Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Τα τελευταία που αγόρασα πριν περίπου πέντε χρόνια τα πήρα από metropolis, αλλά δεν ξέρω αν έχουν ακόμα...

Ευχαρίστως να σου δώσω 2-3 σφραγισμένα ΤDK που μου έχουν περισσέψει.
δώρο εννοείται...

Re: Απάντηση: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Τα τελευταία που αγόρασα πριν περίπου πέντε χρόνια τα πήρα από metropolis, αλλά δεν ξέρω αν έχουν ακόμα...

Ευχαρίστως να σου δώσω 2-3 σφραγισμένα ΤDK που μου έχουν περισσέψει.
δώρο εννοείται...

Σ'ευχαριστώ πολύ... κάτσε να δω αν όντως θα το κάνω, γιατί με το φανταρικό σε ένα μήνα μάλλον η επιθυμία θα μου μείνει.... και θα κάνω την κίνηση με το καλό όταν γυρίσω... :2thumb22sup:

Εχω ενα deck MDS-JE500, δυστυχως εκτος λειτουργιας μιας και δεν καταλαβαινει πλεον οτι εισερχεται δισκακι. Με συντροφεψε πολλα χρονια σε διαφορα σκονισμενα μπαρακια, την εποχη που εκανα τον DJ. Ο αδερφος μου ειχε μεχρι προσφατα minidisc στο αυτοκινητο και φορητο για να γραφει τα δισκακια.

Η χρηστικοτητα του μεσου παντως ηταν υψηλοτατη, ακομα και την εποχη των CD-R και ο ηχος συγκρισιμος με ενα καλο mp3. Καποια στιγμη βγηκαν και minidisc διπλασιας χωρητικοτητας, με εξελιγμενο ATRAC

λες να το χρησιμοποιήσεις ως dac.
Δεν είναι καλό.
Όσο ένα σύγχρονο dac.

Μάλλον δεν μπορείς να μπείς στο ρομαντικό/νοσταλγικό mood του νήματος.
Σήμασια δεν έχει μόνο το πόσο καλό είναι μόνο σαν dac, σημασία έχει το οτι είναι ένα κορυφαίο mindisc deck που είναι και ένα καλό dac!..

Ρε παιδιά δεν ανεβάζετε και όσοι μπορείτε και καμία φωτό απο τα καμάρια σας για οφθαλμόλουτρo;

Μάλλον δεν μπορείς να μπείς στο ρομαντικό/νοσταλγικό mood του νήματος.
Σήμασια δεν έχει μόνο το πόσο καλό είναι μόνο σαν dac, σημασία έχει το οτι είναι ένα κορυφαίο mindisc deck που είναι και ένα καλό dac!..

Μα σου είπα.

έχω στο μάτι ήδη ένα 30 ES :2thumb22sup:
αχρησιμοποίητο

Ε τότε συχώρεσε την παρερμηνεία μου της επιμονής σου στο θέμα του dac :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Μα σου είπα.

έχω στο μάτι ήδη ένα 30 ES :2thumb22sup:
αχρησιμοποίητο

Δημήτρη το θες για να παίξει ή για σφάξιμο?
Θέλω να πω έχεις στο μυαλό σου κάποιες τροποποιήσεις, βελτιώσεις ή άλλη χρήση?

Θα με ενδιέφερε και μένα κάτι τέτοιο για να μην κάθεται...

:ernaehrung004:

τα σονυ τροποποιούνται δυσκολα, από ερασιτέχνες όπως εγώ.
Απλά το λέω από νοσταλγία του είδους, την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευελιξία του, και την δυνατότητα να χρησιμοποιείς εξωτερικό κορυφαίο dac.

Το δοκίμασα και εγώ με dac με θετικό αποτέλεσμα, αλλά από θέμα ευελιξίας και ευκολίας υστέρησε σημαντικά σε σχέση με media player (αν εξαιρέσεις την ανοιχτή τηλεόραση βέβαια...)

Nοστάλγησα και εγώ, με αυτά και με αυτά και έχω και αρκετές αναλογικές εγγραφές από τα παλαιά βινύλια... αν δεν γυρίσει πάλι το πράγμα σε δοκιμές... ευκαιρίας δοθείσης... (oppo83-coaxial-dac, JB920-optical-dac, HDX1000-usb-dac)... Ποιός λέτε να κερδίσει? Eγώ ξέρω...

Gort θα φροντίσω να ανεβάσω και φωτό από το μηχάνημα έτσι για τα γούστα...

-bye-

δεν είναι θέμα ήττας....
γιά μένα ΗΤΑΝ τότε το ULTIMATE GADJET.
ετσι το ένοιωσα μόλις το έπιασα.

το συναίσθημα δεν μου το αφαίρεσε ούτε και το ipod που πήρα 10 χρόνια αργότερα. Γιατί? γιατί μέχρι να να ξανακάνω βιβλιοθήκες και να τα περάσω όλα και μετά, τώρα, με το logitech που είναι ακόμα πιό μπροστά, χάνεις όλη τη γλύκα.

Όντως η αντιγραφή και το χτίσιμο λιστών είναι χρονοβόρο και (τουλάχιστον για μένα) βαρετό...

ΤςΠ όπως αρέσει στον καθένα... Κάπου κάπου σκέφτομαι να σταματήσω τις εγγραφές και να συνεχίσω το πήγαιν' έλα στο ρακ...

Όντως η αντιγραφή και το χτίσιμο λιστών είναι χρονοβόρο και (τουλάχιστον για μένα) βαρετό...

ΤςΠ όπως αρέσει στον καθένα... Κάπου κάπου σκέφτομαι να σταματήσω τις εγγραφές και να συνεχίσω το πήγαιν' έλα στο ρακ...

Nα πώ την αλήθεια ποτέ δενμπόρεσα να ακούσω μια συλλογή απο λίστα του itunes, λίγο η χάλια (μέχρι πρόσφατα) ηχητική ποιότητα λίγο ο πειραμός να ακούσω κάτι απο τα άπειρα που χωράει μέσα μου χαλούσε την εμπειρία,σαν τις γυναικείς ντουλάπες με τα άπειρα ρούχα και παπούτσια απο τις οποίες χρησιμοποιείτο τελικά μόνο το 10% και συνέχεια τα ίδια που βολεύουν..
Η χρήση που θα κάνω σε αυτό που αγόρασα απο το ebay είναι κυρίως η δημιουργία και ακρόαση συλλογών απο αγαπημένες μουσικές με τον παλιό καλό απολαυστικό τρόπο (σχεδόν..)

Gort θα φροντίσω να ανεβάσω και φωτό από το μηχάνημα έτσι για τα γούστα...

-bye-

Σωστός έτσι για να γουστάρουμε άλλωστε εμείς οι minidiscers ανοίχτηκε το νήμα-bye-

Χρησιμοποιούσα Mini Disc από το 1999 μέχρι το 2005 είχα ένα Sony ΜΖR-50 μάλλον το καλύτερο φορητό Mini Disc που έγινε ποτε, κορυφαία κατασκευή. Τελικά το έδωσα σε ένα φίλο για να ηχογραφεί συναυλίες ακόμα το έχει.

Βλέπω τελικά οτι δεν είμαι εγώ που προτιμά τις εγγραφές του σε minidisc, (έχω ένα sony mds-je330 στο δεύτερό μου σύστημα) - Φ Ο Β Ε Ρ Ο!!!.
Βέβαια είμαι και λίγο πιο πορωμένος, γιατί χρησιμοποιώ κυρίως ένα SONY DAT DTC-670, που δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστώ!!!

Minidisc???

Τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει ποτέ για standalone μηχάνημα. :slapface:

Θυμάμαι το είχα πάρει για αντικαταστάτη του tape recorder, ένα χρόνο περίπου πριν εμφανιστεί το CD-R. Μετά αγόρασα CD-R drive για τον υπολογιστή, ταχύτητας 2X παρακαλώ (αλήθεια, τα θυμάται κανείς; :grandpa:) και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα με το MD.

Το deck υπάρχει ακόμη και συνεχίζει να μαζεύει σκόνη, αποθηκευμένο κάπου. :rifle:

Eννοείται οτι το CDR του υπολογιστή σου είναι πιο εξυπηρετικό λόγω ευελιξίας, φτιάχνει αντίγραφα συμβατά με το 99% των συσκευών ψυχαγωγίας και ποιοτικότερα απο το md όπως και να έχει δεν παύει να γοητεύει όμως σαν gadget αρκετούς απο εμάς ακόμα παρότι ξεπερασμένο, και να είναι ποιοτικότερο απο το mp3 κάτω απο τα 320kbps.
Πές μας ρομαντικούς η gadgeτάκηδες πάντως μας αρέσει ίσως και για λόγους που δεν έχουν να κανουν με την απόδωση ή την ευελιξία του. :grinning-smiley-043

Αλήθεια ποιό deck είναι αυτό που μαζεύει σκόνη; -bye-

και να είναι ποιοτικότερο απο το mp3 κάτω απο τα 320kbps.

Αυτό πως τεκμηριώνεται; Υπάρχουν κάποιες σχετικές μελέτες που το υποστηρίζουν;

Αλήθεια ποιό deck είναι αυτό που μαζεύει σκόνη; -bye-

Είναι το Sony MDS-JE510. Από ότι θυμάμαι, το είχα πάρει το 97 ή το 98. Λογικά θα πρέπει να δουλεύει ακόμα, αν και έχει 10+ χρόνια να μπει σε πρίζα. Μη μου βάλεις ιδέες να το ξεθάψω! -bye-