Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

είχα σταματήσει να ανεβάζω φωτογραφίες περίπου ένα χρόνο. Ο λόγος ότι δεν είχα καθόλου χρόνο. Τώρα που ξανάρχισα στο ss είχα τα εξής στατιστικά: στο πρώτο πακέτο έκοψαν και τις 32 που υπέβαλα, τη δεύτερη φορά πέρασαν τις 9 από τις 24, την τρίτη φορά τις 17 από τις 34 και τώρα τις 20 αό τις 40. Το αστείο είναι ότι αυτή τη φορά, εεκτός από μια που ήδη υπήρχε στο portfoglio μου όλες οι άλλες κόπηκαν για Poor lighting. Έστω κι αν τραβήχθηκαν την ίδια ώρα μαζί με άλλες που πέρασαν και στο ίδιο θέμα.

Για τις απολαβές: αν ασχοληθείς με διαφημιστική φωτογραφία, τότε ναι με 1000 φωτογραφίες σε 3-4 πρακτορεία θα φθάνεις τα 3000-4000 δολάρια το χρόνο. Αν ασχοληθείς με φωτογραφία άλλου είδους τότε το αναμενόμενο ποσό είναι περίπου 1000 δολάρια το χρόνο.

εγω παντως που ανεβαζω σταθερα καθε εβδομαδα εδω και πολυ καιρο δεν εχω καταφερει να βρω καποιο pattern (sic)

όχι Δημήτρη δεν πρόκειται γι αυτό, οι φωτογραφίες περίμεναν επιθεώρηση από τη Δευτέρα.

Το κατάλαβα, απλά το αναφέρω μια και πιάσαμε το θέμα. Όντως δεν υπάρχει πλέον "τυφλοσούρτης", το μόνο που έχω δει είναι ότι πρέπει να φροντίζουμε (όσο μπορούμε δηλαδή), οι όποιες φωτογραφίες εγκρίνονται να πέφτει αρχές εβδομάδας, Δευτέρα έως Τετάρτη. Οι περισσότερες από αυτές που περνάνε ΠΣΚ δεν πουλάνε τίποτα. Προφανώς λόγω όγκου νέων φωτογραφιών περνάνε στην 2η και βάλε σελίδα με τις νέες της κατηγορίας...

Πράγματι ενδιαφέρον! Εκτός από τα αναμενόμενα (CanoNikon), φαίνεται αυτό που κατ' επανάληψη λέμε - αν και καμιά φορά ξεχνιόμαστε κι ίδιοι - ότι ο εξοπλισμός ΔΕΝ κάνει (από μόνος του) τον φωτογράφο. Ορισμένες μηχανές που χρησιμοποιούνται ακόμα ενεργά, θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τους φωτο-gadgetάκηδες:
- η "αρχαία" Nikon D80 2η σε κατεβάσματα το 2013
- Διάφορες compact, από την "αστεία" Kodak CX4300 στην "γιαγιά" Canon G3.
- Η "παλιά" Canon 5D mkII εξακολουθεί να είναι no.1 - λογικό βέβαια, αφού μιλάμε για σώμα που φωτογραφικά "ρίχνει στα αυτιά" στο 95% του ανταγωνισμού...

Παιδιά δέχτηκα πρόσκληση από το Getty Images μέσω του flickr. Ξεκινώντας την διαδικασία εγγραφής κόλλησα στο σημείο που αναφέρει τους φόρους. Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε γιατί δεν έχω ιδέα??
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

24lv283.jpg

Να ρωτήσω, επιτρέπεται μιά φωτογραφία νά είναι στό φοτόλια δωρεάν καί σέ ένα άλλο στόκ ή ίδια νά είναι πρός πώληση?Νά τήν διαγράψω καλύτερα όσο είναι καιρός, πρίν μπεί γιά δωρεάν?άν καί στό άλλο στόκ δέν εγκρίθηκε ακόμα.
Επίσης είμαι απογοητευμένος διότι οί φωτόγραφίες μου δέν έχουν θεάσεις σάν νά είναι αόρατες, έχουν χαθεί στόν χαμό εκατομυρίων αρχείων εκεί πέρα.Μήπως πρέπει νά κάνω κάτι γιά τήν προώθηση?

Αν δεν έχεις δώσει αποκλειστικότητα κάνεις ότι θέλεις. Βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά σε καινούριες φωτογραφίες. Για τα υπόλοιπα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά: ποιότητα, πρωτοτυπία και κάποια ποσότητα. Και υπομονή βέβαια...

Τό φοτόλια κερβερος.Τό Bigstock είναι πιό φιλικό δέχεται σχεδόν όλα όσα ανεβάζω.Η διαδικασία μόνο πού είναι λίγο σπαστική επειδή ζητάει περιγραφή.Δέν έχω συμπληρώσει όμως σ αυτό ακόμα τήν tax form, καμιά βοήθεια ?Τί επιλέγω εκει ?

Όπως σε όλα τα άλλα, individual, resident out of U.S.A., άρθρο 7 στην συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης. Θα περιμένεις 3-4 μέρες να σου εγκρίνουν την αρχική υποβολή και μετά σε πάει μόνο του...

Edit: στο FT ορισμένες κατηγορίες έχουν φρακάρει και δεν δέχεται παρά μόνο κορυφαίες (κατά την άποψή τους), π.χ. λουλούδια, pets etc.

Ωραία ευχαριστώ καί πάλι.Τά αρχεία πού έχω πρός τό παρόν καί στά δύο είναι κάτω από 100.Νά δούμε σέ μεγαλύτερο αριθμό άν θά έχω στό μέλον καθόλου views.

Μην περιμένεις πολλά πράγματα, αξίζουν μόνο για την διαδικασία. Κάποια χρήματα για να συντηρείς το χόμπυ σου μόνο στο Shutterstock, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα (ή απλά είναι "αστέρια").

Πάλι εγώ, έχω ένα πρόβλημα μέ τό dreamstime.Βάζω 10 λέξεις κλειδιά ,πατάω enter σέ κάθε λέξη πού πληκτρολογώ.Όταν υποβάλω τήν εικόνα μού βγάζει μύνημα ότι έχω 8 λέξεις καί όχι 10.
Κάνω κάτι λάθος στήν διαδικασία ?

Μην το κάνεις έτσι, είναι πολύ επίπονο. Διάβασε πιο πριν πως περνάμε τις λέξεις κλειδιά με το IrfanView στις φωτογραφίες ΠΡΙΝ τις ανεβάσουμε. Έτσι δεν χρειάζεται να τις ξαναβάζεις σε όλα τα microstock.

Παρατήρησα στό freepic χορηγεί κάποιες δωρεάν τό shutterstock, ξέρει κανείς τί παίζει ?Μήπως είναι θυγατρικη ας πούμε, τού shutterstock ?

Last edited: