Mικρή αναβάθμιση..

Κυριοι να ζητησω και εγω τα φωτα σας.Το θεμα μου ειναι το εξης:ακουω τις μουσικουλες μου με τη βοηθεια αυτου του λαμπατου ενισχυτη http://tubeamplifierreviews.com/tube-amplifier-reviews/fatman-amps/fatman-itube-252-with-valvedock/
και αυτων των ηχειων http://www.stereophile.com/budgetcomponents/1205usher/
Σε γενικες γραμμες το συστηματακι παιζει μια χαρα,αλλα οταν το αγορασα ειχε στηθει σε πολυ μικροτερο χωρο απο αυτον που ειναι τωρα.Ετσι πλεον δε με ικανοποιει,οσον αφορα στις χαμηλες συχνοτητες απλα εξαφανιζονται μεσα στο χωρο.Σκεφτομαι λοιπον να κανω κατι με το θεμα των ηχειων,και νομιζω πως οι επιλογες μου ειναι δυο..Η προσθετω ενα υπογουφερ,η αλλαζω ηχεια,κατι που θα προτιμουσα να το αποφυγω μιας και τα usher ειναι και κουκλια!Ομως ειμαι ανοικτος στις προτασεις σας,παρακαλω εχετε κατα νου οτι η οποιαδηποτε λυση θα ηθελα να ειναι οικονομικη..Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..

Re: μικρή αναβάθμιση..

ποσα τμ ειναι ο χωρος σου φιλε μου? Πιο λογικο μου φαινεται να πας σε ενισχυτη με μεγαλυτερη ισχυ.

Η μεγαλύτερη ισχύ δεν θα προσφέρει μπάσο...
Νίκο, με το sub θα έχεις θέματα ταιριάσματος, τρύπες στην απόκριση, κλπ... Έχω ακούσει ελάχιστα sub που μπορούν να παίξουν εύκολα μουσική. Και αυτά ξεκινάνε κάπου στο χιλιάρικο.

Οπότε ψηφίζω καινούργια ηχεία. Ίσως πάλι usher μιας και σου αρέσει ο ήχος και το look τους...

Νίκο, με το sub θα έχεις θέματα ταιριάσματος, τρύπες στην απόκριση, κλπ... Έχω ακούσει ελάχιστα sub που μπορούν να παίξουν εύκολα μουσική. Και αυτά ξεκινάνε κάπου στο χιλιάρικο.

Οπότε ψηφίζω καινούργια ηχεία. Ίσως πάλι usher μιας και σου αρέσει ο ήχος και το look τους...

Ναι αλλά μετά θα υπάρχει θέμα με την οδήγηση..Τα 25W x 2 του Fatman δεν
θα είναι επαρκή πιά...

Νικόλα μάλλον η μικρή αναβάθμιση που σκεφτόσουν, θα βγεί μεγαλύτερη!

Οπως το βλέπω εγώ μάλλον θές ένα ηχείο σαν τα klipsch. Με μεγαλύτερο woofer και αρκετά ευαίσθητο έτσι ώστε να κουνιέται από τον ενισχυτή που ήδη έχεις.

Ναι αλλά μετά θα υπάρχει θέμα με την οδήγηση..Τα 25W x 2 του Fatman δεν
θα είναι επαρκή πιά...

Νικόλα μάλλον η μικρή αναβάθμιση που σκεφτόσουν, θα βγεί μεγαλύτερη!
Ακριβως Κωστα,ψιλοαδιεξοδο..Και με τα οικονομικα μου τωρα..

ποσα τμ ειναι ο χωρος σου φιλε μου? Πιο λογικο μου φαινεται να πας σε ενισχυτη με μεγαλυτερη ισχυ.
ο χωρος ειναι μεγαλος,περι τα 60τμ.σαλονοκουζινο.με το χωρο ακροασης να ειναι περι τα 20 τμ_ο χωρος ειναι σχημα Γ).Για αλλαγη ενισχυτη δυσκολο..Ασε που τον λυπαμαι..

Μεγαλύτερο ηχείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο αναίσθητο...
Με 2x25 και ηχείο στα 100db γίνεται πανικός! :p

ενας ενισχυτης με σοβαροτερη τροφοδοσια και ρευμα και μεγαλυτερη ισχυ, και καλυτερη οδηγηση δεν θα "γεμισει" τα ηχεια και δεν θα χει μεγαλυτερη εκταση κ ατακα χαμηλα?

Με ενα αλλο ζευγαρι ηχεια, και τον ιδιο ενισχυτη των 2χ25W το συστημα θα καταφερει να εχει παρουσια σε 20+40τμ χωρο...?

Παρεπιπτωντος σε τετοια διαταξη και τμ επιφανειας, μαλλον θα χρειαστουν και αλλα ηχεια, μαλλον δαπεδου.

την ταπεινη μου γνωμη παραθετω...

Last edited:

το μονο που μπορω να σκεφτω οτι μπορει να παιξει με εναν εισαγωγικο λαμπατο, με καποιες παραχωρησεις βεβαια, σε τετοιο χωρο ειναι το Klipsch Heresy.

Με λιγότερα λεφτά παίρνει τα Klipsch Heresy, με 12άρι γούφερ και είναι μια χαρά...

Βάσης ηχεία σε 60 τετραγωνικά δε λέει. Εδώ εγώ έχω ηλεκτροστατικά πάνελ σε 23...

Δεδομένων των αναλογιών μια πρόταση βελτίωσης κάπως ακριβή βέβαια είναι αυτή για να μην έχεις θέμα οδήγησης και πιστεύω να έχεις βελτίωση στον ήχο σου με αυτά τα ηχεία

http://www.spicom.gr/display.php?lang=EL&model=TYPE 4

Χρησιμοποιώ αυτά ακριβώς τα ηχεία σε παρόμοια τετραγωνικά και ο ήχος τους γεμίζει το χώρο. Όμως... από χαμηλό μην περιμένεις και πολλά.

Τα Heresy φαίνονται σαφώς καλύτερη λύση.

kατ'αρχην σας ευχαριστω ολους που ασχολειστε,με βοηθατε πολυ..Φιλε Tyler?Durden σαφως και η λυση ηχειων δαπεδου θα ηταν προτιμοτερη,απο την αρχη επρεπε να παρω..Για τα μονοδρομα η τιμη ειναι απαγορευτικη παιδια..Για πειτε για sub..

Απάντηση: Re: Mικρή αναβάθμιση..

kατ'αρχην σας ευχαριστω ολους που ασχολειστε,με βοηθατε πολυ..Φιλε Tyler?Durden σαφως και η λυση ηχειων δαπεδου θα ηταν προτιμοτερη,απο την αρχη επρεπε να παρω..Για τα μονοδρομα η τιμη ειναι απαγορευτικη παιδια..Για πειτε για sub..
Μεχρι ποιο ποσο σκεφτεσαι να ξοδεψεις για οτι αποφασισεις;

Κάπου στις αγγελίες ή εδώ ή στο αντίστοιχο σάιτ, είδα ένα Velodyne προηγούμενης γενιάς, απ' αυτά τα σούπερ γρήγορα που πολύ τα παντρεύανε με Μάγκνεπαν,.... δίνονται σε κλάσμα της τότε τιμής, (γύρω στα 300 ευρώ αν θυμάμαι καλά)...

Για ψάξτο ...

Κάπου στις αγγελίες ή εδώ ή στο αντίστοιχο σάιτ, είδα ένα Velodyne προηγούμενης γενιάς, απ' αυτά τα σούπερ γρήγορα που πολύ τα παντρεύανε με Μάγκνεπαν,.... δίνονται σε κλάσμα της τότε τιμής, (γύρω στα 300 ευρώ αν θυμάμαι καλά)...

Για ψάξτο ...
Κατι τετοιο εψαχνα και εγω,το πολυ ως 500 ελεγα..Και αυτα με ζορι..