Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Επειδή με ρώτησε κάποιος από την παρέα μας για τη βάση του προτζέκτορα έχω να σας πώ ότι αν ενδιαφέρεστε όπως οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - να τον κρεμάσετε στο ταβάνι σας τότε θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η μία από τις δύο βάσεις που προτείνει η "μαμά" εταιρία η PSSH10 (λέω η μία γιατί για την άλλη δεν βρήκα κάτι στο διαδίκτυο) δεν κάνει για τον Pearl. Γιατί;
Ναι μεν όλοι οι Sony στερεώνονται πάνω στη βάση με τρείς βίδες που μεταξύ τους σχηματίζουν ένα τρίγωνο με τις δύο βίδες να πιάνουν στην μπροστά πλευρά του προβολέα και η τρίτη στην πίσω όπως κοιτάζει την οθόνη, αλλά οι αποστάσεις μεταξύ τους στον Pearl είναι διαφορετικές από ότι στους άλλους Sony. Δηλαδή ενώ η Sony στο εγχειρίδιο της βάσης PSSH10 (που στην ιστοσελίδα της παρουσιάζει ως συμβατή) μιλάει για απόσταση 15 εκατοστών ανάμεσα στις δύο μπροστά βίδες η απόσταση αυτή στον Pearl είναι 16,4 εκατοστά. Και αντίστοιχα στην απόσταση του νοητού άξονα των μπροστά βιδών με την τρίτη πίσω αντί για 13 εκατοστά είναι 15 εκατοστά.
Οπότε ή πάτε για άλλη βάση και διαλέγετε μία που να μπορεί να σηκώνει τα 10,5 κιλά του με ασφάλεια και να μπορεί ταυτόχρονα να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα αποστάσεων ή καλή ώρα όπως εγώ κατασκευάζετε μια δικιά σας...Προβλέποντας βέβαια το εμπρος κομμάτι να μην έρχεται πολύ μπροστά γιατί θα πρέπει να κατεβάζεται τον προβολέα κάθε φορά (κάθε 1000-1500 ώρες) που θα θέλετε να καθαρίσετε το φίλτρο του.
Ελπίζω να βοήθησα και να έλυσα και αυτή την απορία...

Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Άντε αφού αποφασίσατε να στολίσετε...να σας δείξω και γώ τι μου έφερε μεταξύ άλλων σήμερα ο Αι Βασίλης για να κάνει παρέα στον Pearl που πήγε να βαρεθεί με τα συνηθισμένα και αποφάσισε να γίνει πιο ...παιχνιδιάρης!!!!

Εμείς τα είπαμε και πρίν τηλεφωνικα Γιωργή.....χαίρομαι για τα δώρα σου.Εγω προς το παρών έχω ζωνατό μόνο το σκυλάκι της foto!!!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΒΡΕ!!!!:firstprize:

Και επειδή τελευταία είμαι καλό παιδί είχε και ένα δωράκι ακόμα το SONY DVD-RW Blu-Ray BWU-100A αυτή τη φορά από το Ebay και με τιμή απίστευτη (μόλις 310 Ευρώ!!!!!!).
Λίγο ημερών μεταχειρισμένο αλλά σ' αυτή την τιμή πείτε μου ποιός θα το σκεφτόταν έστω και ένα δευτερόλεπτο...

Το περιοδικό μπήκε γιατί απλά είναι στο κλίμα των ...μπλέ ημερών!!!

Άντε τώρα να δούμε τι θα δούμε...

Μη με ρωτάτε παντως για εντυπώσεις...αφήστε με να χαθώ σε μπλέ μονοπάτια καμιά εβδομάδα και μετά τα ξαναλέμε!!!!

ΥΓ: Δεν γράφω εντυπώσεις γιατί πολύ απλά δεν θα έχω μέχρι αύριο τουλάχιστον (και δεν υπάρχει πουθενά στην Κρήτη....απίστευτο ε?) το stepdown converter για να μπεί στο ρεύμα το Playstation 3 που τροφοδοτείται με μόλις 110V...

ΥΓ2: Νομίζω ότι ο παραπάνω συνδυασμός (Pearl + PS 3 + BLU RAY WRITER FOR HTPC)πρέπει να αποτελεί μια ακόμα πανελλαδική πρωτιά του AVCLUB...

Εύχομαι σε όλους καλές θεάσεις και ειδικά σε εσάνα Γιώργο που φαίνεται ότι θα τραβήξεις πολλά ξενύχτια!!!:grinning-smiley-043

Τελείως ενημερωτικά για όποιον ενδιαφέρεται για custom made βάση για τον Pearl υπάρχει ο Σάκης Καρατόλιος 'Unitech Systems' που κατασκευάζει πολύ ανθεκτικές και αισθητικά όμορφες βάσεις για προβολείς και TV.

Εύχομαι σε όλους καλές θεάσεις και ειδικά σε εσάνα Γιώργο που φαίνεται ότι θα τραβήξεις πολλά ξενύχτια!!!:grinning-smiley-043

Τελείως ενημερωτικά για όποιον ενδιαφέρεται για custom made βάση για τον Pearl υπάρχει ο Σάκης Καρατόλιος 'Unitech Systems' που κατασκευάζει πολύ ανθεκτικές και αισθητικά όμορφες βάσεις για προβολείς και TV.

Πάρα πολύ χρήσημη η πληροφορία σου Κώστα!!!:music-smiley-005:

Τελικά πριν λίγες ώρες ο Pearl..(..το δώρο μου γιά την γιορτή της Αννας, τρείς ημέρες πριν παρακαλώ!!!:grinning-smiley-043 ) ήρθε στο σπίτι, και βρίσκεται κάτω απο το ταβάνι έτοιμο γιά τοποθέτηση.
Απο αύριο ξεκινάω δουλειά...
Να σας ενημερώσω ότι η βάση που παρήγγειλα μαζί και ήρθε...η PSS-610NL που σας έλεγα πριν η φτηνή και όχι αυτη που λέει ο Γιώργος ,ταιράζει μιά χαρά στον προβολέα, και έχει μαζί στην συσκευασία της και τις σωστές βίδες.

Last edited:
Τελικά πριν λίγες ώρες ο Pearl..(..το δώρο μου γιά την γιορτή της Αννας, τρείς ημέρες πριν παρακαλώ!!!:grinning-smiley-043 ) ήρθε στο σπίτι, και βρίσκεται κάτω απο το ταβάνι έτοιμο γιά τοποθέτηση.
Να σας ενημερώσω ότι η βάση που παρήγγειλα μαζί και ήρθε...η PSS-610NL που σας έλεγα πριν η φτηνή και όχι αυτη που λέει ο Γιώργος ,ταιράζει μιά χαρά στον προβολέα, και έχει μαζί στην συσκευασία της και τις σωστές βίδες.
Γιάννη καλορίζικος και καλές θεάσεις. Περιμένουμε φωτογραφίες. Αντε, για να παίρνουμε σειρά.

Re: Απάντηση: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Congratulations!

Και εννοειται οτι περιμενουμε εντυπωσεις & φωτος τουλαχιστον....

Μανώλη μήπως είσαι άρρωστος; Συμβαίνει κάτι; Λέγε ρε, γι αυτό είναι οι φίλοι...
Ανησυχώ γιατί είδα οτι σήμερα έκανες 3 post συνεχόμενα... Τι έγινε; :flipout:

Απλά μετά από κάποιες μέρες στο forum.
Μια χαρά είμαι μην ανυσυχείς.:award: :award:

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.Μόλις γίνει η τοποθέτηση, δηλαδή μάλον αύριο θα περάσω και τις πρώτες foto.Βεβαίως και ενημέρωσα το profil μου!!

Τάκη χωρίς εσένα μιά και expert στο htpc οι πρώτες ρυθμίσεις δεν γίνονται,άεσε που δεν ξέρω τι ιδιοτροπίες πιθανόν να αντιμετωπίσουμε με το κλείδωμα...ευτυχώς έχουμε τον ενισχυτή σήματος...15 μέτρα και 1080p είναι αυτά!!!
Μανώλη την Παρασκευή το βράδυ κερνάω καφεδάκι για τα πρώτα πειράματα.....ξέρεις δεν μπορώ να περιμένω και γιά πολύ......

Last edited:
Πρώτα η αποκαθήλωση, που ήδη έχει τελειώσει!!!
Μετά απο δεξιά αυτοί που φεύγουν και απο αριστερά αυτοί που μένουν!!!

Attachments

• 2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0039.jpg
    2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0039.jpg
    120.1 KB · Views: 27
  • 2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0038.jpg
    2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0038.jpg
    92.1 KB · Views: 32