Μικρόφωνο Audyssey Onkyo: τα έπαιξε!

kgian

Senior Member
5 June 2008
442
Αφού δούλεψα μερικές φορές το audyssey στον Onkyo 607 δοκιμάζοντας διάφορα στησίματα στα ηχεία και αποφάσισα τις τελικές θέσεις, είπα να τρέξω μια τελευταία φορά το audyssey. Τι το ήθελα; Το μικρόφωνο την τελευταία φορά δεν δούλεψε.

Με το που το βυσματώνω μου ανοίγει την σελίδα του audyssey, αλλά όταν αρχίζει και πάιζει τον ήχο απο το μπροστά αριστερό ηχείο μετά απο λίγο μου λέει πως δεν μπορεί να εντοπίζει τ ηχείο και σταματάει.

Δοκίμασα με άλλο μικρόφωνο και προχωράει κανονικά, άρα δεν είναι πρόβλημα του ενισχυτή, είναι θέμα μικροφώνου. Που θα βρω εγώ τώρα μικρόφωνο; Άντε να στείλω Mail στους γερμανούς!

Κάποιος χριστιανός απο Πάτρα ή Ρίο να μου δανείσει το μικρόφωνό του; Μιλάμε να πάω εγώ να το πάρω, να κάνω την ρύθμιση και να το επιστρέψω κατευθείαν, μέσα σε 1,5 ώρα! Δεν μπορώ να το ακούω με τις flat ρυθμίσεις.

Απάντηση: Re: Μικρόφωνο Audyssey Onkyo: τα έπαιξε!

Κάποιος χριστιανός απο Πάτρα ή Ρίο να μου δανείσει το μικρόφωνό του; Μιλάμε να πάω εγώ να το πάρω, να κάνω την ρύθμιση και να το επιστρέψω κατευθείαν, μέσα σε 1,5 ώρα! Δεν μπορώ να το ακούω με τις flat ρυθμίσεις.

Xμ.....δύσκολα τα πράγματα....

Αφού δούλεψα μερικές φορές το audyssey στον Onkyo 607 δοκιμάζοντας διάφορα στησίματα στα ηχεία και αποφάσισα τις τελικές θέσεις, είπα να τρέξω μια τελευταία φορά το audyssey. Τι το ήθελα; Το μικρόφωνο την τελευταία φορά δεν δούλεψε.

Με το που το βυσματώνω μου ανοίγει την σελίδα του audyssey, αλλά όταν αρχίζει και πάιζει τον ήχο απο το μπροστά αριστερό ηχείο μετά απο λίγο μου λέει πως δεν μπορεί να εντοπίζει τ ηχείο και σταματάει.

Δοκίμασα με άλλο μικρόφωνο και προχωράει κανονικά, άρα δεν είναι πρόβλημα του ενισχυτή, είναι θέμα μικροφώνου. Που θα βρω εγώ τώρα μικρόφωνο; Άντε να στείλω Mail στους γερμανούς!

Αρα εχεις δευτερο μικροφωνο .........
Πως σου χαλασε το μικροφωνο ;Εαν ηταν με προβλημα λογικα θα ειναι εντος εγγυησης ,μιλα με τον γερμανο να δεις τι γινεται ,λογικα εαν εισαι εντος εγγυησης θα στο αλλαξουν
Αλλα πριν τα κανεις ολα αυτα δεν κανεις και ενα Hard Reset ;Οδικος μου 807 σε καποια στιγμη στο 3-4 Audyssey υπολειτουργουσε το Sub, εστειλα το Sub για σερβις πιστευοντας οτι κατι ειχε τελικα δεν ειχε τιποτα ,κανοντας ενα Hard reset ολα ειναι κανονικα τωρα

Προφανώς ο φίλος εννοεί ότι δοκίμασε με άλλο μικρόφωνο το οποίο δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Απλά το έβαλε για να δει αν όντως έφταιγε το μικρόφωνο ή ο ενισχυτής.

It is important to use ONLY the designated microphone that comes with the product as the calibration curve built-in to the product is specific to that microphone.
Any other microphone will have different characteristics and thus will not produce the right results.

http://www.audyssey.com/faq/#miccalibration

Last edited:
Ακριβώς, δοκίμασα με ένα απλό μικρόφωνο και προχωράει κανονικά το audyssey. Είναι θέμα καθαρά του μιρκοφώνου. Δοκίμασα να το συνδέσω και στον υπολογιστή και δεν αντιδρά καθόλου....

Έστειλα μαιλ στον γερμανό, πήρα και τηλ την αντιπροσωπεία στην Αθήνα αλλά είναι και οι δύο κλειστοί σήμερα. Γκαντεμιά!

Hard reset πως γίνεται; Εννοείς να το βγάλω απο την πρίζα; Αλλά όπως είπα σχεδόν το αποκλείω να είναι θέμα του ενισχυτή...

Για να κανεις Hard Reset με πατημενο το VCR πατας και το Standby (στον ενισχυτη οχι στο κοντρολ) και επαναφερει τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Κατι που διαβασα στο αμερικανικο φορουμ για τους 807/707/607 ,θα ειναι καλο να κανεις οτι μανιουαλ ρυθμισεις θες ΠΡΩΤΑ και μετα να τρεξεις το Audyssey

να τι λεει ακριβως

I still am convinced that most of the problems that are raised here on this thread about the TX-NR807 are set-up problems
Yes the set-up is complicated , but if a person has tinkeritus then things can go wrong in a hurry !
my suggestion is if you can't figure out what the problem is then do a reset to default * reread * the manual (stick with the fast set-up pages 1st) & restart slow => do your presets BEFORE you run the audessey set-up
enter your hardware setting before !
enter your inputs/outputs before !
then after the audessey set-up fine tune with the audio button on the remote
works for me on both my 807 & 707 ..not an issue when i followed that regimen...........
wink.gif

αν ακουγετε ο ηχος απο ολα τα ηχεια στην εναρξη, τα εντοπιζει...
εισαι σιγουρος οτι ακουγετε? μέτρα !
σου λεει ποιο ακριβως δεν εντοπιζει?
το βισμα του αλλου μικ ειναι το ιδιο ακριβως?

Re: Απάντηση: Μικρόφωνο Audyssey Onkyo: τα έπαιξε!

αν ακουγετε ο ηχος απο ολα τα ηχεια στην εναρξη, τα εντοπιζει...
εισαι σιγουρος οτι ακουγετε? μέτρα !
σου λεει ποιο ακριβως δεν εντοπιζει?
το βισμα του αλλου μικ ειναι το ιδιο ακριβως?

Όταν βάζω το μιρκόφωνο της ονκυο παιζει τον ήχο απο το πρώτο ηχείο μόνο και δεν το εντοπίζει και σταματάει. Όταν βάζω άλλο μικρόφωνο το εντοπίζει και συνεχίζει και στα επόμενα. Το βύσμα του μικροφώνου είναι κλάσσικό μινι jack Μονοφωνικό, το κλασσικό βύσμα μικροφώνου.

Όταν βάζω το μιρκόφωνο της ονκυο παιζει τον ήχο απο το πρώτο ηχείο μόνο και δεν το εντοπίζει και σταματάει. Όταν βάζω άλλο μικρόφωνο το εντοπίζει και συνεχίζει και στα επόμενα. Το βύσμα του μικροφώνου είναι κλάσσικό μινι jack Μονοφωνικό, το κλασσικό βύσμα μικροφώνου.

Στον 807 οταν αρχιζει η μετρηση μετρα στην πρωτη μετρηση 11 ηχεια ,οταν πηγαινει σε αυτα που δεν εχω εγω FrontWIDE FrontHigh SurrBack φυσικα δεν ακουγεται τιποτα ,στην δευτερη μετρηση εμφανιζει στο GUI τα 5 που εχω επανω +το Σαμπ ,μηπως συμβαινει αυτο ;

Στον 807 οταν αρχιζει η μετρηση μετρα στην πρωτη μετρηση 11 ηχεια ,οταν πηγαινει σε αυτα που δεν εχω εγω FrontWIDE FrontHigh SurrBack φυσικα δεν ακουγεται τιποτα ,στην δευτερη μετρηση εμφανιζει στο GUI τα 5 που εχω επανω +το Σαμπ ,μηπως συμβαινει αυτο ;

Όχι ρε παιδιά, είναι απλό το θέμα, έχω τρέξει το audyssey 5 φορές και ξέρω πως δουλεύει. Παίζει τον ήχο απο το πρώτο ηχείο, δεν το βρίσκει (γιατί δεν δουλευει το μικρόφωνο), μου λεει δεν βρήκα το ηχειο και τελείωσε. Τις άλλες 5 φορές που δούλευε το μικρόφωνο το έκανα μια χαρά. Με το άλλο μικρόφωνο μια χαρά δουλευει. Απλά χάλασε το μικρόφωνο.

Άντε τώρα να περιμένω απάντηση απο τον γερμανο και να πάρω και ένα τηλ στην αθήνα να μου πουν πόσο έχει απο ελλάδα...

Όχι ρε παιδιά, είναι απλό το θέμα, έχω τρέξει το audyssey 5 φορές και ξέρω πως δουλεύει. Παίζει τον ήχο απο το πρώτο ηχείο, δεν το βρίσκει (γιατί δεν δουλευει το μικρόφωνο), μου λεει δεν βρήκα το ηχειο και τελείωσε. Τις άλλες 5 φορές που δούλευε το μικρόφωνο το έκανα μια χαρά. Με το άλλο μικρόφωνο μια χαρά δουλευει. Απλά χάλασε το μικρόφωνο.

Άντε τώρα να περιμένω απάντηση απο τον γερμανο και να πάρω και ένα τηλ στην αθήνα να μου πουν πόσο έχει απο ελλάδα...

Δεν ειπα πως δεν ξερεις ,και να με συγχωρεις εαν το καταλαβες ετσι .
Εκανες Hard reset και να ξαναδοκιμασεις ; Μου φαινεται πολυ περιεργο το να μην δουλευει το μικροφωνο

Δοκίμασα και hard reset. Το μικρόφωνο είναι νεκρό. Να πω την μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, οι παντόφλες μου με το χαλί έκαναν στατικό ηλεκτρισμό χτες που χάλασε το μικρόφωνο. Όταν το πλησίασα στον ενισχυτή και ακούμπησε το βύσμα του μικροφώνου στο σασι του ςνισχυτή έκανε σπινθήρα. Εκεί κάηκε. Είναι σαφές πως το μικρόφωνο πέθανε...