μηκος καλωδιων

nannosn

New member
24 July 2006
19
Σχετικα με τα μηκη καλωδιων interconnect,ηχειων,τροφοδοσιας,υπαρχουν αυτοι που υποστηριζουν οσο πιο κοντο τοσο καλλιτερα,και υπαρχουν αλλοι που λενε οτι τα καλωδια πρεπει να εχουν συγκεκριμενο μηκος για να λειτουργησουν σωστα.Αν καποιος εχει κανει ασφαλεις δοκιμες θα ηθελα καποιες απαντησεις.

Δεν είναι θέμα άποψης,θέμα φυσικής είναι.Οσο πιό κοντά τόσο πιό καλά(αναλογικές συνδέσεις).

Στις ισορροπημένες συνδέσεις απο την άλλη,θεωρητικά δεν υπάρχουν μεγάλες απώλειες,γι' αυτό και τις χρησιμοποιούν σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις-εκδηλώσεις κλπ.

Απο τη Νaim συνισταται τα καλωδια ηχειων να εχουν τουλαχιστον 3,5 μετρα μηκος.
Καμμια ιδεα γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
Εκτος κι αν ειναι καθαρα θεμα more meters, more money

Μόνο στα καλώδια ρεύματος νομίζω ισχύει ότι πρέπει να έχουν μήκος πάνω από 1,50μ περίπου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως φίλτρο...

Απο τη Νaim συνισταται τα καλωδια ηχειων να εχουν τουλαχιστον 3,5 μετρα μηκος.
Καμμια ιδεα γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
Εκτος κι αν ειναι καθαρα θεμα more meters, more money

Ο "παρουσιαστής" των προϊόντων της Nordost στην προπέρσυνη έκθεση (μόνο τοτε έκατσα να ακουσω την παρουσιαση του δεν ξερω τι έλεγε φετος) έλεγε οτι έχουν βρει οτι συγκεκριμένα μηκη καλωδιων ακουγονται καλύτερα (και να φανταστείτε οτι μίλαγε για τα valhala και τα odin) όχι τα πιο κοντά (εννοείται)... αν και πάλι απο τα λεγόμενά του, δεν έχουν βρει για πιο λόγο γινεται αυτό...

Εκανε και demo με δυο balanced odin ic που υποτιθεται οτι το πιο μακρυ ακουγόταν καλύτερα... ομολογω οτι δεν θυμάμαι τι ειχα ακουσει αλλά τότε ειχα ανοιξει και στο forum ένα thread αλλά ουτε απο 'κει δεν βγηκε κάποια άκρη... ο,τι και να ήταν το σίγουρο είναι οτι "είναι πολλάααααααα τα λεφτά Αρη".... το ίδιο ισχύει ( ;;; ) και για καλωδια ηχειων έλεγε!!

Ισως απο την Orpheus να μπορούν να μας δωσουν κάποια στοιχεία για την άποψη της Nordost περι του θεματος...

Last edited:
Το πιο περιεργο μεταξυ όλων αυτων των πριέργων ειναι οτι αναφερόταν σε συγκέκριμένα μηκη... πχ όχι αντι για 2 μέτρα 3 αλλά 3,2 (τυχαία νουμερα)

Βασικά όσο πιό κοντά τόσο καλύτερα, οστόσο επειδή τα καλώδια έχουν
ενδοχωρητικότητα, επαγωγές και ειδική αντίσταση, είναι καθαρά θέμα
ηλεκτροτεχνίας ότι σε συσκευές με συγκεκριμένες αντιστάσεις εξόδου και
εισόδου, δημιουργούνται κανονικότατα φίλτρα, τα οποία μεταβάλλονται
γιά διαφορετικά μήκη καλωδίων, δεν πρόκειται ούτε γιά
μυστήριο, ούτε γιά μαγικά τεχνάσματα, απλά φυσική και τίποτα άλλο.

Last edited:
Απάντηση: Re: μηκος καλωδιων

Μόνο στα καλώδια ρεύματος νομίζω ισχύει ότι πρέπει να έχουν μήκος πάνω από 1,50μ περίπου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως φίλτρο...
ετσι ξέρω και εγώ...μονο για τα ρευματος