midbass horn

kotsias

New member
8 December 2013
45
Μιας που τελειωσα τα ηχεια,ειδη σκεφτομαι το επομενο project..
Πριν ακομα φτιαξω τα υπαρχων το ονειρο ειναι μια μεγαλη μπασοκορνα,ακομα και αισθητηκα δηλδη με τρελαινει!
Καθως για να φτιαξεις κατι τετοιο θελεις προγραμμα,πχ hornresp,που δεν σκαμπαζω,μετα απο κουβεντα με ενα αμερικανο που κανει τετοιες κατασκευες,μου εδωσε τα σχεδια για μια περιπου τυπου J,και λεω περιπου γιατι ειναι μισοφεγγαρο και σφαιρικη!ασυνηθιστη και πολυ ομορφη φανταζομαι!
Η ερωτηση μου ειναι,αξιζει??
Περα απο την ευαισθησια που κερδιζεις,ποια ειναι τα πλεονεκτηματα μιας τετοια κατασκευης σε σχεση με τις κλασικες?
Το ρωταω γιατι ειναι δυσκολη κατασκευη με πολλες ωρες εργασιες,μιλαμε για 2 μετρα υψος και 1 μετρο mouth!φανταστειτε ποσα κομματια ροδελες κοντρα πλακε πρεπει να ενωθουν!
οποιος εχει ακουσει κατι αναλογο,τα φωτα του παρακαλω!!
και καποιες μετηρσεις απο την συγκεκριμενη...
no bad !!!

Attachments

• Efficiency at 60hz.png
    Efficiency at 60hz.png
    177 KB · Views: 253
  • 10MD26 1 watt SPL.png
    10MD26 1 watt SPL.png
    26.2 KB · Views: 260
Ο πλέον αρμόδιος να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι ο Morfeas.

Και επιπλέον, με τις κόρνες δεν είναι η ευαισθησία μόνο που κερδίζεις. Είναι και η ταχύτητα, η αμεσότητα, η καθαρότητα και πολλά άλλα που, μόνο αν ακούσεις μία καλοσχεδιασμένη κόρνα, μπορείς να καταλάβεις.

Η συγκεκριμένη λογικά είναι μελετημένη μιας και αναφέρεται και με drivers 10αρια αν δεν κάνω λάθος b&c. Ζητά και 25 ... Το μισοφέγγαρο είναι για να ελαττωσει το μήκος και είναι πλήρης από θέμα μήκους λογικά και στόματος!
Προτείνω να προχωρήσεις σε συνδυασμό με την μεσαία που ήδη έχεις....

Η συγκεκριμένη λογικά είναι μελετημένη μιας και αναφέρεται και με drivers 10αρια αν δεν κάνω λάθος b&c. Ζητά και 25 ... Το μισοφέγγαρο είναι για να ελαττωσει το μήκος και είναι πλήρης από θέμα μήκους λογικά και στόματος!
Προτείνω να προχωρήσεις σε συνδυασμό με την μεσαία που ήδη έχεις....

ναι μελετημενη ειναι και ο συγκεκριμενος εχει κανει πολυ ωραιες κατασκευες...βεβαια προσπαθω να κατανοησω οσο μπορω το hornresp μπας και τα καταφερω να φτιαξω την δικια μου...σιγα σιγα.
απο τι εχω καταλαβει ολες οι κυρτες ειναι ακριβως για αυτο το λογο που λες,για να ελατωσει το μηκος..Δυστυχως δεν ξερω αν μπορουν τα αλτεκ να τεριαξουν καθως απο τι εχω καταλαβει λογο delay πρεπει να κροσαρεις χαμηλα,ας πουμε 200-250 hz,εκτος αν πεζεις με dsp ,τα αλτεκ πανε 500 οποτε πες 600 για ασφαλεια...καποιος ποιο ειδικος θα βοηθουσε γιατι μπορει να εχω καταλαβει και λαθος!

Ο πλέον αρμόδιος να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι ο Morfeas.

Και επιπλέον, με τις κόρνες δεν είναι η ευαισθησία μόνο που κερδίζεις. Είναι και η ταχύτητα, η αμεσότητα, η καθαρότητα και πολλά άλλα που, μόνο αν ακούσεις μία καλοσχεδιασμένη κόρνα, μπορείς να καταλάβεις.

φιλε Βαγγελη για πες,εχεις ακουσει καποια ιδιοκατασκευη?με τι drivers?και τι σχεδιασης?

ναι μελετημενη ειναι και ο συγκεκριμενος εχει κανει πολυ ωραιες κατασκευες...βεβαια προσπαθω να κατανοησω οσο μπορω το hornresp μπας και τα καταφερω να φτιαξω την δικια μου...σιγα σιγα.
απο τι εχω καταλαβει ολες οι κυρτες ειναι ακριβως για αυτο το λογο που λες,για να ελατωσει το μηκος..Δυστυχως δεν ξερω αν μπορουν τα αλτεκ να τεριαξουν καθως απο τι εχω καταλαβει λογο delay πρεπει να κροσαρεις χαμηλα,ας πουμε 200-250 hz,εκτος αν πεζεις με dsp ,τα αλτεκ πανε 500 οποτε πες 600 για ασφαλεια...καποιος ποιο ειδικος θα βοηθουσε γιατι μπορει να εχω καταλαβει και λαθος!

Έχεις δίκιο θα πρέπει να πας σε νεα κόρνα με 6" ώστε να κοπεί χαμηλά... Άρα πας για δύο... Η άλλη επιλογή στο συστημα σου θα ήταν η δοκιμή ανοικτης μπαφλας με κυματοδηγό κόρνας μπροστά και ένα 18" το φθηνό της b&c (και το δικό σου αν έχει μεγάλο χmax θα κάνει τη δουλειά) και ένα dsp για push χαμηλά! Το προτείνω μιας και το μισοφέγγαρο θέλει και το χώρο του να αναπνεύσει...

κοιτα αν αλλαξω ηχειο ο λογος θα ειναι η μπασοκορνα,αλλιως μενω με το ιδιο...απο χωρο σε λιγο καιρο θα εχω,οποτε για αυτο ειμαι στο ψαξιμο...
Τωρα αν επρεπε να κροσαρω χαμηλα μετα θα πηγαινα σε κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/Pair-YL-Kon...21e2bf4&pid=100005&rk=1&rkt=6&sd=281983663169
Το θεμα ειναι η κατασκευη ,ειναι αρκετα δυσκολη...

φιλε Βαγγελη για πες,εχεις ακουσει καποια ιδιοκατασκευη?με τι drivers?και τι σχεδιασης?

Έχω ακούσει διάφορες και αρκετές από αυτές είναι αδιάφορες.

Αυτές που, κατά την προσψπική μου εκτίμηση, πραγματικά αντιπροσωπέυουν τον ήχο της κόρνας είναι οι (εμπορικές) υλοποιήσεις του Morfeas (Μανώλης Προεστάσκης) που κυκλοφορούν με την ονομασία της εταιρείας Tune Audio.