Micromega MyDac

Re: Απάντηση: Micromega MyDac

Για να μαθαίνουμε και τίποτα,γενικά πια USB υλοποίηση θεωρείται καλύτερη στο να παραδίδει I2S σήμα;XMOS,cm6631,κλπ,ποια;

To xmos γενικά είναι από τις πιο αξιοπιστες και σταθερές επιλογές. Το φοράνε πολλοί κατασκευαστές, αλλά προσωπικά δεν έχω άποψη στο τι είναι καλύτερο. Δεν έχω ακούσει ποτέ κατ´ αρχήν από σύνδεση Ι2S.... Οπότε ας μας φωτήσει κάποιος που έχει εμπειρία. Αν και είναι off topic.

Last edited:
Ωραία να κάθομαι Σάββατο βράδυ σπίτι και να μιλάω για jitter :)

Φίλε Xamastrock θα σου πρότεινα εκτός από την ανάγνωση του avmentor να κάνεις και μία ακρόαση του Mytek. (Αν δεν έχεις κάνει ήδη)
Αυτό ήταν και το νόημα του post μου με τις μετρήσεις. Οτι τελικά δεν πρέπει να το παίρνει κανείς τοις μετρητοίς. Δεν έχω κάνει ακρόαση του Mytek, έχω κατασταλάξει στο Chord, περιμένω από την αντιπροσωπεία να το φέρει (ελπίζω να μην πάει Σεπτέμβριος).

Mιά χαρά έγκυρες τις βλέπω, άν τις διαβάσεις προσεκτικά όλες λένε αυτό που "πρέπει" Το BENCHMARK το βγάζουν εξαιρετικό και προχωρημένο, Το Chord επίσης εξαιρετικό αλλα λειψό (φτωχή USB) και το Mydac πολύ ευχάριστο και τίμιο για τα λεφτά του αλλα μην τρελλαθούμε κιόλας.. Εγώ τουλάχιστον αυτά εισέπραξα..
Όσο για τις βαθμολογίες πρέπει να γνωρίζεις οτι δίνονται πάντα ως προς την κατηγορία τιμής και τον εκεί ανταγωνισμό και όχι γενικά και αόριστα..
Αν είναι σχετική μέτρηση πάω πάσο. Αλλά γράφει "Sound Quality" και φαίνεται να είναι απόλυτη. Για αυτό "τρελάθηκα" και πόσταρα τις μετρήσεις. Φυσικά και αυτός συμφωνεί μαζί σου: http://thehbproject.com/en/reviews/136/3/Micromega-MyDAC-d/a-converter---Round-up

Δεν είναι άσχημη η USB του Chord, αλλά είναι αισθητά καλύτερο απο την spdif. Θα ήθελα να κάνω μια κόντρα στο σύστημα μου με κάποιο απο τα παραπάνω DAC.
Κάποιος εθελοντής??
Μπορεί να είναι μπαρούφα αυτό που λέω, δεν είμαι τεχνικός, αλλά ένας καλός USB-to-S/PDIF μετατροπέας, σχετικά ακριβός, μου φαίνεται λογικό να κάνει καλύτερη δουλειά από το USB των DAC στην κατηγορία τιμής του χιλιάρικου και κάτω. Δηλαδή, μπορεί να μη "φταίει" το Chord που ακούς καλύτερα από την S/PDIF και να είχες τα ίδια συμπεράσματα και με άλλα παρόμοια DAC. Δεν ξέρω πόσο ακριβός είναι ο μετατροπέας που χρησιμοποιείς.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει ούτε και το mydac για το οποίο είχα συζήτηση στο παρελόν και τελικά δεν πήγφα να το ακούσω. Όμως θα το κάνω κάποια στιγμή. Όσο για το chord θα με ενδιέφερε πολύ να το ακούσω.
Όταν κάποια στιγμή το πάρω ενδιαφέρομαι για home testing.

Η usb δεν παραδιδει i2s.
Το πρωτοκολλο i2s χρησιμοποιειται για την μεταδοση του ψηφιακου σηματος επανω στην πλακετα.
Μεχρι να το μετατρεψει το τσιπ σε απλουστερη μορφη δηλ spdif.
Την i2s συνηθως την παιρνει ο κατασκευαστης πριν την spdif.

το θεμα ειναι πριν το παρεις να το τεσταρεις,αμα το παρεις και σου αρεσει μετα αλλο περισσοτερο θα ψαχνεις να το πουλησεις.:grandpa:

Απάντηση: Re: Micromega MyDac

Η usb δεν παραδιδει i2s.
Το πρωτοκολλο i2s χρησιμοποιειται για την μεταδοση του ψηφιακου σηματος επανω στην πλακετα.

Εντάξει,τώρα το κατάλαβα.Γιατί όπου κι αν κοιτούσα,έλεγε USB to I2S.(or/and to spdif,μερικά).
Μιλ μερσι.

το θεμα ειναι πριν το παρεις να το τεσταρεις,αμα το παρεις και σου αρεσει μετα αλλο περισσοτερο θα ψαχνεις να το πουλησεις.:grandpa:

To έχω ακούσει στην αντιπροσωπεία και μου άρεσε πολύ. Συνέδεσα το blu-ray player μου των 400 ευρώ (Panasonic BDT-500) με ένα φτηνό οπτικό καλώδιο (δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή) και ο ήχος σε CD μεταμορφώθηκε όσο δεν έχω ξανακούσει να μεταμορφωνεται από εξωτερικό DAC. Μετά συγκρίναμε αυτό το συνδυασμό ένα ένα CD Player που υπήρχε στην αντιπροσωπεία, της τάξης των 3500 ευρώ, και ενώ το CD Player ήταν καλύτερο - ο ήχος είχε μεγαλύτερη υπόσταση -, το αποτέλεσμα ήταν κοντινό.

Σίγουρα μετά από 2-3 χρόνια έτσι όπως εξελίσσονται τα DACs θα μου αρέσει άλλο περισσότερο, που σίγουρα θα είναι και φτηνότερ.

Απάντηση: Re: Micromega MyDac

εδω ισως βοηθησει λιγο στην περιπτωση τα εχει αναλυτικα,γενικα το chipset xmos ειναι η πιο αξιοπιστη λυση για asychronus usb 2
http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/USB_DAC_Async.htm
http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/USB_Interface.htm#XMOS
http://www.forum-audiophile.fr/musique-demat/les-dac-transport-usb-audio-class-2-t16248.html#p151447

:a0210:

To έχω ακούσει στην αντιπροσωπεία και μου άρεσε πολύ. Συνέδεσα το blu-ray player μου των 400 ευρώ (Panasonic BDT-500) με ένα φτηνό οπτικό καλώδιο (δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή) και ο ήχος σε CD μεταμορφώθηκε όσο δεν έχω ξανακούσει να μεταμορφωνεται από εξωτερικό DAC. Μετά συγκρίναμε αυτό το συνδυασμό ένα ένα CD Player που υπήρχε στην αντιπροσωπεία, της τάξης των 3500 ευρώ, και ενώ το CD Player ήταν καλύτερο - ο ήχος είχε μεγαλύτερη υπόσταση -, το αποτέλεσμα ήταν κοντινό.

Σίγουρα μετά από 2-3 χρόνια έτσι όπως εξελίσσονται τα DACs θα μου αρέσει άλλο περισσότερο, που σίγουρα θα είναι και φτηνότερ.

εγω δεν μιλαω για το οτι το bluray σου θα παιζει καλυτερα,αυτο ειναι σιγουρο,τα εσωτερικα ντακ που εχουν αυτα τα μηχανακια ειναι για αλλα πραματα και οχι για δικαναλο,εγω μιλαω οτι αν το κοντραρεις με καποιο αλλο ντακ ισως ακριβοτερο μπορει να απογοητευτεις.
Ετσι ξεκιναει παντα και απλα κοτσαρεις και την γνωστη λεξη διπλα που λεγεται (αναβαθμιση)

εγω δεν μιλαω για το οτι το bluray σου θα παιζει καλυτερα,αυτο ειναι σιγουρο,τα εσωτερικα ντακ που εχουν αυτα τα μηχανακια ειναι για αλλα πραματα και οχι για δικαναλο,εγω μιλαω οτι αν το κοντραρεις με καποιο αλλο ντακ ισως ακριβοτερο μπορει να απογοητευτεις.
Ετσι ξεκιναει παντα και απλα κοτσαρεις και την γνωστη λεξη διπλα που λεγεται (αναβαθμιση)

Σίγουρα, για αυτό το συγκρίναμε με ένα καλό cd player μετά. Και αυτή τη στιγμή δε δίνω πάνω από χιλιάρικο οπότε θα κάνω τόπο στην απογοήτευση του ακριβότερου :-)

Υπάρχει κάποιος κανονας που να λέει οτι το ακριβότερο είναι καλύτερο?

Στο σπιτι μου ακούω με Chord QuteHD. H USB εχει περισσότερο Jitter απο την spdif εκπληκτικά χαμηλο.

πως παιζει?? εκπληκτικά! Ειναι το καλύτερο dac που είχα. Απλα θέλεις έναν μετατροπέα USB-spdif και ενα linear τροφοδοτικο, και ανεβαινεις πολυ άνετα σε μεγάλη κατηγορία....

* Απο μετατροπέα με εχει φτιάξει τρέλα ο Νίκος Πετραλιας, που εκτός απο Γαμω τα παιδια & τεχνικός, εχει και πολυ καλο αυτί.

Αμα θέλει μπορεί να πει και ο ίδιος την γνώμη μου για το chord, το οποίο πήγα σπιτι του για ακρόαση....

Συμφωνώ κι επαυξάνω για το Chord. Είναι ένα καταπληκτικό -το λιγότερο- DAC το οποίο χωρίς να έχει κάποιο θέμα παίζοντας από την USB του, απογειώνεται με ένα καλό USB interface. Μου άρεσε πολύ κυρίως για τη φυσικότητα και τη ροή του. Παίζει μουσική, δεν υστερεί πουθενά και το κυριότερο, δεν έχει ψεύτικες χροιές που αρκετά άλλα έχουν σε προσπάθεια να εντυπωσιάσουν στην πρώτη ακρόαση και να περάσουν ως χαιεντ... Χάρηκα που το άκουσα στο χώρο μου και που γνώρισα το Χρήστο :)

Η usb δεν παραδιδει i2s.

Το γνωρίζουμε. Το διευκρινίζω και στην απάντησή μου λέγοντας πως ''δεν έχω ακούσει ποτέ με αυτόν το τρόπο σύνδεσης'' Άλλωστε έχει και άλλο βύσμα......

Ωραία να κάθομαι Σάββατο βράδυ σπίτι και να μιλάω για jitter :)

Αυτό ήταν και το νόημα του post μου με τις μετρήσεις. Οτι τελικά δεν πρέπει να το παίρνει κανείς τοις μετρητοίς. Δεν έχω κάνει ακρόαση του Mytek, έχω κατασταλάξει στο Chord, περιμένω από την αντιπροσωπεία να το φέρει (ελπίζω να μην πάει Σεπτέμβριος).

Αν είναι σχετική μέτρηση πάω πάσο. Αλλά γράφει "Sound Quality" και φαίνεται να είναι απόλυτη. Για αυτό "τρελάθηκα" και πόσταρα τις μετρήσεις. Φυσικά και αυτός συμφωνεί μαζί σου: http://thehbproject.com/en/reviews/136/3/Micromega-MyDAC-d/a-converter---Round-up

Μπορεί να είναι μπαρούφα αυτό που λέω, δεν είμαι τεχνικός, αλλά ένας καλός USB-to-S/PDIF μετατροπέας, σχετικά ακριβός, μου φαίνεται λογικό να κάνει καλύτερη δουλειά από το USB των DAC στην κατηγορία τιμής του χιλιάρικου και κάτω. Δηλαδή, μπορεί να μη "φταίει" το Chord που ακούς καλύτερα από την S/PDIF και να είχες τα ίδια συμπεράσματα και με άλλα παρόμοια DAC. Δεν ξέρω πόσο ακριβός είναι ο μετατροπέας που χρησιμοποιείς.

Αν δεν το έχεις αγοράσει ακόμα δώσε μια ευκαιρία στο mytek οπωσδήποτε!

Επίσης αν μπορέσεις άκου και το Burson.

Υπάρχει κάποιος κανονας που να λέει οτι το ακριβότερο είναι καλύτερο?

Οχι δεν υπαρχει τετοιος κανονας οπως δεν υπαρχει και ο φονιας γιγαντων.

Εγω ακομη δεν εχω ακουσει καποιον,αν καποιος εχει διαφορετικη εμπειρια δεκτη,

γιαυτο γραφουμε σε αυτον τον καφενε να ακουμε κι αλλες αποψεις.:BDBDG54:

Θα συμφωνήσω γενικά πως ότι πληρώνει παίρνει ο καθένας.
Το θέμα όμως,είναι το τι πληρώνει.Και το τι είναι οι γίγαντες,τουλάχιστον στο computer audio.
Καλώς ή κακώς,οτιδήποτε νέο στο audio αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κάποιος θα πει γίγαντες συσκευές που βασίζονται στις σάβρες και τα βουβάλια,ενώ πάρα πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις χρησιμοποιούν ακόμη NOS DACs και μην ξεχνάμε και τα μεγάλα επαγγελματικά.
Με αυτό το σκεπτικό,η κάθε σχολή θα πρέπει να συγκριθεί με τους δικούς της γίγαντες,αλλιώς δεν έχει νόημα μιας και η σύγκριση μεταξύ των σχολών μεταξύ τους,όταν αφήνει στην άκρη τις μετρήσεις (συνήθης πρακτική),είναι απλώς θέμα γούστου,άποψης,ευκολίας,εμφάνισης,κλπ...
Είναι πάντως λογικό πως όταν τα αναλογικά στάδια είναι σωστά -ή έξυπνα- υλοποιημένα είναι αυτά που κάνουν τις μεγάλες διαφορές.Κι αυτά είθισται να κοστίζουν.Οπότε....

κάνουμε συχνά το λάθος να συγκρίνουμε με γίγαντες με γυάλινα πόδια.
imo είναι πολύ πιο σύνθετο το θέμα "φονέας γιγάντων", vfm συσκευή ή ας το πούμε φτηνό και ακριβό γενικότερα...
Η συσκευή (dac εν τω προκειμένω) κουμπώνει σε ένα σύστημα ενισχυτή/ηχείων/χώρου και έτσι αξιολογείται. Μόνη της δεν παίζει...
Τα καλά μηχανάκια, που θα ταιριάξουν με τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά και τον προσανατολισμό ενός ηχοσυστήματος αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίου σέντς...
Το value τους όμως μπορεί να μην φανεί ποτέ σε ένα μέτριο ή κακό σύστημα.

Συμφωνώ με την άποψη, ότι μόνο με ακρόαση στο σπίτι βγάζει κανείς συμπέρασμα. Θα προσθέσω όμως ότι όσον αφορά την πηγή η επίδραση είναι μικρότερη.
Αν είναι καλή η πηγή... είναι καλή και στο σύστημά μας... όποιο και να είναι αυτό... :-)

Last edited: