Μηχανή Espresso

Τα Χριστούγεννα μου έκαναν δώρο μια μηχανή Nespresso Essenza αυτόματη και το Aeroccino ξεχωριστά.

Μετά από 6 μήνες, μπορώ να πώ οτι είμαι ενθουσιασμένος...

Γιατί..

-είναι καλή και γερή κατασκευή..
-κάνει πάντα πολύ καλό καφέ..
-δεν λερώνεις πουθενά, μα πουθενά..
-έχεις επιλογή - ανάλογα με την ώρα και τα γούστα σου - να φτιάξεις ένα διαφορετικό καφέ. Έχω κατασταλάξει σε 4-5 διαφορετικές ποικιλίες, που έχω μόνιμα στο ντουλάπι..
-είναι μικρή σε μέγεθος και βολεύεται παντού. Υπάρχει και ειδικό βαλιτσάκι μεταφοράς της (extra) για να την παίρνεις στις διακοπές σου..
- Η συντήρισή της είναι απλή, 2 φορές το χρόνο μόνο, να της περνάς ένα ειδικό υγρό αφαλάτωσης. Το κόστος του είναι 5 ευρώ..
-Και το βασικότερο...... είναι τεμπέλικη...!! Δεν το σκέφτεσαι καθόλου να φτιάξεις ένα καφεδάκι.. Πατάς ένα κουμπί και έφυγες. (Μιλάω για την αυτόματη μηχανή)

Στα αρνητικά της τώρα, μπορώ να βρώ ένα μόνο: την αλόγιστη κατανάλωση καφέδων το οποίο συνεπάγεται και ένα κόστος. Κάθε καφές κοστίζει 42 με 45 λεπτά.

Το Aeroccino μπορώ να πώ οτι, άν και τσιμπάει λίγο στην τιμή, το αξίζει.
Είναι αυτόματο (άρα τεμπέλικο και αυτό), αθόρυβο, κάνει πολύ καλό φραπόγαλα - ζεστό ή κρύο -και καθαρίζεται πανεύκολα...

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=D57F1600184364F26AD964C14EC00D7D?gruppe=938212

Αυτη που σου προτεινε ο φιλος Ilias_1971 με κλειστα ματια. Δεν συγκρινεται καν ο καφες σε κοκκους που αλεθεται επιτοπου με καψουλες..

Για καφε κοιταξε για PORTIOLI απο coffeeway. Ακριβος αλλα τοπ. Παιζει και ενας καλυτερος. Αμα τον θυμηθω θα σου το ποσταρω.

Ζεστό αφρόγαλα με το φυσητήρα ατμού. Δεν ξέρω άλλο τρόπο.

Υπάρχει και ο χειροκίνητος τρόπος με ένα ειδικό δοχείο που πουλάνε στα coffeway (δεν μπορώ να βρω μια εικόνα να δείξω).

Ζεσταίνεις το γάλα και μετά το κτυπάς για κάποια δευτερόλεπτα με το έμβολο που διαθέτει και δημιουργεί καλύτερο και πιο πηχτό αφρόγαλα από οποιαδήποτε μηχάνημα με ατμό.

ποια ειναι δλδ τα specs που πρεπει να προσεχει κανεις ?

δλδ στο pc λεμε cpu,καρτα γραφικων, ραμ , δισκος

στην καφετιερα?

ποσα ειδη υπαρχουν? με καψουλα χωρις καψουλα (τι ειναι καλυτερο) κλπ
espresso, cappuccino...

ασχετος...

και ειναι ευκολο να βρει κανεις τον καφε που ''παιρνουν''η τις καψουλες?

και ποσο κανουν?

ντεκαφ φτιαχνουν ?

Last edited:
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο με τα PC! Βασικά υπάρχουν τρία είδη μηχανών:

1. Αυτόματες.
2. Υπεραυτόματες.
3. Με καψούλα.

Οι αυτόματες ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι και χιλιάρικα (πχ. επαγγελματικές). Μια καλή αυτόματη φτιάχνει τον καλύτερο καφέ, μόνο όμως αν ασχοληθείς και μάθεις την τέχνη. Έχουν μπελά στο καθάρισμα.

Οι υπεραυτόματες (πχ. Jura) επιπλέον αλέθουν και μετράνε τον καφέ και είναι πανεύκολες στη χρήση. Είναι όμως ακριβές. Οι Jura ξεκινάνε από 600 ευρώ, υπάρχουν και πιο φτηνές μάρκες όμως. Εγώ έχω την πιό φτηνή Jura και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Για τις παραπάνω καλύτερα είναι να αγοράζεις καφέ σε κόκκους. Είναι πιο φρέσκος και έχει περισσότερο άρωμα. Υπάρχουν άπειρες ποικιλίες και τιμές στον καφέ.

Αυτές με τις καψούλες είναι απλές και εύκολες και φτηνές. Αλλά τα λεφτά που γλυτώνεις από τη μηχανή ίσως να τα δώσεις σιγά-σιγά στον καφέ γιατί οι καψούλες είναι πιο ακριβές από τους κόκκους.

Αυτά είναι τα βασικά. Από κει και πέρα το χάος. Υπάρχουν πολλές μάρκες και πολλά μοντέλα και δύσκολα βγάζεις άκρη... Όλες κάνουν τη δουλειά, αλλά το ερώτημα είναι πόσο καλά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό τι γίνεται αν χαλάσουν (εδώ έχουν πλεονέκτημα αυτές με τις καψούλες που είναι φτηνές μηχανές).

Εχω αγοράσει το DeLonghi Magnifica.
http://www.espressozone.com/6435.html
Εντελώς αυτόματο, με μύλο καφέ κλπ. Super!
Επιλογή μεγέθους, θερμοκρασίας και γεύσης, descaling.
Ολα με ένα κουμπί και εύκολο με την τσίμπλα στο μάτι....
Ενα χρόνο τώρα.
SUPER!!!

Να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου μια μηχανή με κριτήριο κυρίως την ποιότητα του καφέ. Είναι αρκετά οικονομική αλλά η ποιότητα του καφέ είναι αντιστρόφως ανάλογη της τιμής της.
Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι τα πολλά κουμπάκια, λαμπάκια και λοιπά μπιχλιμπίδια δεν συνεπάγονται απαραίτητα καλό εσπρέσο(χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν και να συνδυαστούν).
Επίσης θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω ότι όταν κάποιος θέλει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στον καφέ θα πρέπει να απαρνηθεί την ευκολία της αμπούλας, με το σπυρί να είναι η καλύτερη επιλογή αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Από εκεί και πέρα, ένα καλό tamper, αρκετοί πειραματισμοί, ψάξιμο και πολύ μεράκι χρειάζονται, για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Μηχανή Espresso

lavazza qualita d' oro έπινα πριν πάρω nespresso. πλησιάζει, ναι...πολύ κοντά, όχι.
γενικά όπως προανέφερα, οι κάψουλες, έχουν μια λίγο πιο "χημική" γεύση, και αυτό το καταλαβαίνεις αν πιεις 2-3 καφέδες μαζί.
μπορεί βέβαια, να είμαι και παράξενος γιατί π.χ. nescafe, δεν πίνω είναι πιο τεχνητή η γεύση του και από string με γεύση φράουλα!

Kαι ήθελα να το ρωτήσω!:flipout:
Υπάρχει κάποια απο τις ποικιλίες νεσπρεσσο που να πλησιάζει στην γεύση τον ILLY ή έστω τον Lavazza Οro?

Αν το ζεστάνεις γίνεται πάλι γάλα μάνα μου...
Λες να μην το έχω δοκιμάσει; :p

Εδώ έχει κάποια βίντεο που έχω δει για να φτιάξεις τον αφρόγαλα.

http://www.youtube.com/watch?v=NdHb_6Hs738&feature=related

Εγώ ακόμα με την μηχανή που έχω (Kroups) δεν τα έχω καταφέρει. Θέλει λίγο να δουλέψεις την τεχνική.

Edit: Μου βγάζει τα link σαν βίντεο Ψάξε "How το make Cappuccino" η "how το make Late"

Last edited:
Mόλις έκανα παραγγελία από ebay και εγώ 30 κάψουλες με γεύση καραμέλα nespresso,την Τρίτη έρχεται και η μηχανή!

Έκανα παραγγελία αυτή:
http://www.nespresso.com/lattissima/home.html?pays=de&lang=en

Nespresso lattissima 680. Αρχική τιμή 389 ευρώ, αλλά σου δίνουν ένα κουπόνι επιστροφής χρημάτων αξίας 50 ευρώ, όχι πιστωτικό από το κατάστημα, αλλά 50 ευρώ σε χρήμα, αρκεί να στείλεις την απόδειξη αγοράς μαζί με το serial number στα γραφεία της Nespresso.

Ξεθαψα το νήμα καθως απέκτησα σήμερα τη μηχανη nespresso le cube http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=528 σε τιμη προσφοράς απο το saturn 119 ευρω. Νομιζω οτι η τιμη ειναι πολυ δελεαστικη οποτε οσοι ειχατε στο νου σας την αγορα μηχανης με καψουλα ειναι ευκαιρια την αποκτησετε.