Μικροπροβληματακια με το Ηtpc μου.

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Οπως ειδατε σε αλλο Thread αποφασισα να αλλαξω την καρτα γραφικων μου με μια ΑΤι2600 για να μπορεσω να βλεπω hd-dvd και blu-ray ταινιες (κυριως ομως για το πρωτο)

Βρεθηκα αντιμετωπος με μερικα προβληματακια, τα οποια θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας, να ανταλλαξουμε αποψεις και φυσικα να βοηθηθω σε αυτην την προσπαθεια μου. Μπορει και αλλα παιδια να εχουν προβλημα, οποτε η συνεισφορα των ειδικων (δεν λεω ονοματα-εχω γνωρισει τον ενα) ειναι επιβεβλημενη.

1.Δεν βλεπω σημα μεσω του gefen switcher που εχω, αλλα παρεμβαλοντας μεταξυ pc και Gefen ενα αλλο (noname) ολα ειναι μια χαρα-Μη μου πειτε να το αφησω ετσι, ειναι γελοιο το θεαμα!!!!!!!!!!!
Αυτο συμβαινει και με μια gecube 2600xt αλλα και με μια palit 2600pro.

2.Τοποθετω μια gebube ati 2600xt και αρχιζουν τα εξης προβληματα: Το Powerdvd κρασαρει οταν παει να παιξει hd-dvd ταινια (300) και σε αναμονη στο desktop εμφανιζει ασπρες οριζοντιες γραμμες, λες και κουνας το καλωδιο και μια κανει επαφη, μια παει να την χασει.
Αυτα συμβαινουν σε καθαρες εγκαταστασεις xp και vista, και το κανει σε πολυ μικροτερο ομως βαθμο, σχεδον ανεπαισθητα (ισως να ειναι επειδη αλλαζει τα self diagnostic που κανει), σε ορισμενα σημεια πριν φορτωσει το λειτουργικο (στο bios ας πουμε).
Δοκιμασα απο drivers τους 7,2- 7,8-7,10 αλλα και αυτους που δινει μεσα στο cd αλλα και κατεβασα και καποιους απο το site της gecube.
Απολυτως τιποτα. Το προβλημα παραμενει.
Aλλαζοντας στην αλλη καρτα (2600pro) δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Περιμενω προτασεις.

Ναι, μολις αυτη την δοκιμη ξαναεκανα. Χωρις να αλλαξω drivers απο την pαlit περασα στην Gecube και κολαει ολος ο υπολογιστης οταν φορτωνω μια ταινια hd-dvd στο power dvd.
Στρατο ,δηλαδη εχει προβλημα η καρτα ή εχει προβλημα με τους drivers η καρτα? Ειμαι σχεδον σιγουρος, οτι στο σταδιο της εγκαταστασης των driver για την gecube Καρτα (πριν κανω δηλαδη restart που μου ζηταν τα windows για να ενεργοποιηθει) δεν μου κανει κανενα κουφο.

Δεν εχεις παρα να πας να στην αλλαξουν, σιγουρα η καρτα φταιει. Πες τι σου κανει, ενω με αλλη καρτα ιδιου τσιπ και με ιδιους ντραιβερς δε στο κανει.

Η καρτα αν καταλαβα καλα ειναι στο gefen και μετα απο αυτο παει που?

Δοκιμασες να συνδεσεις απευθειας την καρτουλα στον προβολεα η στη tv σου ???

Δες το και πες μας τι κανει!

Καλο σαν σκεψη, μαλιστα εγω παρεμβαλω και δυο switcher, γιατι το gefen δεν μου λειτουργει μονο του (αλλο παραξενο κι αυτο).

Αλλα τις δοκιμες τις εχω κανει και με vga συνδεση, κατευθειαν στον προβολεα, οποτε δεν τιθεται θεμα των switcher.

Tα ιδια παντελακη μου, τα ιδια παντελη μου.

Sorry gia ta greeklish

Apo oti eida se proigoumeno thread, echeis tavtochrona 2 cartes engatestimenes.

Isos ftaiei avto (einai episis to PSU strong enough?)

Οχι,οχι. Οι δοκιμες εγιναν με δυο καρτες γραφικων. Το psu ειναι 450watt.
3 δισκοι, δυο dvd-rom, ενας δισκος σε Usb, μια καρτα ηχου σε usb, τιποτα το εξωφρενικο.