Μια τηλεοραση για τις κρυες νυχτες του χειμωνα

...
Μονο με B650 και W5500 υπαρχει συγκριση...

Ειδα και τις δυο που αναφερεις πλαι πλαι με την 42U10 πριν κανα 2-3 μερες στα EXPERT και κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν υπαρχει ουτε μ'αυτες συγκριση.

Η Panasonic ειναι ενα επιπεδο πανω σε φυσικοτητα των χρωματων και σε κινηση.Επιπλεον εχω να πω οτι ενω ολες παιζαν το ιδιο υλικο (το Demo της EXPERT καθως και καποια trailer ταινιων) , στα ενδιαμεσα "διαλειματακια" οσο η οθονη ηταν μαυρη , οι δυο LCD ειχαν φανερα τετραγωνακια ("μπισμπιριγκια" οπως τα ειπα εγω- ελπιζω να καταλαβαινετε τι εννοω) ενω η plasma ηταν μαυρο κατραμι.Αργοτερα βεβαια προσεξα πως το φαινομενο αυτο ηταν ορατο σε ολα τα σκουρα χρωματα και οχι μονο στο μαυρο.Τελος και οι 2 LCD μου φανηκαν εξισου καλες σε κινηση αλλα σε φυσικοτητα των χρωματων , στα ματια μου , ξεχωρισε η W5500 , η οποια μαλλον θα ηταν και η δευτερη επιλογη μου.Πολυ καλη και η B650 δε λεω , αλλα μου κανε κατι το εξωπραγματικα εντονο στα χρωματα της και στο φωτισμο της γενικα , κατι το οποιο βεβαια μπορει να αρεσει σε αλλους.

Προσωπικα δεν αγορασα επι τοπου την Panasonic γιατι τρεφω μια ελπιδα να βρω σε καμια καλη προσφορα την 42G10 ... αλλα μπαααα....Πως εχασα το -20% των Public το περασμενο Σαββατο ρε γ.....ω.Στο 800κοσαρι εβγαινε!!!

Ειδα και τις δυο που αναφερεις πλαι πλαι με την 42U10 πριν κανα 2-3 μερες στα EXPERT και κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν υπαρχει ουτε μ'αυτες συγκριση.

Η Panasonic ειναι ενα επιπεδο πανω σε φυσικοτητα των χρωματων και σε κινηση.

600subfield_en.jpg

Σε κινουμενη εικονα 1080 γραμμες βγαζουν μονο οι Panasonic και οι LCD με πραγματικα 200 Hz (Sony-Samsung)...

Re: Απάντηση: Μια τηλεοραση για τις κρυες νυχτες του χειμωνα

Πρώτα - πρώτα να χαίρεσαι το νέο σου σπίτι.
Από ότι είδα συζητάς για πλάσμα (και καλά κάνεις). Αν όμως αποφασίσεις να δεις και κατά LCD μεριά, επειδή είδα ότι παρακολουθείς πολύ TV, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα την b650 η οποία έχει εξαιρετική απόδοση στα τηλεοπτικά. Έγώ έβλεπα τηλεοπτικά σε μια CRT 29" Philips 29PT9416 και προβληματιζόμουνα πολύ για το πως θα έβλεπα τηλεοπτική εικόνα σε LCD. Ειλικρινά σου λέω ότι όταν την πήρα και την πρωτολειτούργησα δεν πίστευα στην αρχή στα μάτια μου. Το καλό με την b650 είναι ότι μπορεί να μην είναι η τέλεια τηλεόραση αλλά συγκεντρώνει καλή βαθμολογία σχεδόν σε όλους τους τομείς που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, δεν την πιάνεις πουθενά "αδιάβαστη" και όλα αυτά σε μια λογική τιμή ιδίως αν ψαχτείς και σκρουτζάρεις και δεν την πάρεις από το πρώτο (υπο)κατάστημα κάποιας μεγαλοεταιρίας.

H μανα μου κι η αδερφη μου αλλαζουν σπιτι δεν φτιαχνω εγω δικο μου αλλα οψωμεθα και γι αυτο στο μακρινο μελλον, σ' ευχαριστω για τις ευχες θα το χαρω κι αυτο οπως φαινεται..

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τα μηνυματα, και απ οτι φαινεται μαλλον θα με τουμπαρετε να παω για την panasonic, παρ' ολο που το ειχα ψιλοαποφασισει για την pq6000.. Αυτο που θα με πειραξει ειναι το design ρε γαμωτο που ηταν φοβερο στην pq6000, αλλα νομιζω επισης πως η panasonic δεν εχει και usb για divx ετσι?

Αλλα ας μην ειμαστε υπερβολικοι people.. Πανω απ ολα η ποιοτητα κι οχι τα φρουφρου κι αρωματα.. Οποτε Yperion μιας και εισαι αυτος που με πειθει σιγα σιγα να παω προς την u10 η υπεροχη της απεναντι στην 6000 εντοπιζεται και στην τηλεοπτικη εικονα η μονο στα hd?

Re: Απάντηση: Μια τηλεοραση για τις κρυες νυχτες του χειμωνα

Σε τηλεοπτικο σημα η U10 δειχνει πολυ καλα , λογω χαμηλης αναλυσης η PQ δειχνει και αυτη πολυ καλα ομως η κυρια διαφορα ειναι σε μαυρο-αντιθεση και χρωματα που η U εχει προβαδισμα...

Επισης οπως ξαναειπα δεν εχει καθολου image retention που το θεωρω πολυ σημαντικο...

Σε μια ψιλομπακαλιστικη προσεγγιση που ομως θα με βοηθησει προσωπικα, σε κλιμακα 1-10 τι βαθμο θα εβαζες στις δυο στα

1.τηλεοπτικο
2.hd
3.μαυρο-αντιθεση
4.χρωματα

Επισης η διαφορα σε μαυρο αντιθεση και χρωματα που λες της u10 παρατηρειται και στα τηλεοπτικα?

Σε ρωταω γιατι αν ισχυει μπορει να βελτιωνει την εμπειρια και στο τηλεοπτικο..

Ειλικρινα σε ολους τους τομεις η U10 παιρνει σχεδον αριστα , γι'αυτο αλλωστε θα αγορασω και μια 50αρα για εμενα...:D

Οπως ειπα ειναι ανωτερη σε ολα απο την PQ εκτος απο την εικονα σε τηλεοπτικο που ειναι περιπου ισοπαλια...