Mini Pc for audio only

dyiannis

New member
12 October 2007
56
Moulin Rouge
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για το εξής θέμα.

Το σύστημά μου αποτελείται από έναν ενισχυτή Atol ln100 και ηχεία monitor audio silver rs6.
Μέχρι σήμερα ακούω μουσική από τα cd μου χρησιμοποιώντας ένα pioneer dvd player και από ένα project debut κάποια βινύλια που έχω.

Θα ήθελα να τα ψηφιοποιήσω σε κάποιο looseless format -- flac μάλλον -- να τα έχω σε έναν σκληρό δίσκο και να ακούω από κάποιον media player.

Από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στο forum έχω καταλήξει στα εξής :
Η σκέψη μου είναι να αγοράσω ένα mini pc όπως π.χ. αυτό http://www.ebw.gr/el/product/244401/Zotac-ZBOX-ID18 , το οποίο με μνήμη 4gb και έναν ssd 64gb είναι περίπου 200 και ένα usb dac. Να εγκαταστήσω linux με xbmc ή windows με foobar2000 και να οργανώσω τη βιβλιοθήκη με αυτά. Απ ότι έχω καταλάβει αυτά μπορεί κανείς να τα ελέγξει και με κάποιο tablet άρα δε θα χρειάζεται να ανοίγω και τηλεόραση για να βάλω μουσική.

Είναι σωστά αυτά που λέω ή μου λείπει κάποια πληροφορία ? Υπάρχουν μήπως καλύτερες λύσεις? Η χρήση θα είναι μόνο audio , μου αρκεί κάτι σαν αυτό του link ή θέλω κάτι καλύτερο-ακριβότερο?

Ευχαριστώ ..

εννοείται ότι δε χρειάζεται να ανοίγεις τηλεόραση, αν θες απλά να ακούς μουσική

ο χειρισμός με android ή ios τηλέφωνο ή tablet είναι η καλύτερη λύση

δες και headless διανομές linux, δεν χρειάζονται οθόνη, και ούτε καν πληκτρολόγιο,

κατά την προσωπική μου άποψη δεν υστερούν καθόλου σε ήχο,

ένα αρχαίο netbook κάνει, στο δικό μου αρχαίο eeepc η χρήση της cpu κυμαίνεται από 0 έως 1% (!!!!!!!)

Απάντηση: Re: Mini Pc for audio only

Απ´οτι καταλαβαίνω λοιπόν, επειδή εύκολα παρασύρομαι , δεν υπάρχει ανάγκη για i7 και 8 gb μνήμης . Ένας i3 me 4 gb είναι υπεραρκετό. Επίσης θα λέγατε ότι αξίζει η αγορά ενός Dac ή μήπως είναι υπερβολή για το σύστημά μου και δε θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Απ´οτι καταλαβαίνω λοιπόν, επειδή εύκολα παρασύρομαι , δεν υπάρχει ανάγκη για i7 και 8 gb μνήμης . Ένας i3 me 4 gb είναι υπεραρκετό. Επίσης θα λέγατε ότι αξίζει η αγορά ενός Dac ή μήπως είναι υπερβολή για το σύστημά μου και δε θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Αναλόγως την χρήση,υπεραρκετό όχι,αρκετό ναι.
Αρκετό μπορεί να είναι και ακόμα λιγότερο αν μπει ελαφρύ λειτουργικό πχ.

Futureproof όμως για κάποια χρόνια,θα ήταν ένας i5 με 8Gb μνήμη.
'Η ακόμα και με 4 αλλά να μπορεί να αναβαθμιστεί.
Κι όπως σε κάθε συσκευή ήχου,ποιοτικό τροφοδοτικό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mini Pc for audio only

Τι εννοεις και που βρισκουμε ποιοτικο τροφοδοτικο για netbook που χρησιμοποιειται ως πηγη συνδεδεμενο με εξωτερικη καρτα ηχου με δικη της τροφοδοσια;
Ελπιζω να μην μιλας για diy καταστασεις...

Τι εννοεις και που βρισκουμε ποιοτικο τροφοδοτικο για netbook που χρησιμοποιειται ως πηγη συνδεδεμενο με εξωτερικη καρτα ηχου με δικη της τροφοδοσια;
Ελπιζω να μην μιλας για diy καταστασεις...

Α όχι,για μίνι PC σταθερό μιλούσα.
Για laptop μια χαρα ειναι και το δικό του.
(Έτσι κι αλλιώς από την μπαταρία θα παίζει,οπότε... )

Με τις πολλές συζητήσεις λοιπον έπεσε στα χερια μου 'χωρίς χρήματα' , ένα laptop 4ετίας
αυτό : http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/acer-aspire-5732z-443g32mn-680565/review

Με 4gb μνήμης και 320gb δίσκο. Με την προοπτική αντικατάστασης του δίσκου από έναν ssd 128, λέω να του δώσω μια ευκαιρία μια που όπως ειπα ειναι τσάμπα.

Επειδή μου φαίνεται πολύ άνετο με τα windows 7 που έχει λέω να του κάνω μια φρέσκια εγκατάσταση στα windows , να βάλω foobar2000 και να το δοκιμάσω με κάποια flac που έχω .

Σημαντική για εμένα είναι η δυνατότητα χειρισμού του foobar απο το tablet με foobarcon.

Αν υπάρχει καμία πρόταση κυριως όσον αφορά το softeware για το συγκεκριμένο λαπτοπ θα ήθελα να την ακούσω ... Ευχαριστώ.

L

Τυχερός λοιπόν!
Ακριβώς όπως τα λες,καθαρή εγκατάσταση σε SSD για το λειτουργικό,καθαρισμό και πέταμα οτιδήποτε άχρηστο από προγράμματα και υπηρεσίες κι εγκατάσταση μόνο του foobar.
Έτσι μπορείς να δεσμεύσεις και 1 Gb για την μνήμη στην σχετική ρύθμιση που έχουμε στο νήμα του στησίματος.
Καλές μουσικές!

Re: Απάντηση: Mini Pc for audio only

..............................................................................................................

Αν υπάρχει καμία πρόταση κυριως όσον αφορά το softeware για το συγκεκριμένο λαπτοπ θα ήθελα να την ακούσω ... Ευχαριστώ.

L

δοκιμάζεις εύκολα και γρήγορα με ένα στικάκι και χωρίς εγκατάσταση ότι πιο pure και καθαρό υπάρχει

http://avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Pc for audio only

Πολύ ωραία , ευχαριστώ για τις απαντήσεις .

Όντως ήμουν τυχερός.
Μήπως έχετε να μου κάνετε και κάποια πρόταση για ένα usb DAC . Εχω αρχίσει και διαβάζω τα πάρα πολλά που έχουν γραφτεί στο forum .
Αν έχετε κάποια πρόταση θα ήταν καλοδεχούμενη.

Περιοχή τιμής;

Α ναι το ξέχασα αυτό .
Θα μπορούσα να δώσω μέχρι 300 .
Αλλά είδα ότι υπάρχει π.χ. και αυτό http://www.thomann.de/gb/behringer_ucontrol_uca_222.htm , που έχει 30 και απ' ότι διαβάζω κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Αν μπορώ λοιπόν να ακούω το ίδιο καλά τις μουσικές μου με αυτό φυσικά προτιμώ να δώσω 30 αντί για 300 .

Re: Απάντηση: Re: Mini Pc for audio only

Α ναι το ξέχασα αυτό .
Θα μπορούσα να δώσω μέχρι 300 .
Αλλά είδα ότι υπάρχει π.χ. και αυτό http://www.thomann.de/gb/behringer_ucontrol_uca_222.htm , που έχει 30 και απ' ότι διαβάζω κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Αν μπορώ λοιπόν να ακούω το ίδιο καλά τις μουσικές μου με αυτό φυσικά προτιμώ να δώσω 30 αντί για 300 .

Αν και δεν καταλαβαίνω αν αυτό είναι όντως dac, προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Audioquest Dragonfly ή M2tech Hiface dac ή ακόμη καλύτερα κάποιο καλύτερο σε μεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα. Πιστεύω ότι τη διαφορά με το dac θα την ακούσεις στο σύστημά σου και αξίζει το κόπο.

Για παράδειγμα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mini Pc for audio only

Αν και δεν καταλαβαίνω αν αυτό είναι όντως dac, προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Audioquest Dragonfly ή M2tech Hiface dac ή ακόμη καλύτερα κάποιο καλύτερο σε μεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα. Πιστεύω ότι τη διαφορά με το dac θα την ακούσεις στο σύστημά σου και αξίζει το κόπο.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.
Αυτό που έφερα σαν παράδειγμα το βρήκα σαν το πρώτο sticky topic στην κατηγορία DAC και κάρτες ήχου http://avclub.gr/forum/showthread.php/96240-Behringer-UCA222 και είπα να ρωτήσω.

το παρακάτω το έχω γράψει και σε άλλο νήμα (στο σχετικό dac) αλλά το γράφω και εδώ, να διαβάσω και τυχόν περισσότερες απόψεις! (αν ο συντονιστής πιστεύει ότι περιττεύει ας το σβήσει το ένα από όπου θέλει).

για αυτό (που έχει 2 θύρες usb - 1 full, 1 micro) τι λέτε; http://techblog.gr/tablet/vero-table...239-euro-2528/

Νομίζεται ότι θα μπορεί δίνει ρεύμα από την full usb στο ifi dsd nano και από την micro usb σε έναν εξωτερικό 1TB 2,5" HDD (όπου έχω όλη την μουσική συλλογή μου); ξέρει κανείς; αν γίνεται... άραγε ο quad core Άτομ επεξεργαστής παίζει dsd files; Θα είναι πολύ καλό εργαλείο για ένα βολικό μόνο μουσικό pc αν μπορεί να τροφοδοτήσει!

υγ. το καλώδιο του σκληρού έχει καλώδιο usb τύπου Υ, αν βάλω την μία usb σε μετστροπέα μπρίζας-usb και την άλλη σε μετατροπέα usb-micro usb θα δουλεύει κανονικά ο σκληρός; σε μια τέτοια περίπτωση μακάρι η full usb να μπορεί να τροφοδοτεί το nano.
υγ2. Συγγνώμη που σας κουράζω!
υγ3 Συγγνώμη για τυχόν off-topic!

Last edited: