μηκος καλωδίων

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
Αληθευει πως τα καλωδια ανα ζευγος(FL-FR,SL-SR) ηχειων πρεπει να εχουν το ιδιο μήκος??η μπυ το παν για να αγορασω επιπλεον καλωδιο?τωρα αυτο που πηρα φτανει για τα πισω αλλα διαφερουν κατα 5-6 μετρα στο μηκος??

Λογικά πρέπει το καλώδιο που πηγαίνει στο δεξί ηχείο να είναι ίδιου μήκους με το καλώδιο που πάει στο αριστερό.
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα για τη σχέση μήκους πίσω με μπροστά ηχείων. Λογικό είναι τα πίσω να έχουν περισσότερο καλώδιο από τα μπροστά (εκτός και αν έχεις το rack πίσω σου).

Εγώ π.χ. δεν έχω καν τα ίδια καλώδια για τα πίσω ηχεία (σιγά μην αγόραζα δωδεκάμετρα heimdall για να καλωδιώσω τα πίσω ηχεία μου! )

Προσωπικά έχω ακούσει διαφορές από πολύμπριζα, από καλώδια interconnect, από μπρίζες, από καλώδια ρεύματος αλλά τα παλιά μου καλώδια είχαν διαφορά το δεξί από το αριστερό ένα μέτρο και δεν άκουσα διαφορά όταν τα άλλαξα με ίδια που ήταν ίδια μέτρα.

οχι δεν ειπα διαφορα μεταξυ μπροστα κ πισω ηχειων..αλλα για τα ζευγη..ενταξει τα μπροστινα ειναι οκ..με τα πισω επεσα εξω στο μετρημα..κ επειδη τα καλωδια θα κολλησουν με σιλικόνη στον τοιχο μην τρεχω μετα να ξεκολλαω αν εχει διαφορα..και πως θα καταλαβω την διαφορα αν δεν εχω δει πως ειναι με ιδιο μηκος?

θεωριτικα πρεπει να ειναι τα ιδια
αλλα επειδη πολλα πραγματα δεν ειναι ιδια
ακομα και τα αυτια μας δεν ακουνε ιδια
οποτε μην αγχωνεσαι

Ειδικά για τα πίσω δεν θα αγχωνόμουν και πάρα πολύ.

1) Ε, δεν περιμένεις να ακούσεις και τόσο σωστή στερεοφωνική εικόνα από πίσω σου σε ταινίες...
2) Ότι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί θα μπορέσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό να σου το διορθώσει ο ενισχυτής σου
3) Λογικά για να έχεις διαφορά αντίστασης λόγω μήκους θα πρέπει να έχεις διαφορές της τάξης κάποιων δεκάδων αν όχι εκατοντάδων μέτρων.
4) Όταν βλέπεις ταινία δεν σε νοιάζει και τόσο πολύ το sweet spot, ειδικά στα πίσω ηχεία. :p

Οπότε, μην τρελένεσαι. :)

οχι δεν ειπα διαφορα μεταξυ μπροστα κ πισω ηχειων..αλλα για τα ζευγη..ενταξει τα μπροστινα ειναι οκ..με τα πισω επεσα εξω στο μετρημα..κ επειδη τα καλωδια θα κολλησουν με σιλικόνη στον τοιχο μην τρεχω μετα να ξεκολλαω αν εχει διαφορα..και πως θα καταλαβω την διαφορα αν δεν εχω δει πως ειναι με ιδιο μηκος?

Η γνώμη μου έιναι να μην κολλήσεις με σιλικόνη το καλώδιο στο τοίχο. Κόλλα άν θες "κανάλι" (η legrand εχει καλή ποιότητα) η ακόμα να το καρφώσεις για ποιο "στέρεα" δουλειά, και μέσα σε αυτό περνάς όσα καλώδια θες(ανάλογα βέβαια πόσο φαρδύ κανάλι θα αγοράσεις!). θα είναι ποιο όμορφο.!!

ενταξει τα ξαναμετρησα κ η διαφορα ειναι 1-1,5 μετρο περιπου..οποτε αρχιζει το κολημμα :)
αντε να δω τι πιανει το συστημα :)

ευχαριστω!

Με εμάς που έμπλεξες εγώ θα σου ευχηθώ καλό ξεκόλλημα. :)

Πάντος για το κανάλι συμφωνώ και εγώ. Ποτέ δεν ξέρεις. Άσε που η θερμόκολλα τίνει να σου πέφτει στο κεφάλι κατά το καλοκαιράκι μεριά.

οταν μου πεσει στο κεφαλι θα μπει αναγκαστικα καναλι :)
δεν εβρισκα πουθενα μικρο καναλι..τωρα τα εχω κολλησει μεσα στο σοβατεπι.το καναλι θα το εκλεινε τελειως κ δεν θα φαινοταν ωραια..ασε που θα ηταν πιο βαρυ αρα πιο πιθανο να πεσει..αλλα κ παλι το καναλι πως τα κολλαγε?
ενταξει για να τα δεις πρεπει να κοιτας το ταβανι!
αν τα βαψω στο χρωμα του τοιχουν πιστευω δεν θα φαινονται καθολου..

Υπάρχουν αυτοκόλητα κανάλια που δεν ξεκολάνε τόσο εύκολα όσο η θερμόκολλα.
Εγώ από την άλλη χρησιμοποιώ συνήθως ταινία διπλής όψης, αυτή που χρησιμοποιούν για να κολήσουν τις ταπετσαρίες και είμαι jet.

αν το ψαξεις βρισκεις καναλακαι πανεμορφα σε μικρη διατομη
επωνυμα και ανωνυμα:afro:

Re: Απάντηση: μηκος καλωδίων

αν το ψαξεις βρισκεις καναλακαι πανεμορφα σε μικρη διατομη
επωνυμα και ανωνυμα:afro:

ξερεις κανενα μαγαζι?γιατι θα χρειαστω ενα για να κατεβουν τα 2 καλωδια στον ενισχυτη..
οσο και να εψαξα δεν βρηκα λιγοτερο απο 12*12..

Last edited:
10*10, praktiker πανω οροφος, δυο διαδρομοι μετα απο τα αξεσουαρ αυτοκινητου.

Μετα στο ισογειο για ταινια διπλης οψεως teza.

10*10, praktiker πανω οροφος, δυο διαδρομοι μετα απο τα αξεσουαρ αυτοκινητου.

Μετα στο ισογειο για ταινια διπλης οψεως teza.

ενημερωμενο σε βρισκω!εψαχνα κατι σε πλακε κ οχι τετραγωνο..Βρηκα ενα μαγαζι που εχει τα dlp της legrand!

Ανεβαίνεις Σταδίου και στρίβεις δεξιά Παπαρηγοπούλου (το πάνω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος). Προχωράς ευθεία μέχρι να χαθείς στα στενάκια...
εκεί θα βρεις...
πάρε κι ένα gps μαζί σου!!