Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

οι mini itx μητρικες δεν παιρνουν καρτα ξεχωριστη? εφοσον εχουν pci-
Γιατι αν βαλουμε μια ξεχωριστη καρτα , τοτε εκεινη παιρνει το φορτιο.Ειμαι λαθος?

Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

οι mini itx μητρικες δεν παιρνουν καρτα ξεχωριστη? εφοσον εχουν pci-
Γιατι αν βαλουμε μια ξεχωριστη καρτα , τοτε εκεινη παιρνει το φορτιο.Ειμαι λαθος?

Παίρνουν... και μπορείς να βάλεις ότι κάρτα γραφικών θέλεις για να αναλάβει την αποκωδικοποίηση αρχείων video και να σε αφήνει να παίζεις αν θέλεις...

Re: Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Παίρνουν... και μπορείς να βάλεις ότι κάρτα γραφικών θέλεις για να αναλάβει την αποκωδικοποίηση αρχείων video και να σε αφήνει να παίζεις αν θέλεις...
τι εννοεις να με αφηνει να παιζω?

zilmer δεν ξερω αμα σε ενδιαφερει και πας για εξτρα γραφικών* αλλα έρχονται και οι φθηνες ATI 6xxx πχ ΑΤΙ 6450
οι οποίες θεωρητικά είναι και για 3D

*απο κει και μετα ομως αλλαζει ολο το εργο για την επιλογη κουτιου

ευχαριστω portioli.Ο μονος λογος που το ψαχνω , ειναι οτι θελω κουτι με βαθος οχι μεγαλυτερο απο 40cm.Κατα προτιμηση κατω απο 40 δλδ,γιατι και με το καλωδιο του power ειναι αλλα 4-5cm.Θα μου πεις τι καθομαι και ψαχνω..εξεχει ρε γμτ το παλιοκουτο λιγο και μου την σπαει.Για αυτο τρωγομαι.

ευχαριστω portioli.Ο μονος λογος που το ψαχνω , ειναι οτι θελω κουτι με βαθος οχι μεγαλυτερο απο 40cm.Κατα προτιμηση κατω απο 40 δλδ,γιατι και με το καλωδιο του power ειναι αλλα 4-5cm.Θα μου πεις τι καθομαι και ψαχνω..εξεχει ρε γμτ το παλιοκουτο λιγο και μου την σπαει.Για αυτο τρωγομαι.

Εγώ έστησα για το γαμπρό μου το παρακάτω κουτί που το βρήκε και το παραγγείλαμε από το ebay.de 110 αν δεν κάνω λάθος.

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=GD04&area=

Αν δεις έχει 323mm βάθος. Πολύ καλό κουτί με ΠΟΛΥ καλό αερισμό και αρκετά ποιοτικό και διακριτικό. Παίρνει κανονική κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό, αλλά miniATX μητρική. (το τροφοδοτικό είναι τοποθετημένο ακριβώς δεξιά από τη μητρική) Επίσης το μοντέλο 05 έχει παρόμοιες προδιαγραφές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

τι εννοεις να με αφηνει να παιζω?

να σε αφήνει να παίζεις κανά παιχνίδι εννοούσα... :ernaehrung004:

Εγώ έστησα για το γαμπρό μου το παρακάτω κουτί που το βρήκε και το παραγγείλαμε από το ebay.de 110 αν δεν κάνω λάθος.

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=GD04&area=

Αν δεις έχει 323mm βάθος. Πολύ καλό κουτί με ΠΟΛΥ καλό αερισμό και αρκετά ποιοτικό και διακριτικό. Παίρνει κανονική κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό, αλλά miniATX μητρική. (το τροφοδοτικό είναι τοποθετημένο ακριβώς δεξιά από τη μητρική) Επίσης το μοντέλο 05 έχει παρόμοιες προδιαγραφές.

ΠΑΡΑ πολύ καλό κουτί.... τι ψύκτρα έβαλες? τι επεξεργαστή? κάρτα γραφικών? από φασαρία τι λέει?
(κρίμα που δεν έχει IR)

πολυ καλο κουτι οντως και παιρνει και m-ATX , το οποιο ειναι μια χαρα.Παρατηρω επισης οτι εχει 12αρια ανεμιστηρακια πραγμα σπανιο .
@Nika , δεν ειναι κατι φοβερο , αλλα κανει την δουλεια του νομιζω υπερβολικα καλα--->ριξε μια ματια http://www.hacshop.gr/view.php?id=68715
:ernaehrung004:

ΠΑΡΑ πολύ καλό κουτί.... τι ψύκτρα έβαλες? τι επεξεργαστή? κάρτα γραφικών? από φασαρία τι λέει?
(κρίμα που δεν έχει IR)

το DVD drive τοποθετημένο φτάνει μέχρι την άκρη του επεξεργαστή, γι αυτό έχει περιθώριο 7 πόντους για ψύκτρα, και εμείς επιλέξαμε αυτή:
http://www.scythe-usa.com/product/cpu/034/scsk1000_detail.html

εγώ τελευταία, αντίθετα από πολλούς συναρμολογώ AMD AM3 socket υπολογιστές για HTPC. Βασικά γιατί βρίσκεις ενσωματωμένα πολύ καλά γραφικά στο τσιπσετ, που παίζουν τα πάντα. Είτε 785 είτε 880 ή και τα "μεγαλύτερα" τσιπσετ. Αν το συνδυάσεις με ένα φθηνό αλλά αρκετά δυνατό διπύρηνο Athlon II X2, εκμεταλλευόμενος τις ιδιότητες του τσιπσετ αφήνεις τον επεξεργαστή να κοιμάται = ΑΘΟΡΥΒΗ λειτουργία (μια καλή ψύκτρα σαν την παραπάνω, όταν περιστρέφεται σε χαμηλές στροφές ίσα που ακούγεται) και η δουλειά γίνεται πολύ καλά στα γραφικά της μητρικής.
Επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε να παίζει και παιχνίδια πρώτου προσώπου, βάλαμε ένα 3πύρηνο επεξεργαστή (που ξεκλειδώθηκε σε 4πύρηνο από το bios) και μια fanless κάρτα γραφικών Gigabyte 5750 που υποστηρίζει και bitstream για τα καινούρια audio formats σε ΟΝΚΥΟ που αγοράστηκε πρόσφατα.
Και ένα επώνυμο τροφοδοτικό όχι πολλά watt, με 14 εκ. ανεμιστήρα.
Το σύνολο έχει πολύ χαμηλό θόρυβο, σε απόλυτα ήσυχο δωμάτιο τη νύχτα ακούγεται ένα ελαφρύ φύσημα, αν και με πιο "λιτά" εξαρτήματα (GPU & CPU) πιστεύω θα ήταν ακόμη πιο αθόρυβο (ο δικός μου διπύρηνος στο DXVA τρώει γύρω στα 7 watt - 800 MHz - η ψύκτρα μου περιστρέφεται με 900 rpm) Έχει 3 12άρια φαν, φαίνονται μελετημένα, οι λεπίδες έχουν επιφάνειες σαν το μπαλάκι του γκολφ, υπάρχουν παντού φιλτράκια και όλα βγάζουν αέρα από το κουτί.

andre74 εχεις μαγαζι?

Όχι δεν έχω, αλλά είχα ξεκινήσει την ...καριέρα μου συναρμολογώντας PC από πιτσιρικάς, πριν το 90, εδώ και χρόνια δουλεύω σε χημική βιομηχανία όπου υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι "πελάτες" όταν μάθουν πως δεν ζητάς χρήματα και έτσι δεν περνάει μήνας ή και βδομάδα που να μην μου ζητήσουν να ασχοληθώ με κάποιο PC. Κι ένας λόγος είναι πως απεχθάνομαι την πολιτική των αλυσίδων πληροφορικής να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ενώ υπάρχουν πολύ καλές φθηνές λύσεις πλέον, αν ξέρει κανείς τι να επιλέξει. Δυστυχώς και για τα μικρά καταστήματα δεν είναι δυνατόν (και επικερδές) ίσως να ασχολούνται τόσο λεπτομερειακά με το κάθε εξαρτηματάκι όσο το κάνουμε οι ερασιτέχνες.
Συγνώμη για το off topic, για ποιο λόγο έκανες την ερώτηση; Αν χρειάζεσαι κάποια βοηθεία - εξ αποστάσεως - στη διάθεσή σου.

Last edited:
Επειδή παρακολουθώ το πόστ για το νέο μου htpc και επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το σπορ λόγω mac μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα parts που προτάθηκαν σε αυτό το πόστ για να έχουμε και εμείς οι αρχαριοι ένα μπούσουλα;

Συγνώμη για το off topic, για ποιο λόγο έκανες την ερώτηση; Αν χρειάζεσαι κάποια βοηθεία - εξ αποστάσεως - στη διάθεσή σου.

γιατι καταλαβες αμεσως τι ζηταω :ernaehrung004: Να εισαι καλα , και ναι θελω να μας πεις την γνωμη σου για μητρικη + επεξεργαστη+καρτα γραφικων.Παιχνιδια αδιαφορω , και αν παιξω κατι και δεν το παιζει δεν με απασχολει.Αν ομως βαλω BR ή Mkv βαρυ και κανει σπασιματα θα το κανω κομματια :smash: :p.
Χτες ειδα στο popcorn το inception σε ΒR δομη , και το the tourist σε mkv 1080p σχεδον και τα 2 μαζι 4 ωρες + , και δεν ειδα ουτε 1 σπασιμο στην κινηση.
Ετσι θελω και το pc- να καθομαι και να το απολαμβανω οχι να με εκνευριζει.
Κουτι λιγο πολυ θα βρουμε.Αυτο που προτεινεις το βρηκα στο hacshop .
Ξεφευγει λιγο ο προυπολογισμος , αλλα το να καθομαι να αναλωνομαι σε xtreamer ultra, mini Itx, ενσωματωμενες καρτες γραφικων που ψυχοραγουν,επεξεργαστες που δουλευουν στο 90% και με κατι <βαρυ> κολλανε, ε οχι δεν θα παρω.Προτιμω ηρεμια+ησυχια+απολαυση.
Προς το παρων θα παιξει σε μεγαλη τηλεοραση (55") και απο την καινουργια σαιζον σε προβολεα περιπου στις 110".
Αυτα..τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω και ισως να ειμαι λαθος, αλλα το φτηνο ειναι και ακριβο , αλλα και το ακριβο δεν ειναι παντα το καλυτερο.

Επειδή παρακολουθώ το πόστ για το νέο μου htpc και επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το σπορ λόγω mac μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα parts που προτάθηκαν σε αυτό το πόστ για να έχουμε και εμείς οι αρχαριοι ένα μπούσουλα;
σωστος-θα γινει :ernaehrung004:

Βασικά από αλλού ξεκινησε (Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!), και έχει σπάσει σε υποσετάπ ανάλογα τελικά το τι θέλει ο καθένας...

Βασικά από αλλού ξεκινησε (Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!), και έχει σπάσει σε υποσετάπ ανάλογα τελικά το τι θέλει ο καθένας...

σωστος ο lykman. Ειπαμε την πρωτη συνθεση που κολλαει και με τον τιτλο μικρο και αθορυβο , αλλα δεν ξερουμε αν τα κανει ολα.
Υπαρχει και η μεσαια λυση που φαινεται να τα κανει ολα , αλλα δεν ειναι μικρο.Αναλογα με το τι υποχωρηση θελει να κανει κανεις.

Να πω ότι κατάλαβα που καταλήξαμε?? (και παρακολουθώ το post)..

Ψέμματα θα πω... :nounder::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

σωστος ο lykman. Ειπαμε την πρωτη συνθεση που κολλαει και με τον τιτλο μικρο και αθορυβο , αλλα δεν ξερουμε αν τα κανει ολα.
Υπαρχει και η μεσαια λυση που φαινεται να τα κανει ολα , αλλα δεν ειναι μικρο.Αναλογα με το τι υποχωρηση θελει να κανει κανεις.

Μικρό αθόρυβο και να τα κάνει όλα, το μυαλό μου πάει μόνο σε mini-itx με Intel Core i3 ή i5 και με δυνατότητα να πέρνει εξωτερική κάρτα γραφικών.

Βέβαια μιλάμε για σχεδόν αθόρυβο PC αφού στην καλύτερη θα έχει έναν 12" ανεμιστήρα.

Τώρα αν πάμε σε λύση m-atx τότε αυξάνονται οι επιλογές αλλά σίγουρα μεγαλώνουμε σε μέγεθος.