Microsoft Surface Pro;

Νο1 κριτήριο του είναι η touch οθόνη που κάνει σημειώσεις με το στυλο σε papers πολλών σελίδων. Ποια parallels και τρίχες κατσαρές. Πριν 10 χρόνια τα έκανα αυτά και τα πούλησα με χαρα. Τα Mac είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σαν Mac. Τέλος. Επειδή βγήκαμε εκτός θέματος, τελικά τα τελευταία surface pro 12 βγαίνουν με Intel;
Όχι. Τα τελευταία με intel είναι τα 11

Ξέρω. Αλλά συνεχίζει να είναι αστείο να λες σε κάποιον που θέλει να πάρει laptop με touch οθόνη να πάρει Mac και ένα iPad για να έχει την ίδια εμπειρία...

Δεν είπα σε κανέναν να πάρει κάτι. Εξήγησα πως αυτό γίνεται (και καλύτερα αν χρειάζεται να σκιτσάρει με το pencil) σε κάποιον που έχει Mac.

Νο1 κριτήριο του είναι η touch οθόνη που κάνει σημειώσεις με το στυλο σε papers πολλών σελίδων. Ποια parallels και τρίχες κατσαρές. Πριν 10 χρόνια τα έκανα αυτά και τα πούλησα με χαρα. Τα Mac είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σαν Mac. Τέλος. Επειδή βγήκαμε εκτός θέματος, τελικά τα τελευταία surface pro 12 βγαίνουν με Intel;

Τάσο τι εφαρμογές χρησιμοποιεί;
Εάν δεν έχουν κάτι περίεργο custom, θα τρέχει μια χαρά.

Εάν θέλει την απόλυτη συμβατότητα μπορεί να πάει σε 2 in 1 άλλου κατασκευαστή, dell, lenovo κλπ με x86 cpu.

Δεν χρησιμοποιεί περιεργες εφαρμογές. Αλλά του βάζω κάνα stremio, κάνα nordvpn κάνα anydesk και θα μου είναι πάρα πολύ εκνευριστικό να φάω πόρτα για κάποια εφαρμογη. Όταν και να λέμε windows = x64 . Τι snapdragon και σαχλαμάρες σε laptop, κινητό παίρνει; Μάλλον για κάνα 11 τον κόβω να παίρνει.

Μια χαρά είναι το surface pro 11 αλλά με τους series 200 επεξεργαστές της Intel.
Εναλλακτικά δείτε το omnibook ultra flip της HP και μετά το dell 14 plus 2 in 1.

Από όλα αυτά μάλλον το omnibook θα έπαιρνα στο μπλέ σκούρο τους. Πολύ δυνατό.

Τα mac για μένα είναι σαν να μηνυπάρχουν, εδώ και χρόνια , και ευτυχώς ούτε για τον γιό που κοροϊδεύει τις αδερφές του που ακόμα να ανακαλύψουν την touch οθόνη τα πανάκριβα macbook pro που έχουν. Πάμε παρακάτω. Για να καταλάβω, αν βρεις μια εφαρομγή που θα είναι για x64 θα μπαίνει σε snapdragon X ; ναι ή όχι; Δεν θέλω να έχω γκρίνιες. Το έχει καταευχαριστηθεί το surface pro 6 μέχρι τώρα.
Ναι, θα μπαίνει.

Δεν χρησιμοποιεί περιεργες εφαρμογές. Αλλά του βάζω κάνα stremio, κάνα nordvpn κάνα anydesk και θα μου είναι πάρα πολύ εκνευριστικό να φάω πόρτα για κάποια εφαρμογη. Όταν και να λέμε windows = x64 . Τι snapdragon και σαχλαμάρες σε laptop, κινητό παίρνει; Μάλλον για κάνα 11 τον κόβω να παίρνει.
Δεν έχει θέμα με τις εφαρμογές. Μην μπερδεύεις τον Snapdragon του κινητού, με του Surface. Μιλάμε o X Elite, έχει ,μερικές επιδόσεις καλύτερες από Μ4 και άλλες το ίδιο. Σε μισή τιμή από Mac. Και θα έχεις και OLED οθόνη και touchscreen και πολλά άλλα, με κυριότερο από όλα, την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις και να συνδεθείς με ότι θέλεις και όχι ότι σου επιβάλλει η Apple.

Σίγουρα παιδιά; Δεν πάμε για κόντρες με Μ4 ή οτιδήποτε. Η συμβατότητα είναι το σημαντικό. Παιχνίδια κατεβάζει από το steam κάτι αγορασμενα που έχει. Θα παίζουν αυτά;

Μπορουν ανετα με parallels, vmware κλπ. Τα Mac μπορουν να τρεξουν windows, το αντιθετο οχι.
Κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν θα μπλέξει με parallels και ΣΙΑ.

Το ανάποδο συμβαίνει για να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι του macos στις περισσότερες εφαρμογές που υπάρχουν στην win πλατφόρμα.

Σίγουρα παιδιά; Δεν πάμε για κόντρες με Μ4 ή οτιδήποτε. Η συμβατότητα είναι το σημαντικό. Παιχνίδια κατεβάζει από το steam κάτι αγορασμενα που έχει. Θα παίζουν αυτά;
Ναι. Εάν θέλεις να σιγουρευτείς, πήγαινε σε ένα Public ή Πλαίσιο και δοκίμασε το. Έχουν ίντερνετ, και εάν όχι, μπορείς να ζητήσεις να σε εξυπηρετήσουν πριν ξοδέψεις τόσα λεφτά.

Κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν θα μπλέξει με parallels και ΣΙΑ.

Το ανάποδο συμβαίνει για να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι του macos στις περισσότερες εφαρμογές που υπάρχουν στην win πλατφόρμα.

Υπάρχουν πλέον τα περισσότερα προγράμματα και natively σε macOS .
Αλλά πχ τα ελληνικά λογιστικα προγράμματα που είναι win only έχουν αστείες απαιτήσεις και τρέχουν πανεύκολα μέσω virtualization.

Το κάναμε το νήμα μην πω τι με τα κολλήματα των funboys. Στα σοβαρά θέματα τώρα. Τάσο, μόλις επιβεβαίωσα σε ένα Lenovo X13s, με 16Gb και Win11 που έχω και το MPC-BE τρέχει κανονικά. Steam είχα από πριν, απλά κατέβασα το Apex Legends, για να δοκιμάσω. Δεν έχει κανένα θέμα με τον Snapdragon 8cx Gen 3 που έχει και είναι 2 χρονών. Για να καταλάβεις, ο Snapdragon X Elite, είναι πιο γρήγορος κατά 87% σε single core και 157% σε multi core.

Νάτα μας αυτες οι εκπληξεις δεν μ αρεσουν. Τι εννοείς emulator;
Επειδή ξαναλέω δεν θα το χειρίζομαι εγώ που είμαι ψαχτήρι κλπ δεν θέλω τέτοιου είδους εκπλήξεις. Οπότε Surface pro 11 με Intel κι ας μην έχει κορυφαία benchmarks. Tι ανωμαλη απόφαση της Microsoft ήταν αυτή.....windows = Intel/AMD από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια ζωή όλοι οι προγραμματιστές έχουν μάθει να φτιαχνουν εφαρμογές x86/x64. Τι arm και σαχλαμαρες τώρα.

Υ.Γ. δεν πειράζει μην μπαίνετε σε κόπο να σβήνετε μηνύματα. Λες και υπάρχει ποτέ περίπτωση να μας πείσει ο Τάκης ή εμείς τον Τάκη. Όποιος θέλει να διαλέξει ή να αλλάξει "στρατόπεδο" ας τα σκάσει να τα δουλέψει στην πράξη. Ευτυχώς οι αγγελίες είναι άφθονες.

Last edited:
Τάσο, κακώς όντως σβήστηκαν τα μηνύματα, θα έπρεπε απλά να μεταφερθούν σε άλλο thread ως off topic.
Πάντως προσωπικά γράφω για να ενημερώσω και όχι να σε πείσω, διότι γνωρίζω σε βάθος και τις δύο πλατφόρμες (Mac & win). Η βάσιμη διαφορά είναι πως στην arm πλατφόρμα των Mac τα προβλήματα συμβατότητας που αναφέρεις (πχ native εφαρμογές σχεδόν στα πάντα όπως το AnyDesk) έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Αντιθέτως στο στρατόπεδο των windows arm τα πράγματα είναι ακόμα πιο αγγουρα. Πάντως είναι κρίμα να αγοράσεις τη σημερον ημέρα μηχανάκι με χαμηλότερες επιδόσεις και αυτονομία όπως τα παλιά intel based surface.

Νάτα μας αυτες οι εκπληξεις δεν μ αρεσουν. Τι εννοείς emulator;
Επειδή ξαναλέω δεν θα το χειρίζομαι εγώ που είμαι ψαχτήρι κλπ δεν θέλω τέτοιου είδους εκπλήξεις. Οπότε Surface pro 11 με Intel κι ας μην έχει κορυφαία benchmarks. Tι ανωμαλη απόφαση της Microsoft ήταν αυτή.....windows = Intel/AMD από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια ζωή όλοι οι προγραμματιστές έχουν μάθει να φτιαχνουν εφαρμογές x86/x64. Τι arm και σαχλαμαρες τώρα.

Υ.Γ. δεν πειράζει μην μπαίνετε σε κόπο να σβήνετε μηνύματα. Λες και υπάρχει ποτέ περίπτωση να μας πείσει ο Τάκης ή εμείς τον Τάκη. Όποιος θέλει να διαλέξει ή να αλλάξει "στρατόπεδο" ας τα σκάσει να τα δουλέψει στην πράξη. Ευτυχώς οι αγγελίες είναι άφθονες.

Μην μπερδεύεσαι Τάσο. Όχι με emulator, αλλά σε κατάσταση emulate. Δεν κάνεις καμία εγκατάσταση σαν χρήστης ή ανοίγεις κάποιο emulator. Απλά τα windows ARM, εάν μια εφαρμογή δεν είναι native ARM, την τρέχουν σε mode emulate, που δεν είναι εμφανές στον χρήστη.
Γενικά, οι περισσότερες εφαρμογές έχουν πια και ARM version. Αν μη τι άλλο, δεν θα βλέπαμε και άλλες εταιρίες και ειδικά μια gaming όπως η Asus να επενδύουν στο ARM.

Η αυτονομία, δεν συγκρίνεται σε σχέση με Intel ή AMD. Όπως και η τιμή.

Μην μπερδεύεσαι Τάσο. Όχι με emulator, αλλά σε κατάσταση emulate. Δεν κάνεις καμία εγκατάσταση σαν χρήστης ή ανοίγεις κάποιο emulator. Απλά τα windows ARM, εάν μια εφαρμογή δεν είναι native ARM, την τρέχουν σε mode emulate, που δεν είναι εμφανές στον χρήστη.
Α έτσι εντάξει. Δεν θέλω αγχωμένα τηλεφωνήματα από αγγλία του στυλ "γιατί δεν μπαίνει η τάδε εφαρμογή; "

• Haha
Reactions: pontios