Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Παντως με cube κουτια και σε φιλους δεν ειχα καλη εμπειρια ειναι μονο για file server ή "ελαφρια" ht(pc),αν τα γεμισεις εξαρτηματα επειδη δεν θα εχουν σωστο αερισμο το εχασες το παιχνιδι.Εδω για file server εχω, ενα φτηνο κανονικο midi tower κουτι, με ενα intel D510 ,6 δισκους 2Τ (με μια extra pci καρτα) ,δυο fan 120mm (εμπρος-πισω),το τροφοδοτικο και τιποτα αλλο και δουλευει δυο χρονια τελεια, 30C θερμοκρασια ειδα πριν μερικες μερες στον καυσωνα σε μη κλιματιζομενο χωρο.Καλά τα μικρα κουτια, αλλα σε περιοριζουν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Περιμενουμε εντυπωσεις

Αύριο πρωί θα περάσει ο κουμπάρος μου να τον πάρει... λογικά Σ/Κ θα μπει, και θα αναφέρω... :singer:

Προσωπικα ειχα για htpc,ενα cube κουτι της therlmatake ή silverstone,δεν θυμαμαι μοντελο, με μια matx asus με Q9550 και ati 6870 ,δυο ssd σε raid ,ενα δισκο 3,5αρι και ενα bluray writer και ηταν "κολαση" απο θορυβο και ζεστη.Οποτε τα εβαλα σε ενα silverstone lc17 και βρηκα την χαρα μου.Το αλλο κουτι ειναι στο παταρι, για κανενα μελλοντικο μινι server project.

Εχμ, Q9550??? Αυτός είναι 3-4 γενιές πίσω... η τεχνολογία έχει προχωρήσει, και ειδικά η ιντελ στο θέμα κατανάλωσης...

Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://ark.intel.com/compare/33924,65520
Δες διαφορά στο TDP, στη λιθογραφία, αλλά και στο voltage λειτουργίας (για τον i5 δεν το αναφέρει, αλλά βλέπω ότι είναι 1.068 εδώ: http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-3570-low-power,3204-2.html Και φυσικά υπάρχουν πια και core i5 IVYs με χαμηλότερο TDP, μέχρι 35W (!!)

Τέσπα σαφώς και όταν τιγκάρει το μικρό κουτί από υλικά χάνει το airflow, αλλά αυτά τα κουτιά που δόθηκαν στην πρώτη σελίδα, έχουν προοδεύσει και σε αυτό το θέμα... Από ότι είχα δει, δύο από αυτά έχουν και 14άρη ανεμιστήρα (!!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Εχμ, Q9550??? Αυτός είναι 3-4 γενιές πίσω... η τεχνολογία έχει προχωρήσει, και ειδικά η ιντελ στο θέμα κατανάλωσης...

Aν εκανα αναβαθμιση θα πηγαινα σε ενα 3570κ ,αλλα απο την στιγμη που το pc για τα γουστα μου "πεταει" ,το χρησιμοποιω το πολυ 1 ωρα την ημερα και την παρουσα στιγμη δεν "πεταω" 300+ ευρω για αναβαθμιση, δεν κανω τιποτα....

Aν εκανα αναβαθμιση θα πηγαινα σε ενα 3570κ ,αλλα απο την στιγμη που το pc για τα γουστα μου "πεταει" ,το χρησιμοποιω το πολυ 1 ωρα την ημερα και την παρουσα στιγμη δεν "πεταω" 300+ ευρω για αναβαθμιση, δεν κανω τιποτα....

το ποστ μου δεν ήταν για να σου πω τι να κάνεις με το μηχάνημα σου (προς Θεού!), απλά για να σου επισημάνω ότι οι νεότερες τεχνολογίες είναι πολύ πιο αποδοτικές... Και εγώ c2d E8200 wolfdale είχα και ξέρω πόσο καλή ήταν αυτή η γενιά επεξεργαστών για την εποχή της, τώρα έχω έναν μικρό pentium G630 με ίδια ονομαστική ταχύτητα με τον Ε8200, και έχω κατέβει σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας, αλλά και σε κατανάλωση...

Πάντως με τον 9550 που έχω καλοκαιριάτικα κατα τη διάρκεια βαριου gaming δεν ανεβάζει πανω απο 47 βαθμούς...
Ας είναι καλα η shuriken ... Δεν ακούγεται και τίποτα btw...

Μετά απο αυτό θες τουλάχιστον τα αντίστοιχα από μικρο...

Last edited:
Καλα βρε δεν παρεξηγηθηκα -bye- απλα πλεον εγω προσωπικα,δεν βλεπω σοβαρη εξελιξη, στους υπολογιστες εκτος απο τους ssd και,λιγοτερο, στις καταναλωσεις, στα "μικρα" μοντελα επεξεργαστων.Οι καρτες γραφικων, ειναι μια αλλη ιστορια....τρυπιος κουμπαρας.Καλα απο καταναλωση ξερεις πολυ καλα ο D510 ειναι απιαστος....σκετο κερακι.

Καλα βρε δεν παρεξηγηθηκα -bye- απλα πλεον εγω προσωπικα,δεν βλεπω σοβαρη εξελιξη, στους υπολογιστες εκτος απο τους ssd και,λιγοτερο, στις καταναλωσεις, στα "μικρα" μοντελα επεξεργαστων.Οι καρτες γραφικων, ειναι μια αλλη ιστορια....τρυπιος κουμπαρας.Καλα απο καταναλωση ξερεις πολυ καλα ο D510 ειναι απιαστος....σκετο κερακι.

D510 ήταν το προηγούμενο κατεβαστήρι μου... κι όμως.. κι όμως... idle έχει ακριβώς ίδια κατανάλωση με το G630 και το νέο setup μου!!! :award:

δες αν θες -> http://www.fractalbit.gr/?p=1339

Γιατί αναβάθμισες από το DS10 ?? (καθόσον πρόκεται μόνο για κατεβαστήρι??)

Γιατί η ισχύς του ΑΤΟΜ είναι ανεπαρκής για οτιδήποτε.. και δεν υπήρχε λόγος να έχω δύο PC, τώρα κάνω όλες μου τις δουλειές καλύτερα, με ένα, με συγκρίσιμη κατανάλωση, και λιγότερο θόρυβο... Τα έχω γράψει και στο παραπάνω λινκ...

Μια χαρα ειναι ο D510,ως file server και μονο ,αλλα στην αρχικη υλοποιηση της intel εχει μονο 2 sata (+ 4 με pci καρτα) = 6 δισκοι.Ο επομενος file server-"κατεβαστηρι" θα ειναι κατι φτηνο,με μικρη καταναλωση,αλλα με τουλαχιστον 10 sata,να μην πω περισσοτερα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Γιατί η ισχύς του ΑΤΟΜ είναι ανεπαρκής για οτιδήποτε.. και δεν υπήρχε λόγος να έχω δύο PC, τώρα κάνω όλες μου τις δουλειές καλύτερα, με ένα, με συγκρίσιμη κατανάλωση, και λιγότερο θόρυβο... Τα έχω γράψει και στο παραπάνω λινκ...

Συμφωνώ oi ATOM είναι τελείως πεθαμένοι (με τα win7)

-"κατεβαστηρι" θα ειναι κατι φτηνο,με μικρη καταναλωση,αλλα με τουλαχιστον 10 sata,να μην πω περισσοτερα...

και 10 να έχει με μια PCI->SATA x4 διορθώνεται η κατάσταση...

να πω την αλήθεια εγώ έχω ξεχωρίσει τον server από το κατεβαστήρι...

Το κατεβαστήρι 24/7 με χαμηλότατη κατανάλωση

Ο server με το media υλικό ανοίγει όταν τον χρειαστούμε...
με το νεο splashtop remote (στο Ipad) που υποστηρίζει και Wake on Lan....
δεν υπάρχει λόγος να έχω ανοικτό τον server 24 ώρες.. :)

Απ' την απλή Shuriken που έχω οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές τόσο σε επιδόσεις αλλά και σε ποιότητα κατασκευής, οπότε και η Kozuti θα είναι σούπερ. Πολύ δύσκολα να την βρεις εδώ και ακόμα πιο δύσκολα σε καλή τιμή.

Περιμενουμε εντυπωσεις

Τοποθέτησα την Kozuti, και είναι ελάχιστες οι φορές, που είμαι τόσο απογοητευμένος από μια αγορά μου... Και μιλάω για πολλαπλά προβλήματα, όλων των ειδών.

1) είχε πρόβλημα με την μία από τις τέσσερις τρυπες που βιδώνουν οι βίδες για να στερεώσουν τα άγγιστρα (των Ιντελ socket στην περίπτωση μου). Αποτέλεσμα? Από την υπερπροσπάθεια να βιδώσω τις βίδες, οι 3 πλέον έχουν χαλασμένο κεφαλάκι. Αρα και οι βίδες είναι της πλάκας, και φυσικά και η ράγα παραήταν σφιχτή και δεν έμπαιναν (δοκίμαζα σειριακά, κάθε φορά που κάποια βίδα χαλάρωνε στο κεφαλάκι της και δεν μπορούσα να σφίξω, έβαζα την επόμενη).

2) κακός τρόπος στήριξης. Τα τρία σοκετ της ιντελ 775/1155&6/1336 έχουν τα ίδια άγκιστρα, απλά κάθετε ένα παξιμαδάκι λίγο πιο μέσα ή λίγο πιο έξω. Κατα το βίδωμα των βιδών στερέωσης, μεταπήδησε το παξημαδάκι από την θέση του 1155 στην θέση του 775 οπότε πήρε κλίση η όλη φάση εκείνης της πλευράς... η scythe εντωμεταξύ καυχιέται για αυτόν τον τρόπο στερέωσης. :smash:

3) και φαρμακερό. το PWM της στην ελάχιστη ρύθμιση στροφών του Μ/Β (που δούλευε τον μαμίσιο ανεμιστήρα της ψύκτρας της ίντελ στις 1.2Κ στροφές) , στην scythe δίνει 2.2Κ στροφές!!! Αντί λοιπόν να ξεκινάει από τις 800rpm που θεωρητικά είναι οι ελάχιστες του, ξεκινά από τις 2.2Κ!!! Και εκεί φυσικά ακούγεται περισσότερο από την μαμίσια ψήκτρα στις 1.4Κ...

4) το καλώδιο σύνδεσης για το ανεμηστηράκι, είναι σαν τρίχα... φοβάμαι μην σκαλώσει πουθενά και κοπεί! Απαράδεκτο.

Σούμα: ΔΕΝ την προτείνω ειδικά σε μη έμπειρους χρήστες που δεν έχουν ξανατοποθετήσει aftermarket ψήκτρες... ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχει καμία άλλη που να χωράει στο κουτί τους.

Σε μια σύνθεση Η/Υ μπορεί να στραβώσουν χίλια δύο πράγματα, σε μια mini-itx σύνθεση πολλά περισσότερο. Συνήθως τα περισσότερα απ αυτά προκαλούνται απ' την κακή σχεδίαση των κουτιών και πολλά απλά από ατυχία. Προσωπικά με την Scythe Shuriken στο Sugo 05 το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό απ' όλες τις πλευρές. Και ίσως να είναι και απ' τα λίγα φτηνά κουτιά mini-itx που σηκώνουν Gaming. lykman είσαι πραγματικά άτυχος αφού η ρημάδα η Kozuti παντού έχει καλές κρητικές.

Απάντηση: Re: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

lykman είσαι πραγματικά άτυχος αφού η ρημάδα η Kozuti παντού έχει καλές κρητικές.

κάποια πράγματα δεν τα λες "ατυχία" Αυγερινέ... όπως το καλώδιο-τρίχα και την ανεπαρκή στήριξη... ούτε την "ασυμβατότητα" με το voltage για την ρύθμιση των μαμίσιων ίντελ... σαν ατυχία θα έλεγα μόνο την ιστορία με το στενό σπείρωμα για την βίδα που για να καταφέρω να βιδώσω εκεί, ζόρισα τρεις βίδες μέχρι να ανοίξει...

Τεσπα, έχω κάποιες ιδέες (και 2 kaze jyu slim 1012 για να δοκιμάσω), αλλιώς πούλημα όπως ήρθε...

α! και κάτι άλλο. Εχει βρε παίδες κανείς μετά απο καμιά αναβάθμιση σε αφτερμάρκετ, καμιά ψήκτρα από core i3 που να μην την θέλει? Αυτήν την λίγο ψηλότερη από την μαμίσια του pentium G, να δω μήπως χωράει. Μάλλον θα βάλω και καμιά αγγελία ζήτησης...

Last edited:
Απάντηση: Re: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Τεσπα, έχω κάποιες ιδέες (και 2 kaze jyu slim 1012 για να δοκιμάσω), αλλιώς πούλημα όπως ήρθε...

δεν πρόλαβα το edit, sorry για το απανωτό ποστ.

αυτός που έχει πάνω είναι 80x10mm, οι kaze jyu slim είναι 100x12mm... λογικά θα μπορεί να στερεωθεί από πάνω από την ψήκτρα (ο τωρινός είναι κάτω από την ψήκτρα). Θα χάσω την PWM λειτουργία (δεν υποστηρίζουν), αλλά κάποιος θα ταιριάξει πιστεύω... (ο ένας είναι ο γρήγορος των 2Κ στροφών, ο άλλος ο αργός των 1Κ στροφών). Από ότι θυμάμαι είχαν και κάτι σιδερένιες ράγες για στήριξη σε δίσκο, ίσως με καμιά πατέντα ταιριάζουν στα fins της ψήκτρας...

τέσπα το ξέσκισα το θέμα με τα δικά μου.. σταματώ εδώ

Re: Απάντηση: Re: Mini Itx gaming... Μύθος ή πραγματικότητα?

Εχει βρε παίδες κανείς μετά απο καμιά αναβάθμιση σε αφτερμάρκετ, καμιά ψήκτρα από core i3 που να μην την θέλει? Αυτήν την λίγο ψηλότερη από την μαμίσια του pentium G, να δω μήπως χωράει. Μάλλον θα βάλω και καμιά αγγελία ζήτησης...
Ελα βρε παιδακι μου να σε φτιαξω. Δεν χρειαζεται να βαλεις αγγελια ζητησης. Στις εποχες που ζουμε.
Εχω την ψυκτρα του Ι3 540. Εχει υψος overall μαζι με τεσσερα πλαστικα πατακια που εχει στις τεσσερις γωνιες, 5,8cm

Εαν σου κανει ,χαρισμα σου. Απαντησε μεχρι το μεσημερι 1300 ,γιατι μετα φευγω Σαλαμινα και θα γυρισω Τεταρτη.
Οποτε απο Πεμπτη συναντιομαστε .....................

5.8 μαζί με το ανεμηστηράκι? Τόσο έχει η πολύ κοντή που έχω! Μπορείς να μετρήσεις από το κατώτατο σημείο του μετάλλου της ψήκτρας εκεί που ακουμπάει στον επεξεργαστή (χωρις τα ποδαράκια δλδ) μέχρι το ανώτατο του ανεμηστήρα? Αν κάνει, φυσικά και θα την δοκιμάσω! Ευχαριστώ!

5.8 μαζί με το ανεμηστηράκι? Τόσο έχει η πολύ κοντή που έχω! Μπορείς να μετρήσεις από το κατώτατο σημείο του μετάλλου της ψήκτρας εκεί που ακουμπάει στον επεξεργαστή (χωρις τα ποδαράκια δλδ) μέχρι το ανώτατο του ανεμηστήρα? Αν κάνει, φυσικά και θα την δοκιμάσω! Ευχαριστώ!
Αν και δεν ειμαι expert το καταλαβα.
Το max υψος απο εκει που ακουμπαει ο επεξεργαστης (γιατι βλεπω οτι εχει κολλα πριν βαλω την aftermarket ) ειναι 4,5 cm .............

Αυγερινε ποια Scythe Shuriken εχεις ακριβως ?

Και μπορεις σε παρακαλω οταν μπορεσεις να μετρησεις το συνολικο υψος, απο τη λαμαρινα του κουτιου μεχρι πανω?
Ευχαριστω ...................