Μικρή συλλογή κομπολογιών

Πολύ όμορφο κομπολόι. Και η συναισθηματική του αξία το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο! Είναι κρίμα να το έχεις με σπάγκο, μπορείς να απευθυνθείς σε κατάλληλο μαγαζί να σου το περιποιηθούν λίγο, μια φούντα, ένα ωραίο νημα να το περάσεις.
Μια μικρη διόρθωση, είναι Lxar, lxar με μικρά γράμματα :)

thanks lxar! Πραγματικα ειναι απολαυστικο/χορταστικο αυτο το κομπολοι.
Συναισθηματικη αξια εχει oμως και το δεσιμο που εχει κανει ο ιδιος ο παππους μου, γιαυτο ακριβως δεν το αλλαζω..:))

Nα σε ρωτησω, το κομπολοι απο ελεφαντοδοντο που εχεις στην περασμενη σελιδα φωσφοριζει? Εχω ενα λιγακι παρομοιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως ειναι. Χαντρες φωσφοριζε?

9743458692_0ae511a496_b.jpg

Όχι, δεν φωσφορίζει, τα κίτρινα σημεία είναι ο τερηδονισμός του λόγω της παλαιότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτό τί υλικό είναι. Είναι φυσικό; Για να φωσφορίζει λιγάκι δύσκολο, πόσο ασβέστιο να χει πια αν είναι οστέϊνο;
Είναι ωραίο όμως χρώμα.
Σε καταλαβαίνω για το δέσιμο, τέτοια αντικείμενα κλείνουν μέσα τους πολλά

Ναι, οντως ομορφα πραγματα, και μολις συνειδητοποιησα οτι το (πραγματικο) κεχριμπαρι ειναι δυστυχως πανακριβο!!

Ναι, οντως ομορφα πραγματα, και μολις συνειδητοποιησα οτι το (πραγματικο) κεχριμπαρι ειναι δυστυχως πανακριβο!!

Είναι ακριβό υλικό γιατί είναι παμπάλαιο, ίσως όσο και τα διαμάντια. Κάρβουνο το ένα, ρετσίνι το άλλο
Το παλιό κομπολόι που χεις υποψιάζομαι πως είναι φατουράν ή μισκέτα, βακελίτης, ας πούμε συνθετικό κεχριμπάρι. Δεν το λέω για να μειώσω την αξία του, τα φατουράν είναι επίσης πανάκριβα

Δεν με πειραζει, οτι και να ειναι, ουτως η αλλως δεν προκειται να το πουλουσα ποτε. Αλλα καλο ειναι να ξερεις και απο τι ειναι φτιαγμενο, ετσι για την ιστορια.

...Εγώ τα χω μαζέψει είτε από ταξίδια μου στην Πόλη, είτε παραγγελία απο Λίβανο, από ψάξιμο στο ιντερνετ, ebay κτλ

Κάποια στιγμή στο μέλλον παίζει να σου στείλω pm με κάνανε link αν βρω κατι ενδιαφέρον για να μου πεις την άποψη σου (εφόσον δεν σε πειράζει φυσικά).

Με την ευκαιρία, 2 μέρες τώρα ξανάβγαλα το κοκάλινο και το απολαμβάνω ξανά.

Όχι βέβαια, εννοείται πως θα χαρώ αν μπορώ να βοηθήσω στην επιλογή. Και μακάρι λίγο παίξιμο του κομπολογιού να ναι ένα τσιγάρο λιγότερο για κάθε καπνίζοντα.

Χαχαχα και βάλε. Να λες καμιά 100αριά αιώνες σε μεγάλη πίεση. Χρώμα πάντως, ε; χρυσάφι