Microsoft Surface Pro 3 [2014]

Καμια ενημερωση για το πως θα κινηθουν οι τιμες του τωρα που βγαινει το Pro 4; Περιμενα μηπως βγαλει κανενα 8" surface αλλα μας εβγαλε το Surface Book...

Θα το δούμε μέσα στο επόμενο διαστημα.
Οτι θα πέσουν,θα πέσουν αλλα δεν νομίζω σε πολυ μεγάλο βαθμο.
Ειναι και η ισοτιμία δολαρίου ευρω που δεν βοηθάει.

Ήδη οι τιμές του Pro 4 ειναι όλες οι εκδόσεις 100-150 πανω απο οτι λανσαριστικαν περσι το Pro 3 στην Ευρωπη.

Για surface mini το αποκλείω σίγουρα εως το καλοκαίρι.
Μάλλον πρεπει να το ξεχάσουμε οριστικά απο τη στιγμή που στα σκαριά ειναι εντός του 16 surface phone στις 5.7-6 ίντσες.

Νέο firmware update που επικεντρώνεται στην ύψιστη συμβατότητα των νέων αξεσουάρ του Pro 4 με το Pro 3
http://www.microsoft.com/surface/en...e-activate/pro-3-update-history?os=windows-10

October 2015 updates
The following update will be listed as “System Firmware Update – 10/26/2015” when you view your update history.
Note

When Surface updates are provided via the Windows Update service, they are delivered in stages to Surface customers. As a result, not every Surface will receive the update at the same time, but the update will be delivered to all devices. If you have not received the update then please manually check Windows Update later.

Surface Pro System Aggregator Firmware update (v3.9.750.0) adds support for Microsoft Surface Dock on Surface Pro 3.
Microsoft Surface Pro 4 Type Cover drivers set update adds support for the Surface Pro 4 Type Cover on Surface Pro 3.
Surface Type Cover Filter Device driver (v.1.1.360.0)
Surface Fingerprint Sensor driver (v2.2.10.4)
Surface Type Cover Integration driver (v1.1.362.0)
Surface Pro 4 Type Cover Integration driver (v1.1.359.0)
Surface PTP Filter driver (v1.0.33.1)
Surface Accessory Firmware update driver (v1.1.382.0)
Surface Keyboard Backlight driver (1.1.365.0)

Tη λειτουργικότητα και παραμετροποίηση στα πλαινά κουμπιά του στυλό την έφαγε η μαρμάγκα...

Παιδιά προσοχή. Το τελευταίο update της κάρτας γραφικών, είναι προβληματικό. Μετά τα τεράστια προβλήματα,που εμφανιστήκανε σε πολλά pro 4 και book, το update για το 3, που έχει την ίδια ουσιαστικά κάρτα, δημιουργεί επίσης πρόβλημα.
Σε εμένα συγκεκριμένα, εκτός από τρελά flickering που μου κάνει, μου σκότωσε το displayport. Μόνη λύση ήταν το rollback του driver από το μενού της κάρτας γραφικών στο device manager.
Μετά όλα καλά.

Eντομεταξύ και ενώ είχα απενεργοποιήσει αυτόματες εγκαταστάσεις, πάλι στα κρυφά η MS το άλλαξε, και πέρασε την αναβάθμιση... (όπως και απο τα 8.1 στα 10...)

Βρήκα όμως επιτέλους το τρόπο να μένουν αναμμένοι οι εξωτερικοί δίσκοι και η SD κάρτα, χωρίς να μπαίνει σε sleep mode συνεχώς κατι που είχε ορίσει η MS ώς προεπιλογή χωρίς δυνατοτητα αλλαγής μέσα απο το κουτσουρεμένο power options, που έδινε ελάχιστες ρυθμίσεις βασισμένες στο balanced profile.
ιδού η λύση μέσα απο regedit:
https://www.youtube.com/watch?v=2tYS2bWz91o

Εγω ειμαι ακόμα με τα 8.1 και δεν εχω θέμα μιας και το τελευταίο firmware update ήταν μερικό και όχι σε τόσους παραμέτρους όπως στα 10αρια.
Και εκτός αυτού εχω τα Windows update σε manual κατάσταση ετσι ώστε εγω να ελέγχω τα των εγκαταστάσεων.

7 reasons to get the Surface Pro 4 Type Cover for the Surface Pro 3
http://www.windowscentral.com/7-reasons-get-surface-pro-4-type-cover-for-sp3

1. Larger trackpad. The Surface Pro 4 Type Cover's trackpad is 40% larger than in the previous Type Cover. This means more room for scrolling, or dragging and dropping items.

2. Smoother trackpad. The trackpad is now made of very smooth glass. It feels much better to swipe than the previous Type Cover.

3. Buttons are more spaced out. The increased separation between the keys makes it easier and faster to type without looking down. The buttons are slightly smaller, but not enough to be an issue.

4. Longer key travel. When you type, the buttons go down a little further than the ones found on the previous Type Cover. Typing feels softer, too.

5. There's now a PrtScn button. Instead of pressing three buttons, Windows key + Fn + Space bar to take a screenshot of your desktop, you can now do it with two buttons. With the Surface Pro 4 Type Cover, you can press Windows key + PrtScn.

6. Optional Fingerprint scanner. The Surface Pro 3 doesn't have a Windows Hello-compatible camera, but the new Type Cover with Fingerprint ID lets you sign in to your machine by placing your finger on the scanner.

7. There's now a dedicated contextual menu. I thought this was useless at first, but there's a contextual menu button on the new Type Cover. It lets you right-click on items when you don't want to use the mouse or trackpad.

surface-pro-4-type-cover-trackpad-bigger.jpg

surface-pro-4-type-cover-top-view.jpg

Nαι και τα δύο, απλα το pen στο SP3 θα έχει 256 sensitivity levels αντι 1024 που έχει στο SP4 και φυσικα ενα λιγότερο κουμπί στα πλάγια αλλα τη γόμα πίσω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγειές!
ποιό μοντέλο;

αρα , το νεο πενακι δεν εχει νοημα στο 3.... σωστα ?

Πηρα , σχεδον καινουργιο (2 εβδομαδων) το i5, 4GB , 128SSD + 64GB micro SDXC σε πολυ καλη τιμη.... τωρα που βγαινει το 4 βρισκεις καλες ευκαιρειες.

Αν διαβάσεις στο surfaceproartist.com και σε άλλα λένε οτι αξίζει η αναβάθμιση του στυλό. Δεν είναι και πολύ ακριβό 60 usd.
Προς το παρών εγώ δε προχωραω, δε νομίζω να δώ καμιά δραματική αλλαγή, και η αφαιρεση του ενώς πλαϊνού κουμπιού μου τη δίνει περισσότερο.
Εξάλλου για πιο wacom like experience, θελει και η επιφάνεια να είναι λιγότερο γλιστερή που το κατάφεραν στο 4 όπως λένε.

wacom δεν ειναι με τιποτα, το 3 τουλαχιστον που εχω τωρα.

Παραδοξως το dell που ειχα πριν, ειχε καλυτερη αισθηση και λιγοτερο lag.
Ειναι το μονο που δε με εχει ικανοποιησει ως τωρα στο προ 3.
Δε ξερω αν υπαρχουν καποιοι αλλοι driver, καποιοι αναφερουν το wintab,αλλα δε ξερω αν πρεπει να το βαλω ή οχι.... εχεις να προτεινεις κατι ?

Υπαρχει τροπος να προγραμμτισεις τα πλαινα κουμπια να κανουν κατι διαφορετικο και αναλογα την εφαρμογη που τερχει ?

Ναι ανάλογα την εφαρμογή, χρησιμοποιείς wintab η του Sp3. Yπαρχει παλι ενα link στο surfaceproartist με τουςτελευταίους οδηγους που βγήκαν. Στο artrage οι μαμά οδηγοί παίζουν σχεδόν τέλεια. Στο painter wintab. Eίναι καθαρά θέμα συνεργασίας με τις εφαρμογές πάντως. Σε πολλές έχει glitches, σε άλλες υπάρζει φυσική αίσθηση και ίσως και υπερβολική απόκριση στη πίεση... Και πάντα θέλει και εξάσκηση απ εμάς...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με τα κουμπιά μεγάλο θεμα. Επίσημα οχι, δεν έχουν κάνει κατι. Δες μακροσκελες νημα στα φορουμ της MS. Στο artrage oμως δουλεύν το ενα eraser το αλλο pan. Yπαρχει hack με autohotkey, δε το δοκίμασα. Και η αλλη λυση το radial menu, που θελει λιγο ιστορία να σετάρεις αλλάα προσφέρει τελεια παραμετροποίηση, αλλά ´οχι στα κουμπιά...

Και κάτι ακόμα πολύ ενοχλητικό.... υπάρχει τρόπος να αλλάζεις γλωσσα εισαγωγής στο πληκτρολογιο με ενα πάτημα μόνο, μ ενα κουμπι στο onscreen keyboard?

Υπάρχει κάποιο site που μπορούμε να παραγγείλουμε τώρα το πληκτρολογιο του 4?Στο αμαζον Αμερικής δε στέλνουν Ελλάδα!

Απ´ οτι θυμάμαι το on screen keyboard εχει κουμπί που αλλάζει η γλώσσα εισαγωγής

Από ότι είδα δεν μπορείς μ ένα πάτημα ν αλλάξεις γλώσσα, όπως σε iOS Kai android.... Πρέπει να πατήσεις το κουμπί και μετά να επιλέξεις γλώσσα και πάλι πίσω, απίστευτα άβολο ...

Και κάτι ακόμα πολύ ενοχλητικό.... υπάρχει τρόπος να αλλάζεις γλωσσα εισαγωγής στο πληκτρολογιο με ενα πάτημα μόνο, μ ενα κουμπι στο onscreen keyboard?

Υπάρχει κάποιο site που μπορούμε να παραγγείλουμε τώρα το πληκτρολογιο του 4?Στο αμαζον Αμερικής δε στέλνουν Ελλάδα!
Αφού στέλνουν τα ευρωπαϊκά store τι σε απασχολεί το αμερικάνικο store που ΔΕΝ στέλνει Ελλάδα ουδέποτε!!!
Επέλεξε ιρλανδικό αν θες qwerty πληκτρολόγιο.
Σε 10 ημέρες διαθέσιμο θα είναι.

Και εγώ από εκεί θα το πάρω όπως πήρα πέρσι του αντίστοιχο type cover 3.

Για την γλωσσα αιώνιο bug που τα ξεφτερια της MS ουδέποτε σκέφτηκαν να λύσουν.
Το έχω γράψει αρκετές φορές αλλά σιγά μην μας ακούσει η MS.

Μεγαλύτερη αξία έχει αυτό το start menu από ότι αλλά πρακτικά ζητήματα που θα αυξήσουν την χρηστικότητα και φιλικότητα των windows.

Μαζί με πολλά άλλα φάλτσα που έφεραν τα 10αρια.

Έχω την εντύπωση πως αυτοί που σχεδιάζουν το λειτουργικό ουδέποτε surface tablet είχαν χρησιμοποιήσει στην ζωή τους.

Θα μάθεις να ζεις με αυτό δυστυχώς μιας και εναλλακτική λύση δεν υπάρχει πχ third-party keyboard.