Μικρό μέγεθος Video εικόνας

shatzi

New member
10 October 2007
99
Καλησπέρα

Έχω ένα laptop και αποφάσισα να το συνδέσω με την καινούργια μου LCD TV για να παρακολουθώ ταινίες DVD η HD. Το πρόβλημα που παρατήρησα παίζοντας διάφορα videos είναι στο μέγεθος της εικόνας το οποίο είναι μικρότερο από τα κλασικά white screen όπως όταν παίζει από DVD player. Υπάρχει κάποια ρύθμιση η κάποιον codec που πρέπει να περάσω έτσι ώστε οι ταινίες να παίζουν σε κανονικό μέγεθος?
Μέσα από τον VLC player διαπίστωσα ότι μπορείς να πειράξεις το μέγεθος της εικόνας μικραίνοντας τα μαύρα περιθώρια πάνω και κάτω αλλά σου κόβει εικόνα δεξιά και αριστερά.

Ευχαριστώ.

Με όποια ανάλυση και να βάλω τα ίδια μαύρα κενά θα μου δώσει η ταινία. Και όχι μόνο στην TV αλλά και στο Monitor του Laptop.

Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που έλεγες. Μάλον τότε το μέγεθος διάστασης του αρχείου που παίζεις είναι τέτοιο. Μήπως παίζεις μικρά αρχεία avi ή divx;

Δηλαδή αν πάρεις ένα dvd σε 16:9 και το παίξεις, δε στο παίζει κανονικά το laptop; Δε γεμίζει η οθόνη; Αντίστοιχα, αν δώσεις καλή έξοδο θα γεμίσει και την εικόνα της tv. Προσοχή, σου λεώ να δοκιμάσεις 16:9 dvd και όχι 2.35:1.

Μα αυτο ειναι το πρόβλημα μου. DVD 16:9 τα οποια απο το player παιζουν με τα κλασικα μαυρα περιθώρια, στο laptop το ιδιο DVD παιζει με μεγαλύτερα περιθώρια

Συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω. Σε tv 16:9 που έχεις, βάζεις σε desktop DVD player δισκάκι 16:9 και το βλέπεις με μαύρες μπάρες;

Σίγουρα είναι 16:9 το δισκάκι;

Ναι να κάνω μια διόρθωση γιατι όντως δεν το έγραψα και εγω καλά Δισκάκια τα οποια ειναι 16:9 και πιάνουν όλη την εικόνα δεν εχω πρόβλημα ουτε αν παίξει απο το dvd player αλλα ουτε και αν παιξει απο το laptop. Το πρόβλημα ειναι στο Format 2.35:1 το οποίο απο το DVD player παιζει στην TV με τα κλασικά μαυρα κενα πανο και κάτω, αλλά απο το laptop τα κενα ειναι μεγαλύτερα χωρίς να διαπιστώνω ομοσ κάποια παραμόρφωση

ΟΚ, άρα καταρχάς δεν έχουμε κάποιο σημαντικό πρόβλημα (κατ εμέ!) :coool:
Έτσι όπως διατύπωσες το πρόβλημα στην αρχή πάντως, άλλα κατάλαβα...

Ηλίθα Ερώτηση: Το Monitor του laptop σου είναι wide, Π.χ 15,4"; Τι ανάλυση έχει;

Δεν το κατάλαβα.... Δεν παιζει σωστά επειδή το Monitor δεν ειναι Wide????? Και οταν κανω σύνδεση με την Wide Tv δεν θα έπρεπε εκει να ειναι ok?????

Ένα βίντεο που παίζεις, (γενικά) είτε είναι 4:3, είτε 16:9, ή 2.35:1. Αναλόγως λοιπόν και σε τι οθόνη (wide ή όχι) το απεικονίζεις, θα βλέπεις σε διαφορετικά σημεία (πάνω ή κάτω) και διαφορετικού μεγέθους, μαύρες μπάρες. Αλλιώς θα πρέπει να γίνει κάποιο strech ή zoom που θα αλλοιώσει την εικόνα του βίντεο.

Αν παίξω ένα dvd 2.35:1 στην wide οθόνη του pj μου, έχω μικρές σχετικά μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Αν παράλληλα ανοίξω και την CRT 29" 4:3 που έχω, οι μπάρες θα καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερο χώρο, γιατί προσπαθεί να χωρέσει όλη η wide εικόνα σε μικρότερο πλάτος.

Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εν τέλει. Όλος ο κόσμος έτσι βλέπει.

Έτσι είναι...παίξε και λίγο με τις ρυθμίσεις του player σου να δεις διαφορές σε απεικόνιση...

Εγώ έχω μόνιτορ στο πισί 4:3 και τηλεόραση 16:9...ανάλογα πού θέλω να δω, δίνω και την σωστή ανάλυση....η ταινία φυσικά παίζει παραμορφωμένα στο μόνιτορ, σωστά στι τιβί και το αντίστροφο ανάλογα τι θα επιλέξω...

Εσύ πρόσεξε να μην έχεις κάποιου είδους παραμόρφωση στην εικόνα σου και είσαι ΟΚ