Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Στην βασική οθόνη του contributor έχουμε κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: "earnings", "portfolio", "promotion", "insights". Στο τελευταίο μπαίνεις "popular images" κ.λ.π.

Εντωμεταξύ τό είχα βρεί,ευχαριστώ.

κι όμως δεν είναι πάντα έτσι. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις φωτογραφία είτε σε σπάνιο θέμα, είτε να έχεις φωτογραφία για συνηθισμένο θέμα που όμως είναι πιο εντυπωσιακή από τις λήψεις των άλλων. Π.χ. έχω δυο φωτογραφίες. Η μια είναι η http://www.shutterstock.com/pic-214...rom-above.html?src=c67AUcxSRNfSIhPxl1SN5Q-1-0 . Είναι μια μπούρδα. Τραβηγμένη με μια fuji f20 Νοέμβρη μήνα με ασπρίλα παντού. Όμως επειδή το SS δεν έχει πολλές φωτο για Πρίστινα, αυτή εμφανίζεται πάντα πρώτη στην αναζήτηση, άρα κατευθείαν αγοράζεται, χωρίς πολλά πολλά views.

Η δεύτερη είναι από τη Σιμωνόπετρα. H http://www.shutterstock.com/pic-135...-at-night.html?src=ccQP77ncWelTzr5kRBjBag-1-0 . Φωτο από το Άγιο Όρος υπάρχουν πολλές. Επειδή όμως αυτή είναι διαφορετική από όλες τις άλλες, πουλά πολύ. Υπολογίζω ότι όταν θα συμπληρώσει χρόνο από την ώρα που την ανέβασα θα μου έχει φέρει πίσω σε χρήμα όλο εκείνο το ταξίδι στο Άγιο Όρος. Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

αν κάνω μια αναζήτηση θα δω ότι δεν έχει πολλά views. Όμως είναι πλέον αρκετά ψηλά σε γενικότερες κατηγορίες. Π.χ. από τις 46 πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα τα στατιστικά αναζήτησης και πωλήσεων μου δίνουν τα εξής:

Downloads per Keyword: athos (18%); greece (15%); mount (15%); macedonia (12%); monk (12%). Προσωπικά δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη φωτο θα έχει τέτοια απήχηση στο λήμμα greece όπου συνήθως διαπρέπουν οι φωτο από νησιά. Κι όμως έχει ανεβεί στην τρίτη σελίδα στο popular. Δες http://www.shutterstock.com/s/greece/search.html?page=3&thumb_size=mosaic .
Ούτε και ότι το λήμμα monk θα ήταν περίπου ίδιο σε πωλήσεις με το λήμμα athos.

Τα γραφιστικά πουλούν περισσότερο.
Κατάλαβα, φυσικό μέ τόσα εκατομύρια νά πουλά ή μοναδικότητα.Δέν βλέπω όμως τά downloads ανά φωτογραφία όπως στά άλλα στόκ όπως στό φοτόλια, θά ήταν ενδιαφέρων.
Μάλον θά πρέπει νά γίνει ή αρχή σέ κάποια πώληση γιά νά γίνω παρατηρήσιμος.Εσείς από πότε αρχίσατε πωλήσεις?Παίρνει καιρό ?

OK το δίπλωμα νέου τύπου έγινε δεκτό σαν ID, οπότε έχετέ το και αυτό στα υπόψιν για το shutterstock αν δεν έχετε ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο

Κατάλαβα, φυσικό μέ τόσα εκατομύρια νά πουλά ή μοναδικότητα.Δέν βλέπω όμως τά downloads ανά φωτογραφία όπως στά άλλα στόκ όπως στό φοτόλια, θά ήταν ενδιαφέρων.
Μάλον θά πρέπει νά γίνει ή αρχή σέ κάποια πώληση γιά νά γίνω παρατηρήσιμος.Εσείς από πότε αρχίσατε πωλήσεις?Παίρνει καιρό ?

οι φωτογραφίες θα καταχωρηθούν ως new. Επομένως φαίνονται σε όσους είναι συχνοί πελάτες και μπαίνουν καθημερινά και βλέπουν τα what 's new. Έτσι θα ξεκινήσεις τις πωλήσεις. Μπορεί να είναι μόνο μια την εβδομάδα μπορεί όμως να πάρει κάποιος περισσότερες ή να έχεις αρκετούς πελάτες. Upload anyway!!! αυτό είναι το σύνθημα.

Έφαγα την πρώτη μου πόρτα... :)

2 φωτογραφίες οκ. Οι άλλες, 3 με λάθος κατηγορία (holidays που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για travel/vacation), 3 με trademark και 2 pour lighting. Κούραση που πρέπει να περιμένω 2 βδομάδες τώρα...

ΠΣ
Φωτογραφίες από καΐκι περνάνε ή θα μου ζητήσουν property από τέτοιο?

Last edited:

Περνάνε αν σβήσεις όνομα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ταυτοποιηθεί...

Παιδιά έκανα σεφτέ πούλησα μιά εικόνα 1.88 ,περιοχή μάλον από κούβα

Εχω σχεδον ολοκληρωσει οτι ειχα να ανεβασω στο SS , αλλα ειμαι σε δίλημμα, να βαλω και στο dreamstime ? ή μονο στο istockphoto ? ή και στα 2 ?

Απο τη μια ειναι σχεδόν ετοιμες με keywords , μονο στις περιληψεις που στο dreamstime ζηταει κατεβατα ολοκληρα! εχει ενα θεμα αλλά παρατηρησα οτι πριν 2 χρονια που ειχα αναβασει
ακριβώς τις ιδιες στο dreamstime περασανε περισσότερες στο istockphoto λιγότερες αλλα παρολα αυτα στο istockphoto εχω κερδισει περισσότερα ... οποτε μηπως να κοιταξω καποιο εναλλακτικο για το dreamstime ?

Εχετε να προτείνετε κατι ?
Σε ποσα sites ανεβαζετε εσεις ? πανω απο 3 μηπως ειναι ανούσιο ? μηπως οι πελατες ειναι πανω κατω οι ίδιοι ?

Εκτός από το SS που είναι μακράν (πολύ μακράν) το αποδοτικότερο, έχω δοκιμάσει τα εξής: (στο iStock δεν είμαι) - Fotolia, Dreamstime, 123RF, Canstock, FeuturePics, Depositphotos, Bigstock, PantherMedia, Veer και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι πλέον. Από αυτά έχω πάρει λεφτά (50$ και άνω), από τα τέσσερα πρώτα. Τον τελευταίο καιρό βλέπω να κινείται αρκετά ανοδικά το 123RF, το οποίο έχει και την ευκολότερη διαδικασία ανεβάσματος μέσω ftp, αν τα αρχεία σου είναι σωστά με τίτλο και keywords δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απολύτως (εκτός αν νομίζεις ότι αφορούν ιδιαίτερα κάποια χώρα, οπότε την επιλέγεις). Το Fotolia είναι κι αυτό σε ελαφρώς ανοδική πορεία, το Dreamstime μια από τα ίδια. Με τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος, ακόμα και το Canstock που μου έδωσε πρόσφατα 50$ χρειάσθηκε 2 χρόνια.

Last edited:

Στήν συλογή μου στό SS εμφανίζεται τό πλήρες όνομα μου κάτι τό οποίο δέν μ αρέσει.Πώς μπορώ νά βάλω ένα πιό σύντομο όνομα? Από τό public information στήν πρώτη επιλογή display name ?
Ρωτάω μήπως κάνω κάτι λάθος καί δημιουργηθεί πρόβλημα στόν λογαριασμό μου.

Σε ευχαριστω Δημητρη αν και τωρα που ελεγα να αφησω το dreamstime με βαζεις σε σκεψεις ....

ORAMA μπορεις να το αλλαξεις στο

http://submit.shutterstock.com/public_information.mhtml

Bio
Display Name

Δεν υπαρχει καποιο προβλημα, μπορεις να βαλεις οτι nick name θελεις

Last edited:

Εκτός από το SS που είναι μακράν (πολύ μακράν) το αποδοτικότερο, έχω δοκιμάσει τα εξής: (στο iStock δεν είμαι) - Fotolia, Dreamstime, 123RF, Canstock, FeuturePics, Depositphotos, Bigstock, PantherMedia, Veer και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι πλέον. Από αυτά έχω πάρει λεφτά (50$ και άνω), από τα τέσσερα πρώτα. Τον τελευταίο καιρό βλέπω να κινείται αρκετά ανοδικά το 123RF, το οποίο έχει και την ευκολότερη διαδικασία ανεβάσματος μέσω ftp, αν τα αρχεία σου είναι σωστά με τίτλο και keywords δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απολύτως (εκτός αν νομίζεις ότι αφορούν ιδιαίτερα κάποια χώρα, οπότε την επιλέγεις). Το Fotolia είναι κι αυτό σε ελαφρώς ανοδική πορεία, το Dreamstime μια από τα ίδια. Με τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος, ακόμα και το Canstock που μου έδωσε πρόσφατα 50$ χρειάσθηκε 2 χρόνια.

Υπάρχει αυτός ό υπερκατάλογος γιά όσους δέν τόν ξέρουν http://www.bluevertigo.com.ar/ καί γιά αυτούς πού ασχολούνται μέ πιό ειδικές κατηγορίες φωτογραφίας.

Σε ευχαριστω Δημητρη αν και τωρα που ελεγα να αφησω το dreamstime με βαζεις σε σκεψεις ....

ORAMA μπορεις να το αλλαξεις στο

http://submit.shutterstock.com/public_information.mhtml

Bio
Display Name

Δεν υπαρχει καποιο προβλημα, μπορεις να βαλεις οτι nick name θελεις
Ωραία, ευχαριστώ.

Χρόνια πολλά, είμαι λίγο μπερδεμένος μέ τήν συνταγή ανεβάσματος.Ανέβασα αυτήν τήν πέμπτη βράδυ, πρός παρασκευή 41 εικόνες καί τό Σάββατο χθές απορίφθηκαν οί 31.Νόμιζα ότι ή διαδικασία παίρνει 7 μέρες γιά αυτό σκέφτηκα έχει νόημα νά ανεβάζουμε παρασκευή γιά μήν πέσει Σάβατο,δέν περίμενα αποτελέσματα τόσο γρήγορα.Από δώ καί πέρα θά ανεβάζω μέ τό σταγονόμετρο όχι πάνω από 12.
Τελικά τά γραφιστικά δέν πουλούν καί τόσο, δέν ξέρω σέ vectors ,τά δικά μου είναι jpg.Ίσως επειδή έχουν διαφορετικό ανταγωνισμό καί λιγότερα keywords από τίς φωτογραφίες.Θά δώ καί μέ αυτές τί θά γίνει.