MΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ

Σωστό αυτό με το ανηψάκι.
Πάντως υπάρχει μία τάση να ψάχνουν διάφοροι φίλοι να πάρουν πίσω κάτι παλιά player που έχουν χαρίσει σε ανηψάκια , ξαδέρφια, φίλους.
Μάλιστα ορισμένα παλιότερα κομμάτια κρατάνε τιμές διεθνώς.
Και δεν τα βρίσκεις και εύκολα.
Εγώ το είχα πει για τα νεκρόφιλα. Υπάρχει ζουμί στο παρελθόν.
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΖΕΙ.

Αν δεν έχουμε ολόκληρη την δήλωση των Κων Horning και Olson, δεν μπορούμε να τους επιρρίψουμε ευθύνες. Μήπως προσπαθούν να το λύσουν με άλλο τρόπο; Εγώ κατάλαβα οτι εννοούν ότι λύνοντας το πρόβλημα του jitter τά λύσαμε όλα τι ωραία τι καλά! Αλλά πάλι αν δεν έχουμε την δήλωση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Το εκπληκτικό που λένε οι ίδιοι έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Λένε λοιπόν πως το κυνήγι για την εξολόθρευση των jitters είναι λανθασμένο.
Οι τεχνικές που εφαρμόζονται έχουν σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται τα jitters αλλά ουσιαστικά να αποκόπτουν την ροή του μουσικού αποτελέσματος.
Και αυτό το άκουγαν.
Άρα και τα jitterakia μία χαρά ειναι στο επίπεδο που η ροή είναι ομαλή.

Έχω κι εγώ όπως και ο Βαγγέλης την εντύπωση πως ομαλή ροή σημαίνει ελάχιστο jitter (εντάξει... και μεγαλύτερη εικόνα).
Άρα μάλλον λέγεται το ίδιο με διαφορετικά λόγια.

valhala said:
- Εφόσον μπήκαμε όμως στο «τρυπάκι» να το αναλύσουμε, ας λέμε τα σύκα σύκα.

Η ανάλυση, του ότι το καλύτερο τροφοδοτικό δεν πολεμάει το jitter που είναι οέο;

Morfeas said:
Η ανάλυση, του ότι το καλύτερο τροφοδοτικό δεν πολεμάει το jitter που είναι οέο;

Τι “δεν”? οέο...
Το τροφοδοτικό δεν "πολεμάει" απολύτως τίποτα. Ο θόρυβος τροφοδοσίας, είναι μια από τις συνηθέστερες πηγές jitter. Τα λογικά συμπεράσματα, είναι ευκόλως εννοούμενα. Ίσως να μην κατάλαβα εγώ καλά τι θέλεις να πεις (είσαι και λιγομίλητος βρε παιδί μου, προφανώς απαντάς βιαστικά)... :chinscratch: :ernaehrung004:

Βεβαίως ο "ψεύτης" είναι μια μορφή μομφής, έναντι σε σχεδιαστές που κατά την άποψή μου για λόγους marketing, θέλουν να κρύψουν την τεχνολογική τους φιλοσοφία, - (που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί το 2006 να είναι διαστημική ή μυστικιστική, γνωστή θα είναι, γήινη και μάλιστα φρέσκια) -, μέσα σε θεωρίες συνομωσίας κατά των jitterόπληκτων, υποτίθεται αποπροσανατολισμένων συναδέλφων τους. Αυτοί πάνε από εκεί, άρα εμείς ας πάμε από εδώ…:grandpa:

Τελικά, το ερώτημα είναι αν μια ψηφιακή παλιατζούρα είναι σε θέση να παίξει καλύτερα από μια ψηφιακή φρεσκαδούρα και μάλιστα το αποτέλεσμα πρέπει να ερμηνευθεί δίνοντας την ανάλογη βαρύτητα, στα ψηφιακά και στα αναλογικά τμήματα ενός player. :award:

Ένα παραπάνω, γιατί ρε παιδιά είναι λίγο αφελές να λέμε ότι μια ψηφιακή συσκευή παραγωγής 2006, παίζει καλύτερα επειδή έχει μπόλικο jitter... -bye-

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Αν δεν έχουμε ολόκληρη την δήλωση των Κων Horning και Olson, δεν μπορούμε να τους επιρρίψουμε ευθύνες. Μήπως προσπαθούν να το λύσουν με άλλο τρόπο; Εγώ κατάλαβα οτι εννοούν ότι λύνοντας το πρόβλημα του jitter τά λύσαμε όλα τι ωραία τι καλά! Αλλά πάλι αν δεν έχουμε την δήλωση!
..ας ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα:
καταρχας δεν υπαρχει καμια δηλωση απο κανεναν. Τουλαχιστον εγω δεν εχω καμια τεοια δηλωση. Αν καποιος εχει ας την κοινοποιησει εδω. Μετα, θα κανουμε την κριτικη μας.

Στο προβλημα του jitter τωρα υπαρχει νομιζω μια μικρη παρεξηγηση.
Το jitter ειναι εγγενες προβλημα των ψηφιακων και παντα θα υπαρχει εστω και εξαιρετικα καταπιεσμενο. Το οτι καποιος δηλωνει οτι μετραει μερικα τρισεκατομυριοστα (τοσο δεν ειναι ενα pS ? ή κανω λαθος) , χρονικη αποκλιση, η οποια ειναι πιθανως μη ακουστη, δεν σημεινει οτι εξαλειψε εντελως το προβλημα.
Νομιζω οτι εχει τεραστια διαφορα το 'ελαχιστο" απο το "τιποτα".
Οταν λοιπον καποιος θεωρει οτι εχει "λυσει το προβλημα του jitter", εγω καταλαβαινω, οτι μετρησε 0 (ΜΗΔΕΝ) pS ή τελος παντων οποιοαδηποτε αλλη μοναδα μερτησης χρονου θελετε. Αν καποιος εχει ανακοινωσει κατι τετοιο να το μαθουμε και μεις......

Σκέφτομαι να κανονίσω με τον κ. Φουάση να στείλουμε ερωτήσεις στον ίδιο τον Horning για το player και ότι άλλο γουστάρουμε και αν έχει διάθεση ο άνθρωπος να μας απαντήσει.
Για τις πληροφορίες που έγραψα, διαβάστε την παρουσίαση στο www.audioexotics.hk
Εκεί ο αρθρογράφος μεταφέρει με ακρίβεια τις απόψεις των δημιουργών.

Πάντως νομίζω πως είναι ωραία ιδέα να στέλνουμε τίποτα email σε κατασκευαστές και να απαντούν στις ερωτήσεις μας.
Θα πρέπει να μιλήσω με κάποιους αντιπροσώπους.

Eάν μπείτα στο site , να πάτε στο newsletter kαι να διαβάσετε το θέμα που ανέβηκε στις 21-9-2006.
Αμέσως μετά έχουν και τις πρώτες εντυπώσεις από την ακρόαση.

Πάντως αυτό που άκουσα εγώ ήταν κατάμαυρο και πολύ πιο όμορφο από το δικό τους.
Όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης τα μαύρα παίζουν πάντα καλύτερα.
Δεν ξέρω τι παίζεται αλλά συμφωνώ μαζί του.
Τα πολλά γυαλισμένα αλουμίνια με παγώνουν λίγο.
Αυτό το εσωτερικό underground πρωταγωνιστεί και στις ψυχοακουστικές μου επιρροές.
Εδώ έβαλα τον Ντένις Χαντ της Cary να μου βάψει το player μπορντώ.

Απάντηση: Re: MΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Εδώ έβαλα τον Ντένις Χαντ της Cary να μου βάψει το player μπορντώ.

κανεις πλακα φανταζομαι!!!!

παντως, αρπαζω την ευκαιρια να δηλωσω κι εγω ερωτευμενος με το Cary μου. Το αποχωριστηκα για 6 ημερες και δεν μπορουσα να ακουσω με το παλιο μου player. Cary Audio Rules :music-smiley-005:

valhala said:
Το τροφοδοτικό δεν "πολεμάει" απολύτως τίποτα. Ο θόρυβος τροφοδοσίας, είναι μια από τις συνηθέστερες πηγές jitter.

Ισως να μην είμαστε στην ίδια ακριβώς συχνότητα αλλά παώ στοίχημα ότι είμαστε στην ίδια μπάντα. -bye-

Μέχρι στιγμής συμφωνούμε ότι η συνολική ποιότητα του τροφοδοτικού (που σ αυτήν ένα μεγάλο κομμάτι έχει το layout) θα επηρεάσει το επίπεδο jitter. Φαίνεται να συμφωνούμε επίσης ότι ένα καλό τροφοδοτικό απο ένα λιγότερο καλό θα έχει χαμηλότερο jitter σαν αποτέλεσμα.

Δεν φαίνεται να ψεύδονται οι κύριοι σχεδιαστές απ ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής.

Κι απ το link που δίνει ο Δημήτρης παραπάνω φαίνεται ότι δεν έχουν (οι σχεδιαστές) αυτοσκοπό το μηδενικό jitter. Το αντίθετο μάλιστα.

ΥΓ: απάντηση, βιαστικά και στην ουσία ελπίζω, χωρίς τεχνικές λεπτομέρεις που δεν είναι σκοπός αυτής της κατηγορίας.

Now you 're talking my friend.:grinning-smiley-043

Η αλήθεια είναι ότι από το link, τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο προσγειωμένα αλλά βέβαια κατ’ εμέ το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν αυτό. Το πρόβλημα ήταν ότι κινδυνέψαμε να ισχυριστούμε λάθος πράγματα για λάθος συσκευές, παλιές και νέες.

p.s. Το ότι έγραψες βιαστικά το σημείωσα μόνον ως κυριολεξία, (χωρίς δηλαδή υπονοούμενο), δηλαδή ότι προφανώς είσαι απασχολημένος με άλλα θέματα και προσπάθησες να πάρεις μέρος στην κουβέντα στα γρήγορα, πιο γρήγορα από ότι ίσως θα ήθελες. thnx

Πέτρο δεν κάνω πλάκα. Μιλάω πολύ σοβαρά.
Με τον εδώ αντιπρόσωπο τον κ. Χατζή , πήραμε τηλέφωνο στην Αμερική και ζητήσαμε 2 player να βαφτούν με το τζάγκουαρ ρεντ της εταιρείας.
Μας απάντησαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Ίσως να είναι τα μοναδικά στον πλανήτη με αυτό το χρωματισμό.
Μάλιστα χιουμοριστικά έλεγα τότε πως θα μπορούσα να τους ζητήσω να μου κάνουν και καμμιά αερογραφία ή να γράψουν πάνω στο σασι jimmy.
To πολύ - πολύ να με έβριζαν.
Τρελά ευέλικτοι οι Αμερικάνοι με τους πελάτες τους.

Απάντηση: Re: MΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Πέτρο δεν κάνω πλάκα. Μιλάω πολύ σοβαρά.
Με τον εδώ αντιπρόσωπο τον κ. Χατζή , πήραμε τηλέφωνο στην Αμερική και ζητήσαμε 2 player να βαφτούν με το τζάγκουαρ ρεντ της εταιρείας.

και ο Χατζης Rules!!!

οταν αλλαξω ενισχυτικα θα κοιταξω οπωσδηποτε και τα Cary.

Morfeas said:
Ι
...
Μέχρι στιγμής συμφωνούμε ότι η συνολική ποιότητα του τροφοδοτικού (που σ αυτήν ένα μεγάλο κομμάτι έχει το layout) θα επηρεάσει το επίπεδο jitter. Φαίνεται να συμφωνούμε επίσης ότι ένα καλό τροφοδοτικό απο ένα λιγότερο καλό θα έχει χαμηλότερο jitter σαν αποτέλεσμα.

...

Γιατί;

Costas Coyias said:
Γιατί;

- Η σωστή τροφοδοσία στα ψηφιακά (κοινώς τα καλά τροφοδοτικά), όπως και τα transport, επηρεάζουν το jitter λόγω θορύβων:

Σταματάκος in avmentor said:
Κάθε φορά που ένα τράνσπoρτ κινείται για να κάνει tracking ή για να εστιάσει σε έναν σκεβρωμένο δίσκο, δημιουργεί αιχμές στα κυκλώματα τροφοδοσίας που με την σειρά τους επιδρούν στα ψηφιακά κυκλώματα αλλάζοντας τις θέσεις των κυματομορφών τους στιγμιαία.

...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Αυτό που έχει αξία είναι πως η MF έχει άποψη.
Άσχετα εάν θα αγοράσω ποτέ από αυτήν (μπορεί να μη το κάνω ποτέ) γουστάρω τρελά ανθρώπους με άποψη.

Σωστός!!!:music-smiley-005:

Morfeas said:
Often, jitter distribution is significantly non-Gaussian. This can occur if the jitter is caused by external sources such as power supply noise.

Διάβασμα για jitterομανείς και όχι μόνο http://www.tnt-audio.com/clinica/diginterf1_e.html

Ενδιαφερον το αρθρο. Παροτι εχω "ξεψαχνισει" το σχετικο με το nonos 1541, αυτο μου ειχε ξεφυγει. Oτηδηποτε σταδιο ππαρεμβαλεται , εισαγει το δικο του jitter. Aκομα και τα καλωδια συνδεσης μεταξυ τρανσπορτ και ντακ.
To δε προτοκολλο SPDF, ειναι ενας αλλος "pain in the ass" .....

Για μενα ειναι πλεον ξεκαθαρο, οτι η καλητερη σχεδιαστικη προσεγγιση στο προβλημα ψηφιακος ηχος, ειναι πολυ καλο τρανσπορτ και απευθειας συνδεση μεσω Ι2Σ με το ντακ και αποφυφη ολων αυτων των μετατροπων προς και απο SPDF.
Τροφοδοτικα καλα παντου και φυσικα λαμπα στην εξοδο:grinning-smiley-043
Οπως αυτο που εχει υλοποιησει ο συναδελφος Ευαγελλος. Τωρα, αν αυτο εχει τεραστιο κοστος για να βγει οπως πρεπει στο εμποριο, αυτο ειναι αλλο θεμα.....