μικρή dslr...oly ή ....

εγω παντως ακομα με αυτες τις μικρες ολυ τραβαω:))
ε410/ε420 και πηρα και μια ε520 να εχω, αλλα τελικα τις μικρες τις προτιμω πιο πολυ, μαλλον τις εχω συνιθισει απλα....και σκεφτομαι να παρω καμια 5δ2 τωρα μεταχιρισμενη, και φοβαμαι το μεγεθος:)

Πρόσεξε κάτι Δημήτρη. Η 400d είναι πιο μικρή από τις Oly 410/420. Επίσης η Ολυ έχει τη δική της εργονομία και το σημαντικότερο έχει άλλο κάδρο. Δεν βλέπεις το κλασικό κάδρο του φιλμ αλλά ένα κάδρο 4/3 όπως στις κόμπακτ.

Δεν έχω εμπειρία με 4/3. Οπότε δυσκολεύομαι να καταλαβω τι ακριβώς εννοείς.
Όμως θέλω λίγο να το δουλέψω το πράγμα.
Αν είναι να ξαναμπεί (και) άλλη dslr στο σπίτι, ας είναι κάποια που να μπορέσει να την ευχαριστηθεί άλλος αν δεν ταιριάξει στη σύζυγο.

δες μέσα από το σκόπευτρο της 400 d και θα διαπιστώσεις λόγο πλευρών 3/2. Δες μέσα από τις κόμπακτ που έχεις και θα δεις λόγο πλευρών 4/3. Άλλη σχέση μήκους ύψους του κάδρου.

Επειδή είχα πρόσφατα μια κουβέντα με τον Παναγιώτη, γενικά αν η θεματολογία σας έχει πολύ όρθιο κάδρο το 4/3 θα σας βολέψει πολύ. Ειδάλλως το 3/2, αν και βέβαια με τις σημερινές αναλύσεις κροπάρεις άφοβα όπως θέλεις...

έχω δουλέψει στην lx3 αρκετό 4/3 και 16/9, αν και είναι δύσχρηστα σε μιά κορνίζα πχ.
Μια κορνίζα που έχω επίτηδες την πήρα σε 4/3 ώστε να βλέπω καλά όλες τις παλιές φωτογραφίες με τις παλιές dslr που είχα-έχω.
Επίσης αν πχ γυρίσεις το κάδρο κάτι γίνεται, ενω αν γυρίσεις κάδρο σε 16/9 την έβαψες, ούτε γραμματόσημο δεν βλέπεις.
Σας είπα θέλω κάτι πολύ συμπαγές σε dslr αλλά να μην δώσω περιουσία. Αλλιώς αν δεν βολέψει πάλι η κόρη μου θα βρεθεί με δυό dslr.

εγω παντως ακομα με αυτες τις μικρες ολυ τραβαω:))
ε410/ε420 και πηρα και μια ε520 να εχω, αλλα τελικα τις μικρες τις προτιμω πιο πολυ, μαλλον τις εχω συνιθισει απλα....και σκεφτομαι να παρω καμια 5δ2 τωρα μεταχιρισμενη, και φοβαμαι το μεγεθος:)

Δες τώρα μια σύμπτωση ...

Εγινες εξπέρ στον τεχνητό φωτισμό που ακυρώνει το μειονέκτημα του σχετικά μικρού και αδύναμου σε χαμηλό φως αισθητήρα.

Η θεματολογία σου είναι κυρίως πορτραίτα και μακρο που το φορματ 4/3 βολεύει ...

Τα ράσα κάναν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα ????.

πρέπει να διατηρήσω κόστος χαμηλά και η μηχανή να είναι εύχρηστη και εντός "προδιαγραφών" που έθεσα.
Αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα. Με την ίδια λογική δυό μηχανούλες αγοράστηκαν και μπήκαν στο ράφι γιατί δεν της θύμιζαν πχ την pentax me super....

Ωχ .. απο εμφάνιση - ογκο πας για OM-D και είναι ακριβή ..

798px-PENTAX_ME_SUPER.jpg

highres-olympusomdem5-17_1327575916.jpg

μα δεν έχει καθόλου όγκο.
ίσα ίσα προεξέχει από την παλάμη σου

Aν η 400D (που έχετε) ως μέγεθος δεν περνάει τις προδιαγραφές δεν μπορώ να σκεφτώ φτηνή και καλή λύση με αίσθηση PENTAX ME SUPER. Οτιδήποτε παίζει σε μικρό-φτηνό (G3) πρέπει να δοκιμαστεί.

Αν περνάει .. η προταση του Βλάση για D5100 δείχνει ως η πιο value for money.

Η 400 ισως περνά τις προδιαγραφές αλλά έχει κατασχεθει από την κόρη κσι η μητέρα θέλει κάτι που να θυμίζει παρελθόν

Απάντηση: Re: μικρή dslr...oly ή ....

Η 400 ισως περνά τις προδιαγραφές αλλά έχει κατασχεθει από την κόρη κσι η μητέρα θέλει κάτι που να θυμίζει παρελθόν

Τότε οι επιλογές περιορίζονται σε Olympus OM-D και Fuji XE-1.

Re: Απάντηση: Re: μικρή dslr...oly ή ....

πολλά τα χρήματα Δημήτρη...

ακριβώς.
Θέλω να αποφύγω πάσει θυσία το ενδεχόμενο η μηχανή να μείνει αδούλευτη και εγώ να ξαναφορτωθώ μια dslr που στην περίοδο αυτή δεν την θέλω.
Οπότε πάμε σε κάτι φτηνό ή μετχ

Δες τώρα μια σύμπτωση ...

Εγινες εξπέρ στον τεχνητό φωτισμό που ακυρώνει το μειονέκτημα του σχετικά μικρού και αδύναμου σε χαμηλό φως αισθητήρα.

Η θεματολογία σου είναι κυρίως πορτραίτα και μακρο που το φορματ 4/3 βολεύει ...

Τα ράσα κάναν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα ????.

χαχα, και εγω το σκεφτομουν αυτο.
Αλλα νομιζω αυτα που τραβαω μου ταιριαζουν πιο πολυ στο χαρακτηρα μου, και η μηχανη που εχω φτανει για αυτο που θελω...
Σαν καδρο το 4/3 ειναι γενικα πιο καλο IMHO, τα 3/2 ειναι πιο καλo μονο για τοπια, ο αισθητήρας ναι, ειναι λιγο χαλια, αλλα η ε410 βγαζει πολυ sharp φωτος επειδη εχει πολυ αδυναμο ΑΑ φιλτρο και ειναι ιδανικη για μακρο:)
οταν την επαιρνα ομως δεν σκεφτομουν ποτε οτι θα ασχοληθω τοσο σοβαρα, και νομιζα οτι θα ειχα μονο αυτην και τον κιτ φακο για παντα....οποτε με βολευε το μεγεθος τοτε, και ειχε και πολυ καλο κιτ στα χαρτια, και η τιμη ηταν πολυ καλη...
supersonic στο παπαδακη ειδα την πανασονικ g3 με τον κιτ στα 299 ευρω, μικρη ειναι, μαλλον πιο μικρη και απο τις ολυ μου, σχετικα καινουρια μηχανη ειναι, εχει και σκοπευτρο και η τιμη νομιζω οχι ασχημη

Last edited:
Απάντηση: Re: μικρή dslr...oly ή ....

Στα 300 ίσως μας κάνει...

Στην συστηνω ανεπιφυλακτα παροτι δεν εχει ρετρο σχεδίαση, την εχω αγοράσει 2 φορες και την εχω κρατησει για δευτερο σωμα (μάλλον δεν θα μεινει για πολυ πάλι λογω αλλων αναγκων) ακριβως επειδή ειναι πολυ μικρή και εχει αρκετα καλο EVF, εχει σπαστη οθονη αφης και αρκετα καλο αισθητηρα εως τα ISO=800-1600 και ενσωματωμενο φλας.

Αν μπορεσεις αγορασε το σωμα και ψαξε για τον παλιο φακο του κιτ με μεταλλικη μοντουρα τον Πανυ 14-45 , ειναι παρα πολυ καλυτερος και για αυτο τον βρισκεις σπανια και αρκετα ακριβοτερος.

Αν θελησεις να την δοκιμασεις και να παρεις δειγματα και εισαι Αθηνα - Πειραια απλά στειλε ενα μυνημα.