Microsoft Windows 10

Το εψαξα κι εγω το θεμα καποιοι το ελυσαν κλεινοντας το antivirus .

Ομως εγω εχω μονο το windows defender . To εκλεισα και αυτο και παλι τα ιδια....δεν την παλευω.

Στις 17 Οκτωβρίου η Fall Creators Update [IFA 2017]

Στις 17 Οκτωβρίου θα έρθει η Windows 10 Fall Creators Update σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft στην IFA 2017,
που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο.​

Η δωρεάν αναβάθμιση που είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Μάιο, θα περιλαμβάνει βελτιώσεις για καλύτερη υποστήριξη
συσκευών εικονικής και μικτής πραγματικότητας (mixed και virtual reality).

Επίσης, θα περιλαμβάνει νέα εργαλεία σχεδίασης για χρήστες γραφίδας, όπως η δυνατότητα σχεδίασης απευθείας
σε PDF, νέες 3D λειτουργίες για την εφαρμογή φωτογραφιών και ένα νέο gaming mode, το οποίο θα μειώνει τις
διεργασίες στο παρασκήνιο για καλύτερη επίδοση στο παιχνίδι.

Αναβαθμισμένο και ακόμη πιο ασφαλές θα είναι και το Windows Defender καθώς σύμφωνα με τη Microsoft,
“είναι εξυπνότερο και προστατεύει καλύτερα από ποτέ”.

Επίσης στις 17 Οκτωβρίου έρχεται και επίσημη υποστήριξη για τα Microsoft Mixed Reality headsets, όπως μοντέλα
των Dell, HP, Acer και Lenovo.

[via] . [via]
(Sent from Nexus 6P)

Last edited:
Ακόμα περισσότερος έλεγχος πάνω στα "permissions" των apps με το Win 10 Fall Creators

Η Microsoft γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένες ανησυχίες σχετικές με την ιδιωτικότητα στα Windows 10,
και με το Fall Creators Update θα προσπαθήσει να εξαλείψει ορισμένες από αυτές.​

Σε σχετική ανάρτηση που ρίχνει φως σε ορισμένες λεπτομέρειες και βελτιώσεις στον τομέα της ιδιωτικότητας
που θα έρθουν με την αναβάθμιση, η Microsoft αποκάλυψε ότι θα δώσει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερο
έλεγχο πάνω στο τι μπορεί να κάνει ένα app με τη συσκευή.

Ενώ λοιπόν οι χρήστες είχαν την δυνατότητα ελέγχου πάνω στον διαμοιρασμό της τοποθεσίας για παράδειγμα,
με το Fall Creators Update ο χρήστης θα είναι σε θέση να ελέγξει σε ποια μέρη του hardware ή του software θα
έχει πρόσβαση οποιοδήποτε app. Έτσι, το Fall Creators Update θα σας ρωτήσει να χρησιμοποιήσει την κάμερα
ή το μικρόφωνο σας αν έχετε εγκατεστημένο κάποιο video recording app για παράδειγμα ή θα σας ζητήσει
την άδεια προτού αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές σας και στο ημερολόγιο.

gallery_286955_4221_53614.jpg

Τα παραπάνω βεβαίως (δηλαδή, οι σχετικές ερωτήσεις από το λειτουργικό σύστημα) ισχύουν για τα apps που θα
εγκαταστήσετε στη συσκευή σας αφότου πρώτα έχετε προχωρήσει στην εγκατάσταση του Fall Creators Update.

Για τα apps που είναι ήδη εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, όπως μπορούσατε να κάνετε και μέχρι σήμερα,
θα πρέπει να αναζητήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις για τα “Permissions” των apps (σε τομείς όπως στην Camera,
στο Location, στο Microphone, στα Notifications, στο Calendar ή στα Contacts) στον τομέα “Privacy”, στα
“Windows Settings”.

gallery_286955_4221_18311.png

Η Microsoft δεν υπολογίζει μόνο στο παραπάνω για να βελτιώσει την ιδιωτικότητα και συνολικά την ασφάλεια του
λειτουργικού της συστήματος. Ο χρήστης πρόκειται να έχει απλούστερη και ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες
και δεδομένα που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα κατά την αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ενώ
οι χρήστες των Windows 10 Mobile θα έχουν πρόσβαση σε ταυτοποίηση/ επαλήθευση δύο παραγόντων που απαιτεί
περισσότερα από ένα απλό PIN για το ξεκλείδωμα του κινητού, όπως για παράδειγμα ένα NFC tag.

[via] . [via]
(Sent from Nexus 6P)

Last edited:
Windows 10 Fall Creators Update: Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση τη μεγάλης αναβάθμισης

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Microsoft ξεκίνησε πριν από λίγο τη διάθεση του πολυαναμενόμενου
Windows 10 Fall Creators Update, το οποίο φέρνει πληθώρα νέων λειτουργιών στους υπολογιστές
μας με σημαντικότερη όλων την πλατφόρμα Windows Mixed Reality.​

Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκινά επίσης από σήμερα την πώληση των πρώτων Mixed Reality headsets από
τις Acer, Dell, HP, Lenovo, Samsung κ.ά.

Να σημειωθεί ότι το update θα είναι διαθέσιμο σταδιακά για όλους τους χρήστες, επομένως, είναι
αρκετά πιθανό να μη λάβετε αυτόματα την αναβάθμιση από σήμερα. Παρόλα αυτά, μπορείτε να
προχωρήσετε τη διαδικασία μόνοι σας.

windows-10-fall-creators-update_2.jpg

[via]
(Sent from Nexus 6P)

Last edited:
icon1.png
Windows 10 Fall Creators Update. Ξεκίνησε η διάθεσή του, αλλά... ίσως δεν πρέπει να βιαστείτε!

Η Microsoft διέθεσε το νέο Windows 10 Fall Creators Update, μετά από μήνες δοκιμών beta builds με τη βοήθεια
χρηστών που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows Insider.

Όπως και με την προγούμενη μεγάλη ενημέρωση (Creators Update) που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος,
το Fall Creators Update θα διανεμηθεί σταδιακά, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να συγκεντρώνει σχόλια από τους
χρήστες για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα πριν επιτρέψει την αναβάθμιση σε όλους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δε βλέπουν την ενημέρωση στο Windows Update, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να το
επιτρέψει η Microsoft. Φυσικά, αν δεν κρατιέστε, υπάρχει πάντα η λύση του Windows 10 Assistant. Για όσους
δε γνωρίζουν, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να κατεβάσετε τη νέα έκδοση με μη αυτόματο τρόπο.

Όμως, πριν προχωρήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Microsoft συνιστά στους χρήστες να περιμένουν
μέχρι να δουν την ενημερωμένη έκδοση Fall Creators στο Windows Update. Η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποια
ημερομηνία για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά ακούγεται σαν η πιο ασφαλής λύση.

Ο χρόνος διάθεσης της ενημέρωσης εξαρτάται πάντα από τον αριθμό των σφαλμάτων που θα εντοπιστούν μετά
την πρώτη διάθεση στο ευρύ κοινό.

[via]

Σχετικά με το update, έχει κανείς πρόβλημα σε τάμπλετ με το εικονικό πληκτρολόγιο; Είναι πολύ "δυσκοίλιο" και αργό ή σε εμένα έκατσε έτσι

το windows.old πως το σβηνουμε κατω απο τα windows?

Με καθαρισμό δίσκου επιλέγεις να καθαρίσει και τα αρχεία συστήματος (ίσως να μην τα λέω σωστά διότι δεν γνωρίζω τις ελληνικές ορολογίες). Καλό είναι πάντως εάν δεν σε ενοχλεί σε θέμα χώρου να το αφήσεις μέχρι να βεβαιωθείς ότι το update έχει γίνει σωστά. Εάν το σβήσεις δεν μπορείς να κάνεις roll back και πας για format. Έτσι και αλλιώς μετά από λίγες ημέρες θα σβηστεί από μόνο του.

Με καθαρισμό δίσκου επιλέγεις να καθαρίσει και τα αρχεία συστήματος (ίσως να μην τα λέω σωστά διότι δεν γνωρίζω τις ελληνικές ορολογίες). Καλό είναι πάντως εάν δεν σε ενοχλεί σε θέμα χώρου να το αφήσεις μέχρι να βεβαιωθείς ότι το update έχει γίνει σωστά. Εάν το σβήσεις δεν μπορείς να κάνεις roll back και πας για format. Έτσι και αλλιώς μετά από λίγες ημέρες θα σβηστεί από μόνο του.

Βρηκα και ενα ωραιο guide

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Σχετικά με το update, έχει κανείς πρόβλημα σε τάμπλετ με το εικονικό πληκτρολόγιο; Είναι πολύ "δυσκοίλιο" και αργό ή σε εμένα έκατσε έτσι

Κανένα πρόβλημα σ´εμένα, μία χάρα παίζει!

Και σε μένα τo ίδιο σε ένα lenovo Z50-70 τροποποιημένο όμως σε 16gb ram και SSD σκληρό δίσκο.
Την αναβάθμιση την έκανα μέσω ελέγχου για ενημερώσεις.

Κάτι που όμως δεν υπάρχει σε τάμπλετ που έχω με win 10 την αναμένω για να έχω το κεφαλι μου ήσυχο.

Περισσότερο Fluent Design στο Windows 10 Redstone 4 Update

Μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές αλλαγές στο interface της πλατφόρμας υπόσχεται ότι θα φέρει την ερχόμενη άνοιξη η Microsoft.

Αν και περιμέναμε περισσότερα στοιχεία της σχεδίασης Fluent Design στο Windows 10 Fall Creators Update, η Microsoft τελικά αρκέστηκε στην προσθήκη λίγων μόνο λεπτομερειών στην πλατφόρμα, αφήνοντας τις μεγάλες αλλαγές για το μέλλον.

Για παράδειγμα, στο επερχόμενο μεγάλο Redstone 4 Update, που αναμένεται να δούμε την άνοιξη του 2018 - σε περίπου έξι μήνες από τώρα, περισσότερα στοιχεία του Fluent Design θα έρθουν στα Windows 10, αφού με αυτό θα εμπλουτιστούν αρκετά ακόμα σημεία του λειτουργικού, όπως η γραμμή εργασιών και η οθόνη ρυθμίσεων.

Εκτός από αλλαγές στο interface, το Redstone 4 Update αναμένεται να φέρει και περισσότερο λογισμικό, όπως την εφαρμογή Windows Timeline, που τελικά η Microsoft δεν πρόλαβε να διαθέσει με το Fall Creators Update.

Μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές στο screenshots, που δημοσίευσε ο Rafael Rivera:

DNIbPqUV4AAVy2n

[via] . [via]
(Sent from Nexus 6P)

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε Windows 10, οι χρήστες των Windows 7/8 σύμφωνα με τη Microsoft.​

Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης έληξε τον Ιούλιο του 2016, αλλά η Microsoft έκανε μια εξαίρεση για όσους χρησιμοποιούσαν δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως οθόνες Braille.

Αυτό έγινε καθώς η Microsoft ήθελε οι εν λόγω χρήστες να έχουν επιπλέον χρονικό περιθώριο, μέχρι επερχόμενες λειτουργίες προσβασιμότητας να καταφέρουν να ενταχθούν στο νέο λειτουργικό.

Αυτό όμως άφηνε ένα κενό, το οποίο μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κι άλλοι χρήστες. Οποιοσδήποτε, μπορούσε να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες προσβασιμότητας και η Microsoft τους επέτρεπε την αναβάθμιση. Ωστόσο, πλέον η Microsoft, έδωσε μια ημερομηνία λήξης για τη δυνατότητα αναβάθμισης ακόμη και για αυτούς τους χρήστες, στις 31 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ήδη αρκετοί χρήστες έχουν είτε αναβαθμιστεί στα Windows 10, είτε αγόρασαν υπολογιστή με το λειτουργικό προεγκατεστημένο.

35lgbjb.png

[via] . [via]
(Sent from Nexus 6P)

Έχω ένα Nuforce udac5 σαν USB έξοδο ήχου στο PC μου. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο. Παίζει τα πάντα από όλες τις εφαρμογές. Σήμερα πήγα να παίξω λίγο Dragon Age Inquisition που αγόρασα στη Black Friday μέσω Origin. Δεν είχα καθόλου ήχο. Έψαξα μέσα στο παιχνίδι αλλά φυσικά δεν είχε καμία επιλογή παρά μόνο τις κλασικές για τα διάφορα εφέ. Έκανα επανεκκίνηση το παιχνίδι και τα ίδια. Άνοιξα και άλλα 2 που είχα στη βιβλιοθήκη του Origin και τα ίδια με τον ήχο. Άνοιξα το steam και ότι έβαλα έπαιξε χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο και με το GOG Galaxy. Επίσης είχα και μια modded έκδοση του Morrowind από το "θείο" και εκεί κανονικά ο ήχος. Μόνο το Origin μου έκανε τσαλίμια. έχετε παρατηρήσει κάτι σχετικό;

Το DAC είναι ρυθμισμένο κανονικά και παίζει τα πάντα native. Έως PCM 24/384 και DSD 2x.

σε ενα μηνα ληγει η δωρεαν ετησια συνδρομη( δωρο μαζι με την αγορα του computer ) του office 365.
αν δεν ανανεωσω την συνδρομη, γυρω στα 70 ευρω το ετος, ποιες θα ειναι οι συνεπειες? δεν θα μπορω να λαμβανω π.χ. τις αναβαθμισεις ή δεν θα μπορω να χρησιμοποιω στο εξης τα word, excel, powerpoint και τα οποια αρχεια εχω σωσει?
καμια ενναλακτικη χωρις την υποχρεωση συνδρομης, παιζει και αν ναι( υπερ και κατα ).

αυτη η βλακεια με το πασγουορντ,αν μεινει πολυ ωρα αδρανες το πι σι,πως γινεται να μη βγαινει;
Κι επισης,γιατι σου ζηταει πασγουορντ,εφοσον δεν εχεις ορισει καποιο;