Μηχάνημα ομίχλης.

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Λέω να πάρω κανά τέτοιο μικρό για χρήση στο σπίτι ή στον κήπο για κανά πάρτυ κλπ.

Εχεις κανείς καμιά ιδέα αν αφήνει υπολείματα λαδιού ο καπνός; υπάρχουν ειδικά καλά υγρά;

Βλέπω εδώ μια λίστα για μικρά μηχανήματα που είναι και ιδιαίτερα φθηνά, αλλά φοβάμαι μην γίνει το σπίτι μαντάρα.....

http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=smoke+machine

Εχετε καμιά εμπειρία;

Εμπειρια δεν εχω, αλλα καποια φορα που ετυχε να πεσω μεσα σε τετοιου ειδους ομιχλη, ηταν απαισια. Ξεραθηκε ο λαιμος μου και νομιζα οτι ηταν σκονη. Μαλλον σκονη πρεπει να ειναι αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Προσεξε το Τασο !

Το ξέρω, γι αυτό ρωτάω. Απ´ότι βλέπω αυτά λειτουργούν με κάποιο υγρό αγνώστων συστατικών...
Νομίζω υπάρχουν δύο ειδών, ξηρού πάγου και λαδιού....κάτι τέτοιο θυμάμαι από τις εποχές που το συζήταγα με φίλους όταν παίζαμε στο συγκρότημα σε μικροσυναυλίες... αλλά μπορεί να έχει εξελιχθεί κι αυτό όπως τόσα άλλα πράγματα. :nounder:

πίσω στη δεκαετία του 70 σε κάτι συναυλίες που έπαιζα ένας τύπος είχε ένα τέτοι ο μηχάνημα, που δούλευε με ξηρό πάγο ή κάτι τέτοιο...
το σίγουρο είναι ότι όταν έπαιρνε μπρος κόντευες να πνιγείς από το βήχα...

Πάνω κάτω τα ίδια, με τα προαναφερθέντα, έχω ακούσει κι εγώ.

Στο σπίτι / κλειστό χώρο δεν θα το έβαζα που να με πλήρωναν (για 1002 λόγους: υγείας, υπολειμμάτων κλπ).

Ρώτησα έναν πωλητή και ορίστε η απάντηση του. Αρα ούτε για πλάκα μες το σπίτι. Η λαδίλα δεν θα φύγει ποτέ .... καλά το θυμόμουν.
Η τεχνολογία δεν αγγιξε λοιπόν τις συγκεκριμένες συσκευές...

This item can be used in your home but over time the smoke will leave a film oil like feel to your items in your home. Depending on how long you use the fogger the fluid should last a long time . If used every day I would assume it could need to be replaced every other month. The smoke dose have a smell to it. If you have any other questions or concerns please feel free to give us a call toll free at 1-888-505-2111 and we will be glad to help in any way we can.

Tα μηχανακια αυτα ειναι για αυστηρα επαγγελματικη χρηση Τασο κα ιγια περιορισμενο χρονικο διαστημα.....

Σε κινηματογραφικες χρησεις δουλευουμε διαφορες βερσιον.......αυτη του λαδιου του ξηρου παγου αλλα αν θυμαμαι καλα υπαρχει και ενας αλλος τυπος.....και καθε καπνος εχει διαφορετικη συμπεριφορα....

Αλλος καθεται κατω αλλος σηκωνεται ευκολα επανω..αλλος μενει παχυς....ολα γινονται.
Παντως σε καμμια περιπτωση δεν θα σου συνιστουσα να το βαλεις σε κλειστο χωρο μονο και μονο για δημιουργια "ατμοσφαιρας".

Βλαπτουν σοβαρα το αναπνευστικο.

ΥΓ
Υπαρχουν και παραδοσιακοι τροποι για καπνο οπως το λιβανι που στο τελος της ημερας βηχαμε ολοι και εκλεινε ο λαιμος και το καψιμο των φυλλων ευκαλυπτου που ομως ψιλομαστουρωνει .....

Τα μηχανήματα που φτιάχνουν ομίχλη από ξηρό πάγο δεν νομίζω ότι δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα αν δε το παρακάνεις...
Τα άλλα πάντως βγάζουν κάργα λαδίλα και βρωμάνε! Αφού πρακτικά ρίχνουν λάδι σε ένα ειδικό τηγάνι που έχουν εσωτερικά...

ΥΓ
Υπαρχουν και παραδοσιακοι τροποι για καπνο οπως το λιβανι που στο τελος της ημερας βηχαμε ολοι και εκλεινε ο λαιμος και το καψιμο των φυλλων ευκαλυπτου που ομως ψιλομαστουρωνει .....

Τι χρησμούς βγάζατε μετά τα πάρτυ;

"Αααααα θυμάσαι βρε τότε, στα πάρτυ του Kosh που σου είπα ότι όταν μεγαλώσεις θα κάνεις 3 παιδιά με μια χοντρή;"

"Χιχιχιχιχι! Κύριε πολιτσμάνε ορκίζομαι ότι δεν έχω πιει γουλιά! ΧΙΚ! Μα γιατί δε με πιστεύετε; ΧΙΚ!"