Microsoft Windows 10

Καλά, update win καπάκι δεν το συζητώ καν (εδώ και σε iOS καλό να είναι αποφεύγεται).

Μαλλον δεν μιλάμε για πρόβλημα σε καθαρή εγκατάσταση.

δεν εχω ορεξη να στεινω τα παντα εξ αρχης...εχω δεκαδες προγραμματα , plugins Κλπ.

Γι αυτο εχουμε αλλωστε τους υπολογιστες, να μας κανουν την ζωη πιο ευκολη...αλλωστε δε μπορεις να κανεις κι αλλιως, εμενα δεν με ρωτησε καν.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια, κάνω πάντα upgrade τους υπολογιστές μου πάνω από τα προηγούμενα Windows. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ούτε μπλε οθόνες. Σε πολλούς υπολογιστές. Πραγματικά απορώ τι τους κάνετε και σας συμπεριφέρονται έτσι.. :flipout:

Τι να πω και εγώ που επι 2 έτη είμαι συνεχή σε insider preview build(τελευταίο τρίμηνο ήμουν μάλιστα σε skip ahead) και ανα 2-3 εβδομάδες μέσο όρο εγκαθιστώ νέα έκδοση και όλα πάνε φίνα :flipout:

Και την τελική έκδοση που έχετε όλοι σας(17763) ζήτημα λίγες ημέρες να την ειχα αφού άμεσα πήδησα σε 19H1 build.

Τώρα είμαι με 18252

Όλα αυτά στο Surface Book μου.

Και ούτε αρχεία ούτε τίποτα έχασα ποτε μου μετα από δεκάδες εγκαταστάσεις την μια πάνω στην άλλη.

Καλά κάνω δηλαδή που όπως σε iOS έτσι και εδώ ουδέποτε είμαι με την official έκδοση κάθε φορά αλλά beta build all time.

Ίσως βέβαια και η MS να κάνει καψόνι σε φίλους της Apple έτσι ως ανταπόδοση στις προτιμήσεις τους :flipout::flipout:

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

σε surfacebook και εγω περασα την 1809 με inside preview και κανενα απολυτως προβλημα...

Απορία
Έχω παρατηρήσει ότι στα χαρακτηριστικά των laptops που πουλιούνται από τα μαγαζιά, αναφέρεται ως λειτουργικό Windows 10 χωρίς να αναφέρεται αν είναι 32 ή 64 και Home ή Pro.
Εάν είναι 32, τότε το λειτουργικό δεν βλέπει όλη τη Ram (6, 8 κλπ) που έχουν.
Πως μαθαίνει ο υποψήφιος αγοραστής ποια έκδοση Win 10 έχει το laptop πριν την αγορά;

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω μείνει πίσω.
Επομένως, το μόνο που μένει να εξετάσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι αν είναι Home ή Pro.

Ακριβώς, το οποίο το αναφέρουν πάντα οι κατασκευαστές. Ή πιο σωστά, αν δεν λέει ότι έρχεται με Pro, σημαίνει ότι έρχεται με Home.

Όχι ότι παίζει και κάποιο σοβαρό λόγο για τον οικιακό χρήστη βέβαια. Τα Pro τα χρειάζεσαι κυρίως αν πρέπει να μπορείς να βάλεις το μηχάνημα σε εταιρικό δίκτυο (domain).

Η αναμενόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 θα γίνει τον Μάιο 2019

Η Microsoft ανακοίνωσε εχθές, ότι η επόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019 και όχι τον Απρίλιο, όπως αναμενόταν αρχικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft χρειάζεται περισσότερο χρόνο για διεξοδικούς ελέγχους, πριν από τη δημόσια κυκλοφορία.

Σε μια ανακοίνωση της η Microsoft εχθές, εξηγεί ότι η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 – Μαΐου 2019, θα παραμείνει όλο τον μήνα στο δακτύλιο προεπισκόπησης και καθ ‛όλη αυτή την περίοδο αναμένεται να λάβει αρκετές αλλαγές, για να βελτιώσει την απόδοση και να διορθώσει τα τελευταία σφάλματα.

Η έκδοση των Windows που θα μας έρθει τον Μάιο 2019, θα ονομάζεται και ως έκδοση 1903, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι η ενημέρωση έφτασε στη φάση RTM (Release To Manufacturing) τον Μάρτιο. Η Microsoft χρησιμοποιεί αριθμούς έκδοσης που αποτελούν άμεση αναφορά στην ημερομηνία σύνταξης RTM, καθώς τα πρώτα δύο ψηφία αντιπροσωπεύουν το έτος, ενώ τα άλλα δύο το μήνα που είναι έτοιμη μια ενημέρωση.

Δήλωσε σχετικά ο Mike Fortin, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Windows: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ενημέρωση των Windows 10 – Μαΐου 2019 θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα στο Ring Preview για όσους βρίσκονται στο Πρόγραμμα Windows Insider. Θα αρχίσουμε να την διαθέτουμε σε ευρύτερη διαθεσιμότητα στα τέλη Μαΐου για εμπορικούς πελάτες και χρήστες που επιλέγουν τη νέα ενημέρωση”

Όπως και στην περίπτωση της ενημερωμένης έκδοσης του Οκτωβρίου, η διάθεση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και η εταιρεία λέει ότι βελτιώνει την τεχνολογία της μηχανικής μάθησης, για να εντοπίσει θέματα, πριν γίνει ευρέως διαδεδομένη.

https://iguru.gr/2019/04/05/windows-10-release1903-will-come-at-may-2019/

Windows 10 May 2019 Update: Διαθέσιμη η νέα μεγάλη έκδοση για όλους

ξεκίνησε η διανομή της νέας μεγάλης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 10 από τη Microsoft και αυτή τη φορά έχουμε την...καινοτομία να αποφασίζεις εσύ εάν θέλεις να προχωρήσεις στην εγκατάσταση του.

Για το Windows 10 May 2019 Update (version 1903) θα χρειαστεί να πατήσετε στο κουμπί "Check for Updates" στην ενότητα Windows Update. Ο υπολογιστής σας θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση και θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να την εγκαταστήσετε.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει μαζί του ξεχωρίζει το νέο light theme, όπου μπορείς να επιλέξεις αν θα έχεις την taskbar και άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης σε ανοιχτό φόντο, αλλά και να διαχωρίσεις τη ρύθμιση για το σύστημα και τις εφαρμογές (π.χ. light theme στο σύστημα, dark theme στις εφαρμογές).

Επιπλέον, το Fluent Design εφαρμόζεται σε περισσότερα στοιχεία του Start Menu, διαχωρίζεται η ψηφιακή βοηθός Cortana από τη λειτουργία αναζήτησης, βελτιώνεται η λειτουργία Windows Sandbox για την εύκολη δημιουργία εικονικού και απομονωμένου περιβάλλοντος Windows 10, ενισχύεται το σύστημα ασφαλείας και προσφέρεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσεις πολλές από τις εφαρμογές του συστήματος που δεν χρησιμοποιείς (π.χ. 3D Viewer, Calculator, Groove Music, Mail and Calendar, Movies & TV, Paint 3D, Snip & Sketch, Sticky Notes, και Voice Recorder).

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Windows 10 May 2019 Update απευθείας από το Windows Update πηγαίνοντας στα Settings -> Update & Security -> Windows Update.
https://www.techgear.gr/windows-10-may-2019-update-available-160255/

Αν δεν σας έχει έρθει στο Windows Update κατέβαστε το επίσημο εργαλείο της Microsoft και κάντε αναβάθμιση.
https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

έχει κανείς πρόβλημα με το start menu?
μετα την αναβάθμιση χθές, σήμερά δέν ανοίγει παρα μόνο σε full screen αλλά όχι με το χρώμα επιλογής...

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Οι X-Fi κάρτες της Creative, δουλεύουν κανονικά τώρα στην έκδοση αυτή ? - ..(εάν έχει κάποιος).
Διότι, όταν μου εγκαταστάθηκε (σαν insider preview έκδοση) δεν δούλευαν με τίποτα. Αναγκάστηκα κ την έβγαλα τότε.. (πριν κανένα μήνα).

Μεγάλη ευκολία στο NOTEPAD της 1903, που επιτέλους δεν κάνει υποχρεωτικά SAVE σε ANSI σαν μόνιμη προεπιλογή, αλλά σε ότι είναι το τελευταίο SAVE, πχ UTF-8.