Μια τηλεόραση μα ποια τηλεοραση?

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
Ηρθε λοιπόν και η δικιά μου σειρά να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού.

Τα δεδομένα μου είναι :
α) Απόσταση θέασης περιπου 2.5μ-3.5μ
β) Budget ~1200
γ) Η χρήση της θα είναι 70-30 για τηλεοπτικό (και δορυφορικό αλλά όχι hd) και dvd, avi,mkv από htpc που θα συναρμολογηθεί άμεσα. Το htpc θα περιέχει mb AMD 780G και καταρχήν θα συνδεθει απευθείας στη TV
δ) Δεν προκειται να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια ή browsing

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν διαβάζω και ξαναδιαβάζω. Πηγα και είδα αρκετές φορές τηλεοράσεις και προσανατολίζομαι σε εως 42". Οι φυσιολογικές μου επιλογές είναι οι Panasonic 42PX80 , PZ8, PZ80 (και ίσως PZ81 που δεν την έχω δει) Samsung A656, LG6000, και Sony 40V4000 και W4000. Παροτι δεν κάνω την αγορά του αιώνα δεν αλλάζω τόσο συχνά τηλεόραση και θα ήθελα κάτι που να αντέξει στον χρόνο. Εχω μπερδευτει με όλα αυτά που διαβάζω και χρειάζομαι βοήθεια

Εγω θα σου ελεγα να σφιξεις λιγο τα δοντια σου μιας και οπως ειπες δεν αλλαζεις συχνα τηλεοραση και να δωσεις 1500 να παρεις την samsung a786 που ειναι και led και ακουω φοβερα λογια γι αυτην και ειναι και πανεμορφη την εχω ερωτευτει αυτη την τηλεοραση εδω και δυο ωρες που εμαθα γι αυτη απο ενα θρεντ και την ψαχνω απο τοτε στο ιντερνετ..Φυσικα για μενα ειναι απιαστο ονειρο οικονομικα εκτος αν τρελαθει καμια βδομαδα το σατουρν και τη βαλει 900 ευρω τοτε την πηρα αφθορει...

Βεβαια δεν ξερω παραπανω να σου πω γι αυτην για τα περαιτερω μπορουν να σου πουν τα παιδια που θα ξερουν καλυτερα, αλλα εγω προσωπικα εχω τρελαθει μ αυτην την τηλεοραση..

Βασικά το budget δεν είναι και πολύ ελαστικό αυτή την εποχή.
Αυτό που κυριώς ψάχνω είναι μήπως κάποια από τις επιλογές έχει κάποιο σοβαρό προβλημα (π.χ εντελώς τυχαίο στην σύνδεση με hdmi με την συγκεκριμένη κάρτα και την προβολή hd mkv) ή κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα (π.χ στο τηλεοπτικό σήμα) ώστε να διευκολυνθώ στην επιλογή. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τις δω όλες μαζί ταυτόχρονα

Με λιγότερα από 1000 ε παίρνεις την καλύτερη tv για τις απαιτήσεις σου (εκτός χρήση με PC), που είναι άλλωστε και η πρώτη σου επιλογή. Η TH 42 PX80E.
Εκτός εάν θέλεις περισσότερες ίντσες (γιατί όχι) τότε http://www.skroutz.gr/s/41128/LG-50PG6000.html .

Σαν εναλλακτική της PX80, απλώς να σου πω ότι έχω την LG 42PG6000 για τη χρήση που αναφέρεις και εσύ, και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Thanks
Υπάρχει κάποιο προβλημα στη χρήση με pc για την px80?
Ισχύει κάτια ανάλογο για την pz80 (ή την pz81)?

Απάντηση: Re: Μια τηλεόραση μα ποια τηλεοραση?

Thanks
Υπάρχει κάποιο προβλημα στη χρήση με pc για την px80?
Ισχύει κάτια ανάλογο για την pz80 (ή την pz81)?

Η PXέχει μικρότερη ανάλυση (1024*768) σε αντίθεση με τη PZπου είναι FULLHD (1920*1080), που σημαίνει «λιγότερη» πληροφορία για τις ίδιες ίντσες, πράγμα σημαντικό για ένα PCmonitor.
Φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα για χρήση με pc, απλός δεν συνίσταται σε περιπτώσεις που η χρήση αυτή πρόκειται να είναι μακρόωρη και συνεχή, καθώς οι «πλάσμα» κινδυνεύουν από “burninhttp://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1153 -bye-

@Yperion λες να καταργήσω τον ενα καναπέ ? Δεν υπάρχει και emoticon με παντοφλα. Στα σοβαρά σκέφτομαι και για μεγαλύτερη απλώς θα πρεπει να αλλάξει νομίζω budget. Ασε που ξανά ψαξιμο ξανα διαβασμα. Σε τόσες ιντσες και για 3.5μ δεν είναι καλύτερα fullhd ?
@Asit το pc θα είναι απλώς το player. Δεν σκοπευω να χρησιμοποίησω την τηλεοραση για εργασία ούτε για browsing. Με φυσιολογική λοιπόν χρήση και μετά το στρωσιμο υπάρχει προβλημα (π.χ λόγω υποτιτλων)?

Απάντηση: Re: Μια τηλεόραση μα ποια τηλεοραση?

Στα σοβαρά σκέφτομαι και για μεγαλύτερη απλώς θα πρεπει να αλλάξει νομίζω budget.
Με φυσιολογική λοιπόν χρήση και μετά το στρωσιμο υπάρχει προβλημα (π.χ λόγω υποτιτλων)?[/quote]

Απ’ όσα διαβάζω μέχρι τώρα κανένας δεν έχει αναφέρει μέχρι τώρα burninλόγο υποτίτλων και εξάλλου οι υπότιτλοι δεν είναι στατική εικόνα.
Όσων αφορά την LG 50PG6000 δεν νομίζω ότι ξεφεύγεις πολύ από τα 1200 ε και όπως και να το κάνουμε (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης – Yperion) 50’’ είναι πάντα καλύτερες από 42’’. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Μια τηλεόραση μα ποια τηλεοραση?

Καλο ειναι εστω και προληπτικα να αποφευγονται υποτιτλοι , μαυρες μπαρες και video games για τις πρωτες 200 ωρες.

Στα λεφτα που δινεις καλυτερα 50αρα παρα 42αρα , αλλωστε κανενας δεν το μετανιωσε επειδη πηρε μεγαλυτερη τηλεοραση αλλα υπαρχουν πάμπολλοι που κλαινε τα λεφτα τους επειδη πηραν μικροτερη.-bye-

Δεν σκοπευω να χρησιμοποίησω την τηλεοραση για εργασία ούτε για browsing. Με φυσιολογική λοιπόν χρήση και μετά το στρωσιμο υπάρχει προβλημα (π.χ λόγω υποτιτλων)?

Κανένα πρόβλημα και χωρίς στρώσιμο αρκεί να έχεις ένα mode με λογική φωτεινότητα (πχ cinema).

OK προτού λοιπόν αρχίσω να ψάχνω για πιο μεγαλες
είναι καμμια από τις παραπάνω εως 42 φανερά καλύτερη στο αναλογικό σήμα?
Η pz81 έχει καμμια ουσιαστική διαφορά από την pz80 (εκτος απο το δορυφορικό) ?

SOrry για τις συνεχεις απορίες

Last edited:
Η PZ81 έχει επίγειο δέκτη HD. Ξέχνα την γιατί δεν νομίζω πως την φέρνει η αντιπροσωπεία και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα την υποστηρίζει σε περίπτωση βλάβης.

Στην θέση σου θα επικεντρωνόμουν στις 42PX80, Α656 και W4000. Η κάθε μια έχει τα πλεονεκτήματά της.

Αρα μαλλον προς px80 μια και οι διαφορές με την pz δεν είναι και τόσο ορατές.
Εμφανισα βέβαια τα γνωστά συμπτώματα αναποφασιστου και μηπως πρέπει να πάρω μεγαλυτερη οπότε μάλλον θα επανελθω αφου κανω μια βόλτα σε καταστήματα
Ευχαριστώ για τις συμβουλες:grinning-smiley-043