Μικρο-ευαισθητα ηχεια

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Ψαχνω ηχεια bookself για γραφειο 8-9 τετραγωνικων και ζητω τα φωτα σας

Πρεπει να ειναι μικρα σε ογκο (βασικο) και ευαισθητα επειδη θα οδηγηθουν απο ενα ενισχυτακο Τ-2020 (>89db?), απο iMac σαν πηγη
Θα παιζουν σε χαμηλες σταθμες και για 2-3 ωρες τη μερα (max). Η αποσταση ακροασης θα ειναι 1.5μ περιπου.
Το budget οχι πανω απο 300 ευρω.
Μου εχουν προτεινει τα JohnBlue JB3, αλλα αν υπαρχουν αλλες γνωμες εστω και για μεγαλυτερου ογκου, ευπροσδεκτες

Στο μεγεθος των JohnBlue JB3 και εξισου εξαιρετικα με το 1/3 του κοστους αλλα DIY ειναι και αυτα.
Αν εχεις ορεξη και πιανουν ελαχιστα τα χερια σου , στα προτεινω με κλειστα τα ματια.

Κωστα τα εβλεπα και εγω αυτα, μου ειχαν κανει εντυπωση στο σπιτι σου:))
Αλλα αν καταλαβα σωστα τα μεγαφωνα ειναι obsolete τωρα, που τα βρισκω?

Κωστα τα εβλεπα και εγω αυτα, μου ειχαν κανει εντυπωση στο σπιτι σου:))
Αλλα αν καταλαβα σωστα τα μεγαφωνα ειναι obsolete τωρα, που τα βρισκω?

Εχεις δικιο , τωρα το βλεπω.
Φαινεται να εχει αντικατασταθει απο αυτο (κατω κατω) χωρις να ξερω κατι παραπανω ομως.

Ένα φιλαράκι που ψάχνει κάτι παρόμοιο, του πρότειναν αυτά. Δεν ξέρω τι λένε..τα έχει ακούσει κανείς? Παίζουν στα 160 ευρώ.

εγώ θα πέταγα τον 2020 και τους περιορισμούς του και θα αγόραζα ένα ζευγάρι ενεργά (όπως πχ. τα εξαιρετικά fostex pm 0.4 στα 200 παρά κάτι ευρώ) και θα τα οδηγούσα απ' ευθείας από τον ι-μακ ...

εγώ θα πέταγα τον 2020 και τους περιορισμούς του και θα αγόραζα ένα ζευγάρι ενεργά (όπως πχ. τα εξαιρετικά fostex pm 0.4 στα 200 παρά κάτι ευρώ) και θα τα οδηγούσα απ' ευθείας από τον ι-μακ ...

+1

κι ακομα καλυτερα samson με 5.25 ιντσων μεγαφωνο σε τιμη χωμα απ το "Θωμα" http://www.thomann.de/gr/samson_media_one_5a.htm

Σας ευχαριστω για τις προτασεις.
Η «εμμονη» με τον 2020 ισως να είναι αβασιμη και προκυπτει από ένα πολύ ικανοποιητικο (και αναπαντεχο) παντρεμα με κατι vintage ηχεια μεγαλα και σχετικα απαιτητικα.
Ξερω ότι είναι λαχειο γιατι με αλλα πιο ευαισθητα δεν ταιριαξε.
Αυτά δυστυχως δεν μπορω να τα παρω στη δουλια, δε χωρανε.
Η ιστορια με τα DIY δε με αφηνει αδιαφορο, περισσοτερο για την προκληση και την περιπετεια του πειραματισμου, ειμαι ασχετος αλλα νομιζω ότι πιανουν τα χερια μου.

Τωρα για τα ενεργα, δεν εχω εμπειρια και φοβαμαι την «μεταλλικη ψηφιακιλα» (if you know what I mean) που με κουραζει αφανταστα.
Ειδικα στα φτηνα δεν ξερω ειμαι πολύ επιφυλακτικος, πρεπει να παω να ακουσω.
Δεν ξερω τι γινεται και αν και ακουγετε παραλογο, αλλα αυτόν τον φτηνιαρικο 2020 μπορω να τον ακουω για ωρες. Μπορει να μη βγαζει ενταση, κατι που δε με ενδιαφερει αλλωστε, αλλα με ένα απλο Vdac βγαζει αρκετα καθαρα μεσαια και ισορροπημενα χαμηλα.

Τωρα για τα ενεργα, δεν εχω εμπειρια και φοβαμαι την «μεταλλικη ψηφιακιλα» (if you know what I mean) που με κουραζει αφανταστα.
Ειδικα στα φτηνα δεν ξερω ειμαι πολύ επιφυλακτικος, πρεπει να παω να ακουσω.
Δεν ξερω τι γινεται και αν και ακουγετε παραλογο, αλλα αυτόν τον φτηνιαρικο 2020 μπορω να τον ακουω για ωρες. Μπορει να μη βγαζει ενταση, κατι που δε με ενδιαφερει αλλωστε, αλλα με ένα απλο Vdac βγαζει αρκετα καθαρα μεσαια και ισορροπημενα χαμηλα.

Τα samson που σου ανεφερα, ξεχωριζουν ακριβως για την διαφανεια κ το μαλακο χαρακτηρα του τουιτερ τους παροτι εισαγωγικης σειρας μοντελο. Παρε το Vdac και κανονισε ακροαση σε ενα χωρο που θα βρεις πολλα ενεργα ηχεια για να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Οσο για τον 2020, εχω εναν Lepai και καταλαβαινω ακριβως τι λες.

Πάνο, άκουσε αυτά που σου λέμε και θα δεις ... καθαρότητα, ταχύτητα, ατάκα, όλα άριστα .... ούτε ψηφιακίλες ούτε τίποτε ... άκουσε και θα καταλάβεις ...

Φυσικα και θα σας ακουσω γιατι ξερετε/εχετε ακουσει πολυ περισσοτερα απο εμενα
Παω για ενεργα