μικροπροβλημα σε μητρικη

dk65gr

AVClub Enthusiast
11 February 2007
924
ΔΡΑΜΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Εχω ενα μικρο προβλημα.Τοποθέτησα ως μητρική την asus-P5E-VM DO-και ενώ όλα δουλεύουν κανονικά αν διακόψω την τροφοδοσία του μόλις ανοίξω ξανά το τροφοδοτικό ανοιγει και το pc.τι φταίει ,λάθος συνδεσει ή κάτι απο το bios.Ενοείτε ότι κατά τα άλλα δουλεύει τζάμι.

Αυτό που ψάχνεις είναι μια ρύθμιση στο BIOS η οποία λέγεται "Restore on AC power Loss" ή κάτι παρεμφερές, το οποίο θα το βρεις στο Power -> APM Configuration (ή κάτι τέτοιο..).

Βασικά είναι η ρύθμιση που λες στο PC τι να κάνει όταν επανέλθει η τροφοδοσία (μετά από διακοπή της ΔΕΗ π.χ.). Οι επιλογές συνήθως είναι Off, On, Previous State. Εσύ μάλλον θέλεις να διαλέξεις το Previous State.

εχει 3επιλογες on-of και last state τις 2 την on και of τις δοκιμασα σιγουρα μενει η τελευταια.Ευχαριστω.

off πρέπει να κρατανε το πισι σβηστό.

αλλά πρέπει πρώτα να εχει παρει ο apm controller είτε software είτε Hardware (To power button) εντολή να κρατησει το PC σβηστό.

Κάνε τερματισμό (με το bios στην θέση Off (ή και στην Last state αν κρίνεις πως το χρειάζεσαι), βγάλε και ξαναβάλε το ρευμα.

τι ενοεις κανε τερματισμο;κανονικα μεσα απο τα win ή να κλεισω το pc απο τον διακοπτη ενω βλεπω το bios.απο τα win το εχω κανει αφου το εχω δουλεψη αρκετη ωρα ομως

Μην σβήνεις το ρευμα με το bios σεταπ ανοιχτό - μπορεί να χασεις τις ρυθμίσεις και καλα να ξερεις να τις ξαναφτιάξεις, αν όχι?

Τελος πάντων. Αν δεν δουλέυει με Power off απο τα windows τότε μάλλον ειναι καποιο jumper ή dip switch (υπερβολικά σπάνια πλέον) στην μητρική σου. Ξεσκόνισε το βιβλιαράκι της μητρικής σου για τα διαθέσιμα jumpers και για το τι κάνει το καθένα.
Ισως και να θέλει αναβάθμιση BIOS.