Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Να ενας ακομη λογος να σου κόψουν : This image has styling issues (cosmetic, pose, hair, wardrobe, prop, food, set/location issues.)

Εχουν εγκριθεί 49 εικόνες στό SS αλλά τα views είναι μηδέν.Μήπως πρέπει νά κάνω κάτι ακόμα? Τί ακριβώς είναι τά sets στό calog manager ?

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, τα σετς είναι κάποιοι "θεματικοί φάκελοι" τους οποίους φτιάχνεις, ονομάζεις, τοποθετείς τις φωτογραφίες που θέλεις και εν συνεχεία τους κάνεις public. Υποτίθεται ότι βοηθάνε την θέαση. Το έχω κάνει αλλά δεν μπορώ να πω αν όντως υπάρχει διαφορά. Η διαδικασία είναι απλή, ακολούθα τις οδηγίες στο SS.

Βρήκα το thread ξανά μετά από καιρό και είπα να το ξαναδώ λίγο ...

Το διάβασα όλο αλλά μια βόλτα από τις φωτογραφίες μου επιβεβαίωσε ότι είμαι κυρίως νυχτερινός τύπος, και μάλλον σάπιος... θόρυβος, κόκκος, θολούρα... Παρ' όλ' αυτά βρήκα καμιά 20αριά που θα μπορούσαν να σταθούν...

Καμιά συμβουλή από το πως να ξεκινήσω? Πήρα καινούρια παιχνιδάκια και με τρώει να ξεκιν´σηω προτζεκτάκια πάλι...
Εξ ακολουθούν να ισχύουν τα του shutterstock? Καμιά πρόταση πότε να τα ανεβάσω για να αποφύγω τους σφάχτες?

Last edited:

Ισχύουν οι γνωστοί κανόνες. Απαγορεύεται δια ροπάλου ο θόρυβος, οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κατά το δυνατόν με φλατ φωτισμό, και γενικά άρτιες τεχνικά. Ως θεματολογία για να περάσεις θέλουν ποικιλία, και για αρχή "πιασιάρικα" θέματα με αρκετό χρώμα, η θλίψη και ο προβληματισμός δεν... Κατά προτίμηση ανεβάζεις Παρασκευή αργά το βράδυ ή Σάββατο, αλλά κι αυτό με κάθε επιφύλαξη. Θυμήσου ότι αν σε απορρίψουν, όσες φωτογραφίες περάσουν τις ξανανεβάζεις την επόμενη φορά + τις καινούριες. Καλή επιτυχία...

Σ ευχαριστώ Δημήτρη. Ανέβασα χτες αργά ένα σετάκι. Γενικά δεν είμαι αισιόδοξος μιας και μου αρέσουν περίεργα πράγματα στη φωτογραφία... Έχω και αρκετές από στουντιακή δουλειά, αλλά που να τρέχεις τώρα να βγάζεις release forms μετά από τόσο καιρό...

Μια ερώτηση ακόμα. Προσπάθησα να συνδεθώ με το account, αλλά δεν το δέχεται. Θα πρέπει να σε δεχτούν για να μπορέσεις να δείς το interface κλπ?

Ναι πρώτα πρέπει να σε δεχθούν. Τα περίεργα μπορεί να απορριφθούν, μπορεί όμως και να χτυπήσουν κάποιο nice κομμάτι με χαμηλή ζήτηση αλλά μηδενικό ανταγωνισμό και να πουλήσεις καλά...

Ισχύουν οι γνωστοί κανόνες. Απαγορεύεται δια ροπάλου ο θόρυβος, οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κατά το δυνατόν με φλατ φωτισμό, και γενικά άρτιες τεχνικά. Ως θεματολογία για να περάσεις θέλουν ποικιλία, και για αρχή "πιασιάρικα" θέματα με αρκετό χρώμα, η θλίψη και ο προβληματισμός δεν... Κατά προτίμηση ανεβάζεις Παρασκευή αργά το βράδυ ή Σάββατο, αλλά κι αυτό με κάθε επιφύλαξη. Θυμήσου ότι αν σε απορρίψουν, όσες φωτογραφίες περάσουν τις ξανανεβάζεις την επόμενη φορά + τις καινούριες. Καλή επιτυχία...

Αλήθεια Δημήτρη δεν σου έχουν στείλει την παρατήρηση do not resubmit? Εγώ έχω και μια κίτρινη κάρτα. Στην επόμενη με κόβουν. Δηλαδή θα παγώσουν τη δυνατότητα να ανεβάζω...

Βλαση εαν καταλαβα καλα o Δημητρης (cacau) λεει για τις φωτογραφιες οι οποιες εχουν γινει δεχτες κατα την εγγραφη του ως συνεργατης

Εγω ποτε δε κανω resubmit , πριν 5 μερες μου εκοψαν 70 φωτογραφίες απο 5 σετακια , δεν περασε ουτε μια ! Σιγουρα για πολλες απο αυτες στο δικο μου ματι ειναι αδικαιολόγητο , αλλα δε καθομαι να το ψαξω
, εχθες παρολα αυτα σε 90 φωτογραφιες απο 6-7 σετακια ολες γινανε δεχτες !

Βλαση εαν καταλαβα καλα o Δημητρης (cacau) λεει για τις φωτογραφιες οι οποιες εχουν γινει δεχτες κατα την εγγραφη του ως συνεργατης

Ακριβώς αυτό εννοώ, είναι δικός τους κανόνας. Όσο για resubmit μετά, είναι δεκτό με την προϋπόθεση να έχεις αλλάξει κάτι, επεξεργασία, κροπ... αλλά δεν είναι πολύ αυστηρός ο έλεγχος, εκτός αν το κάνεις κατ' επανάληψη.

Όσο για resubmit μετά, είναι δεκτό με την προϋπόθεση να έχεις αλλάξει κάτι, επεξεργασία, κροπ... αλλά δεν είναι πολύ αυστηρός ο έλεγχος, εκτός αν το κάνεις κατ' επανάληψη.
Οταν λές κρόπ υποθέτω εννοείς καινούργια λήψη, τό κροπάρισμα στήν ίδια επιτρέπεται?
Επίσης μού κόψανε κάποιες μέ ένα κρουαζιερόπλοιο τό οποίο είχε τό όνομα του καί τό σήμα του καί ζητούσαν άδεια ιδιοκτησίας.Τό περίμενα λίγο ότι θά κοβόταν τίς ανέβασα από περιέργεια.Μέ επεξεργασία μπορούμε νά σβήνουμε λογότυπα, ή δέν μετράει?.Πάντως στό SS ακόμα δέν βλέπω νά έχω καθόλου views ,είναι φυσιολογικό? περίμενα αμεσα πράγματα κάτι παραπάνω από αυτό τό στόκ τουλάχιστον στά views γιά αρχή.Τό insights από τό μενού έψαξα αλλά δέν τό βρήκα.Ευχαριστώ.

Last edited:

Οταν λές κρόπ υποθέτω εννοείς καινούργια λήψη, τό κροπάρισμα στήν ίδια επιτρέπεται?
Επίσης μού κόψανε κάποιες μέ ένα κρουαζιερόπλοιο τό οποίο είχε τό όνομα του καί τό σήμα του καί ζητούσαν άδεια ιδιοκτησίας.Τό περίμενα λίγο ότι θά κοβόταν τίς ανέβασα από περιέργεια.Μέ επεξεργασία μπορούμε νά σβήνουμε λογότυπα, ή δέν μετράει?.Πάντως στό SS ακόμα δέν βλέπω νά έχω καθόλου views ,είναι φυσιολογικό? περίμενα αμεσα πράγματα κάτι παραπάνω από αυτό τό στόκ τουλάχιστον στά views γιά αρχή.Τό insights από τό μενού έψαξα αλλά δέν τό βρήκα.Ευχαριστώ.

εγώ έχω πάρει κίτρινη κάρτα ακόμα και για φωτο που τράβηξα κι έστειλα στις αρχές του 2013 και ήταν σχεδόν (πράγματι σχεδόν...) ίδια με άλλη που είχα ανεβάσει το 2008!! Τέλος πάντων με την αλλαγή του χρόνου παύει να ισχύει η προειδοποίηση.

Για τα views μην ανησυχείς, το θέμα είναι να βλέπεις πωλήσεις!!

Είναι πράγματι "ότι να "ναι" η κατάσταση... Λογότυπα μπορείς να σβήσεις, αλλά αν είναι κάτι πολύ αναγνωρίσιμο, όπως αυτοκίνητα κ.λ.π. δεν στις περνάνε.

Για τα views μην ανησυχείς, το θέμα είναι να βλέπεις πωλήσεις!!
Τό ένα είναι αποτέλεσμα τού άλλου λογικά.Η πλάκα είναι ότi ακόμα δέν έχω ανεβάσει φωτογραφίες, μόνο 2, οί υπόλοιπες εικόνες είναι γραφιστικά, backgrounds.Τελικά τί πουλάει....

Παιδιά από χρόνο πως πάει? Θέλει καμιά βδομάδα για το ΟΚ?

Παιδιά από χρόνο πως πάει? Θέλει καμιά βδομάδα για το ΟΚ?

Εξαρτάται είναι καί γιορτές ,τό ανώτερο εβδομάδα.Τήν τελευταία φορά πήρα απάντηση σέ 48 ώρες.

...Τό insights από τό μενού έψαξα αλλά δέν τό βρήκα.Ευχαριστώ.

Στην βασική οθόνη του contributor έχουμε κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: "earnings", "portfolio", "promotion", "insights". Στο τελευταίο μπαίνεις "popular images" κ.λ.π.

Τό ένα είναι αποτέλεσμα τού άλλου λογικά.Η πλάκα είναι ότi ακόμα δέν έχω ανεβάσει φωτογραφίες, μόνο 2, οί υπόλοιπες εικόνες είναι γραφιστικά, backgrounds.Τελικά τί πουλάει....

κι όμως δεν είναι πάντα έτσι. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις φωτογραφία είτε σε σπάνιο θέμα, είτε να έχεις φωτογραφία για συνηθισμένο θέμα που όμως είναι πιο εντυπωσιακή από τις λήψεις των άλλων. Π.χ. έχω δυο φωτογραφίες. Η μια είναι η http://www.shutterstock.com/pic-214...rom-above.html?src=c67AUcxSRNfSIhPxl1SN5Q-1-0 . Είναι μια μπούρδα. Τραβηγμένη με μια fuji f20 Νοέμβρη μήνα με ασπρίλα παντού. Όμως επειδή το SS δεν έχει πολλές φωτο για Πρίστινα, αυτή εμφανίζεται πάντα πρώτη στην αναζήτηση, άρα κατευθείαν αγοράζεται, χωρίς πολλά πολλά views.

Η δεύτερη είναι από τη Σιμωνόπετρα. H http://www.shutterstock.com/pic-135...-at-night.html?src=ccQP77ncWelTzr5kRBjBag-1-0 . Φωτο από το Άγιο Όρος υπάρχουν πολλές. Επειδή όμως αυτή είναι διαφορετική από όλες τις άλλες, πουλά πολύ. Υπολογίζω ότι όταν θα συμπληρώσει χρόνο από την ώρα που την ανέβασα θα μου έχει φέρει πίσω σε χρήμα όλο εκείνο το ταξίδι στο Άγιο Όρος. Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

αν κάνω μια αναζήτηση θα δω ότι δεν έχει πολλά views. Όμως είναι πλέον αρκετά ψηλά σε γενικότερες κατηγορίες. Π.χ. από τις 46 πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα τα στατιστικά αναζήτησης και πωλήσεων μου δίνουν τα εξής:

Downloads per Keyword: athos (18%); greece (15%); mount (15%); macedonia (12%); monk (12%). Προσωπικά δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη φωτο θα έχει τέτοια απήχηση στο λήμμα greece όπου συνήθως διαπρέπουν οι φωτο από νησιά. Κι όμως έχει ανεβεί στην τρίτη σελίδα στο popular. Δες http://www.shutterstock.com/s/greece/search.html?page=3&thumb_size=mosaic .
Ούτε και ότι το λήμμα monk θα ήταν περίπου ίδιο σε πωλήσεις με το λήμμα athos.

Τα γραφιστικά πουλούν περισσότερο.

Last edited:

Έφαγα άκυρο επειδή δεν ανέβασα και τις 2 μεριές του διπλώματος... Το ξανανέβασα και περιμένω πάλι...