Mini pro

dade

Established Member
19 July 2011
199
Το σχεδιάκι είναι από εδώ
http://sound.westhost.com/project37a.htm
Είπα να φτιάξω κάτι απλό για το εργαστήρι, και όσο το δυνατόν ποιο μικρό
Σχεδίασα την πλακέτα και έβαλα τα πάντα πάνω για να μη χρειάζομαι πολλές καλωδιώσεις
Αντί για τα BC549,559 έβαλα τα BC550,560 επειδή είναι χαμηλού θορύβου. Επίσης στη έξοδο αντικατέστησα τους ηλεκτρολυτικούς με πλαστικούς της wima
Υλικά τίποτε εξεζητημένο. Ότι βρέθηκε στο συρτάρι
Το σπιτάκι του είναι ένα κατεστραμένο DVD υπολογιστή.
Ο μετασχηματιστής μπήκε απέξω λόγω χώρου σαν τους λαμπάτους
Το αποτέλεσμα ελκυστικό, θα έλεγα
Τώρα από ήχο πολύ καλός αν και δεν διαθέτω τις κατάλληλες πηγές και ηχεία, αλλά ούτε και το αυτί μου θα έλεγα ότι είναι μουσικό
Αν κάποιος θέλει να τον δοκιμάσει μπορώ να τον δανείσω
Και δύο φωτο
proen1.jpgpoen.jpg

Last edited:
ενω δειχνει οτι εχεις κανει πολυ ωραια δουλεια ....το ποτενσιομετρο που εχεις βαλει ειναι πραγματικα θλιβερο ( ανθρακος ) παω στοιχημα οτι εχει επισης θλιβερο tracking ( σημαινει διαφορετικο σημα καναλι με καναλι σε διαφορες θεσεις )

Επισης η καμπυλη αποκρισης του σε οτι αφορα το """ομαλο ""ανοιγμα ειναι επισης χαλια .....Μπορεις ευκολα να βαλεις ενα Alpha η ακομα και του ιδιου εργοστασιου PIher αλλα της σειρας cermet τα οποια πραγματικα ξεσκιζουν ...Το alpha εχει μολις 2,5 ευρω ενω το piher cermet ειναι τυπου 4-5

Μπραβο σου κατα τα αλλα πολυ ωραια δουλεια

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ευχαριστώ και τους δύο.
Ιδιαίτερα τον κ. Πετρόπουλο για την εποικοδομιτική κριτική και τις προτάσεις του.
Για να είμαι ειλικρινής τα Alpha τα είχα ξανακούσει ούτε επίσης ότι η piher βγάζει καλύτερα
Ο Φανός έχει τέτοια ποτενσιόμετρα ή που μπορώ να τα βρώ εδώ?

ναι ... Ο Φανος εχει ( προσεξε πρεπει να αγορασεις οσα ΚΩ θελεις αλλα τυπου Α για να ειναι λογαριθμικο ) Τα Ιαπωνικα ειναι αναποδα απο τα Ευρωπαικα σε οτι αφορα το προθεμα .

Επισης PIHER cermet εχω δικα μου στα 47Κ λογαριθμικα με καπμυλη σχεδιασμενη αποκλειστικα για audio και οπως σου ειπα κανουν μολις 4-5 ευρω ( στην Ελλαδα ειναι μαλλον απιθανο να βρεθουν )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σας ευχαριστώ και τους δύο
Όσο αφορά το διάβασμα το είχα υπόψη και το ποτ. που χρησιμοποιώ είναι γραμμικό με τις αντιστασεις που προτείνει ο Elliot
Για το Γιαλούση δεν το ήξερα. Πήρα όμως τα Alpha που πρότεινε ο Σάκης

Τι να σου πω. Θα επαναλάβω αυτά που λέει και ο μεγάλος δάσκαλος
Αν είναι να βάλεις ποτ. μέτριας ή χαμηλής ποιότητας , τότε καλύτερα γραμμικό με αντιστάσεις, βελτιώνει πολύ την κατάσταση, ακόμη και με το piher που είχα πρόχειρο και χρησιμοποίησα.
Αν βάλεις alps τότε πάει λογαριθμικό
Για τα Alpha που πρότεινε ο δικός μας δάσκαλος, ο Σάκης, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αν και φαίνεται ότι τα έχει σε μεγάλη εκτίμηση