Μικρή βοήθεια για HDMI.

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Ψάχνω καλώδιο HDMI. 1.3α στα 12 μέτρα, αν γίνεται σχετικά οικονομικό.

Κάποια δεν έχουν καθόλου αυτό το μήκος, κάποια (το supra π.χ) πέφτουν μετά τα 8μέτρα σε 1.2 κλπ.
Το θέλω για χρήση στον infocus x10 με το blu ray bdp-lx320 της pioneer.
Όποιος γνωρίζει σχετικά, πληζ ας βοηθήσει.

Re: Απάντηση: Μικρή βοήθεια για HDMI.

Στο πλαίσιο θα βρείς Clictronic ,οικονομικά και δοκιμασμένα ok,απο πολλούς.

Ευχαριστώ, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω 12m. Μετά τα 10m φαίνεται να ανεβαίνει στα 15m. Και επιπλέον δεν δίνει άλλες πληροφορίες για το αν είναι 1.3a ή όχι.

Πέρνα μια βόλτα από εδώ: http://www.bluejeanscables.co.uk/store/hdmi-cables/index.htm

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι on-line κατάστημα, οπότε οι αλλαγές δεν είναι εύκολες. Αλλά έχει καλώδια με πολύ καλό value for money, και σε πάρα πολλές διαστάσεις.

Να ρωτήσω όμως κάτι. Έχει ψωνίσει κανείς από την blujeans με το σύστημά τους, δηλαδή Fedex κλπ; Από όσα ξέρω μέχρι σήμερα, το ασφαλέστερο μέσο για να μην περάσει τελωνείο κάτι, είναι το απλό αμερικάνικο ταχυδρομείο, το USPS και μάλιστα μαρκαρισμένο σαν "gift" ή "used".

Το άλλο που σημείωσα ψάχνοντας το site είναι ότι, αν κατάλαβα καλά, η πιστοποίηση για hdmi 1.3a category 2, φτάνει μόνο μέχρι τα 7,5 μέτρα. Από εκεί και πάνω, στα 12m που θέλω εγώ, είναι μεν 1.3a αλλά category 1, η οποία μάλλον δεν μπορεί να μεταφέρει σε υψηλά bit το deep color που υποτίθεται προσφέρει το pioneer bdp-320.
Ψιλοχάος.

Έχω ψωνίσει εγώ, και μου ήρθαν τα καλώδια κανονικά με FedEx χωρίς καμία επιπλέον χρέωση - γράφουν στο site ότι έχουν φροντίσει να απορροφούν τα σχετικά taxes.

Επίσης ήρθαν σε χρόνο ρεκόρ - 1 ή 2 μέρες από την παραγγελία.

Ότι είναι χάος, είναι. Μην ανησυχείς για deep colour κτλ - αυτά θα μας απασχολήσουν ουσιαστικά σε αρκετά χρόνια. Το upsampling που κάνουν τα BD players για εμένα είναι άχρηστο.

Δε νομίζω πάντως να παίζει και θέμα τελωνείου,αφού από ότι βλέπω το κατάστημα είναι Αγγλία.

Re: Απάντηση: Μικρή βοήθεια για HDMI.

Δε νομίζω πάντως να παίζει και θέμα τελωνείου,αφού από ότι βλέπω το κατάστημα είναι Αγγλία.

Δυστυχώς είναι στο Seattle, USA. Οι τιμές σε λίρες, προφανώς επειδή απευθύνονται και στην βρετανική αγορά...

Όπως έγραψα, δεν υπάρχει θέμα τελωνίου. Και εμένα μου φάνηκε περίεργο, αλλά ισχύει. Δοκιμασμένο.

Όπως λένε και στο site, οι τιμές του .co.uk είναι αισθητά ακριβότερες από του .com κυρίως για αυτό το λόγο.

Καλώς. Λέω να παραγγείλω απ' αυτούς. Σε περίπτωση που υπάρξει έξτρα χρέωση θα στείλω τον λογαριασμό στο Σωματείο... (υπ'όψη κυρίου Δημ.Δημητρακ.) ;-)

Μια χαρα καλωδια ,διπλοκαλωδιωσης για ηχεια δεν βλεπω ,λογω PayPal θα το δοκιμασω ,ειχα δει το site αλλα δεν γνωριζα πως μπορουσα να κανω on line αγορες

εχω το ATLONA σε 15μετρο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
τα 3 μετρα που περισσευουν δεν ειναι τιποτα....μπορεις να παιξεις με την τοποθετηση αργοτερα αλλα και να περασεις το καλωδιο σε καλυτερη "κρυψωνα"

Επιβεβαιώνω όσα έγραψε ο Δημήτρης Δημητρακούδης (θενξ κι όλας):
Παράγγειλα το καλώδιο στη blujeans στις 15 Δεκεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου το πρωί, μου χτύπησε η fedex την πόρτα. Δεν το πίστευα. Μιλάμε για υπερηχητική μεταφορά καλωδίου.
Πολύ στιβαρή κατασκευή, αρκετά χοντρό όμως και κλειδώνει κανονικά, στα 12 μέτρα. Κάπου γύρω στα 100 ευρώ.

Ευχαριστώ και τους Δημήτρη Τοπ. / harrysvr για τις προτάσεις τους.