Microsoft Windows 10

Σχεδόν μισή ώρα πήρε η τελευταία αναβάθμιση χτες. Ανοίγεις τον υπολογιστή και μπορείς άνετα να πας supermarket ή για καφέ μέχρι να είναι έτοιμος. Αλλά να έχεις να κάνεις μια δουλειά παθαίνεις νευρικό κλονισμό περιμένοντας.

Επειδή έχω ξεχάσει αρκετά πράγματα σχετικά με Windows (ενασχόληση κυρίως με Mac OS), πως μπορεί να γίνει clean install με Windows 10 σε laptop Lenovo, όταν δεν υπάρχει CD/DVD εγκατάστασης; Αρχικά είχε Windows 8 και όταν διατέθηκε για κάποιο διάστημα δωρεάν η αναβάθμιση σε Windows 10, αυτή περάστηκε από πάνω χωρίς clean install.
Αντίστοιχα αν χρειαστεί να αντικατασταθεί ο HDD με SSD, μου κάνει απορία κι αυτό πως μπορεί να περαστεί Windows 10;

Για αρχή κατεβάζεις το ISO από τη Microsoft και το καις σε ένα DVD ή φτιάχνεις ένα bootable USB με την εγκατάσταση των Windows 10 (περισσότερα εδώ) και κάνεις εγκατάσταση κανονικά.

Εφόσον ήταν ενεργοποιημένα και νόμιμα θα ενεργοποιηθούν εκ νέου μετά την εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα (αν και εφόσον δεν έχεις κάνει δραματικές αλλαγές στο hardware του laptop).

Και να έχει κάνει αλλαγές πάλι δεν θα έχει πρόβλημα, τα Windows 10 ακολουθούν τον λογαριασμό που είχαν ενεργοποιηθεί αρχικά. Τα έχω μεταφέρει 2-3 φορές από λάπτοπ σε desktop με τον ίδιο λογαριασμό χωρίς προβλήματα

Στο hardware δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Απλώς είμαι διστακτικός γιατί στην αρχή είχε προεγκατεστημένα windows 8 και περάστηκαν 10 με απευθείας αναβάθμιση.

Έτοιμο το επόμενο update 1809

To Windows 10 build 1809 θα είναι το επόμενο πακέτο αναβάθμισης που θα πάρουν οι υπολογιστές με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.​

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net, αλλά επιβεβαιώνει και η ίδια η Microsoft μέσα από την επικοινωνία της με το δίκτυο των Windows Insiders, σε λίγες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμο το νέο update, με τον κωδικό αριθμό 1809, ο οποίος θεωρείται ότι υποδηλώνει και την ημερομηνία κυκλοφορίας του update, δηλαδή 18 Σεπτεμβρίου.

Μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το νέο update για τα Windows 10 είναι η νέα εφαρμογή Your Phone, η οποία φροντίζει για την απρόσκοπτη επικοινωνία του smartphone με τον υπολογιστή για να μπορεί κανείς να βλέπει τις πρόσφατες φωτογραφίες, ή να διαχειρίζεται με άνεση τα αρχεία του κινητού, ενώ ανανεωμένη αναμένεται να είναι και η εφαρμογή Photos, στην οποία η Microsoft φαίνεται να υπολογίζει αρκετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανανεωμένη εφαρμογή Your Phone στα Windows 10 θα συνεργάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με κινητά που έχουν λειτουργικό σύστημα Android 7.0 και ανώτερο, καθώς και με τα iPhone, σε μία προσπάθεια της Microsoft να λύσει όλα τα πιθανά προβλήματα ασυμβατότητας που μπορεί να προκύπτουν από τις διαφορετικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από τους κατόχους υπολογιστών με λειτουργικό Windows 10.

[via] . [via]
(Sent from Huawei P20 Pro)

Επιτέλους dark theme για windows explorer, φυσικά με λιγότερες δυνατότητες παραμετροποίησης απο οτι είχαμε επι Windows NT..

Επειδή βλέπω ότι κατά καιρούς διατίθενται διαφορετικές εκδόσεις σε Windows 10, που μπορώ να πληροφορηθώ για τις διαθέσιμες συνολικά; Είναι λίγο μπέρδεμα ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση αυτό το λειτουργικό όσον αφορά τι διαθέτει η Microsoft.

Sorry μάλλον δεν το έθεσα σωστά εγώ. Έχω δει κατά καιρούς αναβαθμίσεις σε autumn και άλλες εκδόσεις. Αυτές δεν έχω καταλάβει πως εγκαθίστανται και κυρίως ποιες είναι; Ενώ επίσης όταν κάνω αναζήτησή αναβαθμίσεων μέσω του μενού αναβάθμισης των Windows 10 δεν τις εμφανίζει.

Ουσιαστικά είναι νέες εκδόσεις των Windows, οι οποίες όμως εγκαθίστανται σαν αναβαθμίσεις.

Αν περνάς κανονικά τα updates όπως σου έρχονται, σου έρχονται και αυτά τα "μεγάλα" updates.

Αν σου λείπουν όμως κάποια updates (επειδή αρνήθηκες να τα εγκαταστήσεις ή επειδή έχει κολλήσει κάτι στο update service) είναι πολύ πιθανό να μην σου εμφανίζει τα πιο πρόσφατα updates.

Το πιο πρόσφατο τέτοιο update είναι το Autumn update και είχε βγει 30 Απριλίου αν θυμάμαι καλά.

Εχω συνδεσει το pc με την tv. Καθε φορα που συνδεεται-αποσυνδεεται καποια συσκευη, τα win κανουν εναν χαρακτηριστικο ηχο.
Τον ιδιο ηχο εκαναν οταν εκλεινα-ανοιγα την Tv, προφανως τα win εβλεπαν την συσκευη (Tv) να αποσυνδεεται απο την καρτα γραφικων (?)

Δυστυχως για αγνωστη αιτια, ενω ολες οι αλλες συσκευες εξακολουθουν να κανουν ηχο συνδεσης -αποσυνδεσης (π.χ. ενας εξ σκληρος δισκος) τωρα οταν ανοιγοκλεινω την tv δεν ακουγεται ηχος συνδεσης-αποσυνδεσης και δεν μπορω να βρω τι φταιει.

Τον ηχο τον ακουγα απο τα ηχεια του ενισχυτη με οπτικη ινα. (αφου η Tv σαν κλειστη δεν παραγει ηχο στα ηχεια της)

Το μονο που αλλαξε ηταν νεοτεροι drivers στην nvidia gtx 1060. Ξανα εβαλα τους προηγουμενους αλλα ηχος γιοκ.
Δεν ξερω γιατι τα win δεν αντιλαμβανονται τωρα οτι η Tv συνδεεται-αποσυνδεεται για να κανουν ηχο.

Και αυτος ο ηχος μου ειναι ΠΟΛΥ χρησιμος. (ξερω ποτε η Tv oled συμπληρωσε 4 ωρες on. ( ωστε να την κλεισω για εκτελεση compensation cycle)

Δεν θυμαμαι αν μεσα στις τελευταιες 15 μερες εγινε καποιο win update ωστε αυτο να προκαλεσε το προβλημα.

Ευχαριστώ όσους μου απάντησαν. Θα προσπαθήσω να το διερευνήσω περαιτέρω.

Το έχω βάλει σε 2 από τα PC μου από την πρώτη μέρα. Κανένα πρόβλημα.

Αλλά αν λέει η MS ότι μάλλον κάτι παίζει, θα περιμένω λίγο μέχρι να το βάλω και στα υπόλοιπα.. Παρότι δεν κρατάω τοπικά κανένα πραγματικά χρήσιμο αρχείο σε κανένα από τα pc μου. Όλοι ξέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά κακή ιδέα.

Κατορθωμα ακόμα και για MS

Καλό είναι βέβαια να μάθουμε τι αφορά ακριβώς (άλλο πχ να σου σβήνει ένα word αρχείο και άλλο ένα dll)

Δεν μου ανοίγει η σελίδα.
Η όλη ιστορία προκύπτει κατά την διάρκεια του update ή εκ των υστέρων;
Το έκανα κ εγώ κ όλα δείχνουν να είναι καλά...

καλα, δε περιμενα και τιποτα καλυτερο...αναγκαστικα ειμαι με windows.

Μου μετακινησε ολο το φακελο documents, Μου εσβησε εναν χρηστη που ειχα και φυσικα μερικα προγραμματα δε δουλευουν σωστα (θεμα μαλλον driver).

Αλλα ειμαι συνηθισμενος σ αυτα, κι ευτυχως εχω κρατησει backup απ ολα τα αρχεια που χρειαζομαι.

H MS απεσυρε το update και περιμενουμε νεο update καποια στιγμη....

ΥΓ... οι μπλε οθονες φυσικα συνεχιζονται ! :SFGSFGSF:

ΥΓ2... το νεο dark theme ειναι πολυ προχειρα φτιαγμενο, καμια σχεση μ αυτο των MAC OS Mojave