Μικρό monitor με hdmi/dvi σύνδεση

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Ψάχνω ένα monitor μικρό μέγεθος καμιά 10αριά ίντσες λέω, για να το χρησιμοποιήσω σαν εξωτερική οθόνη για να έχω εικόνα και να μην αναγκάζομαι να ανοίγω προβολέα π.χ. όταν θέλω να παίξω mp3, ή να ρυθμίσω κανά μηχάνημα.

Θα 'παιρνα κανά monitor pc αλλά πλέον ξεκινάνε από 17"-19" και πάνω και θα μου πιάσει χώρο. Σκέφτομαι ένα μικρό που με μια πατέντα με βάση πλατης να το πιάσω στο κολονάκι του rack. Για τέτοια περίπτωση λέω.

Το πρόβλημα δεν είναι να βρω 10". Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να έχει και ψηφιακή σύνδεση hdmi/dvi για να το συνδέσω στην δεύτερη έξοδο του lumagen.

Εχετε τίποτα υπόψη σας;

Θα 'παιρνα κανά monitor pc αλλά πλέον ξεκινάνε από 17"-19" και πάνω και θα μου πιάσει χώρο.

Κανένα χώρο δεν θα σου πιάσει... Πάρε ένα flat monitor και στερέωσέτο σαν κάδρο στον τοίχο.
Και δεν θα στραβώνεσαι και θα είναι "μούρη".... -bye-

Re: Απάντηση: Μικρό monitor με hdmi/dvi σύνδεση

Ο Lumagen βγάζει hdmi.
Οπότε αντάπτορας hdmi-dvi και καλώδιο dvi-vga.

Θα παίξει; (δεδομένου ότι ένα αμειγώς ψηφιακό σήμα θα καταλήξει αναλογικό).

Δεν θα δουλεψει.. το dvi που έχουν οι καρτες γραφικών είναι dvi-i, έχει δηλαδη και ψηφιακό και αναλογικό σήμα.. το hdmi είναι καθαρά ψηφιακό.

83 GBP, ήτοι κάπου 100-110 ευρώ.. και προφανώς έχει κάποιο DAC μέσα, γι' αυτό και η τιμή...

ευρώ είναι η τιμή όχι λίρες. Αλλά βάλτε και τα μεταφορικά...σχεδόν παίρνεις πλέον 19άρα οθόνη.....

Αλλά ήθελα κάτι διακριτικό και μανιτζέβελο (να γυρνάει αριστερά-δεξιά) :chinscratch:

Πάντως λέτε αν πάρω οθόνη με dvi θα παίξει με ένα απλό αντάπτορα hdmi-dvi; Λογικά θα παίξει έτσι δεν είναι;

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι αν είναι να μου στοιχίσει η ιστορία κανά 200άρι ευρώ (16άρι wide Asus + αντάπτορα hdmi-vga), παίρνω μια λάμπα ακόμα για τον JVC και τελειώνει το θέμα.

HDMI σε DVI θα δουλέψει.. η καλύτερη λυση είναι κάποιο 17" ή 19" wide και βάση στον τοίχο, που επιτρέπει και την κίνηση που θες στο μονιτορ.. είχα δει κάτι βάσεις στο IKEA 15 ευρώ με δύο βραχίονες, επέτρεπαν μεγάλη κίνηση δεξιά-αριστερά...

Μολις σκεφτηκα κατι...
Αν παρεις ενα wide και το γυρισεις καθετα? Φανταζομαι οτι ο lumagen εχει τη δυνατοτητα για τις αναλογες ρυθμισεις.