Μηχανήματα θρύλοι μιάς άλλης εποχής.

:goodnight:
Φανταστικό κομμάτι. δεν έχω δει κανένα ακόμη από κοντά. Και μπράβο σου που χρησιμοποιείς τόσο καλό πικάπ για την αποκατάσταση παλιών ηχογραφήσεων. ακόμη και ηχολήπτες παγκοσμίου φήμης όπως ο Ward Marston ή ο Roger Beardsey δεν χρησιμοποιούν τίποτα πιό σοφιστικέ από ένα Technics mkii.:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ. Εύκολα θα το δείς κι' από κοντά, αν ποτέ θελήσεις να μ' επισκεφθείς...:smile:

Όσο την ψηφιοποίηση των βινυλίων απόφαση μου εξ αρχής ήταν να χρησιμοποιήσω αναλογικό front-end που, ει δυνατόν, να προσεγγίζει το απόλυτο. Το ίδιο όσον αφορά την αναλογική/ψηφιακή μετατροπή.

Δεν πρόκειται απλά για αποκατάσταση παλιών ηχογραφήσεων, μολονότι συμπεριλαμβάνεται. Αλλά για διατήρηση και ανάδειξη του ηχητικού και καλλιτεχνικού πλούτου των βινυλίων με όλες του τις λεπτομέρειες σε υπερθετικό βαθμό. Και πολλές φορές, όπως έχω διαπιστώσει αναδεικνύονται λεπτομέρειες που δεν μπορούσαμε να δούμε, ότι υπήρχαν. Εν πάση περιπτώσει προσεχώς θ' ανεβάσω κάποια δείγματα, ώστε ν' αντιληφθείτε τι εννοώ...

Πάντως τα αναλογικά μηχανήματα-θρύλοι που κατέχουν πολλοί από μας παρουσιάζουν ένα ακόμα πλεονέκτημα. Μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται πολύ πιό σταθερές επενδύσεις οικονομικά. Έχω κι' άλλα κλασσικά κομμάτια σε πλήρη λειτουργία:
-Τον προενισχυτή ASR Collector με τροφοδοσία από συσσωρευτές.
-Τα ηχεία της JM Lab Orian 715
-Διάφορα καλώδια κλπ.

Ήμουν από τους πρώτους που αγόρασε DVD Player. Ένα Micromega αξίας τότε 450.000 δραχμές! Το μηχάνημα βρίσκεται σήμερα άχρηστο, πεταμένο σ' ένα ντουλάπι. Παρ' όλο που από τη φύση των απασχολήσεων μου οι ψηφιακές συσκευές, επεξεργασίες κλπ, βρίσκονται στην κύρια και καθημερινή χρήση, εν τούτοις εν θα επένδυα σε ψηφιακά τίποτα περισσότερο απ' ότι πραγματικά χρειάζομαι...

Καλό σας βράδυ!:goodnight:

Το 1979, η KEF παρουσίασε το μοντέλο 105 στη σειρά αναφοράς της. Ήταν ένα πρωτοποριακό προϊόν, ορόσημο για την εποχή του. Το 12 ιντσών γούφερ από μπεξτρεϊν στεγαζόταν σε ένα δικό του κουτί 70 λίτρων, όπως επίσης και τα μιντρέιντζ-τουίτερ σε αντίστοιχα ξεχωριστά περιβλήματα.

Οι μονάδες ήταν το B300 για τα χαμηλά, το B110 για τα μεσαία και T52 για τις υψηλές συχνότητες. Ήταν τόσο μεγάλη η επιδραστικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου που η B&W απάντησε αργότερα με μια δικιά της υλοποίηση (801), επηρεασμένη όμως από αυτό, καθώς βέβαια και πολυάριθμες σχεδιάσεις μέχρι και σήμερα που ακολούθησαν παρόμοια προσέγγιση. Ο μακαρίτης Raymond Cooke, ιδρυτής και αφεντικό της KEF, τη χρυσή της εποχή, αναγνωρίστηκε για τη προσφορά του και τιμήθηκε ακόμη και από τη βασίλισσα.

Ηχείο ονειρικό τότε για εμάς τους εκκολαπτόμενους χαιφιντελίστες, που "ξερογλειφόμαστε" μπροστά στη θέα του στην ELECTRONICA, αντιπροσωπία της KEF στη Βαλαωρίτου.

105_2.jpg

Τη δεκαετία του '80 η KEF, κυκλοφόρησε το κιτ Constructor Series Model CS9, βασισμένο στο 105, με το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο χομπίστα να υλοποιήσει ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου σε μια, όμως, κλειστή καμπίνα και ελαφρά τροποποιημένο κροσόβερ λόγω αυτής.

kefstorytop.jpeg

ΥΓ. Αφιερωμένο στον καλό φίλο μου, Γιώργο, από τους νεαρούς, ρομαντικούς, και ενθουσιώδεις, υλοποιητές του κιτ εκείνης της εποχής...

για τους πιό φτωχούς ακόμα φοιτητές υπήρχε το cs1

CS1.GIF

το πρώτο μου diy hifi...

AR XA και AR XB πικαπ.
Μεχρι σημερα ακουγονται υπεροχα.
Εχω ενα απο το καθενα καθως και ενα Thorens TD150 στα "οταν βρω χρονο" ραφια μου ..... :laugh:

Re: Απάντηση: Μηχανήματα θρύλοι μιάς άλλης εποχής.

Και στα FM συνέβαινε αν δεν είχες κόψει το διπολάκι σου σωστά.

Πως λεγόντανε βρε ο τύπος δίπλα στην Pop22watt στο μοναστηράκι που όταν σου έκαναν κατάσχεση πήγαινες και αγόραζες τον πομπό σου και τα μηχανήματά σου σε τιμή ευκαιρίας; :flipout:

Για τον Βασηλη λες !

Re: Απάντηση: Μηχανήματα θρύλοι μιάς άλλης εποχής.

Αυτος ηταν ο ρουφι@νος της εποχης !!!
Το μαγαζι το ειχε διπλα απο το ποπ22