Microsoft Surface Pro;

17 June 2006
26,402
Αθήνα
O γιος χρησιμοποιεί στην σχολή του το 6 μαζί με το πληκτρολόγιο και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος. Επειδή τα χρονια περνάνε και θέλει κάτι πιο σβέλτο και με μεγαλύτερη λίγο οθόνη σκέφτεται για αναβαθμιση με ακριβώς το ίδιο στυλ touch ταμπλετοpc.
Βλέπω ότι όλα τα νέα surface pro έχουν snapdragon. Τι σκηνικό είναι αυτό πάλι; Είναι συμβατά με office, εφαρμογές κλπ; Που είναι τα Intel;
Ποιο προτείνετε;

Τα Windows έχουν γίνει port σε ARM εδώ και χρόνια. Απλά τώρα βγαίνει η έκδοση αυτή από την αφάνεια.

Άρα ότι και εφαρμογή να βάλεις θα τρέξει κανονικά σε snapdragon; Θα έχεις laptop με windows και θα ψάχνεις να βρεις αν η εφαρμογή έχει έκδοση για arm;
Πλάκα μας κάνουν;
Ένα πρώτο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Αυτή η εφαρμογή θα μπαίνει;

Εδώ
λέει:

Επιλέξτε Snapdragon αν:
- Χρειάζεστε μεγάλη αυτονομία και φορητότητα.
- Θέλετε προηγμένες AI λειτουργίες ενσωματωμένες στη συσκευή.
- Χρησιμοποιείτε κυρίως web εφαρμογές και βασικό λογισμικό.

Επιλέξτε Intel Core αν:
- Χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο ή παλαιότερο λογισμικό.
- Ασχολείστε με gaming ή απαιτητικές εφαρμογές γραφικών.
- Θέλετε πλήρη συμβατότητα χωρίς περιορισμούς.

Δηλαδή, υπάρχουν Surface με Intel. Αλλά είναι καριβότερα.

Τάσο, ta windows ARM, τρέχουν σε emulate (δεν το καταλαβαίνεις καν) όλες τις μη native ARM εφαρμογές, είτε 32bit, είτε 64bit. Ελάχιστες δεν θα τρέχουν και θα είναι πολύ παλιές και εξειδικευμένες. Για την λειτουργία που θέλει το παιδί, πάρτο άφοβα. Ειδικά το Χ, είναι καταπληκτικό μηχάνημα και Οι μεγαλύτερες εφαρμογές (π.χ. office) υπάρχουν σε native ARM. Άσε που η αυτονομία είναι απίστευτη.
Εάν δεν χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια MAC εφαρμογή, μακριά από Apple. Καμία σχέση με το Surface Pro.

Τα mac για μένα είναι σαν να μηνυπάρχουν, εδώ και χρόνια , και ευτυχώς ούτε για τον γιό που κοροϊδεύει τις αδερφές του που ακόμα να ανακαλύψουν την touch οθόνη τα πανάκριβα macbook pro που έχουν. Πάμε παρακάτω. Για να καταλάβω, αν βρεις μια εφαρομγή που θα είναι για x64 θα μπαίνει σε snapdragon X ; ναι ή όχι; Δεν θέλω να έχω γκρίνιες. Το έχει καταευχαριστηθεί το surface pro 6 μέχρι τώρα.

Εδώ
λέει:

Επιλέξτε Snapdragon αν:
- Χρειάζεστε μεγάλη αυτονομία και φορητότητα.
- Θέλετε προηγμένες AI λειτουργίες ενσωματωμένες στη συσκευή.
- Χρησιμοποιείτε κυρίως web εφαρμογές και βασικό λογισμικό.

Επιλέξτε Intel Core αν:
- Χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο ή παλαιότερο λογισμικό.
- Ασχολείστε με gaming ή απαιτητικές εφαρμογές γραφικών.
- Θέλετε πλήρη συμβατότητα χωρίς περιορισμούς.

Δηλαδή, υπάρχουν Surface με Intel. Αλλά είναι καριβότερα.
Μα δεν βγαίνουν τα τελευταία surface pro με intel. Υπάρχουν; Για το pro μιλάω, όχι το Go κλπ.

Τα mac για μένα είναι σαν να μηνυπάρχουν, εδώ και χρόνια , και ευτυχώς ούτε για τον γιό που κοροϊδεύει τις αδερφές του που ακόμα να ανακαλύψουν την touch οθόνη τα πανάκριβα macbook pro που έχουν. Πάμε παρακάτω. Για να καταλάβω, αν βρεις μια εφαρομγή που θα είναι για x64 θα μπαίνει σε snapdragon X ; ναι ή όχι; Δεν θέλω να έχω γκρίνιες. Το έχει καταευχαριστηθεί το surface pro 6 μέχρι τώρα.

Καλά, καλά, ΓΕΛΩ που λες και εσύ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γελάς αλλά αυτή είνια η πραγματικότητα. Η κόρη αγόρασε πριν ένα μήνα Ipad pro για να αποκτήσει επιτέλους touch οθόνη !!! Ανακάλυψε το στυλό το 2025. Αν μη τι άλλο είναι χαρούμενη με το toy 🤣

Γελάς αλλά αυτή είνια η πραγματικότητα. Η κόρη αγόρασε πριν ένα μήνα Ipad pro για να αποκτήσει επιτέλους touch οθόνη !!! Ανακάλυψε το στυλό το 2025. Αν μη τι άλλο είναι χαρούμενη

Αυτή προφανώς δεν είναι η πραγματικότητα. Απλά δεν υπάρχει λόγος για ανούσιο flame.

Εχουν Touch οθόνη τα πανάκριβα macbook pro ; Απλά, ναι ή όχι ; Να ενημερωνόμαστε, δεν είναι κακό.

Όχι και δεν χρειάζεται. Αν θες σώνει και καλα, συνδέεται ασύρματα το iPad και το δουλεύεις από εκεί. Κάποια μέρα θα σου δείξω από κοντά για ποιους λόγους οι περισσότεροι πλέον προτιμούν τα Mac.

• Like
Reactions: evanfotis
Άμα μάθεις σε MacBook δεν ξαναγυρνάς ούτε με σφαίρες σε Windows laptop. Ο μόνος λόγος βασικά να έχει κάποιος Windows Laptop είναι μόνο αν είναι Gamer και θέλει gaming laptop…για οποιαδήποτε άλλη χρήση ένα MacBook είναι η μόνη λύση.

Υ.Γ. Touch οθόνη είναι παντελώς άχρηστη σε laptop. Εχω στο σπίτι και ένα Asus laptop με touch οθόνη που το έχει η κόρη μου, έχουμε ξεχάσει ότι έχει touch οθόνη.

Οι μηχανικοί και οι λογιστές δηλαδή χρησιμοποιούν MacBook?

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Φωτογράφοι και σχεδιαστές να το καταλάβω.

Για όλα τα υπόλοιπα Windows με όλα τα καλά και τα στραβά τους.

Casual χρήση γίνεται και από τους δύο κόσμους προφανώς.

Οι μηχανικοί και οι λογιστές δηλαδή χρησιμοποιούν MacBook?

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Φωτογράφοι και σχεδιαστές να το καταλάβω.

Για όλα τα υπόλοιπα Windows με όλα τα καλά και τα στραβά τους.

Casual χρήση γίνεται και από τους δύο κόσμους προφανώς.
Μπορουν ανετα με parallels, vmware κλπ. Τα Mac μπορουν να τρεξουν windows, το αντιθετο οχι.

Εγώ μόνο όσους ασχολούνται με βίντεο και φωτογραφία ξέρω με mac . Η δε touch οθόνη ειναι game changer αν δουλεύεις το laptop με σχεδιαστικά προγράμματα και χειρισμό μηχανημάτων όπως cnc .
Το να έχεις και iPad για να έχεις touch οθόνη στο MacBook ειναι το πιο τραγικό επιχείρημα έχω διαβάσει...

Οπότε αν ο γιος σου δουλεύει κυρίως εφαρμογές που απαιτούν windows ή θέλει να παίξει και παιχνίδια , μόνο windows . Πάνω από 3 ώρες εκτός πρίζας δεν χρειάστηκα ποτέ για το laptop αλλά αν η αυτονομία μετράει και η συμβατότητα με τους arm στις εφαρμογές δεν έχει θέμα, τότε πάρε με snapdragon . Πριν μερικά χρόνια που κοιτούσα είχαν θέμα ακόμη και με το emulation πάντως. Σαν να προσπαθούσα να τρέξω windows εφαρμογές μέσα από Linux...

Το να έχεις και iPad για να έχεις touch οθόνη στο MacBook ειναι το πιο τραγικό επιχείρημα έχω διαβάσει...
Αυτα τα γραφεις επειδη απλα δεν ξερεις. Το Ipad το χρησιμοποιεις ασυρματα ως δευτερη οθονη του mac, στο οποιο πετας virtual desktops ή προγραμματα στα οποια μπορεις οχι μονο να χρησιμοποιησεις το touch αλλα και το pencil για να σχεδιασεις.
Αλλα, πραγματικα δεν εχει νοημα η κουβεντα. Ο καθενας βολευεται οπως νομιζει. Το νημα αυτο αφορα το Surface Pro.

• Haha
Reactions: songless_bird
Νο1 κριτήριο του είναι η touch οθόνη που κάνει σημειώσεις με το στυλο σε papers πολλών σελίδων. Ποια parallels και τρίχες κατσαρές. Πριν 10 χρόνια τα έκανα αυτά και τα πούλησα με χαρα. Τα Mac είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σαν Mac. Τέλος. Επειδή βγήκαμε εκτός θέματος, τελικά τα τελευταία surface pro 12 βγαίνουν με Intel;

Αυτα τα γραφεις επειδη απλα δεν ξερεις. Το Ipad το χρησιμοποιεις ασυρματα ως δευτερη οθονη του mac, στο οποιο πετας virtual desktops ή προγραμματα στα οποια μπορεις οχι μονο να χρησιμοποιησεις το touch αλλα και το pencil για να σχεδιασεις.
Αλλα, πραγματικα δεν εχει νοημα η κουβεντα. Ο καθενας βολευεται οπως νομιζει. Το νημα αυτο αφορα το Surface Pro.
Ξέρω. Αλλά συνεχίζει να είναι αστείο να λες σε κάποιον που θέλει να πάρει laptop με touch οθόνη να πάρει Mac και ένα iPad για να έχει την ίδια εμπειρία...😅