Μικρό στα 1400 κυβικά.Γνώμες

Exontaw odhghsei sthn doyleia kai ta 2 (207,corsa) ,το 207 ειναι μακραν πιο ευχαριστο οδηγικα (οδηγουσα και το μικρο κιολας με τα 75 αλογα!).
Απο οτι ξερω επισης το 207 δεν εχει βγει προβληματικο η ζημιαρικο.
Και το corsa ειναι αρκετα καλο αλλα ειναι μουντο και οδηγικα αλλα και σχεδιαστικα.Αδιαφορο δηλαδη.

Απάντηση: Re: Μικρό στα 1400 κυβικά.Γνώμες

...Πρώτον, πού ακριβώς θα τρέξεις 170 άλογα στους ελληνικούς δρόμους; ...........
Αν θέλεις να το πας βρίσκεις.
Δωσε καμιά κατεύθυνση , μέχρι πόσα ευρόπουλα διαθετεις ? θα υπαρχει οικογενειακή χρήση ? πόσα χλμ κάνεις την ημέρα?

Last edited:
Εν τέλει, για μικρό 1400άρι αν με απασχολούσε το θέμα τώρα, θα διάλεγα ένα απο τα Mazda2 ή Yaris. Όποιο από τα δύο προέκρινα αφού τα έβλεπα και τα οδηγούσα....πιο κοντα στο Mazda2

Νίκο, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ από κανέναν ιδιοκτήτη Punto να έχει πει ότι το αγόρασε επειδή το θεωρούσε καλό αμάξι.
Όμορφο, ίσως. Καλό value for money, ίσως. Καλό όμως όχι.

πάρε κάνα hunday και άααααααααααααααμα θυμηθείς αλλάζεις κανα λάδι που και που , και άντε και κάνα λάστιχο ,, εμένα βγήκε λιγο προβληματικό βέβαια
έχω αλλάξει 3 φορές λαστιχάκια στους υαλοκαθαριστήρες ! μέσα σε 9 χρόνια ανεπίτρεπτο !!!:flipout::D:silly:
σοβαρά μιλάω !! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΒΙΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ !!! , παιδιά είναι τρελό του έχουμε αλλάξει την Παναγία έχουμε μάθει 3 άνθρωποι οδήγηση πάνω του και αυτο εκεί ,,, δεν σπάει δεν χαλάει
μην σας αντιπαραθέσω την αντοχη της πανακρίβου φίρμας μηχανής μου bmw γιατί εκεί το πράγμα είναι μελόδραμα !!! :bang:

Exontaw odhghsei sthn doyleia kai ta 2 (207,corsa) ,το 207 ειναι μακραν πιο ευχαριστο οδηγικα (οδηγουσα και το μικρο κιολας με τα 75 αλογα!).
Απο οτι ξερω επισης το 207 δεν εχει βγει προβληματικο η ζημιαρικο.
Και το corsa ειναι αρκετα καλο αλλα ειναι μουντο και οδηγικα αλλα και σχεδιαστικα.Αδιαφορο δηλαδη.

Αν θες να πας προς γαλλια μερια τσεκαρε και το clio 1200 turbo που ειναι αρκετα καλο και αυτο...

Εχετε ακουσει το ρητο
'Αν θες μικρο παρε γιαπωνεζικο
Αν θες μεγαλο παρε γερμανικο
και αν θες προβληματα ιταλογαλλικο'

vw polο?
το εχω οδηγησει προσφατα (το 1.4) και μου αρεσε.
Εχω corsa του 96 και δεν εχει χαλασει τιποτα ακομα:)
Παντως το grande punto ειναι συγουρα το πιο sexy απο ολα τα μικρα:)

Εχετε ακουσει το ρητο
'Αν θες μικρο παρε γιαπωνεζικο
Αν θες μεγαλο παρε γερμανικο
και αν θες προβληματα ιταλογαλλικο'

Αυτο συνεβαινε παλια,τωρα αμα ειναι να χαλασει κατι χαλαει σε οποιδιποτε εθνικοτητα κι αν ανηκει το ''καρο''....

Εγώ θα έβαζα και στις επιλογές το Mitsubishi Colt 1.3. Πολύ δυνατό (σε δυναμομετρήσεις βγάζει μαμά πάνω από 100 άλογα), πολύ πρακτικό σε χώρους κλπ και πιο φθηνό από το jazz. Τέλος έχει 7 έτη εγγύηση (3 εργοστασιακά+4αντιπροσωπείας ελληνικής)που προφανώς θα σου καλύψουν την όποια ουσιαστική ζημιά.

Όσο για την αξιοπιστία πια έχουμε ξεφύγει από την εποχή που κάποιο ήταν ζημιάρικο γενικά και κάποιο άλλο καλό γενικά. Πια μετράει ποιο συγκεκριμένο όχημα από τη γραμμή παραγωγής θα πέσει στα χέρια μας. Έχω χειροπιαστά παραδείγματα από οικογενειακούς φίλους με Mercedes, AUDI, Volkswagen που αγόρασαν καινούργια και το μετάνιωσαν γιατί ήταν συνεχώς στο συνεργείο και άλλους φίλους με αυτοκίνητα στην πιάτσα πιο ζημιάρικα (πχ το δικό μου MG, Alfa Romeo, Peugeot κλπ) που το μόνο που έχουν χρειαστεί 2-3 χρόνια τώρα με πολλά χιλιόμετρα είναι τα service που λέει η αντιπροσωπεία.

Ένα τελευταίο που το περνάνε πολύ εύκολα οι περισσότεροι είναι το τι καύσιμο προτείνει ο κατασκευαστής για τον κινητήρα. Πχ όλοι οι κινητήρες του WV groyp θέλουν super αμόλυβδη για να δουλέψουν σωστά, ενώ υπάρχουν ακόμα οχήματα που είναι ρυθμισμένα για optimal χρήση με βενζίνη 95 οκτανίων (όπως αν θυμάμαι καλά είναι και το colt που είπα πιο πάνω).

Re: Απάντηση: Μικρό στα 1400 κυβικά.Γνώμες

Εγώ θα έβαζα και στις επιλογές το Mitsubishi Colt 1.3. Πολύ δυνατό (σε δυναμομετρήσεις βγάζει μαμά πάνω από 100 άλογα), πολύ πρακτικό σε χώρους κλπ και πιο φθηνό από το jazz. Τέλος έχει 7 έτη εγγύηση (3 εργοστασιακά+4αντιπροσωπείας ελληνικής)που προφανώς θα σου καλύψουν την όποια ουσιαστική ζημιά.

Το έχω 2 1/2 χρόνια και εξακολουθώ να το θεωρώ καλή αγορά για τα χρήματα που ζητάει. Μόνο η υποβοήθηση στο τιμόνι με χαλάει, αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα.

Υπάρχει και το Suzuki Swift που δεν είδα να αναφέρθηκε, οπότε πλέον έχουμε προτείνει όλα τα μικρά της αγοράς. Βασίλη ελπίζω να βοηθήσαμε :D

Πάρε κάτι σε 1.3 (Ιαπωνικό πάντα) να πληρώνεις και λιγότερα σήματα και κερατιάτικα και να μην ασχολείσαι με συνεργεία, παρά μόνο για τα κλασικά service.
Τα είπαν κι άλλοι.
Yaris (αρκετά μεγάλο εσωτερικό), Swift (καλό εσωτερικό), Colt (σχετικά μικρό εσωτερικό).

Συμφωνώ με τον προλαλήσαν... και θα προσέθετα και το Honda Jazz, που αναφέρθηκε ήδη.

Όταν έρθει η στιγμή για αμάξι μπορείς να βρεθείς με 100 διαφορετικές γνώμες και τελικά να μπλεχτείς περισσότερο :grinning-smiley-043.

Ποιά η γνώμη σας μέχρι τα 1400? Είμαι ανάμεσα στα Peugeot 207,Opel Corsa

ΥΓ:Service,αξιοπιστία μετράνε πολύ .

Καλημέρα, η ενασχόλησή μου με το εταιρικό αυτοκίνητο, εάν θα σε ενδιέφερε μου λεει ότι είναι μονόδρομος η αγορά του CORSA, ίσως του περισσότερο επιτυχημένου μικρού αυτοκινήτου μαζί με το ΥΑΡΙS, για τους ελληνικούς δρόμους.
Αξιοπιστία, και πολύ καλό after sales, νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολήσουν σοβαρά καθώς επίσης και το καλύτερο εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπευσης της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.-bye-

Μιλάς για το τελευταίο Corsa; Για το συγκεκριμένο έχω ακούσει διάφορα προβλήματα (σε αντίθεση με παλιότερα μοντέλα). Τώρα βέβαια το ότι κάποιοι γνωστοί μου είχαν πρόβλημα δε λέει κάτι για το αυτοκίνητο γενικότερα...

Μιλάς για το τελευταίο Corsa; Για το συγκεκριμένο έχω ακούσει διάφορα προβλήματα (σε αντίθεση με παλιότερα μοντέλα). Τώρα βέβαια το ότι κάποιοι γνωστοί μου είχαν πρόβλημα δε λέει κάτι για το αυτοκίνητο γενικότερα...

Μάνο καλησπέρα,

Μιλάω γενικά, έτυχε να ήμουν καλεσμένος στην επίσημη παρουσίαση του καινούργιου που έλαβε χώρα πέρσυ στην Αύστρία και μόνο άριστες εντυπώσεις είχα, επίσης μετά από ένα τετράμηνο είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω και επί Ελληνικού εδάφους και μόνο καλά λόγια έχω να πώ.

Είμαι κάτοχος ενός Κόρσα του 2003, ωστόσο το καινούργιο είναι εμφανώς καλύτερο σε όλους του τομείς.

Βέβαια αυτό που δεν μου πολυάρεσε είναι η έντονη αναφορά του στο ΥΑΡΙΣ, σε ότι αφορά την ίδια λογική στο σχεδιασμό, πέραν αυτού μόνο καλά λόγια έχω να πώ.

Να θυμίσω ότι βρίσκεται ψηλά τόσο σε εταιρικές πωλήσεις, εάν αυτό λέει κάτι, για μένα πίστεψέ με λεει πάρα πολλά, αλλά και σε μη εταιρικές.

Προβλήματα πάντα θα υτπάρχουν για όλα τα αυτοκίνητα είτε είναι Mercedes είτε είναι Corsa.-bye-

Αν μη τι άλλο, από design σκίζει πάντως! Προσωπική προτίμηση: τρίθυρο μαύρο με κόκκινες πινελιές στην ταπετσαρία και το ταμπλό!