, για να έχεις την απόλυτη απόφαση εσύ.
Οι γνώμες του κάθε ενός είναι σίγουρα σεβαστές, ωστόσο η απόφαση δική σου.

Τελικά σήμερα τις είδα όλες.
Μπορώ να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις αν δεν γνωριζεις και δεν έχεις εμπειρια σε αυτά. και οι 3 είχαν πολύ καλη εικόνα (ναι και η LG) αλλά στο φάσμα το ρυθμίσεων οι 2 (Sony & Samsung) είχαν πολλα περιθώρια επιλογών και σε αντιθεση και σε φωτεινότητα.
Επειδή λοιπόν μου άρεσε και σε design περισσοτερο η Sony κατέληξα σε αυτή.
Εύχομαι να μην το μετανιώσω, (γι'αυτό εξάλλου ζήτησα και τη βοηθεια σας από την πρώτη στιγμή).:grinning-smiley-043

Η επιλογή μεταξύ των δύο στην περίπτωσή σου ήταν αυτό ακριβώς που τελικά έκανες. Επιλογή δηλαδή ως προς το design. Βέβαια η S3000 είναι και πιο νέο μοντέλο από την R86 οπότε είναι κι άλλος ένας λόγος να την προτιμήσεις. Η R86 ήταν η αντίστοιχη της σειράς S2000. Θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος. Τώρα για το Full HD που ρωτάς φίλε μου αν είσαι πολύ του game κι έχεις κανένα μηχάνημα καλό τότε θα σου έλεγα ναι για να κινηθείς στο full HD αλλά μόνο γιαυτό. Αλλιώς συμφωνώ με τον Γιάννη-Rivers ότι δεν θα δεις και τρελές διαφορές σε αυτές τις ίντσες.

Τώρα για το Full HD που ρωτάς φίλε μου αν είσαι πολύ του game κι έχεις κανένα μηχάνημα καλό τότε θα σου έλεγα ναι για να κινηθείς στο full HD αλλά μόνο γιαυτό. Αλλιώς συμφωνώ με τον Γιάννη-Rivers ότι δεν θα δεις και τρελές διαφορές σε αυτές τις ίντσες.

Το θέμα είναι πως η μόνη επιλογή για τα χρηματα που διέθετα σε Full HD ήταν η LG. Σε πολλά thread διάβασα αλλά και σε αυτό ότι η συγκεκριμένη δεν είναι και τοσο καλή επιλογή. Έπρεπε λοιπόν να πέσω στις 37" για να βρω ένα καλό μοντέλο όπως η 37Μ86. Και πάλι όμως η απάντηση βρισκόταν μέσα στο forum (συγχαρητηρια με την ευκαιρια και στους δημιουργούς): 40 και HDready παρα 37 και 1080...

Και για να μην θεωρηθεί ότι ειμαι εναντιον της LG όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο μοντέλο ας το δουν πρώτα από κοντά. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει καλύτερα μοντέλα σε 1080 από αυτό (και ακριβότερα).

Επομένος ναι είναι μονοδρομος για αυτά τα λεφτά (1200€). Παίρνεις μια καλή HDReady όσο πιο σύγχρονη γίνεται για να εκμεταλευτείς και τις νέες προτάσεις (σε ήχο, εικονα αλλά και design) ή...

1) Ως συνήθως κρατάς τα χρήματα για το επόμενο 6μηνο που μπορεί να βρεις π.χ. την 40Μ86 ή την V3000 σε αυτά τα επιπεδα (Εγώ προσωπικά περιμενα πάνω απο 2 χρόνια για να αποφασίσω την αγορά - τότε δεν έπαιρνα ούτε 37").
2) Ανεβαίνεις σε budget για κάτι πιο καλό ή μεγαλύτερο σε ίντζες και ωωωωωχχχ....
Ο ΙΔΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΥΒΙΚΑ!!!:twoguns:

Θεωρητικά όποιος διαλέξει το 2 δεν θα καταλήξει ποτέ γιατί πάντα θα υπάρχει κατι καλύτερο εκεί έξω:worshippy:

Δυστυχώς η λύση σου είναι η 40Μ86 αλλά πας στα 1500+. Αν μπορείς να περιμένεις όμως μέχρι να πέσει η τιμή της σε αυτά τα επίπεδα που μπορείς να δώσεις πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο αφού περίμενες ήδη δύο χρόνια και η ποιότητά της είναι φανταστική. Στο λέω καθαρά γιατί βλέπω ότι λόγω οικονομικού η αγορά σου θα είναι μία και καλή. Δεν θα το πρότεινα πχ σε κάποιον ο οποίος του χρόνου θα μπορούσε να αγοράσει κάτι άλλο καλύτερο.

Last edited:
Το θέμα είναι πως η μόνη επιλογή για τα χρηματα που διέθετα σε Full HD ήταν η LG. Σε πολλά thread διάβασα αλλά και σε αυτό ότι η συγκεκριμένη δεν είναι και τοσο καλή επιλογή. Έπρεπε λοιπόν να πέσω στις 37" για να βρω ένα καλό μοντέλο όπως η 37Μ86. Και πάλι όμως η απάντηση βρισκόταν μέσα στο forum (συγχαρητηρια με την ευκαιρια και στους δημιουργούς): 40 και HDready παρα 37 και 1080...

Ακριβως οπως τα λεει ο φιλος. Την διαφορα HD ready με Full HD στις 37" αποκλειεται να την δεις , την διαφορα στο μεγεθος ομως 37" με 40" σιγουρα θα την δεις.

ΦΙΛΕ GELEGOS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ SONY ΠΩς ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ??????

ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ!!ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ?????

Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ Κ ΤΙΜΗ??????

ΦΙΛΕ GELEGOS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ SONY ΠΩς ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ??????

ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ!!ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ?????

Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ Κ ΤΙΜΗ??????

Φίλε lancias δεν την έχω ακομα στα χέρια μου. Πρέπει να περιμενω μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου. Την αγορασα 1200€ ακριβώς με εγγύηση SONY HELLAS. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω το κατάστημα (το κάνω κυρίως για να προστατέψω τον ιδιοκτήτη από τις πολλές ερωτήσεις). Είναι πάντως στο κέντρο της Αθήνας (καμία σχέση με ιντερνετ). Είμαι σιγουρος πως αν το ψάξεις και εσυ θα τη βρεις ισως και πιο φθηνα.

Φίλε lancias δεν την έχω ακομα στα χέρια μου. Πρέπει να περιμενω μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου. Την αγορασα 1200 ακριβώς με εγγύηση SONY HELLAS. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω το κατάστημα (το κάνω κυρίως για να προστατέψω τον ιδιοκτήτη από τις πολλές ερωτήσεις). Είναι πάντως στο κέντρο της Αθήνας (καμία σχέση με ιντερνετ). Είμαι σιγουρος πως αν το ψάξεις και εσυ θα τη βρεις ισως και πιο φθηνα.

Ok

entaksy 1290 thn exoun kanti plaisio,k e-shop styl magazia....den exei k megalh diafora.....

Pantws ekei tha kataliksw k egw mallon giati kati akousa gia tis R86 oti xanoun polu se thleoptiko sima k kanoun tholoures....

ama exeis neotera grapse

Και ο επίλογος για το συγκεκριμενο θέμα είναι οι εντυπώσεις μου από την S3000 (τονίζω πως δεν είμαι ειδικός)...
Μπορώ να πω ότι δεν περιμενα τόσο καλό σήμα TV, πραγματικά πολύ ζωντανή εικόνα και καθόλου άσχημη επιλογή το Smart mode (το 4:3 σήμα "γεμίζει" όλη την επιφάνεια της οθόνης αφήνοντας εξω λίγη εικόνα απο το πανω-κάτω μέρος της).

Από ταινίες δεν έχω δει πολλές αλλά πραγματικά το 16:9 είναι σαφώς προτιμότερο.

Το XBOX σε 1080i σήμα είναι κάτι το φανταστικό. Πραγματικά πολύ καλή επιλογή η συγκεκριμένη κονσόλα για τέτοιες τηλεοράσεις.

Ευχαριστώ πολύ όσους φίλους βοήθησαν στην συγκεκριμένη επιλογή (ιδιαίτερα τον Γιάννη-Rivers) και κάτι τελευταίο για αυτούς που θα διαβάζουν το συγκεκριμένο thread:

Μην περιμένετε να επιλέξετε TV αν δεν την δείτε οι ιδιοι από κοντά. Η αισθητική του καθένα διαφέρει από λίγο εως πολύ γι'αυτό ναι στην ενημερωση για να λύσετε τις όποιες απορίες που έχετε από τους ειδικούς του AVClub και πάρτε εσείς την τελική απόφαση γιατί με τα δικά σας μάτια θα βλέπετε ότι επιλέξετε.