MICHELL GYRODECK Η LINN MAGIC.

Promitheas

Established Member
12 February 2010
191
Γεά σας παιδιά.
Λοιπόν η ερωτησή μου έχει ως εξής ποιό απο τα δύο πικάπ πιστεύεται ότι θα προσφέρει τα περισότερα στη κατηγωρία χρημάτων που κυμένονται για έναν ενδιαφερόμενο, γνωρίζοντας ότι είναι και τα δύο αγγλικης σχολής,καθώς είναι και τα δύο τύπου ανάρτησης,και γιατί?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:chinscratch:

Το Michell χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Είναι μια κορυφαία σε υλοποίηση και ποιότητα μηχανολογική κατασκευή με ήχο αξιολογότατο για τα χρήμματα που ζητάει και γιατί όχι και για παραπάνω (άν σου αρέσουν τα ανάρτησης).
Για το Linn το μόνο που έχω να πώ είναι οτι με όλο τον σεβασμό στη ιστορία και την προσφορά του για να φτάσει το Michell σε κατασκευαστική ποιότητα/αρτιότητα θα φτάσει να κοστίζει τα τετραπλάσια με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις (Keel κλπ).

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη (για να αποφύγω να παρεξηγηθώ απο τους πολύπληθείς φίλους του Linn)

Γιατί πρέπει να διαλέξεις ντε και καλά μεταξύ των δύο? θέλω να πω τα έχεις βρει μεταχειρισμένα, ή μας ρωτάς φιλολογικά?

Φυσικά το Michell. Τόσα χρόνια το έχω και δεν έχει ποτέ χρειαστεί επαναρύθμιση. Να δώ έναν κάτοχο Linn να το πει αυτό!

Φυσικά το Michell. Τόσα χρόνια το έχω και δεν έχει ποτέ χρειαστεί επαναρύθμιση. Να δώ έναν κάτοχο Linn να το πει αυτό!

Εγώ δεν είχα πρόβλημα να ξερυθμίζεται το Linn... o tmjuju μου έλεγε ότι το Michell του ξερυθμίζεται πολύ εύκολα... τι ισχύει λοιπόν...???

Εγώ δεν είχα πρόβλημα να ξερυθμίζεται το Linn... o tmjuju μου έλεγε ότι το Michell του ξερυθμίζεται πολύ εύκολα... τι ισχύει λοιπόν...???

Προφανώς πάω για καινούρια ελατήρια. Μπορεί φυσικά να είναι κόλλημα μου. Ελατήρια είναι και η διαφορά θερμοκρασίας από καλοκαίρι φθινόπωρο κάνει διαφορά.

Εντελως διαφορετικα πικαπ σε ηχο.

Καλο θα ηταν αν ακουγες και τα δυο.

Δες και ακουσε και αλλα πικαπ.

Αν κινηθεις και για μεταχειρισμενα οπως λεει ο chris1967,οι πιθανοτητες να παρεις ενα καλυτερο πικαπ ειναι πολλες.

Προφανώς πάω για καινούρια ελατήρια. Μπορεί φυσικά να είναι κόλλημα μου. Ελατήρια είναι και η διαφορά θερμοκρασίας από καλοκαίρι φθινόπωρο κάνει διαφορά.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που πήγα σε μάζα.

Αν δεν το έπαιρνες Τάσο και το κρατούσα, θα του άλλαζα ελατήρια και towers, κοινώς όλο το σύστημα της ανάρτησης.

Μη σου πω ψηνόμουν να πατεντάρω πάνω του την ανάρτηση του Orbe...

Αν δεν το έπαιρνες Τάσο και το κρατούσα, θα του άλλαζα ελατήρια και towers, κοινώς όλο το σύστημα της ανάρτησης.

Θέλω να ζήσω λίγο καιρό ακόμα με ελατήρια… πριν αποφασίσω να επιστρέψω στη μάζα :D

Απάντηση: Re: MICHELL GYRODECK Η LINN MAGIC.

Η αναρτιση ειναι μελετημενη να δουλευει με την μαζα του πλατω και υποσασι του πικαπ στο οποιο χρησιμοποιειται.

Δεν ειναι σιγουρο αν αλλαζοντας την αναρτιση του Gyro με αυτην του Orbe οτι θα υπαρχει και βελτιωση.Αν οι κινουμενες μαζες διαφερουν τοτε σχεδον σιγουρα θα ακουγεται χειροτερα (ανκαι διαφορετικα)

Συχνο λαθος πολλων που χρησιμοποιουν/ουσαν τα ελατηρια/λαστιχα του sondek σε Thorens,Ariston κλπ.........

Aυτο που αλλαζει στις χαμηλες θερμοκρασιες σε σχεση με τις ψηλες δεν ειναι στα ελατηρια,αλλα στα λαστιχα της αναρτισης.Το καλοκαιρι σαφως μαλακωνουν και επηρεαζουν λογω διαφορετικου damping κλπ...........

Last edited:
Απάντηση: Re: MICHELL GYRODECK Η LINN MAGIC.

Μαλλον λαστιχα να αλλαξεις.Εκει ειναι η φθορα.

Τα ελατηρια ειναι φτιαγμενα απο υψηλης αντοχης συρμα και δεν αλλοιωνονται τοσο ευκολα,ασχετα με το τι γραφεται συνηθως,εκτος κι αν ειτε τα θερμανει καποιος σε πολυ ψηλες θερμοκρασιες,η τα τραβηξει περα απο το οριο αντοχης τους.Ποτε ομως αν δουλευουν στα ορια ενος πικαπ.

Τα λαστιχα απο την αλλη,ευκολα φθειρονται αναλογα με την αλλαγη των θερμοκρασιων σε καποιο χρονικο διαστημα.

Re: Απάντηση: Re: MICHELL GYRODECK Η LINN MAGIC.

Μαλλον λαστιχα να αλλαξεις.Εκει ειναι η φθορα.

Τα ελατηρια ειναι φτιαγμενα απο υψηλης αντοχης συρμα και δεν αλλοιωνονται τοσο ευκολα,ασχετα με το τι γραφεται συνηθως,εκτος κι αν ειτε τα θερμανει καποιος σε πολυ ψηλες θερμοκρασιες,η τα τραβηξει περα απο το οριο αντοχης τους.Ποτε ομως αν δουλευουν στα ορια ενος πικαπ.

Τα λαστιχα απο την αλλη,ευκολα φθειρονται αναλογα με την αλλαγη των θερμοκρασιων σε καποιο χρονικο διαστημα.

Αγαπητέ audiolityc σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Τασο αν αποφασισεις να πας σε μαζα θα σε απαλαξω εγω απο το "τραμπολινο" :grinning-smiley-043 μαλλον ρε παιδι. Θα κανω την καρδια μου πετρα...

On topic τωρα.

Εμενα η καρδια μου τεινει προς το Gyrodek, αλλη μπαλα IMHO. Αλλα καλο ειναι να τα ακουσεις και τα δυο αν ειναι εφικτο και αν εχεις καταληξει αναμεσα σε αυτα και μονο.

Παιδεία δεν νομίζω ν'ανάφερα κάπου για μεταχειρισμένο,για καινούριο ενδιαφέρομαι.Τώρα αν έχεται να μου προτείνεταί κάτι σε μάζας σε αυτά τα λεφτά o.k.Αλλά θέλω να θημήζη σε εμφάνησει κλασικό πικάπ.

Παιδεία δεν νομίζω ν'ανάφερα κάπου για μεταχειρισμένο,για καινούριο ενδιαφέρομαι.Τώρα αν έχεται να μου προτείνεταί κάτι σε μάζας σε αυτά τα λεφτά o.k.Αλλά θέλω να θημήζη σε εμφάνησει κλασικό πικάπ.
Άσχετα από το πιο είναι πιο καλοφτιαγμένο μηχανικά,αν τα συγκρίνει κάποιος καλοστημένα παίζοντας δίπλα-δίπλα με το ίδιο σύστημα-πρόγραμμα το gyrodeck θα του φανεί πιο 'κλινικό'.Το έζησα σε μαγαζί μαζί με άλλους ακροατές.Γι αυτό και 2-3 γνωστοί μου το έβαζαν στην κορυφή αλυσίδας που κατέληγε σε κόρνα η μεγάλης ευαισθησίας ηχείο.Πολλοί reviewers και κάτοχοι το ακούν αυτό το 'μηχανικό' στον ήχο του.Προσωπικά μου άρεσε όταν έπαιξε στο δωμάτιο του Αντωνόπουλου πριν χρόνια με kayin κ κόρνες.Από πλευρά ρύθμισης όμως υπερισχύει.Το τέμπο του linn δεν βρίσκεται εύκολα,ειδικά αν στηθεί σωστά από linn dealer.Προτείνω να ακούσεις τα φτηνά της Funk Firm,και ας μην μοιάζουν με κλασσικό πικάπ.

Αφοι Σαραβέλου Άλιμος... εκεί είχα κάνει service το Sondek μου, εξυπηρετικοί, λογικές τιμές και σωστές συμβουλές...

Πάντως για να απαντήσω και στον φίλο που έκανε αρχικά την ερώτηση, προσωπικά δεν θα αγόραζα καινούργιο ούτε το ένα ούτε το άλλο από τα δύο αυτά πικάπ... σε μεταχειρισμένα συμφέρουν καλύτερα,

Εγώ έκανα τις επιλογές μου και μετά από πολλά πικάπ κατέληξα σε αυτά που κατέληξα και πάντα αγοράζοντας μεταχειρισμένα...

Μάλλον και εγώ θα σε κατηύθυνα προς κάποιο πικάπ μάζας αντί αυτών που μας ρωτάς αρχικά...