Microsoft Windows 10

Yπάρχουν πολλά προγραμματακια και σίγουρα θα βγούν κι άλλα. Ολα αυτά βέβαια, μπορούν να αλλάξουν ρυθμίσεις που επιτρέπει η ΜS να αλλάξουν.
Ενα καλό είναι και το Ο&Ο Shutup 10, που συστήνει το Techradar. http://www.techradar.com/how-to/computing/how-to-fix-windows-10-privacy-issues-1309424
https://www.oo-software.com/en/shutup10

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μονο το defender έχω για real time protection και το free malware bytes για περιστασιακό έλεγχο.
Avast και Comodo (με προτίμηση στο Avast) μου άρεσαν - μέχρι πέρισυ που έπαψα να τα χρησιμοποιώ.

Αυτό... https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
Δεν ξέρω τα πολλά γράμματα στο όνομα του installer στο link που έδωσες τι ρόλο παίζουν, αλλά μάλλον πρόκειται για το ίδιο download.

Στην free έκδοση δεν έχει real time προστασία.

Εκανα το update πραγματικα στο παραπεντε.

Το update δεν μου λειτουργουσε και δεν κατεβαζε κολλημενο σε μια λουπα δεν ξερω τι.....οποτε βρηκα ενα αμερικανικο λινκ και κατεβασα το ευλογημενο exe και τα εβαλα.

Ειχα κρατησει backup δισκο με τα 7αρια γιατι εχω πανω επαγγελματικα προγραμματα και δεν ρισκαρα να εχω ταμπλετα :D αλλα οχι πισι να δουλεψω.

Με μεγαλη μου εκπληξη μεχρι στιγμης δουλευουν ολα μια χαρα. Δεν ειχα βεβαια τιποτα εκτος απο δισκους επανω συνδεδεμενο....οποτε δεν ειχα θεματα με drivers.

αλλα τα προγραμματα εως τωρα δειχνουν να συνεργαζονται πληρως.

υγ

Εκδοση 64bit proffesional

Ναι μόνο σε πολύ παλιό ή proprietary hardware, ίσως δεν βρει drivers. Φαντάζομαι θα υπήρξε συνολική προσπάθεια των εταιριών να πρλάβουν την 29η Ιουλίου. Στην προτελευταία (Μαίου?) έκδοση των Win10 είχα άγνωστες συσκευές σε Asrock motherboard τριετίας. Σ'αυτήν τώρα την τελευταία δεν μου έβγαλε.
Τα έχω δει και τα έχω δουλέψει τα Win10, Tά εβαλα σε μερικούς υπολογιστές για να πάρουν την ψηφιακή υπογραφή, έπαιξα μαζί τους και με τις ρυθμισεις τους. Επιστροφή στα Win7 τώρα, γιατί είμαστε σοβαροί άνθρωποι κι έχουμε και δουλειές να κάνουμε... :)

Να δείτε που σε μερικά χρόνια θα επαναφέρουν τα έγχρωμα εικονίδια και μπάρες menu των win7 σαν εξέλιξη των win10... :)

Εχουν θεματακια τα 10αρια ακομα ? σε τι επιπεδο ?

κι αν ξαναγυρισω σε 7αρια να το κανω μεσω windows ή να καρφωσω τον backup δισκο συστηματος που κρατησα ? Εννοω μετα μπορω να ξαναγυρισω στα 10αρια ή πρεπει να τα πληρωσω ?

Εγώ τα έχω αναγκαστικά επειδή πήρα πρόσφατα κάποιο λαπτοπ, αλλά δε ξέρω αν θα τα κρατήσω, γιατί Κάποια προγράμματα δεν συνεργάζονται ακόμα. (avid media composer).

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Εχουν θεματακια τα 10αρια ακομα ? σε τι επιπεδο ?

κι αν ξαναγυρισω σε 7αρια να το κανω μεσω windows ή να καρφωσω τον backup δισκο συστηματος που κρατησα ? Εννοω μετα μπορω να ξαναγυρισω στα 10αρια ή πρεπει να τα πληρωσω ?

Εχεις πάρει ψηφιακή υπογραφή για το PC σου ? Αν ναι, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις. Κοινώς, βάζεις ότι λειτουργικό σε βολεύει κι όταν θελήσεις ξαναεγκαθιστάς τα Win10.

Start - settings - update and security - activation (για να δεις αν έχεις "digital entitlement")...

Aν βάλεις τον backup δίσκο, μετά απο τον πρώτο έλεγχο θα σου βγάλει οτι το κλειδί των Win7 είναι άκυρο και θα θέλει άλλο κλειδί για να τα ενεργοποιήσεις.
Το κλειδί των Win7 αχρηστεύεται έναν μήνα μετά την εγκατάσταση των Win10 αν δεν σκεφτείς να ζητήσεις επιστροφή στο παλιό λειτουργικό.
Αν επιστρέψεις στα Win7, χάνεις το digital entitlement και αν θελήσεις να βάλεις win10 μετά, θα πρέπει να τα πληρώσεις.
Εγώ λέω κράτα τα Win10 κι αν θελήσεις win7, αγόρασε απο το piratebay.

ooops...ebay... :)

What's new in Windows 10, version 1607https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/windows/whats-new/whats-new-windows-10-version-1607
Την εγκατέστησα σήμερα ...Μπορούμε όμως να γυρίσουμε στην παλιά εκδοσή η να την καταργήσουμε.
Ένα θέμα με έναν οδηγό παρατήρησα μέχρι στιγμής αλλά το έλυσα θα γράψω στο συγκεκριμένο νήμα .

Από τα 8 και μετά ο defenter τα πηγαίνει πολύ καλά μάλιστα στην τελευταία αναβάθμιση των win10 1607 μπορείς να σαρώσεις επιτόπου το υλικό που έχεις πριν το εγκαταστησεις .

Το πιο βασικό όμως είναι ότι ενημερώνεται συνέχεια και μάλιστα τώρα offline αν το επιλέξεις .

Αντε παλι...
Με την τελυταια αναβαθμιση Windows 10 Version 1607 παλι εχασα τον windows media player.
Καμια ιδεα πως τον ξαναπερναω ; ( διαολε μαλωμενοι ειναι με δαυτο )

Ακυρο το βρηκα
KB3133719.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53356

Last edited:
Αναβάθμισα την προηγούμενη εβδομάδα το laptop της δουλειάς σε Windows 10 Pro από Windows 7.
Είναι το 3o laptop που κάνω upgrade από τα 7.
Μου έκανε εντύπωση ότι αυτό το laptop φαινόταν να "κομπιάζει" σε σχέση με τα 7. Στα προηγούμενα 2 laptop είδα βελτίωση.
Λοιπόν κάπου το βρήκα στο google.
Start --> Services
Βρείτε το service "Windows Management Instrumentation". Κάντε το restart (θα βγάλει ένα μήνυμα ότι θα κάνει restart κι άλλα services).
Τώρα το laptop δουλεύει πολύ πιο ομαλά.