μηχανακι πριζας για οικονομια ρευματος???

antonio76

Established Member
17 March 2008
274
Αθηνα Ηλιουπολη
καλησπερα..εδω και πολυ καιρο επεσε στην αντιληψη μου αυτο εδω...
http://energyeconomy.gr/?p=p_8&sName=-Λειτουnγία

δηλωνει οτι μπορει να κανει οικονομια ρευματος ως και 50%..παιζουν με το μυαλο μας??
το ξερει καποιος φιλος??αξιζει??ειναι κοροιδια???το εχει καποιος???

ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΗ 10% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΗ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΗΣ.

Πάντως κάποιο αντίστοιχο μηχανάκι είχε στην έκθεση πρίν κανενα μήνα. Τι να τους πεις? Συγχαρητήρια παιδιά καταρήψατε τους νόμους της φυσικής?

για κάποιους που αναβοσβήνουν συνέχεια συσκευές και φώτα ίσως δουν διαφορά ... η καλύτερη οικονομία είναι μονίμως αναμμένα ή σβηστά ....

Για την βελτίωση του συνημίτονου υπάρχει ογκωδέστατη βιβλιογραφία και αφορά βιομηχανικές μονάδες με μεγάλο επαγωγικό φορτίο, δηλαδή κινητήρες
Το ωμικό φορτίο (λαμπτήρες πυράκτωσης, μάτια κουζίνας, κλπ) δεν προκαλούν καμία ολίσθηση του συνημίτονου.
Αν τώρα εννοείτε το μηχανάκι ανάδευσης του φραπέ... τότε είστε άξιοι της τύχης σας και πηγαίνετε να τα σκάσετε.

Ο ίδιος έχει και τα γνωστά μαγνητάκια. Έχω βάλει κάποια αντίστοιχα στο αυτοκίνητο (δεν τα πλήρωσα) και αν έχουν κάνει κάτι όσο αφορά κατανάλωση είναι κάτω του 5% που πρακτικά δεν μπορείς να το μετρήσεις γιατί παίζει και η διάθεσή σου.
Βελτίωση συνημιτόνου στο σπίτι δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει κάποιο όφελος. με τα 70 ευρώ που ζητάει αγοράζεις 930 kWh που δεν νομίζω ότι θα σου τις εξοικονομήσει ποτέ, ακόμη και αν κάνει κάτι.