Μηκος HDMI

konchrist

New member
27 February 2008
67
Καλημερα σε ολους.

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Η τηλεοραση Sony W5500 απεχει απο το pc μου περιπου 7 μετρα, και εξηγω οτι η αποστσση αυτη ειναι περιμετρικα απο τους τοιχος.

Θελω λοιπον να σας ρωτησω, εαν παρω καλωφια HDMI 7,5 ή 10μ θα εχω προβληματ στην εικονα (ποιοτητα κλπ) ή στην συνδεση?

Ευχαριστω.

καλημέρα

αν δεν έχεις πάρει ακόμη το καλώδιο, να προτιμήσεις το 10μ για να έχεις άνεση στο μήκος γιατί με το 7.5μ ίσως σου βγει τελικά ίσα ίσα.
επίσης να προσέξεις να μην κάνεις "έντονες" τσακίσεις στο καλώδιο όταν θα το βάλεις περιμετρικά στους τοίχους στις γωνιές.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εφόσον η τηλεόραση "κλειδώσει" κανονικά.

Δηλαδή το καλώδιο ή θα σου δουλέψει ή δεν θα σου δουλέψει.

για να μην ανοιγω αλλο θεμα πηρα ενα 10μετρο HDMI
κλειδωνει 1080p αλλα βγαζει γραμμες... στα 720 p ειναι οκ
υπαρχει γιατρια η να το πεταξω

Καλημέρα σας,

Να πω μερικά πράγματα για τα HDMI καλώδια, μια και που αναφέρθηκε στο θέμα.!

Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε ότι οταν μιλάμε για HDMI καλώδιο εννοούμε ότι η τεχνολογία που κρύβεται από πίσω είναι ΨΗΦΙΑΚΗ που σημαίνει ότι μέσα απο το καλώδιο περνάνε 1 και 0 και τίποτα παραπάνω. Φυσικά εκεί που παίζεται το παιχνίδι είναι στο εύρος του καλωδίου δηλαδή την δυνατότητα του να περνάει περισσότερα 1 και 0 με αποτέλεσμα περισσότερα κανάλια και φυσικά πολύ καλύτερες αναλύσεις.

Επίσης το ψηφιακό σήμα είναι ανεπηρέαστο από παρεμβολές και έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να μεταφέρεις την πληροφορία σε μακρινές αποστάσεις ( χιλιόμετρα και βάλε...).

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου ultraex2003 δεν παίζει ρόλο το μήκος σε τέτοιες αποστάσεις αλλά η ποιότητα του καλωδίου.! Η ποιότητα του καλωδίου είναι αυτή που σου καθορίζει την ανάλυση που θα έχεις.Υπάρχουν πολλά version στα HDMI όπως 1.3a , 1.3b , 1.3c .....1.4 κ.τ.λ.
(άλλα φτάνουν μέχρι 1080i , άλλα περνούν και True-HD MA ήχο και κ.τ.λ.)

Στην προκειμένη περίπτωση αγόρασε καλύτερης version καλώδιο με μη σε απασχολεί το μήκος .

θα κοιταξω να παρω κατι καλυτερο οταν μπορεσω
ευχαριστω για τις συμβουλες subzero αν και στα 720p που παιζει ειμαι ικανοποιημενος