Microsoft Windows 10

Αναλογα τι χρονολογιας ειναι το tuner και το κατα ποσο η συγκεκριμενη εταιρεια, θα θελει να συνεχιζει να υποστηριζει το συγκεκριμενο μοντελο.
Παντως εγω δεν θα εδινα δεκαρα να αγοραζα καινουργιο, απο την στιγμη που τα win7 υποστηριζονται απο την micro μεχρι το 2020.

Ο driver των 7 δεν μπαίνει; Δεν έχουν γίνει και συνταρακτικές αλλαγές στο λειτουργικό.

Πάντως το θέμα των driver, ειδικά της κάρτας γραφικών έχει μεγάλη πλάκα.
Η MS το πήρε πάνω της ώστε να δουλεύουν τα 10 απροβλημάτιστα με drivers των 8.1 κυρίως για τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών που η Intel επέλεξε να μην υποστηρίξει ακόμη και αν μιλάμε για μοντέλα 2-3 ετών μόλις.
Εκεί που είχε στρώσει το ταμπλετολαπτοπ πάλι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το store ήταν πρακτικά κενό, ενώ ότι εφαρμογή του store πήγαινες να ανοίξεις δεν άνοιγε ποτέ (από το τέλος Αυγούστου, αυτά είχαν φτιαχτεί και είχα κατεβάσει και τρέξει επιτυχώς εφαρμογές από το store). Μετά τα πρώτα βρισίδια, είπα να κάνω υπομονή. Και όντως με νέο update όλα διορθώθηκαν και μάλιστα διορθώθηκε και το τελευταίο bug που είχα τουλάχιστον εγώ ανακαλύψει (όταν έκανες δεξί κλικ σε κουμπί προγράμματος στην μπάρα έμενε μόνο η διαφάνεια χωρίς επιλογές και έπρεπε να το κάνεις 2-3 φορές για να δεις τις επιλογές).
Καταλήγοντας τα 10 είναι όντως work in progress, σίγουρα έχουν αρκετά θεματάκια, αλλά το σημαντικό είναι ότι η MS δείχνει ότι θέλει πραγματικά να φέρει όσους περισσότερους γίνεται στο νέο λειτουργικό και έτσι δουλεύει πολύ με συχνά updates για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν αλλά μειώνονται συνεχώς...

Παιδιά θέλω να φτιάξω dvd για clean instal αλλά στο εργαλείο μου βγάζει πολλές επιλογές των 10. Home, Home N, Pro, Pro N. Πως ξέρω ποια να επιλέξω;

Εδιτ: Σόρυ το βρήκα...

την αντιστοιχη του κλειδιου που διαθετεις.

δεν διαθέτω κλειδί ... θα κάνω πρώτα αναβάθμιση και μετά κλιν ινσταλ όπως έχει περιγραφεί πιο πάνω, αλλά θέλω πρώτα να φτιάξω το DVD

Επίσης με ποιο πρόγραμμα προτείνετε να γράψω το .iso που θα κατέβει στο DVD;

Ευχαριστώ!!!

Last edited:
χωρις να ειμαι σιγουρος,νομιζω οτι αφου κανεις Update και μετα clean install,καταλαβαινει μονο του ποια εκδοση ειχες πριν και την ενεργοποιει αυτοματα.
οποτε κατεβαζεις αυτη που ειχες.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

τι εννοεις,δεν διαθετεις κλειδι;

οτι δεν διαθέτω...
Θα κάνω την δωρεάν αναβάθμιση όπως περιγράφεται πιο πάνω και μετά κλιν ινσταλ. Aπό ότι έχω καταλάβει με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται κλειδί

Το αναφέρει και στο site της MS:

"Σημείωση

Αν κάνατε αναβάθμιση στα Windows 10 σε αυτόν τον υπολογιστή αξιοποιώντας την προσφορά δωρεάν αναβάθμισης και ενεργοποιήσατε με επιτυχία τα Windows 10 σε αυτόν τον υπολογιστή στο παρελθόν, δεν θα έχετε αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 10 και μπορείτε να παραλείψετε τη σελίδα αριθμού-κλειδιού προϊόντος, επιλέγοντας το κουμπί Παράλειψη. Ο υπολογιστής σας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μέσω Internet, με την προϋπόθεση ότι η ίδια έκδοση των Windows 10 είχε ενεργοποιηθεί με επιτυχία στον συγκεκριμένο υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την προσφορά δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10."

Δείτε κ τις πιο πάνω αναρτήσεις σε αυτό το νήμα...

κατα'αρχας,ειναι γνησια;
Αν ναι,τοτε εχεις κλειδι,το οποιο στη συνεχεια θ'αλλαξει μολις περασεις τα δεκαρια.
Αν για καποιο λογο το εχασες,μπορεις μ'ενα προγραμμα που κανει αυτη τη δουλεια,να βρεις ποιο ειναι το κλειδι.
Αν ομως δεν ειναι γνησια,απλα μην κανεις την αναβαθμιση.

ειχα μιλησει με Microsoft και μου ειπαν οτι μετα το update μπορω να κανω cleaninstall.
αλλωστε και να ηθελα,στα 8.1 σε ενα καινουργιο lenovo,το κλειδι δεν αναφερεται πουθενα..

μου φαινεται περιεργο να μη φαινεται το κλειδι.
Παντως μπορεις να βρεις ευκολα.

το παλαιοτερο laptop της lenovo με win 7,το εχει απο κατω στο γνωστο αυτοκολλητακι.
το καινουργιο με 8.1 δεν το εχει πουθενα.
αλλα κα να υπηρχε,δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε cleaninstall.γι`αυτο και πριν την καθαρη εγκατασταση θελει πρωτα update.για να σε καταχωρισει το συστημα..

το παλαιοτερο laptop της lenovo με win 7,το εχει απο κατω στο γνωστο αυτοκολλητακι.
το καινουργιο με 8.1 δεν το εχει πουθενα.
αλλα κα να υπηρχε,δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε cleaninstall.γι`αυτο και πριν την καθαρη εγκατασταση θελει πρωτα update.για να σε καταχωρισει το συστημα..

ακριβως αυτό... κ εγώ εχω τα προεγκαταστημένα 8.1 στο Dell

ααα τωρα το πιασα.

παντως,απ`οτι μου ελεγε ενας φιλος που ειναι..μεσα στα πραγματα,χειροτερος bigbrother απο τα 10αρια,δεν υπαρχει...!:ears::operator:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ακριβως αυτό... κ εγώ εχω τα προεγκαταστημένα 8.1 στο Dell

ετσι..οποτε μετα απο upgrade σε 10αρια,κανεις clean install,και ενεργοποιησε αυτοματα...

παντως,απ`οτι μου ελεγε ενας φιλος που ειναι..μεσα στα πραγματα,χειροτερος bigbrother απο τα 10αρια,δεν υπαρχει...
Ναι αλλά δεν είπαμε πως υπάρχει τρόπος να τον περιορίσουμε ;;;

Ναι αλλά δεν είπαμε πως υπάρχει τρόπος να τον περιορίσουμε ;;;

δεν ξερω-αναφερθηκε κατι καπου?

τα εχω περασει στα 2 laptop των παιδιων.
στο παλαιοτερο το μονο που δεν βρηκε,ηταν η καρτα wifi.
στο καινουργιο ολα οκ.
στο desktop δεν τα περναω ακομα,γιατι καποιος ανεφερε εδω μεσα,οτι δεν βλεπει την Asus xonar essence st.
Οποτε για την ωρα καθομαι στ`αυγα μου..

δεν ξερω-αναφερθηκε κατι καπου?

τα εχω περασει στα 2 laptop των παιδιων.
στο παλαιοτερο το μονο που δεν βρηκε,ηταν η καρτα wifi.
στο καινουργιο ολα οκ.
στο desktop δεν τα περναω ακομα,γιατι καποιος ανεφερε εδω μεσα,οτι δεν βλεπει την Asus xonar essence st.
Οποτε για την ωρα καθομαι στ`αυγα μου..
Νομίζω πως κ εδώ..
Πιο πάνω γίνονται αναφορές για τον τρόπο που το κανείς!