Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Εκλεισα σχεδον μια επταετια με ντηζελ
(απο Γεναρη του 2012, τετοια εποχη το 2011 ειχα ξεκινησει την ερευνα)

Μετα απο ~ 200.οοο χλμ (70k με το corsa & 130k) με το clio, μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι ηταν η καλυτερη αυτοκινητιστικη "πραξη" που έκανα.

Μεχρι πριν κανα δυο χρονια κρατουσα ημερολογιο κινησης (χιλιομετρα / λιτρα / ευρω)

Μεσος ορος καταναλωσης ~ 4,4 (πραγματικα) λιτρα, χρειαστηκα περιπου 8.800 λιτρα πετρελαιο, με 1,3 ευρω ανα λιτρο εκαψα 11.500 ευρω

Δεν ξερω ποσο καινε πραγματικα τα αναλογα (corsa & clio) βενζινης, να πω επιπολαια 6,4 ?
Για 200.οοο θα ηθελα 12.800 λιτρα βενζινας, με 1,6 (?) ευρω το λιτρο βγαινει καπου στα 20.480

Διαφορα απο την καταναλωση κοντα στα διπλα ευρω (9.οοο), Η διαφορα κοστους αγορας βενζινης/πετρελαιου, ισως να ηταν κοντα στα 3.500-4000 (και λιγοτερα μαλλον) ενω μεχρι προπερσυ αν θυμαμαι και παλι καλα δεν πληρωνα ουτε τελη κυκλοφοριας

Τελικως, 6-7.000 ευρω ειναι το "κερδος"

Ντίνο, μιας και έγραψες για πετρελαιοκίνητο Κλειώ, δεν μου δίνεις καμμιά συμβουλή εδώ : https://avclub.gr/forum/showthread....ινητου?p=1058210208&viewfull=1#post1058210208 ;;;

Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Καλα, αστους να λενε οτι θελουν.
55.000 χλμ με το 208 υπολογισμενη μεση καταναλωση 4.9 απο 1600 με 100 αλογα και δεν εχω και ελαφρυ ποδι.
Παντα με vpower diesel οχι την απλη..

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να πουμε κιολας οτι στο, κομβος Στερνας - Αρτεμισιο μονο μεγαλα πετρελαια η πολυαλογατα βενζινας μας περνανε :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Να πουμε κιολας οτι στο, κομβος Στερνας - Αρτεμισιο μονο μεγαλα πετρελαια η πολυαλογατα βενζινας μας περνανε :p

Έχω κάνει κηδείες εκεί !!!

Ούτε καν τα πολυαλόγατα....:flipout:

Μόλις επέστρεψα από ταξίδι. Νοικιάσαμε 7 άτομα με αποσκευές ένα FORD TOURNEO CONNECT 7θέσιο με τον 1,6 diesel euro 6 με 15.500 χλμ. στο κοντέρ. Κάναμε σχεδόν 1.600 χλμ. (Βερολίνο, Κρακοβία, Άουσβιτς, Βρότσλαβ, Γκερλιτς, Δρέσδη, Κότμπους και Βερολίνο) με 147 ευρώ πετρέλαιο και ταχύτητες 120-140 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο. Το αυτοκίνητο δεν λέει πολλά, αλλά η κατανάλωση το λιγότερο ήταν εντυπωσιακή.

τι να λέει βρε Βλάση, σχεδόν βανάκι είναι.

φυσικά μέτριο στη συμπεριφορά και 1785 κιλά βάρος. Αλλά όταν είδα τον αριθμό χλμ. και την κατανάλωση πάνω στο χαρτί που μου έδωσε η εταιρεία ... να μην τα νούμερα;

Καλά! Τώρα μιλάμε γιά πετρελαιοκίνητο μεν, όχι τόσο.....μικρό δε! Ηκατανάλωσή του πάντως ικανοποιητική....

Καλά! Τώρα μιλάμε γιά πετρελαιοκίνητο μεν, όχι τόσο.....μικρό δε! Ηκατανάλωσή του πάντως ικανοποιητική....

εδώ και αρκετές σελίδες μιλούμε γενικά για πετρελαιοκίνητα. Ή να αλλάξουμε θέμα ή να μετατρεψουμε το θέμα από μικρό πετρελαιοκίνητο σε σκέτα πετρελαιοκίνητο.

Λογική η κατανάλωση για αυτόν τον κινητήρα με τα κιλά του αμαξώματος και φορτωμένο...

εδώ και αρκετές σελίδες μιλούμε γενικά για πετρελαιοκίνητα. Ή να αλλάξουμε θέμα ή να μετατρεψουμε το θέμα από μικρό πετρελαιοκίνητο σε σκέτα πετρελαιοκίνητο.

μίλησε κανείς για μεγάλο?
(άνω των 1600?)

Λοιπόν μερικά στοιχεία. Κυκλοφορούν το 2016 στην Ευρώπη 326.000.000 επιβατικά αυτοκίνητα. Το 53% είναι βενζινοκίνητα και το 42% πετρελαίου. Επίσης κυκλοφορούν 55.900.000 εμπορικά οχήματα.

Στην Ελλάδα έχουμε 5.126.000 επιβατικά οχήματα από τα οποία τα 91% χρησιμοποιεί βενζίνη και το 5.8% πετρέλαιο. Μέση ηλικία στα αυτοκίνητα 15 έτη, 4η από το τέλος μας ξεπερνούν μόνο Λιθουανία,Λεττονία, Ρουμανία. Στα φορτηγά έχουμε τον απολύτως γηραιότερο στόλο με 21 έτη με μέσο όρο ηλικίας 11,7.Με 3.500.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα βενζίνης euro 3 και παλιότερα το παραμύθι ότι φταίνε τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα απευθύνεται σε βλάκες. Αυτά που πρέπει να αποσυρθούν είναι τα παλιά φορτηγά και λεωφορεία και όσα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ειναι άνω των 15 ετών.

Last edited by a moderator:
Βλάση ,σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση στα αστικά κέντρα νομίζω ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τη λειτουργία τζακιών ή γενικώς για τη χρήση ξύλου και παραγώγων του.
Αν και αυτό που γράφω δεν έχει σχέση με το θέμα του νήματος ,είναι όμως κάτι που αφορά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας .

Ο σπιτονοικοκυρης μου φερνει μεταχειρισμενα φορτηγα απο Γερμανια για λογαριασμο μεγαλης αλυσιδας super market. Τα επισκευαζει, τα μετατρεπει και του τα πουλαει. Παιρνει πισω τα παλια που του εδωσε , τα επισκευαζει, τα μετατρεπει και τα πουλαει σε τριτους. Λογικα μου ακουγονται τα 21 ετη ...