Microsoft Surface Pro 4 [2015]

magiaros

New member
5 January 2011
57
για PDF...yπάρχει φυσικά καi το iPad pro...
Όπως και το 13,3" Α4 μεγέθους SONY Digital Paper DPT-S1 με τεχνολογία e-ink & γραφίδα φτιαγμένο μόνο για αυτή τη δουλειά.
http://the-digital-reader.com/2015/04/01/sony-puts-its-13-3-ereader-on-sale-for-799/
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1179696-REG/sony_dpts1_digital_paper_system.html

πηγα και το είδα από κοντά το dpt-s1 στο B&H νέας υόρκης

αυτό που μου έκανε εντύπωση στο κατάστημα είναι οτι σχεδών όλοι οι πωλητές είναι εβραιοι (με πλεξούδες μούσι κτλ)

ήταν όλοι πολυ cool τύποι

όσον αφορά το sony δεν το είχαν διαθέσιμο ανοιχτό να παίξεις μαζί του αλλά μόνο να το αγοράσεις

οπότε το αγόρασα για να κάατσω να το δώ με την υσηχία μου (εντός 30 ημερών παίρνεις πίσω τα λεφτά χωρίς να πεις λόγο επιστροφής ,cool

αυτό που δε μου άρεσε καθόλου στο σονυ έίναι οτι ενώ γράφεις πανω στην οθόνη ααυτό που γράφεις πχ 2-3 λέξεις κάνουν σαν να αναβοσβύνουν ένα πράαγμα μέχρι να αποθηκευτούν και αυτό γίνεται ενώ εσύ γράφεις

δε θα μπορούσα με τίποτα να το παλέψω αυτό οπότε το γύρισα και πήρα surface pro 4 i5 256 8gb ram που μου στοίχισε μαζί με φόρους 1280 ευρω

1500 έχει το ίδιο στο microsoft store ευρώπης

το σόνυ μου έμεινε πάντως για την τρομερή αίσθηση οτι πραγματικα γράφεις πάνω σε χαρτί χωρις καθόλου parallax που φοβόμουν λόγο wacom

βασικά όταν γράφεις δε βλέπεις κάποιον κέρσορα στην οθόνη

είναι όπως πάνω σε χαρτί
αν δεν είχε αυτό το πολύ ενοχλητικό που ανέφερα θα το έπερνα και ας είχε ένα καμμενο πίξελ στο κέντρο

ίσως να περιμένω το dpt-s2

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Μου φαίνεται μετά από 2.5 σερί έτη ανελλιπώς χρήση των surface tablet ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα διάλλειμα και να δούμε τι ψάρια πιάνει ο ανταγωνισμός μιας και ανακοινώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις στην CES 2016 και με τα surface θα ξανασχοληθουμε με το Pro 5 όποτε βγει.

Έχοντας στην κατοχή μου επί ένα σχεδόν μήνα το fanless m3 το οποιο το επεστρεψα πίσω και ένα 10ημερο τώρα το i5 το οποίο θα επιστρέψω εξίσου εντός της επομενης εβδομάδας θα κάνω μια ανασκόπηση και μια σύγκριση και μεταξύ τους αλλά και σε σχέση με το Pro 3.

Συνολικά και σε σχέση με το Pro 3 η τρεις πιο σημαντικοί τομείς αναβάθμισης είναι

1.στην οθονη(πιο φωτεινή,καλυτερο μαύρο,υψηλότερη αντιθεση)
2.εξαλειψη του throttling και καλύτερες επιδόσεις συνολικά και σε διάρκεια αρκετα σημαντικός παράγοντας βελτίωσης με τον εξαιρετική υλοποίηση του active cooling μηχανισμού όπως επίσης η διασπορά θερμοκρασιών είναι σε όλο το μήκος και πλάτος της πλάτης με αποτέλεσμα την μειούμενη αίσθηση θερμοκρασίας.
3. Η πολυ σημαντική βελτίωση στο type cover 4 πλησιάζοντας τις κορυφαίες υλοποιήσεις του ανταγωνισμού.

Και μια minor αναβάθμιση η
4.Ελαφρώς μεγαλύτερη καθαρη ωφέλιμη οθονη στις ίδιες διαστάσεις με μείωση των bezels.

Απο την αλλη όμως τα μειονεκτήματα.
1.Η αυτονομια στην καλυτερη ειναι στα ίδια επιπεδα με το Pro 3(του m3 σε χειρότερα επιπεδα απο το Pro 3) ενω μια βελτίωση θα ήταν καλοδεχούμενη να υπαρχει πράγμα που δεν το πρόσφερε η MS και αυτο ως αποτέλεσμα την μείωση χωρητικότητας μπαταρίας και την πολύ υψηλής ανάλυσης της οθόνης.
2. Η αφαίρεση του Windows button αποτελει πισωγύρισμα.
3. Ενώ βλεπουμε ο ανταγωνισμός να προσφέρει USB C/thunderbolt η wireless συνδεση WiGi η MS ειναι απούσα ενω θα μπορούσε να πρόσφερε και USB C και USB 3.
4. Η επιδόσεις των PCIe NVMe SSD δεν ανταποκρίνονται σε αυτο που θα έπρεπε επιλέγοντας β' διαλογής δίσκο απο τους προμηθευτές δηλαδη Samsung ενω κάλλιστα προσφέρει και πιο υψηλών επιδόσεων Toshiba που όμως μειοψηφία ειναι και στην ουσία τα πρόσφερε μονο σε κάποιους reviewer.
5.Θα μπορούσε να προσφέρει τουλαχιστον ενα power cover για οσους θέλουν ενα boost στην αυτονομια,να εχει δηλαδη ο κόσμος μια παραπάνω επιλογή.

Αν τα πλεονεκτήματα ειναι στην ζυγαριά πολυ σημαντικά, τότε αξίζει η αναβάθμιση αλλα με τίμημα τα μειονεκτήματα που ανέφερα.

Συνολικά δηλαδη ενω βελτίωσε κάποια τρωτά του προκατόχου απο την αλλη όμως δεν έδωσα κάποια πράγματα παραπάνω που θα έκαναν την πρόταση πολυ πληρέστερη και που δίνει ο ανταγωνισμός.

Παραμένει βέβαια μια top of the top υλοποίηση αλλα ο ανταγωνισμός την εχει προσεγγίσει πλέον πολυ κοντά και σε κάποιες παραμέτρους υπερτερεί ανάλογα με το που δίνει το βαρος ο καθε υποψήφιος χρήστης.

Τώρα σε σχέση με τον ενδοοικογενειακή διαμάχη ανάμεσα στο m3 και i5 θα πω τα εξής.

Από άποψη επιδόσεων στο 80-90% των εργασιών μαζί τους δεν θα αισθανθείς καμία διαφορά μεταξύ τους.
Μόνο σε επεξεργασία video η photo η και γενικά χρήση παράλληλα βαριών εφαρμογών με χρήση πολλαπλών καρτελών εκεί στην ουσία θα δεις την όποια διαφορά που είναι αισθητή αλλά όχι τίποτα το σπουδαίο.

Απλά το m3 δεν σου προσφέρει την παραπάνω μπαταρια που θα όφειλε για Core M CPU ετσι ώστε να το προτιμήσεις έναντι του i5 που θα έλεγα οτι ένα δυο κλικ καλύτερη μπαταριά εχει απο το m3.

Και απο τη στιγμή που το i5 στο 80% των εργασιών ειναι fanless στην ουσία κατα την γνώμη μου δεν αξίζει το m3 καθόλου.

Διαφορετικες ήταν οι προσδοκίες-εκτιμήσεις πριν κυκλοφορήσει το m3 και διαφορετικό το αποτέλεσμα που εισπράττεις.
Η MS-Intel απέτυχαν σε αυτο το τομεα.

Για 100 ευρω διαφορα δεν αξίζει το m3.
Στα 200 ευρω και πανω να πεις οτι αρχίζεις και το σκέφτεσαι καθαρά για οικονομικα κριτήρια και μονο.

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
alex τι προτείνεις δηλαδή αντι του Pro4?

Να σου πω ψάχνω και ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι συνολικά πληρέστερο.:p
Λειψυδρία τους έχει πιάσει τους OEM με ανόητες περιορισμούς η ελλείψεις.

Το νέο Samsung ενώ έχει Amoled ενώ έχει καλύτερη αυτονομία από το surface,πιο βολικό, ελαφρύ και λεπτό,αλλά με αρκετά μείον.
Δεν έχει.

1.Kickstand
2.Υποδοχη micro sd
3.Μετρια υλοποίηση του αποσπομενου πληκτρολογίου και σε εργονομία και typing experience(και χωρίς backlit μάλιστα, απαράδεκτο όταν όλοι βάζουν σε αυτή τη κατηγορία)
4.Μονο μια USB C θύρα και τίποτα άλλο είναι αρκετά σημαντικο μείον(ας έβαζε 2 θυρες τουλάχιστον)
5.Μεγαλο ερωτηματικό η γραφίδα που γράφονται ότι κάτι εντελώς καινούργιο είναι και καμία σχέση με την εξαιρετική υλοποίηση σε Note σειρά.

Μια δεύτερη εναλλακτική το ThinkPad x1 tablet η Lenovo άλλου για άλλου.
Αρχές Γενάρη ανακοίνωσε Απρίλιο φτάσαμε και άφαντο.
Τελείως αναξιόπιστη.

Εκεί το μεγαλύτερο θέμα και μαζί η τιμολόγηση που είναι τσιμπημένα επίπεδα.

Άλλη εναλλακτική το HP Elite X2 το οποιο δεν υποστηρίζει connected standby,δεν μπορείς ταυτόχρονα να φορτίσεις τη συσκευή και παράλληλα να έχεις συνδεδεμένη με εξωτερική οθόνη.
Επίσης 1-2 κλικ κατώτερα ποιοτικά οθόνη και έτσι και έτσι αυτονομία.

Ίσως την πιο ισορροπημένη πρόταση θεωρω το Lenovo Miix 700 μια αντιγραφή του Surface Pro 4 χωρίς κάποια χτυπητη αδυναμία και σου προσφέρει στο πακέτο μια ποιοτική υλοποίηση πληκτρολογίου και πολύ καλό Wacom γραφίδα.

Βέβαια όλες αυτές οι προτάσεις είναι με Core M CPU άρα υστερούν σε σχέση με i5/i7 για όσους θέλουν την extra ισχύς που το Surface Pro 4 είναι μονόδρομος.

Άρα ο καθένας τα βαζει κάτω.

Να αναφέρω βέβαια το Dell XPS 12 και Latitude 12 5000 σειρά αλλά και αυτά πάσχουν όπως η Lenovo σε διαθεσιμότητα και κυκλοφορια και σχεδόν ελάχιστα έχω διαβασει για το τι ψάρια πιάνουν.

Έχουν όμως το μείον του 16:9 aspect ratio και αυτό σίγουρα αποθαρρύνει πολλούς να το εξετάσουν ψάξουν περαιτέρω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης βάζουν που βάζουν usb-c τουλάχιστον να είναι type B 3.1 thunderbolt support που μόνο το Elite x2 προσφέρει και το XPS 12.
Και όχι απλά type A δηλαδή(5gbp/s) ενώ το type B παρέχει 10gbp/s
TB3.png

sokos

AVClub Addicted Member
19 January 2007
2,316
Το θέλω στο γραφείο με docking station να το ακουμπάω και να είναι συνδεμένο στις dell οθόνες μου, αλλά πολύ ακριβό ακόμη..
Ίσως πάω για το 3αρι με i5..έχει κάποιες ευκαιριουλες στο eBay ..

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Επιστροφή λοιπόν στα πάτρια εδάφη μετά 1 τρίμηνο αποχής μιας και σε ρηχά νερά ο ανταγωνισμός μην μπορώντας να βρω συνολικά πληρέστερη συσκευή overall σε ανταγωνιστική τιμή όπως πρόσφερε τελευταίο το γερμανικο ms store

Καθόμαστε στα αυγά μας λοιπόν έως την έλευση του SP5 όποτε βγει και να ελπίζουμε σε περαιτέρω πληρέστερη πρόταση από την MS:p

Sent from my iPad Air 2

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Μια ξεχωριστή πινελιά με το ανανεωμένο type cover 4 θα γίνει διαθέσιμο για τους χρήστες των Pro 3/4
Microsoft launches luxury Surface Pro 4 'Signature Type Cover' with Alcantara fabric
http://www.neowin.net/news/microsof...signature-type-cover039-with-alcantara-fabric

The Signature Type Cover is crafted in a stunning, two-tone gray melange style of Alcantaraa unique, proprietary material, sourced only in Italy, with aesthetic, sensory, and technical qualities like nothing you've ever experienced.

Alcantara material ages beautifully, growing richer and darker over time and is wonderfully soft to touch. The Signature Type Cover was crafted from the latest generation of Surface Pro keyboards, which provides the perfect amount of travel in every keystroke, spaced keys for faster typing, and a larger glass trackpad.

The Signature Type Cover is priced a little higher than the standard Type Cover, and is available now in various markets including:

magiaros

New member
5 January 2011
57
Ρε παιδιά είχα πάρει ένα surface pro 4 256 8 gb ram από New York και πριν καμία δεκαριά μέρες παρατήρησα ότι η οθόνη είχε ραγησει στην άκρη .περιπου 2 εκατοστα.

Μιλάω online chat με το support της Microsoft και μου λένε ότι επειδή το έσπασα εγώ θα πρέπει να πληρώσω και πρέπει να τους στείλω φώτο με τη ζημιά

Λογικό μου φάνηκε

Τους Ρωτάω ποσο θα στοιχισει και αφού το έψαξαν μου είπαν ότι είναι free due to your location.

Ποια location σκέφτομαι?
Τους είπα ότι το πήρα από Νέα Υόρκη από τα B&H και ότι μένω Ελλάδα.

Location φαντάζομαι εννοούν την νέα Υόρκη και όχι το ότι μένω ελλαδα

Το έστειλα την προηγούμενη βδομάδα το παρελαβαν χθες και σήμερα μου έστειλαν άλλο

Δεν ξέρω τι να πω.Ευγε Microsoft. Viva New York

Πιθανώς να ισχύουν άλλοι κανόνες για πελάτες από New York η να πλήρωσα καμιά ασφάλεια για accidentally damage χωρίς να το πάρω χαμπάρι
Σίγουρα στο μαγαζί δε μου είπαν τίποτα ως προς την εγγύηση

Θα το θυμόμουν

επίσης η εγγύηση μου δείχνει online ότι λήγει 22/03/2018 ενώ το πήρα 12/01/16

24 μήνες εγγύηση έχω? πολλοί δεν είναι?

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Όπως είναι γνωστο τα surface στην συντριπτική πλειοψηφία αμα χαλάσουν δεν γινεται επισκευή απλα αντικατάσταση συσκευής.
Για εμενα ένα από τα θετικα σε σχεση με άλλες εταιρίες που κανουν επισκευή.
Το ιδιο σε ραγισματα.
Σε ολους κανουν το ιδιο.

Έχουν ευέλικτη πολιτικη εχεις δεν έχεις MS Complete.

Για την εγγυηση όλα σε εμενα 2 ετη είναι.
Ευρωπαικο σου έστειλαν για αυτο.

Όταν σου ελεγεν βαση location εννοούσαν ότι ξερουν ότι που βρίσκεσαι τωρα.

magiaros

New member
5 January 2011
57
μου το έστειλαν χθες με γρήγορη αποστολή

σήμερα είναι για παραδοση

θα το παραλαβω στη δουλειά σε λιγο

ελπίζω να γίνει κανένα λάθος να μου στείλουν 512 gb

είπαμε ευέλικτη πολιτικη

πάντως εγώ πάλι Microsoft θα πάρω

δεν βγαίνουν και χαμένοι με την ευέλικτη πολιτική

ακόμα δε μπόρεσα να καταλάβω πως έγινε αυτο το ράγισμα. άδικα στεναχωρεθηκα

δεν ειναι να παίρνεις τόσο ακριβά πράγματα χωρίς πλήρη εγγυηση

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
7,951
Clermont-Ferrand, France
Το ράγισμα στην άκρη, εφόσον δεν υπάρχει εμφανές χτύπημα, μπορεί να είναι από αστοχία υλικού. Για αυτό νομίζω στο άλλαξαν χωρίς χρέωση. Από την άλλη να ευχαριστείς την τύχη σου, δεν το κάνουν πολλές εταιρείες αυτό.

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Τυχερός είσαι και με την γρήγορη αποστολή,όχι ότι η αργή(standard) παίρνει πολλές ημέρες(5-6 εργάσιμες maximum)
Πάντως μια φορά ένας σε Αμερική είχε κάνει αγορά από Amazon και αφού επέστρεψε το πρώτο του εφεραν ένα με διπλάσια χωρητικότητα σε μνήμη και σκληρό.
Και εννοείται το κράτησε.:p

Για το ράγισμα όπως ειπώθηκε μπορεί να ηταν ελλατωματικο(αστοχία υλικού) σε εκεινο το σημείο η οθόνη και για αυτο ράγισε χώρις δίκη σου υπαιτιότητα.

Το σημαντικό βέβαια η άμεση ανταπόκριση και λύση του θέματος.

Αυτά μετράνε στο τέλος και δημιουργείς πιστούς πελάτες.

Φτου φτου και χτυπά ξύλο δεν έχω χρειαστεί service εως τώρα ουδέποτε με κανένα φορητό PC,αλλα αν τύχει η κακιά στιγμή δεν θα έχω το άγχος.

Sent from my iPad Air 2

magiaros

New member
5 January 2011
57
256 gb μου εστειλαν

τζιφος.
απαραδεκτο!!!

ήλπιζα στο 512 μέχρι τελευταία στιγμη

δε μπορώ με τίποτα να καταλάβω πως ραγισε

αν μου είχε πέσει ή αν είχε πέσει κάτι πάνω στην οθόνη θα το θυμόμουν

το surface pro 3 μου είχε πέσει από απόσταση 1,5 μέτρο με την οθόνη και δεν έπαθε τιποτα

τέλος καλο όλα καλα

πάλι Microsoft

πιστός

σέβεται τους πελάτες και βγει κερδισμένη σε βάθος χρόνου

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Νέο πλουσιότατο firmware update βρήκε εχθές για την συσκευή με βελτιώσεις και νέους drivers.
http://www.neowin.net/news/microsof...ware-updates-for-surface-book-pro-3-and-pro-4

Surface Pro 4

-Surface Embedded Controller Firmware update (v103.1122.256.0) adjustments to system thermal tuning.
-Surface System Aggregator Firmware update (v103.1135.257.0) addresses a case where after you resume the Surface Pro 4 device from hibernation and detach the cover, the auto-rotate feature does not work.
-Surface UEFI update (v104.1121.768.0) addresses screen flickering in Microsoft Edge and other applications.
-Intel(R) HD Graphics 520 driver update (v20.19.15.4409) improves the overall stability of the graphics driver, resolves screen flickering in several popular applications, and cases where the display does not reinitialize correctly after the device resumes from sleep or hibernation.
-Intel(R) Display Audio driver update (v8.20.0.865) supports compatibility with the updated HD Graphics Family driver.
-Surface Camera drivers set (v30.10586.7035.1976) improves Windows Hello stability.

-Surface Camera Windows Hello driver update (v1.0.45.0) improves Windows Hello stability.
-Surface CoSAR driver update (v1.0.47.0) adds support for additional Wi-Fi signal algorithms to improve signal strength with some 5-GHz access points.
-Surface Dock Integration driver update (v1.0.6.0) improves stability and compatibility with external monitors and passive video adapters.
-Surface Dock Firmware Update driver update (v1.2.6.0) improves stability and compatibility with external monitors and passive video adapters.

Sent from my iPad Air 2

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
New driver updates now rolling out to Surface Book and Surface Pro 4
http://www.windowscentral.com/new-driver-updates-now-rolling-out-surface-book-and-surface-pro-4

Here's the current running list of what the update contains for both PCs:

Microsoft driver update for Surface NVM Express Controller.
Microsoft driver update for Surface Management Engine.
Microsoft driver update for Surface Embedded Controller Firmware.
Intel Corporation driver update for Intel(R) Precise Touch Device.

Sent from my iPad Air 2

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
Πάντως εχει μεγάλη ανταπόκριση στον επιχειρηματικό κόσμο η συσκευη.

Microsoft Surface Pro outselling iPad Pro into enterprise in UK

http://mspoweruser.com/microsoft-surface-pro-outselling-ipad-pro-enterprise-uk/

Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για τις επερχόμενες αλλαγές/βελτιώσεις που αγορά την υποστήριξη σε επίπεδο hardware των active digitizer support.
The future of pen hardware on Microsoft-powered devices
http://www.winbeta.org/news/future-pen-hardware-microsoft-powered-devices

Sent from my iPad Air 2